Dim.Ls Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν σε εμένα με μέλος του insomnia αποφάσισα να γράψω αυτό το θέμα προς ενημέρωση άλλων αγοραστών. Σίγουρα η συναλλαγές εδώ μέσα δεν είναι όπως με τα μαγαζιά, με εγγυήσεις περισσότερη ασφάλεια κτλ... Ωστόσο κάθε αγοραστής έχει δικαιώματα σε μια συναλλαγή (κάτι που δεν γνώριζα μέχρι πρόσφατα) δηλαδή αν εξαπατηθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε ποσό μπορεί να απευθυνθεί στην αστυνομία και να προχωρήσει σε μήνυση ΧΩΡΙΣ να πληρώσει καθώς πάει ως ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ. Και πάλι δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι θα βγάλει γρήγορα άκρη με το όλο θέμα (αν βγάλει κιόλας) αλλά συμπεριφορές του τύπου "έλα μωρέ την πάτησα, του έβαλα τα λεφτά, δεν έστειλε τίποτα πάει τώρα" ή " άνοιξα το δέμα και είχε μέσα πέτρες, μου την έφερε" δεν ισχύουν το 2018 όταν από το κινητό και μόνο μπορεί η αστυνομία να έχει κάποια στοιχεία για να ξεκινήσει. Χρειάζεται βέβαια κάποια βοήθεια και από εμάς όσον αφορά τα στοιχεία που μπορούμε και πρέπει να τους δώσουμε, όπως 1)αντίγραφο συζήτησης που να φαίνεται όλη η συμφωνία (ποσό - τρόπος κατάθεσης - ημερομηνία - τρόπος αποστολής - άλλες λεπτομέρειες), 2)φωτοτυπία κατάθεσης ή απόδειξη πληρωμής με αντικαταβολή (οπότε κρατάμε τα πάντα και δεν πετάμε τίποτα), 3) μαζεύουμε και ότι στοιχεία μπορούμε όπως ονομ/πωνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, τραπεζικός λογαριασμός κτλ. και πάμε στο τοπικό μας τμήμα και δηλώνουμε εξαπάτηση εξηγώντας τι αρκιβώς έχει συμβεί και τους αναφέρουμε οτι γνωρίζουμε πως πάει ως αυτεπάγγελτο αν δεν το αναφέρουν οι ίδιοι. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει ευθύνη το site insomnia.gr για ότι συμβαίνει μέσα σε αυτό και δεν έχει υποχρέωση να δώσει στοιχεία χρηστών εκτός αν ζητηθούν από την αστυνομία (οπότε δεν έχει νόημα να τους τα ζητάμε εμείς οι ίδιοι). Το μόνο που μπορούμε είναι να αναφέρουμε το προφίλ του απατεώνα ώστε να περάσει έλεγχο με απώτερο σκοπό τον αποκλεισμό του χρήστη από την ιστοσελίδα για να μην μπορεί να βλάψει κάποιον άλλον . Τέλος για να κλείσει το θέμα θα πω οτι καλό είναι να κρατάμε αποδεικτικά συναλλαγών μας για κάποιο καιρό έστω, γιατί μπορεί να χρειαστούν και επίσης: ΕΝ ΕΤΗ 2018 ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ "ΘΥΜΑΤΑ" (ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ) ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΑΓΝΟΙΑΣ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ Όσο για την δική μου υπόθεση, θα παραθέσω μόνο link για το προφίλ του μέλους αφού ούτως η άλλως έχει αποκλειστεί να δω αν την "πάτησε" και κάποιος άλλος : lowprofiler (αν παραβιάζει κάτι τους κανόνες του φόρουμ ευχαρίστως να σβηστεί το θέμα αυτό) (αν κάποιος έχει έξτρα πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος να κινηθεί σε τέτοια περίπτωση ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ να τις γράψει ) 3 3
NikosKallithea Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δεν μας ειπες ομως τι εγινε με την υποθεση σου, απο την αστυνομία, τι σου ειπαν δηλαδη;
