Προς το περιεχόμενο

αποριες ενος νεου ιδιοκτητη/διαχειριστη


dreamer12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα,ηθελα λιγο την βοηθεια σας και τις γνωσεις σας.

σχετικα καινουριος διαχειριστης/ιδιοκτητης διαμερισματος και προσπαθω να μαθω τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις συμφωνα με τον νομο και τα δικα μου και των υποψηφιων ενοικιαστων.επειδη οι μεσιτες λενε ο καθενας διαφορετικα πραγματα δεν ξερω ποιος εχει δικιο.

πρωτος μου ενοικος ηταν ενας δημοσιος υπαλληλος .μου ειχε δωσει μια εγγυηση στο ιδιο ποσο με αυτο του ενοικιου,το διαμερισμα ειναι επιπλωμενο.ειχαμε συμβολαιο ενα χρονο που ανανεωθηκε με σιωπηρη παραταση οπως ονομαζεται για αλλα δυο.συνολο εμεινε δλδ. 3 χρονια.πληρωνε κανονικα και σε γενικες γραμμες πλην καποιοων εξαιρεσεων ηταν καλο ενοικος.

ηθελλα να ρωτησω τα εξης:
οταν καποιος ειναι να αφησει το διαμερισμα μετα την ληξη του τυπικου συμβολαιου πρεπει υποχρεωτικα να προειδοπιησει συμφωνα με καποιο νομο η'δεν προβλεπει ο νομος κατι τετοιο?ρυθμιζεται απλα με συνενοηση?
εμενα ηρθε 30 του μηνος και λεει οτι φευγει και ηθελε μια εβδομαδα περιθωριο να μαζεψει.παρεπιπτοντως εκλεινε ακριβως 3 χρονια πριν ,μαιο μπηκε.του λεω οτι κανονικα πρεπει να πληρωσει ενοικιο για τοσο πολυ που θελει να μεινει και μετα να δουμε το σπιτι και οτι περισευει απο λογ.σμους και ζημιες/φθορες να του τα επιστρεψω.μου λεει οτι δυσκολευεται και δεν μπορουσε.του προτεινα να πληρωσει μονο τις 5 μερες που θα εμενε και μετα παλι το ιδιο με την επιστροφη οπως ειπα.δεν δεχτηκε και του ειπα οτι και εγω δυσκολευομαι να του δωσω ολη την εγγυηση χωρις να εχω βρει ενοικιαστη πρωτα.και το αφησαμε ετσι γιατι εφυγε τελικα πιο νωρις στις 3 μαιου για να μην πληρωσει τιποτα αλλα του ζητησα να βρω καποιον πρωτα ,να δω και το σπιτι και μετα να δουμε για την εγγυηση και τι θα του επιστρεψω.
δεν θελω να τον ριξω απλα ηθελα να μαθω τι πρεπει να κανω και νομικα και ηθικα .ειμαι ευχαριστημενος στους καιρους που ζουμε απο αυτον αλλα δυσαρεστηθηκα που ενω τον προειδοποιησα οτι οταν ειναι να φυγει να μου το πει ενα μηνα πριν ωστε να μην χασω ενοικιο εκεινος με εγραψε.νομικα διαβασα οτι πρεπει να προειοδοποιησει 3 μηνες πριν.δεν το βρισκω πρακτικο στους καιρους μας αλλα ισχυει ακομα αυτο νομικα? και αν ναι πρεπει να αναγραφτει στο συμβολαιο η' ειμαι καλυμμενος απο τον νομο?
ενας μεσιτης λεει οτι ειναι νομιμο χωρις να γραφτει αλλα οτι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν νευριασει που δεν με προειδοποιησε και κρατησω την εγγυηση σαν ενοικιο,συμψηφιστικα,οτι θα μου κανει καποιες ζημιες πριν φυγει σε ηλεκτρικα η' υδραυλικα.

