Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, webparts είπε

Λες 2 διαφορετικα πραματα,καθως η ζωη τωρα ειναι αρκετα πιο ακριβη.

Σωστό και αυτό και βγαίνει πιο δύσκολα το αντίστοιχο ποσό αλλά και κανείς λιγότερα πράγματα με τα ίδια λεφτά κυρίως σε ο,τι αφορά βασικές ανάγκες χέσε τα πισια

Βέβαια το να μετατρέπουμε τα ευρω σε δραχμές και να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρακτικό νόημα

Το ευρώ σήμερα είναι σαν το 100αρικο ή και λιγότερο όχι 3.5 κατοσταρικα

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

Σωστό και αυτό και βγαίνει πιο δύσκολα το αντίστοιχο ποσό αλλά και κανείς λιγότερα πράγματα με τα ίδια λεφτά

Σε αυτο σταθηκα και αντεδρασα,καθως με 1 ευρω τωρα παιρνεις μια τυροπιτα ενω τοτε επαιρνες τρεις και ειχες και ρεστα.Αρα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Βέβαια το να μετατρέπουμε τα ευρω σε δραχμές και να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρακτικό νόημα

Κανενα νοημα,καθως δε γυρνανε αυτες οι εποχες.

Τι ηλικια εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα δεν έχει να κάνει με γενιές και ηλικίες, αλλά το πώς έχεις μεγαλώσει και τι έχεις πάρει από την οικογένεια σου. 

Και το λέω αυτό με το παρακάτω παράδειγμα που είναι σχεδόν καθημερινό.

Στο διπλανό διαμέρισμα υπάρχει οικογένεια γεωργιανών τους οποίους δε γνωρίζω πως έχουν μεγαλώσει ( έχει νόημα αυτό που λέω για την συνέχεια) και κάνουν φασαρία σε σχεδόν καθημερινή βάση. Τόσο ο άντρας όσο και τα παιδιά. Η μητέρα όχι τόσο.

Στα 30 μέτρα έχω καφενείο με άτομα ηλικίας 50+ Έλληνες οι οποίοι σε καθημερινή βάση, και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός κάνουν φασαρια, μιλάνε δυνατά και μουσική μέχρι τις 5-6. 

Όταν μαζευόμαστε σε φίλο μου άτομα από 23-30 που ξέρω όλων τις οικογένειες που έχουν μεγαλώσει για τα δικά μου δεδομένα "σωστά" δεν έχουμε κάνει ποτέ φασαρία και είμαστε 10 άτομα σίγουρα.

Εγώ από αυτή τη μικρή σκέψη που κάνω τώρα, προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, το σημαντικό είναι οι ηθικές αξίες και όρια που έχεις δεχθεί από την οικογένεια σου. Οκ και εμείς θα δούμε ποδόσφαιρο και θα φωνάξουμε, θα βάλουμε μουσική μέχρι εκεί που πρέπει, θα μιλήσουμε και λίγο δυνατά, αλλά πάντα θα καταλάβουμε μέχρι ποιο σημείο, ώστε να μην ενοχλήσουμε τους άλλους, γιατί έτσι μεγαλώσαμε, με τη λογική του σεβασμού και να μη προκαλούμε..

Αυτό πιστεύω ότι παίζει το σημαντικότερο ρόλο, τα ερεθίσματα και οι αξίες που έχεις μέσα από την οικογένεια σου.

Επεξ/σία από panossar95
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, panossar95 είπε

Για μένα δεν έχει να κάνει με γενιές και ηλικίες, αλλά το πώς έχεις μεγαλώσει και τι έχεις πάρει από την οικογένεια σου. 

Και το λέω αυτό με το παρακάτω παράδειγμα που είναι σχεδόν καθημερινό.

Στο διπλανό διαμέρισμα υπάρχει οικογένεια γεωργιανών τους οποίους δε γνωρίζω πως έχουν μεγαλώσει ( έχει νόημα αυτό που λέω για την συνέχεια) και κάνουν φασαρία σε σχεδόν καθημερινή βάση. Τόσο ο άντρας όσο και τα παιδιά. Η μητέρα όχι τόσο.