Dim.Ls Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Το συμβάν έγινε τώρα τελευταία. Μόλις χθες έδωσα κατάθεση και έγινε η μήνυση λόγο καθυστερήσεων του τύπου "αύριο θα έχεις τα λεφτά σου" και "σε μια ώρα μπαίνουν" "είναι απο άλλη τράπεζα γιαυτό αργούν" και έκανα υπομονή. Αρχικά πήγα στην αστυνομία να τους πω τι έγινε με όλα τα αποδεικτικά και τις συζητήσεις τυπωμένες να τις δούνε. Πήρανε τηλέφωνο στα κεντρικά να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν έμαθαν οτι πάει αυτεπάγγελτη η μήνυση και μου είπαν να κάνω υπομονή μήπως μου βάλει τα λεφτά για να μην τρέχω όπως και έκανα. Τον πήρανε τηλέφωνο φυσικά οι ίδιοι (ήμουν μπροστά) και του είπαν οτι θα προχωρήσω σε μήνυση αμα δεν μπουν τα λεφτά και είπε θα τα βάλει. Πέρασαν μερικές μέρες και αφού δεν τα έβαλε και δεν μπορούσα να τον βρω στο κινητο ούτε απαντούσε σε μηνύματα και μετά από τις διακοπές του Πάσχα πήγα έκανα την μήνυση. Μπορεί να πάρω τα λεφτά μου μπορεί και όχι, μπορεί να φυλακιστεί έστω και για λίγο καιρό, μπορεί και όχι. Ανάλογα με το ιστορικό του. Ωστόσο και να τον άφηνα χαμένος βγαίνω, καλύτερα έτσι να γραφεί στο ιστορικό του ωστε άμα ξανακάνει κάποιος κίνηση εναντίων του να την πατήσει τότε. 2
NemeSis1990 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 πες μας ποσα λεφτα σου εφαγε, και πως εγινε το συμβαν
Dim.Ls Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Αφορούσε αυτή την αγγελία 1050ti 4gb oc. Κλείσαμε σε κατάθεση 70ε αρχικά και τα υπόλοιπα μετά την παραλαβή της κάρτας λόγο των αξιολογήσεων του. Επειδή έπεφτε Σ/Κ δεν μπόρεσε να την στείλει οπότε πήγε από δευτέρα. Περίμενα tracking number από ACS τίποτα. Μου είπε οτι την άφησε το σάββατο, δεν είχε ρεύμα και θα την στέλνανε αυτοί την Δευτέρα. Μου φάνηκε λίγο χαζομάρα αυτό και του ζήτησα τηλέφωνο από ACS να τους πάρω να δω τι έγινε. Γενικά απαντούσε σπάνια σε μηνύματα και ποτέ σχεδόν σε τηλέφωνα (καλό γιατί έτσι μάζεψα στοιχεία βέβαια). Δεν μου έδωσε τίποτα, οπότε έψαξα μόνος μου ACS κοντά εκεί που μου είπε οτι έμενε και τα πήρα όλα τηλέφωνο καθώς και την τοπική στην περιοχή μου και κανείς δεν ήξερε τίποτα ούτε είχε ξανα ακούσει κάποιο απο τα ονόματα μας. Τον έπαιρνα τηλέφωνο μετά του έστελνα μήνυμα δεν απαντούσε και του λέω θα πάω στην αστυνομία. Στέλνει μήνυμα μετά "πολύ ανυπόμονος είσαι" και "δεν κάνεις για συναλλαγές" και "άμα δεν έχεις υπομονή μην ασχολείσαι" και μου λέει ακυρώνω την κάρτα (λες και γίνεται έτσι εύκολα στη μέση της διαδρομής αν την είχε στείλει βέβαια) και θα σου βάλω τα λεφτά σου πίσω. Του λέω εντάξει έχεις 2 μέρες. Ακόμα τα ψάχνω. Μόνο δικαιολογίες άκουγα και καμιά απόδειξη μεταφοράς χρημάτων, και κλασσικά εξαφανισμένος. Ελπίζω να μην κούρασα. 1
kage Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για μενα μην παιρνετε μεταχειρισμενα πραγματα εκτος εγγυησης..καλα και εντος να ειναι αν π.χ. επεσε νερο ή εγινε reballing παει για πεταμα αργα ή γρηγορα Επειδη τα ποσα ειναι μικρα νομιζω παει για κανα Ειρηνοδικείο οποτε.. Εχω πετυχει τυπο που πουλησε κινητο με χαραγμενη οθονη αλλα ελεγε ειναι του screen protector και με πλαστη αποδειξη(δεν ειχε βγει καν το κινητο οταν εκδοθηκε):p Δεν εχω ξανακούσει για αυτεπάγγελτη μήνυση σε κατι τοσο" απλο " και εχωτην εντυπωση οτι νομικα απαγορευευται η πωληση μτχ μεταξυ ιδιωτων Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από kage
_filippos_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μονον εσυ κι αυτός γνωρίζετε πραγματικά τι συμβαίνει, κι εδώ μεσα διαβάζουμε την δικιά σου εκδοχή μόνο. Ωστόσο, χωρις καμία πρόθεση να σε αμφισβητήσω, και με διάθεση να κρατήσω ίσες αποστάσεις, θα μείνω στο γεγονός της καταγγελίας στην αστυνομία κι εκκίνησης αυτοφωρου διαδικασίας. Κι όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Έκανες πολύ καλα που δημοσιοποίησες το περιστατικό μαζί με τις πληροφορίες περι αστυνομίας, διότι δεν τις γνωρίζει αρκετός κόσμος (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι αποδεδειγμένα παθούντες ωστε οι δυνητικά εξυπνάκηδες να το σκεφτούν διπλά και τριπλά. Προσωπικά αγορές απο αγγελίες τις αποφεύγω διότι στην πλειοψηφία τις θεωρώ δολώματα.
