Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλουμινένια ρολά παραθύρων τα οποία λειτουργούν μόνο με ηλεκτρισμό αυτή τη στιγμή, γίνεται να τους τοποθετηθεί KAI χειροκίνητη λειτουργία ώστε όταν κοπεί το ρεύμα να μπορούν να λειτουργήσουν;

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις σε σχέση με τα αυτόματα ρολλά από τους κατασκευαστές.

Με τη χρήση μανιβέλας, ή με απελευθέρωση της εμπλοκής του παραθύρου από το μηχανισμό και χειροκίνητο σπρώξιμο του ρολού ή τέλος με την ύπαρξη μπαταρίας ανάγκης.

Πριν απ' όλα όμως πρέπει να δεις ποιος ακριβώς είναι ο μηχανισμός που έχεις και τι δυνατότητες ήδη έχει (αν έχει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ αλλά πως θα δω τι μάρκα είναι ο μηχανισμός; Θα πρέπει να ανοίξω το κουτί μάλλον ε;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, zoranb είπε

Σε ευχαριστώ αλλά πως θα δω τι μάρκα είναι ο μηχανισμός; Θα πρέπει να ανοίξω το κουτί μάλλον σίγουρα ε;

fixed :)

Μία αλλη εναλλακτική θα ήταν αν θυμάσαι ποιος στα έβαλε να ρωτήσεις εκεί τι μηχανισμούς χρησιμοποιεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Αλουμινένια ρολά παραθύρων τα οποία λειτουργούν μόνο με ηλεκτρισμό αυτή τη στιγμή, γίνεται να τους τοποθετηθεί KAI χειροκίνητη λειτουργία ώστε όταν κοπεί το ρεύμα να μπορούν να λειτουργήσουν;

Αν πρόκειται για ακριβά βαριά ρολά ψάχτο αν και δύσκολο να βρεις άκρη.Αν είναι τα φτηνιάρικα με το απλό προφίλ αλουμινίου νομίζω δεν αξίζει τον κόπο.Θα σου έρθει πιο ακριβά από το να τα αγοράσεις.

Δημοσ.

Πάντως τα ηλεκτροκίνητα δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης imo.

Κάθεσαι και κρατάς πατημένο το κουμπί ~30" για να τα ανεβάσεις/κατεβάσεις, είναι επιρρεπή στις ζέστες, και σε διακοπή ρεύματος πρέπει να ψάχνεις τρόπους (στα σκοτάδια) για να τα ανεβάσεις.

Πιο πολύ για εφέ θεωρώ πως είναι, και για να ανεβαίνει το κόστος.

Με τηλεχειρισμό αλλάζει το πράγμα.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως τα ηλεκτροκίνητα δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης imo.

Κάθεσαι και κρατάς πατημένο το κουμπί ~30" για να τα ανεβάσεις/κατεβάσεις, είναι επιρρεπή στις ζέστες, και σε διακοπή ρεύματος πρέπει να ψάχνεις τρόπους (στα σκοτάδια) για να τα ανεβάσεις.

Πιο πολύ για εφέ θεωρώ πως είναι, και για να ανεβαίνει το κόστος.

Με τηλεχειρισμό αλλάζει το πράγμα.

Εξαρτάται τον διακόπτη.Υπάρχουν αλέ-ρετούρ που απλά πατάς τον διακόπτη προς την φορά που θέλεις να κινηθεί το ρολό και μόλις τερματίσει, σταματάει και η λειτουργία του μηχανισμού.

Σε περίπτωση φωτιάς,σεισμού,διακοπής,zombie apocalypse...ναί,είναι ένα θέμα...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Εξαρτάται τον διακόπτη.Υπάρχουν αλέ-ρετούρ που απλά πατάς τον διακόπτη προς την φορά που θέλεις να κινηθεί το ρολό και μόλις τερματίσει, σταματάει και η λειτουργία του μηχανισμού.

Σωστό, αλλά δεν βολεύει στις περιπτώσεις που θες να το φτάσεις σε συγκεκριμένο σημείο και όχι να το ανοίξεις/κλείσεις τελείως.

