Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, έχω πτυχίο μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής (ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ) το οποίο θεωρείται πολυτεχνική σχολή (5ετές).

Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό σε άλλο αντικείμενο. Παράδειγμα στην μηχανολογία ή στην ενέργεια.

Είναι καλός συνδυασμός; ή τελείως άκυρος; Μπορώ να έχω κάποια επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα της ενέργειας; ή ως μηχανικός; 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, lordos_s είπε

καλησπέρα, έχω πτυχίο μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής (ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ) το οποίο θεωρείται πολυτεχνική σχολή (5ετές).

Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό σε άλλο αντικείμενο. Παράδειγμα στην μηχανολογία ή στην ενέργεια.

Είναι καλός συνδυασμός; ή τελείως άκυρος; Μπορώ να έχω κάποια επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα της ενέργειας; ή ως μηχανικός; 

το "μεταπτυχιακό στην ενέργεια"  είναι πολύ γενικό.

το "μηχανολογία" ακόμα περισσότερο.

Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

Σε κάθε περίπτωση, στις μέσες περιπτώσεις, πλέον (παλιά ήταν αλλιώς), παντού είναι δύσκολα. Τουλάχιστον τόσο δύσκολα, αν όχι δυσκολότερα, από τον κλάδο της πληροφορικής.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, DrLo είπε

το "μεταπτυχιακό στην ενέργεια"  είναι πολύ γενικό.

το "μηχανολογία" ακόμα περισσότερο.

Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

Σε κάθε περίπτωση, στις μέσες περιπτώσεις, πλέον (παλιά ήταν αλλιώς), παντού είναι δύσκολα. Τουλάχιστον τόσο δύσκολα, αν όχι δυσκολότερα, από τον κλάδο της πληροφορικής.

όσον αφορά την ενεργεία , κλείνω περισσότερο προς "renewable energy & biomasses" . Για μηχανολογία, εννοώντας συνδυαστικά με την πληροφορική (ρομποτική, νανοτεχολογία) .

Δημοσ.

Για ποιο λογο να κανεις ενα τετοιο μεταπτυχιακο; Επειδη το γουσταρεις ή επειδη ελπιζεις να βρεις δουλεια; Γιατι στην Ελλαδα το 2018 να κανεις μεταπτυχιακο στη Νανοτεχνολογια για να βρεις ευκολοτερα δουλεια, ε δε νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη κινηση.

• Like 1
Δημοσ.

Από περιέργεια, εσεις απο αυτο το τμήμα είστε και ηλεκτρολόγοι ή όχι; 

Για το μεταπτυχιακό, οσον αφορά την ρομποτική ή νανοτεχνολογία, αν το γουστάρεις κανε το αλλα οπως σε είπαν οι αλλοι δεν πιστεύω να βοηθήσει ιδιαίτερα να βρεις δουλειά στην Ελλάδα, στον αυτοματισμό θα βοηθούσε περισσότερο. 

Οσον αφορά το μεταπτυχιακό στις ΑΠΕ, δεν εχω ιδέα τι θα περιλαμβάνει, οκ το (γενικό) μαθηματικό υπόβαθρο το έχεις σίγουρα αλλα και πάλι δεν ξερω τι μαθηματικά ζητάνε εκεί, για οτιδήποτε αλλο δεν μπορώ να φανταστώ οποτε θέλει ψάξιμο. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tsioulak είπε

Από περιέργεια, εσεις απο αυτο το τμήμα είστε και ηλεκτρολόγοι ή όχι; 

Για το μεταπτυχιακό, οσον αφορά την ρομποτική ή νανοτεχνολογία, αν το γουστάρεις κανε το αλλα οπως σε είπαν οι αλλοι δεν πιστεύω να βοηθήσει ιδιαίτερα να βρεις δουλειά στην Ελλάδα, στον αυτοματισμό θα βοηθούσε περισσότερο. 

Οσον αφορά το μεταπτυχιακό στις ΑΠΕ, δεν εχω ιδέα τι θα περιλαμβάνει, οκ το (γενικό) μαθηματικό υπόβαθρο το έχεις σίγουρα αλλα και πάλι δεν ξερω τι μαθηματικά ζητάνε εκεί, για οτιδήποτε αλλο δεν μπορώ να φανταστώ οποτε θέλει ψάξιμο. 

Δεν είναι θέμα τα μαθηματικά κανενός "τεχνολογικού" μεταπτυχιακού πρόβλημα. Επιπέδου λυκειου αρκούν.

Απλά αν το ΄θες να το κάνεις σαν επαγγελματικό προσόν, θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που προσθέτει πολλά, δεν είναι και κάτι τρομερό.

Υπάρχει το "παραγωγή και διαχείρηση ενέργειας" στο ΕΜΠ που από ότι μου έχουν πει είναι και αρκετά απαιτητικό σε κόπο κλπ που μπορείς να σκεφτείς.

Σε κάθε περίπτωση κανένα μεταπτυχιακό από μόνο του δε θα σου εξασφαλίσει τίποτα.

Δημοσ.

Γενικα τα μεταπτυχιακα του ΕΜΠ ειναι κοψε-ραψε απο προπτυχιακα μαθηματα διαφορων σχολων. Απο νοοτροπια καθηγητων, ας το αφησουμε καλυτερα. Και γενικα πιστευω πως κανενα μεταπτυχιακο στην Ελλαδα δεν θα "σωσει" σχετικα με την ανευρεση εργασιας. Καλυτερα αφιερωσε το χρονο σου σε αποκτηση εμπειριας παρα στην αποκτηση ακομα ενος χαρτιου.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...