Στα 30 μέτρα έχω καφενείο με άτομα ηλικίας 50+ Έλληνες οι οποίοι σε καθημερινή βάση, και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός κάνουν φασαρια, μιλάνε δυνατά και μουσική μέχρι τις 5-6. 

Όταν μαζευόμαστε σε φίλο μου άτομα από 23-30 που ξέρω όλων τις οικογένειες που έχουν μεγαλώσει για τα δικά μου δεδομένα "σωστά" δεν έχουμε κάνει ποτέ φασαρία και είμαστε 10 άτομα σίγουρα.

Εγώ από αυτή τη μικρή σκέψη που κάνω τώρα, προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, το σημαντικό είναι οι ηθικές αξίες και όρια που έχεις δεχθεί από την οικογένεια σου. Οκ και εμείς θα δούμε ποδόσφαιρο και θα φωνάξουμε, θα βάλουμε μουσική μέχρι εκεί που πρέπει, θα μιλήσουμε και λίγο δυνατά, αλλά πάντα θα καταλάβουμε μέχρι ποιο σημείο, ώστε να μην ενοχλήσουμε τους άλλους, γιατί έτσι μεγαλώσαμε, με τη λογική του σεβασμού και να μη προκαλούμε..

Αυτό πιστεύω ότι παίζει το σημαντικότερο ρόλο, τα ερεθίσματα και οι αξίες που έχεις μέσα από την οικογένεια σου.

Την υπογραφη ακομα να την αλλαξεις ομως.

Το πιο βασικο ειναι αυτο που λες,ολα ξεκινανε απο το τι εχεις παρει απο την οικογενεια σου.

Δεν ειναι απαραιτητο οτι φταινε αμεσα οι γονεις,γτ στην τελικη μπορει και οι 2 γονεις να ελειπαν λογω δουλειας και το παιδι να το μεγαλωσαν ακυρα προσωπα που μπορει να μη νοιαστηκαν ιδιαιτερα για το τι θα του περασουν ( οπως η γιαγια μου ) . Τονιζω το αμεσα γιατι οπως και να εχει φταινε οι γονεις.

Μακαρι να μη με ειχαν μεγαλωσει σωστα οι γονεις μου,να ημουν αλλος ενας καφρος και να μη με ενοχλουσαν ολα αυτα που με ενοχλουν τωρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, webparts είπε

Την υπογραφη ακομα να την αλλαξεις ομως.

Το πιο βασικο ειναι αυτο που λες,ολα ξεκινανε απο το τι εχεις παρει απο την οικογενεια σου.

Δεν ειναι απαραιτητο οτι φταινε αμεσα οι γονεις,γτ στην τελικη μπορει και οι 2 γονεις να ελειπαν λογω δουλειας και το παιδι να το μεγαλωσαν ακυρα προσωπα που μπορει να μη νοιαστηκαν ιδιαιτερα για το τι θα του περασουν ( οπως η γιαγια μου ) . Τονιζω το αμεσα γιατι οπως και να εχει φταινε οι γονεις.

Μακαρι να μη με ειχαν μεγαλωσει σωστα οι γονεις μου,να ημουν αλλος ενας καφρος και να μη με ενοχλουσαν ολα αυτα που με ενοχλουν τωρα..

Αμάν με αυτήν την υπογραφή, με κυνηγάς τόσο καιρό. :P

Για αυτό και έγραψα και άλλοι παράγοντες, το παράδειγμα σου με τους δικούς σου γονείς μπαίνει εκεί. Όπως και σε μένα ισχύει το ίδιο. Αλλά και παλι, όσες ώρες και να έλειπαν, πάντα θα μου έλεγαν το σωστό και το λάθος όπως έκριναν αυτοί ποιο είναι το καθένα. Φαντάζομαι και σε εσένα το ίδιο. 