οσον αφορα τις φθορες ο νομος ειναι ασαφης για το ποιες φθορες ειναι εγω η' εκεινος υποχρεοι.φερνω παραδειγματα δικα μου να μου πειτε ποιες ειναι δικη μου και ποιες δικες του φθορες.
ενα απο τα στορια ο μηχανισμος του οταν μπηκε ηταν ενταξει,μετα κολλησε για λιγο και ζητησε επισκευη.ποιος αναλμβανει?εβαψε το σπιτι οταν εφυγε ,ηταν ορος στο συμβολαιο,και εβαψε μερικα επιπλα και γενικα δεν καθαρισε το σπιτι οταν του το ζητησα.ενα κρεβατι σε ενα μερος του χαλασε ο μηχανισμος του.ετσι ηταν λεει και ελεγε ψεμματα.
επισης αφου ειπε οτι θα φυγει παει την επομενη και κοβει το ρευμα.εγω καθισα απο το βραδυ και εκανα τεστ το πλυντηριο και το ψυγειο αλλα για λιγο.δεν μπορεσαν να ολοκληρωσουν την λειτουργια τους.πως ειμαι σιγουρος οτι θα δουλευουν κανονικα και δεν υπαρχει βλαβη μετα?ενας μεσιτης ειπε να σηκωσω το ρολοι κατω για να τα δουλεψω για μια μερα αν και παρανομο δεν θα πει τιποτα η δεη ,θα καταλαβει.
θα ηθελα τις απαντησεις σας,ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ξέρεις τι καταλαβαίνω; Ότι θες να του φας την εγγύηση... μπες εσυ στη θέση του, απάντησε στον εαυτό σου και ξανασκέψου το. Σπανίζουν οι καλοί νοικάρηδες - και κανονικά καλύτερα ν να μη σου είχε φύγει καν... το να του φας λεφτά τώρα ισως σου γυρισει μπούμερανγκ στο μέλλον με κάποιον απατεώνα (karma is a bitch)

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δε κατάλαβα.. Σε εμπιστεύτηκε και σε πλήρωσε για όλους τους μήνες που ΄έμεινε περιμένοντας να του γυρίσεις την εγγύηση, ενώ συνήθως ο τελευταίος μήνας συμψηφίζεται με την εγγύηση, και αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να τη γυρίσεις ολόκληρη?

Επίσης, όλες τις ζημιές που αναφέρεις τις επιβαρύνεσαι εσύ. Εκτός αν έχεις ισχυρές ενδείξεις οτι έκανε κακή χρήση των συσκευών (δε μπορώ βέβαια να σκεφτώ ποια θα είναι αυτή).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το τι ισχύει νομικά κλπ. Αυτό που κάνω εγώ ως ενοικιαστής πάντα, είναι όπως ειπώθηκε παραπάνω να μην πληρώνω τον τελευταίο μήνα γιατί τον καλύπτει η εγγύηση. Ζημιές δεν αφήνω εκτός από καρφάκια στους τοίχους. Γενικά τις ζημιές αν δεν είναι μεγάλες τις φορτώνεται ο σπιτονοικοκύρης. Αφού ούτως η άλλως θα το συμαζέψει για τον επόμενο ενοικιαστή.

Επίσης αν δεν έχω βρει σπίτι, ζητάω κάποιες μέρες προθεσμία μέχρι να βρω. Κανένας μέχρι τώρα δεν μου ζήτησε χρήματα για τις παραπάνω μέρες. Εντάξει αν είσαι συνεπής στα ενοίκια είναι κάπως να σου ζητήσει λεφτά για μερικές μέρες παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μικροζημιές που αναφέρεις είναι δικές σου

Πιο σημαντικό για το αν έπρεπε να σε δώσει 3μηνη ειδοποίηση ή όχι είναι να μάθεις τον λόγο που έφυγε, αν έχεις πολύ ψηλά το ενοίκιο τότε θα μείνει για κάποιους μήνες ξενοίκιαστο και μετα θα χάσεις περισσότερα. Όταν βρήκε έφυγε ο άνθρωπος, δεν μπορεί να πληρώνει στο νεο σπίτι 3 μήνες τζάμπα για να μην χάσεις εσύ ενα ενοίκιο.

Γενικά μακροπρόθεσμα θα έχεις πάντα κενούς μήνες ανάμεσα σε αλλαγές, πρέπει απο πρίν να έχεις κανονήσει να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο τοσα χρονια δηλαδη που κονομησες χιλαρικα απο συνεπη νοικαρη,  θεωρεις σωστο να του παρεις μερικα ψωροευρω για τις μερες που θα πακεταρει ο άνθρωπος; Ασε τι λεει ο νομος και ο κουγιας.  Μιλαμε για ανθρωπια και φιλοτιμο.  Στη θεση σου θα του ελεγα θαρθω να πιουμε ενα καφε σπιτι να σε βοηθησω και σε τπτ να δω και το σπιτι φυσικα.  Αν κοιταξεις εξω τι λαμογια κυκλοφορουν φεσωνουν νοικια λογαριασμους κανουν ζημίες και φευγουν κύριοι,  κανονικα πρεπει ν του κάνεις και αποχαιρετιστηριο γευμα. 