Έχω τέτοια στο σπίτι που είμαι εδώ και ένα χρόνο, και δεν έχω ξετρελαθεί. Νταξ προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, αλλά μέχρι εκεί νομίζω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σωστό, αλλά δεν βολεύει στις περιπτώσεις που θες να το φτάσεις σε συγκεκριμένο σημείο και όχι να το ανοίξεις/κλείσεις τελείως.

Έχω τέτοια στο σπίτι που είμαι εδώ και ένα χρόνο, και δεν έχω ξετρελαθεί. Νταξ προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, αλλά μέχρι εκεί νομίζω.

Και πάλι θα απαντήσω: εξαρτάται απο τον διακόπτη.

Η λειτουργία που περιγράφεις για παράδειγμα,προσφέρεται στους διακόπτες legrand valena που έχω στο σπίτι μου.Και δέν είναι κάν ακριβή σειρά!Κάθε διακόπτης μπορεί να κινήσει το ρολό προς την κατεύθυνση που θές,άλλα και να το απομονώσει (πάνω/off και κάτω/off).Υπάρχουν και μονοί διακόπτες που έχουν 3 θέσεις λειτουργίας (πάνω/off/κάτω).

Απο τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνω οτι το σπίτι που μένεις δέν είναι δικό σου.Αν είμαι σωστός,είτε ο ιδιοκτήτης επέλεξε κάποια οικονομική λύση ή απλά δέν είχε επιλογή για κάτι καλύτερο την δεδομένη χρονική στιγμή.

Τώρα για το ερώτημα που έθεσε ο zoranb και ανάλογα τον μηχανισμό,ναί γίνεται με το ανάλογο κόστος φυσικά.Ο "αλουμινάς" μου, ζήτησε 200 ευρώ το κομμάτι.Δαγκώθηκα,ευχαρίστησα και απλά ελπίζω να μήν εγκλωβιστώ.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μέχρι να πας σε μονοκατοικία με καμμιά 15αρια τηλεχειριζόμενα ρολά στα οποία θα έχεις επιλογή να ανοιγοκλείνεις και ταυτόχρονα με ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ.

Σκέψου να τα είχες χειροκίνητα ή ανοιγομενα-συρομενα, τι μανουρα θα ήταν...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Και πάλι θα απαντήσω: εξαρτάται απο τον διακόπτη.

Η λειτουργία που περιγράφεις για παράδειγμα,προσφέρεται στους διακόπτες legrand valena που έχω στο σπίτι μου.Και δέν είναι κάν ακριβή σειρά!Κάθε διακόπτης μπορεί να κινήσει το ρολό προς την κατεύθυνση που θές,άλλα και να το απομονώσει (πάνω/off και κάτω/off).Υπάρχουν και μονοί διακόπτες που έχουν 3 θέσεις λειτουργίας (πάνω/off/κάτω).

Απο τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνω οτι το σπίτι που μένεις δέν είναι δικό σου.Αν είμαι σωστός,είτε ο ιδιοκτήτης επέλεξε κάποια οικονομική λύση ή απλά δέν είχε επιλογή για κάτι καλύτερο την δεδομένη χρονική στιγμή.

Τώρα για το ερώτημα που έθεσε ο zoranb και ανάλογα τον μηχανισμό,ναί γίνεται με το ανάλογο κόστος φυσικά.Ο "αλουμινάς" μου, ζήτησε 200 ευρώ το κομμάτι.Δαγκώθηκα,ευχαρίστησα και απλά ελπίζω να μήν εγκλωβιστώ.

Ναι, σε ενοίκιο είμαι, και οι διακόπτες εμφανισιακά είναι σαν τους valena που λες, ένα κουμπί για πάνω και ένα για κάτω, τα οποία πρέπει να είσαι εκεί και να τα κρατάς πατημένα για όσο θες να ανεβοκατέβουν τα ρολά. Έχουν επιστροφή δηλαδή, δεν μένουν πατημένα μέχρι να τερματίσουν. Που και πάλι, εγώ μόνο στο υπνοδωμάτιο τα τερματίζω για να ελαχιστοποιήσω την είσοδο φωτός, στο υπόλοιπο σπίτι θέλω ίσα να ακουμπάνε κάτω όταν τα κατεβάζω, οπότε δε θα με βόλευε το αλέ-ρετούρ που λες.