Γενικά έχω πολλά παραδείγματα και καταστάσεις που έχω βιώσει από άλλους ανθρώπους που ξέρω την οικογενειακή τους κατάσταση και την εξέλιξη τους καθώς μέχρι τα 17 μου, τους 5 μήνες από τους 12 τους περνούσα στην επαρχία λόγο διακοπών με τη γιαγιά (καλοκαίρι,, Πάσχα, Χριστούγεννα και κάνα  σουκου)Και έχω δει παιδιά που ήξερα τι γίνεται στο σπίτι τους, και τώρα βλεπω την εξέλιξη τους σε όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο χαρακτήρας τους, οι σκέψεις τους και οι αποφάσεις τους, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, γιατί πάντα υπάρχουν και αυτές, συμβάδιζαν με το πώς μεγάλωσαν. Όχι απαραίτητα "άσχημα" σε κακό οικογενειακό περιβάλλον, αλλά περισσότερο σε στενόμυαλο και οπισθοδρομικό. Που και αυτό ίσως να θεωρείται "κακό", απλά δεν εννοώ βία, που ίσως σε μερικές περιπτώσεις να υπήρχε και αυτή.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι τη γιαγιά ενός παιδιού που έμενε μόνιμα, και είναι ακόμα εκεί, σε ένα χωριό 100 κατοίκων πλέον, με ηλικίες κάτω των 30 να είναι αυτή τι στιγμή χωρίς καμία υπερβολή 6 άτομα, να λέει για εμάς που ερχόμασταν από Αθήνα " Έρχεστε οι Αθηναίοι και ξεσηκώνεται τα παιδιά", και το μόνο που κάναμε ήταν απλά να πηγαίναμε βόλτα με το ποδήλατο το μεσημέρι. Την ίδια ατάκα άκουσα πριν λίγα χρόνια από το παιδί για τους "κακούς" Αθηναίους,(για κάποιο  άλλο  θέμα προφανώς,όχι  το  ποδήλατο  :P ) δείγμα του ότι η νοοτροπία πέρασε και σε αυτόν με τα χρόνια.

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, webparts είπε

Σε αυτο σταθηκα και αντεδρασα,καθως με 1 ευρω τωρα παιρνεις μια τυροπιτα ενω τοτε επαιρνες τρεις και ειχες και ρεστα.Αρα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.

Κανενα νοημα,καθως δε γυρνανε αυτες οι εποχες.

Τι ηλικια εχεις;

Απλά από τη μια έχουμε ένα νόμισμα με συνεχή υποτίμηση και χωρίς μεγάλη αξία (δραχμή) και από την άλλη ένα σταθερό νόμισμα. Οπότε και η λεγόμενη σημερινή ακρίβεια είναι σχετική γιατί με την υποτίμηση χάνεις ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού σου (και όχι μόνο).

Δημοσ.

Ναρκισσισμός και μπαρμπαδισμος στο μεγαλείο του. Έβγαλε το βυζι εξω το 15χρονο και κλονίστηκε η κοινωνία, η οικονομία και ο πολιτισμός. 

Είδα και την γιαγιά μου που δεν εχει φορέσει παντελόνι στη ζωή της, σύνταξη στα 40 και μιζερια απο τα 50 που την θυμαμαι.

Ρε ασε το κοριτσάκι να κανει οτι θελει.  Μήπως ξερογλειφεσαι όταν το βλέπεις και συνειδητοποιείς οτι το μονο που σε κρατάει απο το να κερατωσεις την γυναικα σου ειναι μερικά τετραγωνικά εκατοστά ύφασμα; 

Guess what! Δεν φταιει το κοριτσάκι, εσύ εισαι στερημένος και λιγουρης.  

Ζω διπλα σε φοιτητή και οποτε αραζει βραδακι με την παρέα του μπαλκόνι πολυ τους χαίρομαι και τους ζηλεύω (με την καλη έννοια) και ας αργησω και μια ωρα να κοιμηθώ. 

Αυταρεσκε μικροαστε το ανθρώπινο ειδος με τις διαφοροποιήσεις απο γενιά σε γενιά εφτασε να ειναι ο απόλυτος κυριαρχος του πλανήτη. Αν εσύ εισαι καλύτερος απο τους σημερινούς νέους τοτε ο Τέσλα εχει κάθε δικαίωμα να γινει φάντασμα και να έρχεται να σου δίνει σφαλιαρες στον ύπνο σου. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, webparts είπε

Λες 2 διαφορετικα πραματα,καθως η ζωη τωρα ειναι αρκετα πιο ακριβη.