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως αυτός που νοικιάζει,είναι υποχρεωμένος ηθικά η και νομικά αν το αναγράφει το συμβόλαιο οτι το σπίτι θα το παραδώσει στην κατάσταση που το παρέλαβε.Πχ αν ήταν βαμμένο να το παραδώσει βαμμένο.Ισχύει νομικά μόνο αν το αναγράφει το συμβόλαιο;

Οσο για την εγγύηση 1-2 μήνες το ίδιο γνωρίζω,οτι συμψηφίζεται με τον/τους τελευταίους μήνες.Αν σε περίπτωση υπάρχουν φθορές από τον ενοικιαστή τότε παρακρατούνται απο τον ιδιοκτήτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Το βάψιμο επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη μιας και είναι φυσική φθορά από την κανονική χρήση ενός χώρου. Πότε δεν κατάλαβα γιατί όλοι λένε ότι πρέπει να το δώσει βαμμένο. Δεν μιλάμε για περίπτωση που ήταν άσπρος ο τοίχος και ο ενοικιαστής τον έκανε πράσινο αλλά περίπτωσεις που ο τοίχος θέλει φρεσκάρισμα γιατί έχει σημάδια χρήσης

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες οτι θες να του φας την εγγυηση του ανθρώπου. Μιλάς για απλές φθορές από τον χρόνο και την απλή χρήση σε μικροπράγματα σαν αφορμές για να του φας την εγγυηση. Σκεψουν οτι μπορουσε παρα πολυ απλα να μην πληρωσει τον τελευταιο μηνα και να σου ελεγε ηταν η εγγυηση. Μετα δεν θα μπορουσες να του κανεις τπτ. Και συ σε τέτοιον ανθρωπο σκέφτεσαι να του φερθείς τόσο καρμίρικα? 

 

Όλα αυτά που αναφέρεις και χαλασμένα να είναι δική σου ευθύνη ειναι να τα φτιάξεις. Αν το σπιτι εχει μεσα ψυγειο ή πλυντήριο ή αιρκοντισιον κάθε φορά που χαλάνε δουλειά του ιδιοκτήτη ειναι να τα φτιάχνει. Δικά του είναι και σε αυτόν μένουν. 

 

Σου έβαψε το σπίτι και έπιπλα και λες "Δεν μου καθαρισε το σπίτι". Ακούς τι λες? Σε λίγο θα τον κατηγορήσεις και οτι δεν σου βρήκε και επόμενο νοικάρη ο ίδιος.  Πάρε μια καθαρίστρια ή καθάρισε το μόνο σου. Περιουσία σου ειναι. Δεν ειναι ευθύνη του ενοικιαστή αυτά που λες. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβγαλες αρκετά ευρώ από τον άνθρωπο και κοιτας να του πάρεις και την εγγύηση χωρίς λογο και αιτία;

 

Λίγο ανθρωπιά και φιλότιμο δεν βλάπτει...

 

Κρίμα πάντως,γιατί μπαίνω λόγω δουλειάς σε πολλά σπίτια,και βλέπω ότι τα αφήνουν διαλυμένα και φεσωμενα όσο δεν πάει,και βρήκες άνθρωπο σωστό και κοιτας να του φερθείς έτσι;;; Κρίμα..

 

10 ώρες πριν, paylidis είπε

Εγώ ξέρεις τι καταλαβαίνω; Ότι θες να του φας την εγγύηση... μπες εσυ στη θέση του, απάντησε στον εαυτό σου και ξανασκέψου το. Σπανίζουν οι καλοί νοικάρηδες - και κανονικά καλύτερα ν να μη σου είχε φύγει καν... το να του φας λεφτά τώρα ισως σου γυρισει μπούμερανγκ στο μέλλον με κάποιον απατεώνα (karma is a bitch)

Συμφωνώ 1000% μαζί σου.

 

Έτσι όπως τα λες είναι.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dreamer12  κατά την άποψη μου μόλις έχασες έναν τρομερό ενοικιαστή που σπάνια θα ξαναβρείς.
Δεν έχω ξανακούσει ενοικιαστής να βάφει σπίτι και έπιπλα πριν αποχωρήσει!!!