15 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Είναι μέχρι να πας σε μονοκατοικία με καμμιά 15αρια τηλεχειριζόμενα ρολά στα οποία θα έχεις επιλογή να ανοιγοκλείνεις και ταυτόχρονα με ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ.

Σκέψου να τα είχες χειροκίνητα ή ανοιγομενα-συρομενα, τι μανουρα θα ήταν...

Νταξ αυτό είναι άλλη περίπτωση, είπα και πριν ότι με τηλεχειρισμό αλλάζει το πράγμα, αν και όχι τρομερά. Εξακολουθούν τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος κ.λπ..

Και για να έχεις 15 ρολά μάλλον θα σε παίρνει να έχεις και υπηρέτη να στα ανοιγοκλείνει όπως σου τη βαρέσει :Ρ

Τα χειροκίνητα σε ~3" έχουν ανέβει/κατέβει.

Επεξ/σία από phanispal
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, phanispal said:

Νταξ αυτό είναι άλλη περίπτωση, είπα και πριν ότι με τηλεχειρισμό αλλάζει το πράγμα, αν και όχι τρομερά. Εξακολουθούν τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος κ.λπ..

Και για να έχεις 15 ρολά μάλλον θα σε παίρνει να έχεις και υπηρέτη να στα ανοιγοκλείνει όπως σου τη βαρέσει :Ρ

Τα χειροκίνητα σε ~3" έχουν ανέβει/κατέβει.

Εμ στα δύσκολα φαίνεται η αξία τους. 

Τι υπηρέτη, σιγά τα πολλά παράθυρα/μπαλκονόπορτες για μια διόροφη μονοκατοικία. 

Δεν είναι θέμα ταχύτητας, αλλά ευκολίας/σαπίλας. Σκέψου να έχεις συνδέσει και τα ρολά με το συναγερμό (όπως στο αμάξι τα παράθυρα). Τον οπλίζεις κι αυτός τα ρολά μόνος του.

Δημοσ.

Θα πω ότι σε βαριά προφίλ αλουμινίου αξίζει τον κόπο γιατί θέλει αρκετή δύναμη να ανέβουν.Στα υπόλοιπα τα φτηνιάρικα που έχουμε οι περισσότεροι είναι λεφτά για πέταμα.Με τον ιμάντα σε τρία δευτερόλεπτα ανέβηκαν κατέβηκαν.Με το κουμπί πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 10.Τα έχει κουνιάδος μου βλέπω που τα ανεβάζει και γελάω.Μάλιστα του χάλασε και ένα του σαλονιού δεν ανεβαίνει και ο μάστορας για αντικατάσταση μηχανισμού του ζήτησε το κόστος του ρολού.:P

Ήθελα να   αλλάξω σε δύο μπαλκονόπορτες 210 χ 130 τα παλιά συρόμενα καφέ εξωτερικά με εξωτερικά λευκά ρολλά.Φέρνω έναν αλουμινά με βαρύ προφίλ 550 ευρώ το ένα σύνολο 1.100.Φέρνω τον άλλο 370 ευρώ για το απλό το φτηνό φυλλαράκι 740 τα δύο.Και οι δύο με μηχανισμό γιατί μου λένε είναι μανούρα να τρυπήσουν τον τοίχο και να περάσουν ιμάντα εσωτερικά

Μου φάνηκε υπερβολική η τιμή ψάχνω και τα βρίσκω προσφορά με το φτηνό φυλλαράκι σε μεγάλο κατάστημα 148 ευρώ το ένα χωρίς μηχανισμό με μηχανισμό 230.Παραγγέλνω χωρίς μηχανισμό με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ και με μία απλή πατέντα δική μου τα τοποθετώ με ιμάντα και δουλεύουν τέλεια. 

Κόστος και τα δύο 300 ευρώ με δύο ροδελάκια που αγόρασα να κάνω την πατέντα να δουλεύει ο ιμάντας ομαλά.Για εμένα ο μηχανισμός είναι γκλαμουριά και επίδειξη και μπορείς ανά πάσα στιγμή να μην μπορείς να το ανοίξεις ή να τα κλείσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...