η ζωη ειναι πιο ακριβη τωρα γιατι εχουν μεγαλωσει οι αναγκες μας

θελουμε να εχουμε ιντερνετ στο σπιτι,smartphone,τουλαχιστον 3 τηλεορασεις στο σπιτι 

πραγματα που θεωρουμε αυτονοητα για ενα πιτσιρικα σημερα οπως καθημερινα φραπε δεν επαιζε

ποδηλατο ειμαστε ευτυχισμενοι οταν πηραμε ενα μεταχειρισμενο σε ηλικια 16 ετων

για τους νεους που φωναζουν σημερα θα ηταν αδιανοητο να ζησουν τις δικες μας εποχες

8 ώρες πριν, logistoulis είπε

2000€ σήμερα είναι πιο δύσκολο να βγουν σε σχέση με 700 χιλιάδες δραχμές στα '90s, τι το περίεργο λέω;

.

5000 δρχ ηταν το πρωτο μου βασικο ημερομισθιο

(για να μην πω και για αλλα προηγουμενα ημερομισθια που ειχα σε δουλειες προχειρες απλα για να βγαζω ενα χαρτζηλικι)

Επεξ/σία από georgeγ
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GenesisX είπε

Απλά από τη μια έχουμε ένα νόμισμα με συνεχή υποτίμηση και χωρίς μεγάλη αξία (δραχμή) και από την άλλη ένα σταθερό νόμισμα. Οπότε και η λεγόμενη σημερινή ακρίβεια είναι σχετική γιατί με την υποτίμηση χάνεις ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού σου (και όχι μόνο).

Στη θεωρια ναι,αλλα στην πραξη ειναι αλλιως τα πραματα,καθως δε χρειαστηκε η υποτιμηση για να χαμηλωσει ο μισθος και να ανεβουν ολα τα αλλα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, georgeγ είπε

η ζωη ειναι πιο ακριβη τωρα γιατι εχουν μεγαλωσει οι αναγκες μας

θελουμε να εχουμε ιντερνετ στο σπιτι,smartphone,τουλαχιστον 3 τηλεορασεις στο σπιτι 

πραγματα που θεωρουμε αυτονοητα για ενα πιτσιρικα σημερα οπως καθημερινα φραπε δεν επαιζε

ποδηλατο ειμαστε ευτυχισμενοι οταν πηραμε ενα μεταχειρισμενο σε ηλικια 16 ετων

για τους νεους που φωναζουν σημερα θα ηταν αδιανοητο να ζησουν τις δικες μας εποχες

.

5000 δρχ ηταν το πρωτο μου βασικο ημερομισθιο

(για να μην πω και για αλλα προηγουμενα ημερομισθια που ειχα σε δουλειες προχειρες απλα για να βγαζω ενα χαρτζηλικι)

Και ο παππούς σου θα έλεγε για σενα "το παιδι θέλει φαι σε πιάτο, εμείς τρωγαμε ψωμί 10ημερων και την μουχλιτσα στην άκρη την ευχαριστιομασταν" "ποδήλατο; Για να κανει βόλτες; Πήγαινε το γαϊδούρι στο παραδιπλανο χωριο 50 χιλιόμετρα μακρια να φέρεις αλευρι και αν δεις κάνα κορίτσι με πανω απο 5 στρέμματα φερ το μαζί". 

Πολυ καλα κανει ο νέος και δεν μπορεί να ζησει στις συνθήκες σου. Αν θέλεις τέτοιους νέους μπορείς να πας στις φαβελες της Βραζιλίας ή στα χωρια παραεξω απο την Σοκοτο της Νιγηρίας.

