Προς το περιεχόμενο

Το μέλλον του Pro Evolution Soccer είναι αβέβαιο τώρα που τερματίστηκε η συνεργασία της Konami με την UEFA


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η UEFA (Union of European Football Association) ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι η Konami τερματίζει την 10ετή συνεργασία της με τον οργανισμό.

Όπως είναι γνωστό, το επιτυχημένο franchise Pro Evolution Soccer αποτελεί δημιούργημα της Ιαπωνικής εταιρείας. Η επίσημη ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας που ολοκληρώνεται με τον φετινό τελικό του Champions League στο Κίεβο, στην Ουκρανία, σηματοδοτεί και την επίσημη “αποχώρηση” της διοργάνωσης UEFA Champions League από τα μελλοντικά παιχνίδια Pro Evolution Soccer.

Τα δικαιώματα της εξαιρετικά δημοφιλούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της UEFA –αλλά και τη διοργάνωσης Europa League- αποτελούσαν σημαντικό πλεονέκτημα του PES έναντι του FIFA της EA και ήταν μέρος της γνωστής σειράς παιχνιδιών από το 2008.

Η Konami έχει μειώσει τους πόρους που επενδύει στην ανάπτυξη τίτλων παιχνιδιών για κονσόλες και υπολογιστές μετά και τη κυκλοφορία του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain το 2015, ωστόσο το Pro Evolution Soccer φαινόταν πως θα είναι ένα από τα λίγα franchises που θα είχαν μέλλον. Τώρα, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα απογίνει η σειρά χωρίς τα δικαιώματα της UEFA. 

“Τα δικαιώματα για το UEFA Champion's League μας έδωσαν μία πλατφόρμα για να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες και να προσφέρουμε στους φίλους του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διοργάνωση από πρώτο χέρι” δήλωσε ο Jonas Lygaard, Senior Director of brand and business development της Konami και συμπλήρωσε: “Φέτος, παρόλα αυτά, θα στρέψουμε τη προσοχή μας σε άλλους τομείς. Θα συνεχίζουμε να αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας της UEFA και της Konami, καθώς η σχέση μας παραμένει δυνατή”.

Venture Beat


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εεε και τι έγινε!? Θα παίζουμε το 2018 που ειναι και το τελευταίο της σειράς.

Έτσι και αλλιώς δεν ανανεώνουν και τίποτα τόσα χρόνια. Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο με MAN RED και MAN BLUE.:P

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδιαφορώ, έχω πάψει να παίζω PRO πολλά χρόνια. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι ακριβώς γίνεται μέσα στην Konami. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διάλυσης; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των τελευταίων αποφάσεων  (βλ. το αισχρό MGSurvive, Microtransaction μέχρι και στις λεπτομέρειες, η διάλυση της συμφωνίας με UEFA κτλ.). Όσο για τα δικαιώματα ο δρόμος άνοιξε και ελπίζω η ΕΑ να κάνει κίνηση για να πέσει το απόλυτο κάψιμο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο φιλος που εγραψε το αρθρο θελει να δημιουργησει καταστασεις...πουθενα δεν εχει αναφερθει οτι επειδη δεν θα εχει champions league θα τελειωσει κιολας η για αβεβαιο μελλον και τα σχετικα...σορρυ αλλα ο,τι να ναι το αρθρο δεν εχει καποιο νοημα. ετσι και αλλιως η κοναμι στο σαιτ της καθε χρονο γραφει ποτε τελειωνει με την ουεφα το ντιλ και οποιος παιζει προ καθε χρονο οπως εγω ξεραμε οτι το πες 2018 θα ηταν και το τελευταιο που θα ειχε μεσα την διοργανωση!

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν συμβει θα ναι στεναχωρο, γιατι θα μεινει να παιζει μπαλα η ΕΑ μονη της, και ποιος ξερει τι νεο επιχειρηματικο μοντελο θα βρουν... υπαρχει κοινο για αυτα τα παιχνιδια, πρεπει να υπαρχει και ποικιλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...