Όποιος ενοικιάζει κατοικία ακολουθεί μια από τις 2 παρακάτω λογικές:

Είτε ξοδεύει κάποια χρήματα για να έχει το σπίτι στην πένα και ζητά κάποιο ακριβότερο ενοίκιο.
Είτε δεν δίνει δεκάρα και ζητά ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο.

Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις, θα πρέπει να τον ξεκαθαρίσεις από την αρχή στον άνθρωπο που θα νοικιάσει το σπίτι.

Όσο για τον άνθρωπο που έφυγε, εγώ στην θέση σου θα του είχα προτείνει ότι μπορεί να κρατήσει ένα μήνα ακόμα το σπίτι χωρίς ενοίκιο και όλα καλά.
Προφανώς ο άνθρωπος αναγνώρισε πως είχε κάνει και κάποιες φθορές λόγω φυσιολογικής χρήσης και σου "χάρισε" την εγγύηση του για να βοηθήσει σε τυχόν μικροεπισκευές που ενδεχομένως θα κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην μονη περίπτωση που εχεις δίκιο είναι αν σου έκανε το σπίτι χάλια με το βάψιμο (μπορεί να συμβεί απο ατζαμη ελαιοχρωματιστη), τοτε ναι πρέπει να το καθαρίσει (δεν ειναι κάτι σοβαρό, μερικές κουραστικές ώρες δουλειάς είναι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, paylidis είπε

Εγώ ξέρεις τι καταλαβαίνω; Ότι θες να του φας την εγγύηση... μπες εσυ στη θέση του, απάντησε στον εαυτό σου και ξανασκέψου το. Σπανίζουν οι καλοί νοικάρηδες - και κανονικά καλύτερα ν να μη σου είχε φύγει καν... το να του φας λεφτά τώρα ισως σου γυρισει μπούμερανγκ στο μέλλον με κάποιον απατεώνα (karma is a bitch)

αυτο απο που το καταλαβες? αφου γραφω οτι ''του ζητησα να βρω καποιον πρωτα ,να δω και το σπιτι και μετα να δουμε για την εγγυηση και τι θα του επιστρεψω." το σπιτι το νοικιαζω για να ζησω ,οχι για να βαλω στην ακρη.το οτι σπανιζουν οι καλοι νοικαρηδες δεν σημαινει οτι οι καλοι θα κανουν και οτι θελουν.τι σημαινει να κανονισω να μην φυγει πριν? δεν του εκαναν τιποτα.δεν ειχε παραπονο απο ενοικιο η' απο εμενα,ηθελε να παει αλλου για δικους του λογους που δεν ειπε.δεν μαλωσαμε.

14 ώρες πριν, xgol είπε

Εγώ δε κατάλαβα.. Σε εμπιστεύτηκε και σε πλήρωσε για όλους τους μήνες που ΄έμεινε περιμένοντας να του γυρίσεις την εγγύηση, ενώ συνήθως ο τελευταίος μήνας συμψηφίζεται με την εγγύηση, και αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να τη γυρίσεις ολόκληρη?

Επίσης, όλες τις ζημιές που αναφέρεις τις επιβαρύνεσαι εσύ. Εκτός αν έχεις ισχυρές ενδείξεις οτι έκανε κακή χρήση των συσκευών (δε μπορώ βέβαια να σκεφτώ ποια θα είναι αυτή).

για την εγγυηση δεν καταλαβες καλα.εγω αν ηθελα να του την φαω θα την συμψηφιζα και δεν θα ρωτουσα εδω μεσα.εγω θελω να του επιστρεψω αλλα επειδη δεν ξερω τι ισχυει νομικα δεν ξερω το ποσο.

φυσικα και ρωταω γιατι εχω ενδειξεις.οταν κατεβαζε τα στορια του ειπα να το κανει προσεκτικα γιατι ηταν αμπαλος και το ενα το κολλησε απο κακη χρηση.αυτη την χρηση μπορεις να την σκεφτεις???

14 ώρες πριν, antbyron είπε

Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το τι ισχύει νομικά κλπ. Αυτό που κάνω εγώ ως ενοικιαστής πάντα, είναι όπως ειπώθηκε παραπάνω να μην πληρώνω τον τελευταίο μήνα γιατί τον καλύπτει η εγγύηση. Ζημιές δεν αφήνω εκτός από καρφάκια στους τοίχους. Γενικά τις ζημιές αν δεν είναι μεγάλες τις φορτώνεται ο σπιτονοικοκύρης. Αφού ούτως η άλλως θα το συμαζέψει για τον επόμενο ενοικιαστή.

Επίσης αν δεν έχω βρει σπίτι, ζητάω κάποιες μέρες προθεσμία μέχρι να βρω. Κανένας μέχρι τώρα δεν μου ζήτησε χρήματα για τις παραπάνω μέρες. Εντάξει αν είσαι συνεπής στα ενοίκια είναι κάπως να σου ζητήσει λεφτά για μερικές μέρες παραπάνω.

καταρχην σε ευχαριστω για την ευγενικη και πολιτισμενη απαντηση σου γιατι βλεπω οτι εδω εχουμε μονο ρομπεν των δασων των ενοικιαστων και οχι ατομα με επιπεδο.το θεμα οπως ειπα ειναι οτι ειχε βρει σπιτι ,γιαυτο ελειπε 15 μερες .απλα αυτο εγω το εμαθα οταν ηρθε και μου ειπε φευγω,δεν προειδοποιησε δλδ. ενω ειχε βρει σπιτι εδω και 15 μερες.κουβαλουσε χωρις να το παρω χαμπαρι και οταν εφευγε ηρθε και ειπε αυριο φευγω.

13 ώρες πριν, lary7 είπε

Οι μικροζημιές που αναφέρεις είναι δικές σου

Πιο σημαντικό για το αν έπρεπε να σε δώσει 3μηνη ειδοποίηση ή όχι είναι να μάθεις τον λόγο που έφυγε, αν έχεις πολύ ψηλά το ενοίκιο τότε θα μείνει για κάποιους μήνες ξενοίκιαστο και μετα θα χάσεις περισσότερα. Όταν βρήκε έφυγε ο άνθρωπος, δεν μπορεί να πληρώνει στο νεο σπίτι 3 μήνες τζάμπα για να μην χάσεις εσύ ενα ενοίκιο.

Γενικά μακροπρόθεσμα θα έχεις πάντα κενούς μήνες ανάμεσα σε αλλαγές, πρέπει απο πρίν να έχεις κανονήσει να έχεις

μα εγω δεν ειπα να πληρωσει 3 μηνες.ρωτησα ποσο πριν πρεπει να προειδοπειησει?αν λεει ο νομος 3 μηνες εγω του ζητησα 15 μερες πριν,τοσο τραγικη ειναι δλδ,η απαιτηση μου?να ψαξω και εγω ενα νεο ενοικιαστη οσο ειναι μεσα να μην χασω μηνα και να του δωσω την εγγυηση πισω,οπως πρεπει.

13 ώρες πριν, onty είπε

Μετα απο τοσα χρονια δηλαδη που κονομησες χιλαρικα απο συνεπη νοικαρη,  θεωρεις σωστο να του παρεις μερικα ψωροευρω για τις μερες που θα πακεταρει ο άνθρωπος; Ασε τι λεει ο νομος και ο κουγιας.  Μιλαμε για ανθρωπια και φιλοτιμο.  Στη θεση σου θα του ελεγα θαρθω να πιουμε ενα καφε σπιτι να σε βοηθησω και σε τπτ να δω και το σπιτι φυσικα.  Αν κοιταξεις εξω τι λαμογια κυκλοφορουν φεσωνουν νοικια λογαριασμους κανουν ζημίες και φευγουν κύριοι,  κανονικα πρεπει ν του κάνεις και αποχαιρετιστηριο γευμα. 

και εσυ που με ξερεις ρε φιλε και μιλας σαν ο ανθρωπος του λαου και εμενα με δινεις σαν κανα εργοστασιαρχη?

ολοι μιλατε ποσο κονομησα κ.λ.π. για σταθειτε ρε παιδια,εγω δεν ημουν ενταξει μαζι του?εσεις ξερετε αυτα που σας ειπα .αυτο που δεν σας ειπα ειναι οτι οταν δεν ηθελε να αναψει θερμανση γιατι δεν ηθελε να πληρωσει εγω για 3 μηνες την αναψα δωρεαν και ας εχασα ενα ποσο ενος ενοικιου.οταν μπηκε μεσα παλι ηταν μεσα μαιου του ζητησα μισο μηνα και οχι ολοκληρο οπως ειπε ο μεσιτης.στις υποχρεωσεις μου στο συμβολαιο ημουν ενταξει,οτι προβλεποταν το εκανα και το αναγνωρισε.αυτο ζητησα και απο αυτον.περα απο το ενοικιο υπαρχουν και αλλα.και ζημιες που οφειλοταν -υδραυλικες - σε θεμα χρονου φθορας τις εφτιαξα.δλδ τι ζητησα? να με ειδοποιησει 15 μερες πριν φυγει και να καθαρισει το σπιτι και τα επιπλα απο βαψιμο που οφειλε να κανει συμφωνα με τους ορους του συμβολαιου ,οπως τηρησα και εγω αυτα που λεει.δλδ 7 μερες να μεινει μεσα ενω ειχε ηδη κουβαλησει το μισο  σπιτι??και καλα να του τις εδινα αν με ειχε προειδοπιησει πριν 15 μερες και ειχα βρει ενοικιαστη δεν με πειραζε.

οσο για τα ψωροευρω και εσυ γιαυτο δουλευεις,εκτος να καθεσαι και σου πεφτουν απο τον ουρανο η' εισαι βολεμενος.

 

13 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Νομίζω πως αυτός που νοικιάζει,είναι υποχρεωμένος ηθικά η και νομικά αν το αναγράφει το συμβόλαιο οτι το σπίτι θα το παραδώσει στην κατάσταση που το παρέλαβε.Πχ αν ήταν βαμμένο να το παραδώσει βαμμένο.Ισχύει νομικά μόνο αν το αναγράφει το συμβόλαιο;

Οσο για την εγγύηση 1-2 μήνες το ίδιο γνωρίζω,οτι συμψηφίζεται με τον/τους τελευταίους μήνες.Αν σε περίπτωση υπάρχουν φθορές από τον ενοικιαστή τότε παρακρατούνται απο τον ιδιοκτήτη.

σευχαριστω και εγω το ιδιο πιστευω.

11 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το βάψιμο επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη μιας και είναι φυσική φθορά από την κανονική χρήση ενός χώρου. Πότε δεν κατάλαβα γιατί όλοι λένε ότι πρέπει να το δώσει βαμμένο. Δεν μιλάμε για περίπτωση που ήταν άσπρος ο τοίχος και ο ενοικιαστής τον έκανε πράσινο αλλά περίπτωσεις που ο τοίχος θέλει φρεσκάρισμα γιατί έχει σημάδια χρήσης

δεν το ζητησα εγω, αφου το βαλαμε στο συμβολαιο και το υπογραψαμε.αν δεν ηθελε μπορουσε να μην το δεχτει,δεν θα μαλωναμε γιαυτο.δεν εφερε αντιρηση για να το βαψει.οταν σε ενα συμβολαιο μεσιτη αλλο δεν εχει τετοιο ορο εγω δεν το απαιτω αλλα μπορει να μην το βαψω και εγω αν δεν ειναι αναγκη η' αν δεν εχουν περασει λιγα χρονια.αν τωρα καποιος παρολο που το λεει το συμβολαιο κατσει μονο 1 χρονο οτι και να κανει και να καπνιζει σαν φουγαρο τοτε δεν το βαφεις.απλα ο μεσιτης εβαλε σαν ορο να το βαψω και μετα να το παραδωσει εκεινος βαμμενο.απλα τηρησαμε τους ορους,αλλα μονο τους τοιχους οχι και τα επιπλα και τα πατωματα !

5 ώρες πριν, Backpacker είπε

Πες οτι θες να του φας την εγγυηση του ανθρώπου. Μιλάς για απλές φθορές από τον χρόνο και την απλή χρήση σε μικροπράγματα σαν αφορμές για να του φας την εγγυηση. Σκεψουν οτι μπορουσε παρα πολυ απλα να μην πληρωσει τον τελευταιο μηνα και να σου ελεγε ηταν η εγγυηση. Μετα δεν θα μπορουσες να του κανεις τπτ. Και συ σε τέτοιον ανθρωπο σκέφτεσαι να του φερθείς τόσο καρμίρικα? 

Όλα αυτά που αναφέρεις και χαλασμένα να είναι δική σου ευθύνη ειναι να τα φτιάξεις. Αν το σπιτι εχει μεσα ψυγειο ή πλυντήριο ή αιρκοντισιον κάθε φορά που χαλάνε δουλειά του ιδιοκτήτη ειναι να τα φτιάχνει. Δικά του είναι και σε αυτόν μένουν. 

Σου έβαψε το σπίτι και έπιπλα και λες "Δεν μου καθαρισε το σπίτι". Ακούς τι λες? Σε λίγο θα τον κατηγορήσεις και οτι δεν σου βρήκε και επόμενο νοικάρη ο ίδιος.  Πάρε μια καθαρίστρια ή καθάρισε το μόνο σου. Περιουσία σου ειναι. Δεν ειναι ευθύνη του ενοικιαστή αυτά που λες. 

απο αυτα που λες καταλαβαινω γιατι υπαρχουν τοσοι κακοι ενοικιαστες.

για την εγγυηση,δεν ηρθε να μου πει οτι για τις 7 μερες κανουμε συμψηφισμο σαν τελευταιο ενοικιο,ουτε ηρθε αρχη απριλιου να μου πει τον αλλο μηνα φευγω ,κρατα τον απριλιο απο την εγγυηση-που ο νομος λεει δεν ειναι σωστο- αλλα πες οτι το εκανα.δεν το ζητησε.εμεινε τον απριλιο και ενω ηξερε οτι θα φυγει και που θα παει τον μαιο,τον απριλιο πηρε 15 μερες αδεια να βρει σπιτι ,μισοκουβαλησε και μου φορτωσε εμενα τον μαιο,30 απριλιου και ηθελε να μεινει και 7 μερες τον μαιο.μηπως να του κανω και τεμεναδες ρε φιλε?

για τις ζημιες,εσυ δλδ αν καψεις ενα ψυγειο που καιει 3 χρονια μια χαρα καινουριο θα φταιει ο νοικοκυρης που στο εδωσε για χρηση καινουριο και φρεσκο και θα τους πεις εσυ φτσις φτιαξτο?αυτο ειναι τουλαχιστον αλητεια.δεν συνεβη κατι τετοιο αλλα οχι οτι χαλαει,οπως χαλαει ο νοικοκυρης πληρωνει,εισαι ασχετος με το θεμα.μαλλν απο τους τζμπατζηδες που χαλανε την αγορα εισαι.

για το τριτο,ναι ρε περιουσια μου ειναι οχι δικη του αλλα δεν την εχω για να την γλενταει οπως θελει.δλδ επειδη με πληρωσε πρεπει εγω να ξοδεψω για την παρτη του επειδη φευγει?

4 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Έβγαλες αρκετά ευρώ από τον άνθρωπο και κοιτας να του πάρεις και την εγγύηση χωρίς λογο και αιτία;

Λίγο ανθρωπιά και φιλότιμο δεν βλάπτει...

Κρίμα πάντως,γιατί μπαίνω λόγω δουλειάς σε πολλά σπίτια,και βλέπω ότι τα αφήνουν διαλυμένα και φεσωμενα όσο δεν πάει,και βρήκες άνθρωπο σωστό και κοιτας να του φερθείς έτσι;;; Κρίμα..

Συμφωνώ 1000% μαζί σου.

Έτσι όπως τα λες είναι.

εβγαλα αρκετα ευρω?σκλαβο τον ειχα? μηπως τον αναγκασα κιολας?αυτος δλδ. δεν κερδισε τιποτα απο την διαμονη του?του προσφερα και ενα καλο σπιτι και σε καλη τιμη  ,αμα το πας ετσι.για δες και εσυ που εισαι της αγορας τι σπιτια δινουν ορισμενοι κακοι ιδιοκτητες.εγω απαιτω τους ορους γιατι δινω συμφωνα με τους ορους οτι μου ζτησουν.και οτι ζητησε το πηρε.και μερικες φορες και εκτος ορων οπως εγραψα πιο πανω.ανθρωπια και φιλοτιμο ειχα και ασε τωρα τις ασπρομαυρες ταινιες για αλλου.

4 ώρες πριν, akeraios είπε

dreamer12  κατά την άποψη μου μόλις έχασες έναν τρομερό ενοικιαστή που σπάνια θα ξαναβρείς.
Δεν έχω ξανακούσει ενοικιαστής να βάφει σπίτι και έπιπλα πριν αποχωρήσει!!!

Όποιος ενοικιάζει κατοικία ακολουθεί μια από τις 2 παρακάτω λογικές:

Είτε ξοδεύει κάποια χρήματα για να έχει το σπίτι στην πένα και ζητά κάποιο ακριβότερο ενοίκιο.
Είτε δεν δίνει δεκάρα και ζητά ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο.

Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις, θα πρέπει να τον ξεκαθαρίσεις από την αρχή στον άνθρωπο που θα νοικιάσει το σπίτι.

Όσο για τον άνθρωπο που έφυγε, εγώ στην θέση σου θα του είχα προτείνει ότι μπορεί να κρατήσει ένα μήνα ακόμα το σπίτι χωρίς ενοίκιο και όλα καλά.
Προφανώς ο άνθρωπος αναγνώρισε πως είχε κάνει και κάποιες φθορές λόγω φυσιολογικής χρήσης και σου "χάρισε" την εγγύηση του για να βοηθήσει σε τυχόν μικροεπισκευές που ενδεχομένως θα κάνεις.

''Δεν έχω ξανακούσει ενοικιαστής να βάφει σπίτι και έπιπλα πριν αποχωρήσει'' οχιρε φιλε λαθος καυταλαβες ξαναδιαβασε τι εγραψε.μου φαινεται οτι εχετε ορεξη για χωσιμο και δεν διαβαζετε το γραφω καν.δεν μου χαρισε την εγγυηση,δεν εχει κηξει τιποτα ακομα αναμενουμε να βρω ενοικιαστη και μετα θα μιλησουμε,δεν ειχα χρηματα επιπλον να του δωσω γιατι θα ημουν μεσα εγω μετα,δεν με ειδοποιησε εγκαιρα για τα οικονομικα μου δεδομενα,αυτο του ζητησα και εγω σαν ανθρωπος.εσυ οταν εχεις σπιτι δικο σου και το νοικιασεις μπορεις να συμψηφιζεις οτι θες και μετα οταν σου κανει κανας λαλακς ζημια να τρεχεις να ζητας,εγω δεν το κανω.

50 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Στην μονη περίπτωση που εχεις δίκιο είναι αν σου έκανε το σπίτι χάλια με το βάψιμο (μπορεί να συμβεί απο ατζαμη ελαιοχρωματιστη), τοτε ναι πρέπει να το καθαρίσει (δεν ειναι κάτι σοβαρό, μερικές κουραστικές ώρες δουλειάς είναι).

αυτο ειπα και εγω αλλα εδω μερικοι τρωνε πολυ πρωτεινη το πρωι και το παιζουν ραμπο των αδικημενων ενοικιαστων.ζωα ειμαστε ουτε μια πολιτισμενη συζητηση δεν μπορουμε να κανουμε.τεσπα δεν μπορουσα να φανταστω το μενος που βγαζουν μερικοι κομπλεξικοι εδω μεσα.ζηταω απο τον μοντ να κλεισει γιατι αρκετες χαζομαρες ακουσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμεις σχολιασμε στο θεμα που ΕΣΥ ανοιξες για να ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, και το καναμε με τα δεδομενα που εσυ ανεφερες.  Το οτι εφαγες κραξιμο και θυμηθηκες να αναφερεις επιπλεον ιστοριες που σε τιμουν, και επρεπε να μαντεψουμε πριν σου μιλησουμε με αυτο τον τροπο, δειχνει νομιζω οτι δεν αναλαμβάνεις τις ευθυνες σου και οτι θελεις να βγεις ως εχων δικιο. Και συγνωμη που απο το μισο εκατομμύριο μελων του ινσομνια σου απάντησαμε ολοι οι ψυχακηδες και προβληματικοι.  Μη το κλειδωνεις το θεμα μηπως και ερθουν να σχολιάσουν οι καλοί με φροντιδα και προδερμ.  Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι στον χωρο των ενοικιασεων πιο πιθανο να βγει ζημιωμενος ειναι ο ιδιοκτήτης, και γιαυτο λεμε οτι επικροτουμε τον ενοικιαστη οταν ειναι σωστος στην πλειοψηφία των πραξεων του.  Και δεν ειναι σωστο να λεμε οτι αυτο ελλειπε να μην ειναι τυπικος.  Πηγαινε σε κανα ρεπο σου στα δικαστήρια να δεις τι παιζει στην πιατσα και θα καταλαβεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...