Αυτα που λες δεν προσβάλλουν μονο τους νέους έλληνες προσβάλλουν και τα παραπανω παιδια που η καθημερινότητα τους το 2018 ειναι ίδια με τα παιδικά χρονια του πατερα μου. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Η ζωη ειναι πιο ακριβη διοτι έχουν μειωθει οι μισθοι, οι συντάξεις και έχει αυξηθεί η ανεργία, ενω παράλληλα τα πάντα γινονται πιο ακριβά.

Οι ανάγκες πάνε βάση της εκάστοτε εποχής. Πλέον πχ το κινητό αποτελεί βασικη ανάγκη. Ναι η smart tv δεν ειναι ανάγκη, αλλά γενικά ο κόσμος που δεν έχει δεν αγοράζει ειδη πολυτελείας. Δε ζουμε στο 1990 και το έχει αντιληφθει αυτο ο μέσος πολίτης.

51 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ζω διπλα σε φοιτητή και οποτε αραζει βραδακι με την παρέα του μπαλκόνι πολυ τους χαίρομαι και τους ζηλεύω (με την καλη έννοια) και ας αργησω και μια ωρα να κοιμηθώ.

Πολλοί ευχαριστως θα έκαναν μυνηση στον συγκεκριμένο φοιτητή που τον ακουνε τα βράδια να γελάει και "τους ενοχλει", διοτι "δουλευαν ολη μέρα". 

Δημοσ.

Συμβαίνει ένα παράδοξο και αυτό χάρη στην τεχνολογία, ενώ βιολογικά και κοινωνικά υπάρχει μια εμφανής κατάρρευση του κοινωνικού ιστού η γενική γνώση αυξάνεται εξαιτίας του διαδικτύου και της υπέρ πληροφόρησης.
Οι νέοι άνθρωποι και αυτοί που γνωρίζουν το διαδίκτυο έχουν στην διάθεσή τους πολύ περισσότερες πληροφορίες από τους ανθρώπους του παρελθόντος, αυτό αυτομάτως τους δίνει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παλαιότερες γενεές.
Πλέον δεν είναι μόνο οι εφημερίδες και η τηλεόραση που μονοπωλούν την ενημέρωση, το διαδίκτυο παρέχει πληροφορίες που  εάν γνωρίζεις πως να τις φιλτράρεις κάτι που είναι ζήτημα χρόνου και εμπειρίας να γίνει, αποκτάς γνώσεις σφαιρικές που σου επιτρέπουν να βλέπεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά. Το ξανά λέω εφόσον γνωρίζεις πως να τις φιλτράρεις τις πληροφορίες.
Έτσι σήμερα γίνεται όλο ένα και πιο δύσκολο σε σχέση πάντα με το παρελθόν να επηρεάζονται τα άτομα και οι μάζες παρόλο που οι τεχνικές συνεχώς εξελίσσονται. Δηλαδή δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις πιο εύκολα, απλά ως κοινωνία τους έχει κάνει πιο ατομιστές και συμφεροντολόγους, που το βλέπουμε άλλωστε στις συμπεριφορές. 
Από ότι φαίνεται η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι ο καινούργιος οδηγός σε όλες μας τις δραστηριότητες, από το εκπαιδευτικό σύστημα, την υγεία, νομοθεσία, αστυνόμευση και σχεδόν παντού, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι σε ατομικό επίπεδο δεν λειτουργούμε σωστά και κατ’ επέκταση σε συλλογικό, έτσι μαθαίνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη να γίνεται συνεχώς καλύτερη ώστε να γίνει ο σωστός καθοδηγητής μας. 
Κάποια στιγμή η σχέση ανθρώπου μηχανών θα είναι τόσο στενή σε βαθμό πλήρης ενσωμάτωσης, όπου δεν θα μπορείς να διακρίνεις την Δημοκρατία από την Δικτατορία, πάντως οι κοινωνίες θα είναι πιο ασφαλείς, ήρεμες και με υψηλό βαθμό ευημερίας.
Εάν φυσικά δεν καταστραφούμε από τους πρωτόγονους πολέμους μας, οι κοινωνίες μας θα γίνουν καλύτερες κάτι που εξάλλου είναι και ο Νόμος της Φύσης.
Το συνδέω με τις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...