tsioulak Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Αφου υπάρχουν γραπτά ΙΣΩΣ και κατι να γίνει αλλα, με τις περιορισμένες γνώσεις που εχω στα νομικά, ακόμα και να γίνει δικαστήριο εσύ δύσκολα να πάρεις λεφτά (υποθέτω οτι θα του ρίξουν κάποιο πρόστιμο το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί αλλα για να πάρεις εσύ τα λεφτα σου θα πρέπει να του κάνεις αγωγή).
NikosKallithea Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Παντως η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό υποδηλώνει 99% απάτη. Για αυτό άλλη φορά να προσέχεις 4
kage Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) http://www.news247.gr/koinonia/eglima/eksapatoysan-polites-me-diadiktyakes-pwlhseis-anyparktwn-syskeywn.6496936.html http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161926&cid=4 https://www.avsite.gr/forum/threads/Απάτη-μέσω-των-αγγελιών.86068/page-12 Και επειδη ξερω οτι διαβαζει /πουλαει εδω μεσα .πρεπει καποια στιγμη στο μελλον να γραψεις βιογραφια..:p Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από kage 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, kage είπε Googlarete αργυριαδης απατη και θα καταλαβετε.. Διαβασα 2-3 ολα με κατάθεση, αν υπάρχουν κορόιδα παντα θα βρεθούν και οι απατεώνες Είναι σαν να ρίχνεις στην θάλασσα δόλωμα χωρίς αγκίστρι, ε θα στο φάνε τα ψάρια.
kage Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην το ψαχνεις και με paypal κανεις μλκια αν θελεις.πλεον η μοδα γυρισε σε επιταγη ελτα και westen union:p Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από kage
Sheogorath Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Παντως η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό υποδηλώνει 99% απάτη. Για αυτό άλλη φορά να προσέχεις Τι λέτε μωρέ; Και στα 20 ευρώ πχ, θα βάλεις αντικαταβολή και θα δώσεις έξτρα 5 ευρώ μεταφορικά; Θα στέλνεις τον άνθρωπο 2η φορά στα ελτά για 20 ευρώ; Θα το δεχόσουν εσύ στην θέση του; Μια χαρά γίνεται κατάθεση, οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα, όχι ο τρόπος πληρωμής. Αμα θέλει να σου κάνει πουστιά θα στην κάνει και σε αντικαταβολή, και στο χέρι-χέρι και παντού. 5
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, Dim.Ls είπε μπορεί να φυλακιστεί έστω και για λίγο καιρό, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να φυλακιστεί, πριν 2 χρόνια θυμάμαι έναν τυπά εδώ που του έκλεψαν το laptop κάτι τσιγγάνοι, τελικά πιάστηκαν μετά από κάποιον καιρό, για να φυλακιστείς για τέτοιες μικροκλοπές πρέπει να έχεις κάνει καμιά 40-50αρια κλοπές και να έχεις φάει τις αντίστοιχες καταγγελίες/μηνύσεις, η αστυνομία ουσιαστικά ξέρει και που μένει ο κλέφτης και περιμένει πότε θα γίνει υπέρβαση ενός ορίου κλοπών απ' το συγκεκριμένο άτομο για να τους χώσει μέσα διαφορετικά τον πιάνουν μένει 1-2 μέρες στο κρατητήριο και τον αφήνουν έξω πάλι.
fastnq2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Παντως η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό υποδηλώνει 99% απάτη. Για αυτό άλλη φορά να προσέχεις Οχι.''Απατημενο'' δηλωνει πολλες φορες που δεν εχει ορεξη να την ξαναπατησει..Ενταξει τωρα αν ο αλλος εχει 3 αξιολογησεις και ζηταει καταθεση ε κατι βρωμαει..Αυτος βεβαια ειναι και 8 χρονια μελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα