Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Τέλος για αυτό το πρόβλημα πιστεύω ότι ευθύνονται οι άντρες μιας και πολλοί είναι πεινασμένοι και θέλουν να εξυπηρετούνται από γυναίκες. Οι γυναίκες μεταξύ τους υποστηρίζονται ενώ οι άντρες όχι. Μια γυναίκα αν έχει κατάστημα θα θελει γυναίκα και όχι άντρα και ένας άντρας αν έχει κατάστημα πάλι γυναίκα θα θέλει γιατί είναι μαλάκας. Αν το μαγαζί είναι σοβαρό και το business plan του δε βασίζεται αποκλειστικά στο "πόσα λιγούρια θα τσιμπήσω" ή στο "πόσους φίλους που θα έρχονται έχει για να τον προσλάβω", δε νομίζω να δώσει βάση στο φύλο. Ντάξει τώρα αν μιλάμε για in περιοχές όπως Γκάζι (που βάζουν μέχρι και γλάστρες απ' έξω) είναι άλλο θέμα. Για το τελευταίο που λες δε νομίζω ότι ισχύει, και δε βλέπω λόγω γιατί να ισχύει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) delete Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
1988panos2171 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Γενικά επικρατεί στις καφετέριες να ζητάνε κοπέλες. Αντιθέτως σε αίθουσες δεξιώσεων, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, εστιατόρια κατά βάση τις θέσεις καταλαμβάνουν άνδρες. Αυτό που ισχύει είναι ότι οι ωραίες παρουσίες τραβάνε κόσμο ωστόσο σε πολλές καφετέριες έχω πετύχει κοπέλες που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο οπότε δεν είναι και ο κανόνας. Δε βλέπω κάτι κακό πάντως καθώς τα πράγματα φαίνονται να είναι ζυγισμένα, σε καφετέριες σερβιτόρες και στους υπόλοιπους χώρους εστίασης σερβιτόροι.
MikeJ Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Σε κάποια επαγγέλματα όπως αναφέρθηκε το ψιλο καταλαβαίνεις γιατί ζητάνε κοπέλα. Το τραγικό είναι όταν βλέπεις αγγελίες που ζητάνε κοπέλα χωρίς να υπάρχει καμία άλλη εξήγηση, πέρα απ το ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης λέει "Μπας και μου κάτσει το γκομενάκι".( Καθώς είναι πόστα που δεν έχουν επαφή με πελάτες) Επίσης , μέχρι και μεγάλη ελληνική εταιρεία ( με κακό όνομα για τις συνθήκες εργασίας) ζητάει απροκάλυπτα κοπέλες για ταμείο... ( Άντε να το δεχτείς από τη καφετέρια του Μπάμπη στο Μπουρνάζι που δε θα ασχοληθεί κανένας , αλλά τόσο μεγάλη εταιρεία να το κάνει χωρίς να φοβάται να την κατηγορήσουν για διακρίσεις.)
orck Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 18 λεπτά πριν, MikeJ είπε μέχρι και μεγάλη ελληνική εταιρεία ( με κακό όνομα για τις συνθήκες εργασίας) ζητάει απροκάλυπτα κοπέλες για ταμείο. Ποια να πρωτοβαλουμε στο μυαλο μας με αυτη την περιγραφη που εκανες, πρεπει να ειναι το 80% των μιζερων επιχειρησεων;
MikeJ Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη (Το Πλαίσιο δηλαδή) δε τηρεί ούτε τα προσχήματα. Ζητάει απροκάλυπτα κοπέλες για ταμείο , κάτι που αν δε κάνω λάθος είναι παράνομο. (Οποιαδήποτε είδους διάκριση , είτε ηλικίας ,φύλου, εθνικότητας, θρησκεύματος κλπ κλπ. Για παράδειγμα ξέρω εταιρεία στην οποία εργάζεται φίλη μου , που όταν βγάζει αγγελία για συγκεκριμένα πόστα , ναι μεν ψάχνει μόνο κοπέλες αλλά η αγγελία δε το αναφέρει αυτό και απλά απορρίπτουν τους άνδρες υποψηφίους. (όχι ότι είναι καλύτερο ηθικά , απλά τηρούν τα προσχήματα ) 1
_Theo_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 8 λεπτά πριν, MikeJ είπε Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη (Το Πλαίσιο δηλαδή) δε τηρεί ούτε τα προσχήματα. Ζητάει απροκάλυπτα κοπέλες για ταμείο , κάτι που αν δε κάνω λάθος είναι παράνομο. (Οποιαδήποτε είδους διάκριση , είτε ηλικίας ,φύλου, εθνικότητας, θρησκεύματος κλπ κλπ. Για παράδειγμα ξέρω εταιρεία στην οποία εργάζεται φίλη μου , που όταν βγάζει αγγελία για συγκεκριμένα πόστα , ναι μεν ψάχνει μόνο κοπέλες αλλά η αγγελία δε το αναφέρει αυτό και απλά απορρίπτουν τους άνδρες υποψηφίους. (όχι ότι είναι καλύτερο ηθικά , απλά τηρούν τα προσχήματα ) Καλά για το Πλαίσιο γενικά πολλά έχουν ακουστεί. Όπως και να έχει, εδώ κάποιοι "εργοδότες" ζητούν τον ουρανό με τα άστρα και δεν σε πληρώνουν καν, οι διακρίσεις είναι το λιγότερο.
chill Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Αρχίζω και πιστεύω ότι το Jason Αντιγόνη έγινε ΤΟ για να βρει δουλειά
Vasivouzoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 24 λεπτά πριν, MikeJ είπε Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη (Το Πλαίσιο δηλαδή) δε τηρεί ούτε τα προσχήματα. Ζητάει απροκάλυπτα κοπέλες για ταμείο , κάτι που αν δε κάνω λάθος είναι παράνομο. (Οποιαδήποτε είδους διάκριση , είτε ηλικίας ,φύλου, εθνικότητας, θρησκεύματος κλπ κλπ. Για παράδειγμα ξέρω εταιρεία στην οποία εργάζεται φίλη μου , που όταν βγάζει αγγελία για συγκεκριμένα πόστα , ναι μεν ψάχνει μόνο κοπέλες αλλά η αγγελία δε το αναφέρει αυτό και απλά απορρίπτουν τους άνδρες υποψηφίους. (όχι ότι είναι καλύτερο ηθικά , απλά τηρούν τα προσχήματα ) Το πλαίσιο πάντως και εδώ έχει γραφτεί πως είναι από τους χειρότερους εργοδότες. Ίσως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να 'ναι θύματα και να κάτσουν να τις εκμεταλλευτούν. Να μην έχουν τη δυνατότητα και την πυγμή να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους ή να πουν όχι στις απλήρωτες υπερωρίες. Μπείτε εδώ να δείτε εδώ χάλια, τυχαία μπήκα στην αναζήτηση των εμπορουπαλλήλων και σχεδόν όλες οι αγγελίες ''κοπέλες'' ζητάνε. http://www.xe.gr/jobs/search?Geo.area_id_new__hierarchy=82196&Item.category__hierarchy=139083&System.item_type=xe_stelexos&Transaction.type_channel=117538&sort_by=Publication.effective_date_start&sort_direction=desc
webparts Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, Kercyn είπε Μιας και τώρα μου ήρθε, πόσες γυναίκες και πόσους άνδρες βλέπετε πίσω από μια μπάρα να φτιάχνουν ποτά; Πεστο σωστα.Ποσες γυναικες βλεπεις να φτιαχνουν ποτα,παρ'ολο που ειναι πισω απο τη μπαρα; Ολα οι αντρες τα φτιαχνουν,αυτες απλα καθονται εκει και το παιζουν ομορφες,αντε να εχουν και ενα μικρο ποστο να βγαζουν μερικα ποτα. Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια κοπελα σε μια παρεα που την ειχαν γλαστρα μεσα απο μπαρα και παραπονιοταν γτ ενιωθε αχρηστη. 3 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε Αντιθέτως σε αίθουσες δεξιώσεων, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, εστιατόρια κατά βάση τις θέσεις καταλαμβάνουν άνδρες. Εκει εχει δουλεια,οχι αστεια.Στους γαμους που πηγαιναμε οι γυναικες ηταν μονο για καμια μπυρα. Και στις καφετεριες τις βαριες δουλειες τις κανουν οι βοηθοι.Η μηπως εχεις δει πολλες γυναικες βοηθους σε μαγαζι που εχει δουλεια; 2 ώρες πριν, MikeJ είπε Το τραγικό είναι όταν βλέπεις αγγελίες που ζητάνε κοπέλα χωρίς να υπάρχει καμία άλλη εξήγηση Καλαματα παντως γνωστο βενζιναδικο ( Κατσαρος Νεας Εισοδου ) προσλαμβανει γκομενες για να βαζουν βενζινη,με αυστηρο dress code χειμωνα κολαν και καλοκαιρι σορτσακι. Και οταν σκας να βαλεις βενζινη θα ακους απο τα ηχεια πανω απο τις αντλιες οτι βλαχοσκυλαδικο μπορεις να φανταστεις. Φυσικα δεν παταω εκει ουτε ακομα και οταν κοντευω να μεινω. 7 ώρες πριν, splanis είπε αποδεδειγμένα οι γυναίκες παίρνουν χαμηλότερους μισθούς απ τους άντρες παγκοσμίως οπότε μην νιωθετε και τόσο αδικημένοι μερικοί Αλλα διπλασια τιπς.Θυμαμαι κατι απληστες πατσαβουρες που δουλευαν σερβις σε μπιτσομπαρο,οι οποιες κλαιγοντουσαν οτι δεν βγαζαμε τιπς,μας διναν κατι φραγκοδιφραγκα και αυτες τσιμπουσανε αλλο ενα μεροκαματο απο τα τιπς.Το αστειο ηταν οτι οταν δουλευα εγω σερβις στα ιδια ποστα εβγαζα ενα σεβαστο ποστο,εδινα στους βοηθους και μου εμεναν και εμενα καποια για να πω οτι κατι εκανα και σημερα. Κριμα που νομιζαν οτι τις πιστευαμε οτι δε βγαλανε τιπς. 1
Lelouch Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Πόσες φορές όταν είστε ανδροπαρέα πηγαίνετε να κάτσετε σε κάποιο μέρος που σας αρέσει η σερβιτόρα; Εγώ τολμώ να πω ότι όταν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε συμβαίνει κάποιες φορές και αυτό.
pontez2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 29 λεπτά πριν, Lelouch είπε Πόσες φορές όταν είστε ανδροπαρέα πηγαίνετε να κάτσετε σε κάποιο μέρος που σας αρέσει η σερβιτόρα; Εγώ τολμώ να πω ότι όταν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε συμβαίνει κάποιες φορές και αυτό. Μικρό ποσοστό Μπάκουρων ή πιτσιρικάδες, θα πάνε σε μαγαζί επειδή τους αρέσει η σερβιτόρα. Ολοι οι άλλοι θα πάνε σε ένα μαγαζί που τους αρέσει ανεξάρτητα απο το φύλο του σερβιτόρου. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 17 hours ago, Vasivouzoukos said: Θέλω να φύγω από την δουλειά που είμαι και το τελευταίο καιρό μπαίνω και κοιτάω αγγελίες σε διάφορα site. Το 90% των αγγελιών ζητάει γυναίκες/κοπέλες ( και ειδικά νεαρές ) . Οι αγγελίες είναι από σερβις σε καφέ/μπαρ, πωλήτριες σε καταστήματα ( όχι γυναικείας φύσεως ) , γραμματεία ιατρείων/φροντιστηρίων/επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση ή προώθηση προϊόντων τηλεφωνικά. Οι μόνες δουλειές που ζητούν άντρες είναι αποθηκάριοι και ντελιβεράδες. Είμαι βέβαιος όμως πως αν δεν ήταν βαριά/δύσκολη η φύση αυτών των εργασιών τότε και εκεί γυναίκες θα ζήταγαν. Είναι νόμιμο αυτό που γίνεται; Από τη μία καταλαβαίνω πως στην επιχείρηση του ο καθένας προσλαμβάνει όποιον θέλει και από την άλλη στο εξωτερικό ( στην Αγγλία ) δεν γράφουν καν το γένος τους όταν στέλνουν βιογραφικό για να μην θεωρηθεί πως γίνεται κάποια διάκριση. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως η πείνα του νεοέλληνα τον κάνει να θέλει να βλέπει γυναίκες και όχι άντρες που συχνά θα τους αποκαλεί και μαντράχαλους. Ας μας πει κάποιος αν είναι νόμιμο όλο αυτό γιατί ηθικό δεν είναι σίγουρα. Υ.Γ Δεν αναφέρομαι σε πιο σοβαρές δουλειές αλλά στις λεγόμενες δουλειές του ποδαριού. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, αλλά όποτε βάζω αγγελία και ζητάω «προσωπικό πώλησης» (χωρίς να διευκρινίζω φύλο) για το μαγαζί μου, στα 50 βιογραφικά που θα μου στείλουν, τα 2 θα είναι άντρες και τα 48 γυναίκες. Από εκεί και πέρα, μην έχεις την εντύπωση ότι και στο εξωτερικό ακόμα και σε μεγάλες πολυεθνικές δεν ελέγχουν φύλο, ηλικία κλπ. Προφανώς δεν το κάνουν τόσο ξεδιάντροπα όσο το να το γράφουν στην αγγελία εξαρχής, but still σε δεύτερη φάση άνετα πετάνε το βιογραφικό στον κάδο. Νομίζω πάντως ότι είναι προτιμότερο να ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα επιλεγείς ώστε να μην χάνεις χρόνο άδικα να στέλνεις βιογραφικά κλπ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 2
Vasivouzoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 24 λεπτά πριν, Malthador είπε Νομίζω πάντως ότι είναι προτιμότερο να ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα επιλεγείς ώστε να μην χάνεις χρόνο άδικα να στέλνεις βιογραφικά κλπ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ναι έχεις δίκιο σε αυτό. Όσο και να σε εκνευρίζει το κατεστημένο που ισχύει με τις γυναίκες και την προσέλκυση λιγούρηδων και γνωρίζοντας πως οι μαγαζάτορες θέλουν γυναίκες, τελικά φτάνεις σε μια στιγμή που συνειδητοποιείς πως είσαι ανήμπορος να το αλλάξεις και τουλάχιστον δεν πας σε συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δουλεύει το εκάστοτε τμήμα hr και εσένα να σε κοροιδεύουν. Είναι αυτή η πικρή συνειδητοποίηση που σε αφήνει άναυδο και άπραγο έπειτα από τον θυμό. Συμπέρασμά; Αυτή η χώρα της αξίζει το χάλι που έχει και είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση.
pontez2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 9 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Συμπέρασμά; Αυτή η χώρα της αξίζει το χάλι που έχει και είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση. Με τη διαφορά πως αυτο δεν αποτελεί αμοιγως Ελληνικη συνήθεια, αλλά παγκόσμια. Ισως στη Κινα και την Ιαπωνια να διαφέρουν λιγο τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις