Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dreamer12 είπε

εμενα ηρθε 30 του μηνος και λεει οτι φευγει και ηθελε μια εβδομαδα περιθωριο να μαζεψει.

39 λεπτά πριν, dreamer12 είπε

ενω ειχε βρει σπιτι εδω και 15 μερες.κουβαλουσε χωρις να το παρω χαμπαρι και οταν εφευγε ηρθε και ειπε αυριο φευγω.

Λίγο αντιφατικά τα παραπάνω, δεν βρίσκεις?

Επίσης θα γράψω 2 πραγματάκια πάνω σε αυτά που ρώτησες στο πρώτο post.

Εφόσον ο ενοικιαστής είναι να αφήσει το διαμέρισμα μετά τη λήξη της μίσθωσης(και φυσικά εφόσον έχουν περάσει 3 έτη) ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να προειδοποιήσει, έχει το δικαίωμα να το ανακοινώσει ακόμα και την στιγμή που φεύγει.  Δεν ξέρω που ακριβώς διάβασες για 3μηνη προειδοποίηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά ΔΕΝ ισχύει.

Επίσης όσον αφορά τις φθορές ο νόμος είναι σαφέστατος, λέει συγκεκριμένα "Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση".

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, dreamer12 είπε

''Δεν έχω ξανακούσει ενοικιαστής να βάφει σπίτι και έπιπλα πριν αποχωρήσει'' οχιρε φιλε λαθος καυταλαβες ξαναδιαβασε τι εγραψε.μου φαινεται οτι εχετε ορεξη για χωσιμο και δεν διαβαζετε το γραφω καν.δεν μου χαρισε την εγγυηση,δεν εχει κηξει τιποτα ακομα αναμενουμε να βρω ενοικιαστη και μετα θα μιλησουμε,δεν ειχα χρηματα επιπλον να του δωσω γιατι θα ημουν μεσα εγω μετα,δεν με ειδοποιησε εγκαιρα για τα οικονομικα μου δεδομενα,αυτο του ζητησα και εγω σαν ανθρωπος.εσυ οταν εχεις σπιτι δικο σου και το νοικιασεις μπορεις να συμψηφιζεις οτι θες και μετα οταν σου κανει κανας λαλακς ζημια να τρεχεις να ζητας,εγω δεν το κανω.

Αδελφέ δεν βλέπω πουθενά να στα χώνω. Εδώ λέμε τις απόψεις μας. Εάν δεν σου αρέσουν δεν σημαίνει ότι στα χώνουμε!

Γράφεις και λίγο μπερδεμένα και δεν σε καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις.
Σου έβαψε ή δεν σου έβαψε το σπίτι και τα έπιπλα σου;  Εάν το έκανε πάντως εγώ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!

Υποθέτω πως αν το ήξερε πιο νωρίς ότι θα φύγει, λογικά δεν θα στο πλήρωνε το τελευταίο ενοίκιο-εγγύηση. Άρα δεν είναι φάουλ.

Γενικώς φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία από αυτά γιατί κάθεσαι και υπολογίζεις ακόμα και ημέρες και αν σε ενημέρωσε νωρίς και λεπτομέρειες που θα δεις κι εσύ στην συνέχεια ότι δεν παίζουν ρόλο.
Για παράδειγμα θα δεις στην συνέχεια ότι μπορεί να μείνει για πολλούς μήνες το σπίτι άδειο. Άρα και να σε είχε ειδοποιήσει δεν σημαίνει ότι θα είχες βρει αμέσως τον επόμενο.
Ή το άλλο που λες ότι δεν έχει λήξει τίποτα ακόμα! 
Τι ακριβώς συνεχίζεται δηλαδή; Έφυγε ο άνθρωπος και ωφελήθηκες και την εγγύηση εάν δεν το έχεις καταλάβει! Δεν είσαι υποχρεωμένος να του την καταβάλλεις κι αν είχε σκοπό να την πάρει θα σου άφηνε τον τελευταίο μήνα απλήρωτο!

Ο νοικάρης σου εάν κατάλαβα σωστά τα όσα έγραψες, εμένα μου φάνηκε πολύ εντάξει σε όλα και - θυμήσου το - δεν θα ξαναβρείς τέτοιον!
Υπάρχουν κάτι τύποι στην κοινωνία μας που το έχουν συνήθειο να νοικιάζουν σπίτια και να τα αφήνουν μετά απλήρωτα για εξάμηνα ολόκληρα κι εσύ να πρέπει μετά να πληρώνεις και δικηγόρους από πάνω για να ξεμπλέξεις.

Τέλος να σου επαναλάβω κάτι και δεν έχω να προσθέσω εγώ περισσότερα στην συζήτηση:
Εάν θέλεις να έχεις την περιουσία σου μόνιμα σε καλή κατάσταση, θα ζητάς λίγο ακριβότερο ενοίκιο και θα καλύπτεις μόνος σου τις επισκευές.
Αλλιώς κατεβάζεις λίγο τιμή κι εξηγείς στον ενοικιαστή ότι θα τα καλύπτει όλα εκείνος.

Συγνώμη αν δεν σ' αρέσουν αυτά που λέμε, αλλά κάπως έτσι λειτουργεί η κατάσταση!
Καλή τύχη σου εύχομαι με τον επόμενο!

Επεξ/σία από akeraios
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akeraios είπε

Τι ακριβώς συνεχίζεται δηλαδή; Έφυγε ο άνθρωπος και ωφελήθηκες και την εγγύηση εάν δεν το έχεις καταλάβει! Δεν είσαι υποχρεωμένος να του την καταβάλλεις κι αν είχε σκοπό να την πάρει θα σου άφηνε τον τελευταίο μήνα απλήρωτο!

Αυτό δεν ισχύει, εγγύηση σημαίνει ότι την στιγμή που το σπίτι επιστρέφεται σε καλή κατάσταση (βαψίματα κλπ δεν πιάνονται) επιστρέφεται και η εγγύηση απλά επειδή στην Ελλάδα πολλοί εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες δεν δίνουν τίποτα πίσω έχει καθιερωθεί απο τους ενοικιαστές να μην πληρώνουν τα ενοίκια που αντιστοιχούν στην εγγύηση γιατι ξέρουν οτι αλλιώς δεν θα πάρουν φράγκο πίσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει ιδέα ο άνθρωπος καταρχάς. Μόνο που λέει "Καινουργιο ήταν το ψυγείο αν χαλάσει θα φταίει ο νοικάρης και δεν το φτιάξει ειναι αλητεία" τα λέει όλα. Τι μπορεί να κάνει κάποιος σε ψυγείο και να χαλάσει?Τι είναι αμαξι να το πηγαίνει πατημένο? Αν χαλάσει το ψυγείο χαλάει ή λόγω φθοράς χρόνου ή αν είναι καινούργιο λόγω κακής κατασκευής. Και τα δύο είναι ευθύνες του ιδιοκτήτη φυσικά και δεν πα να είναι και 3 μηνών το ψυγείο. 

Επίσης άλλο δείγμα ασχετοσύνης και καρμιροσύνης είναι που λέει οτι "Μπηκε στα μεσα μαιου και του κρατησα μισο μηνα και οχι ολοκληρο".  Δλδ έκανες χάρη που ζήτησες να σου πληρώσει τα σωστά και νόμιμα και όχι ότι απατεωνιά σου έλεγε ο μεσίτης? 

Δεν χρειαζόταν να ανοίξεις θέμα για να ελαφρύνεις την συνείδηση σου επειδή θα του κρατήσεις απ'την εγγύηση οτι φρεσκαρισμα θα κανεις στο σπιτι σου το οποιο ειναι απο φυσιολογικη φθορά αρα δικιά σου ευθυνη. Αν περίμενες να σου χαιδεύαμε τα αυτιά εδώ μέσα  έκανες λάθος. Επισης εσύ που του λες οτι θα πρεπει να περιμενει να βρεις εσυ αλλο νοικαρη για να του δωσεις την εγγυηση τι θα πρεπει να λεει αυτος.Οι εγγυήσεις δεν είναι σκυταλοδρομία να περιμένει ο άλλος πότε θα πάρεις εσύ απ'τον επόμενο.  Εσυ αν κανεις να βρεις νοικαρη 10 μηνες δλδ ο αλλος θα περιμενει?Τι τον αφορα?

ΥΓ Επίσης μιλάς σε ιδιοκτήτη που ενοικιάζει και σπίτια και επαγγελματικές στέγες. Αυτά που λες δεν τα έκανα ποτέ και ούτε καν τα σκέφτηκα και ούτε πρόκειται.Άκου να μετράω τις μέρες με τις σταγόνες σε άνθρωπο που θα είχα 3 χρόνια συνεργάτη  αν μου ζητούσε μερικες μέρες παραπανω για να μείνει (γιατι συνεργασια ειναι η σχεση ιδιοκτητη/ενοικιαστη αν δεν το καταλαβες")και μου φερθηκε σπαθί. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Spect~ είπε

Αυτό δεν ισχύει, εγγύηση σημαίνει ότι την στιγμή που το σπίτι επιστρέφεται σε καλή κατάσταση (βαψίματα κλπ δεν πιάνονται) επιστρέφεται και η εγγύηση απλά επειδή στην Ελλάδα πολλοί εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες δεν δίνουν τίποτα πίσω έχει καθιερωθεί απο τους ενοικιαστές να μην πληρώνουν τα ενοίκια που αντιστοιχούν στην εγγύηση γιατι ξέρουν οτι αλλιώς δεν θα πάρουν φράγκο πίσω.

Πέρα από τους νόμους, είναι καταφανές πως ο ιδιοκτήτης μπορεί να εμφανίσει κάποιες αποδείξεις επισκευών και να κρατήσει την εγγύηση.

Αντίστοιχα ο ενοικιαστής αν είχε δόλο ή κακή πρόθεση θα μπορούσε να κρατήσει το σπίτι άδειο και να του παραδώσει τα κλειδιά στο τέλος του μήνα...    αλλά εδώ ο φίλος μας παραπονιέται κι από πάνω!

Είτε μας τρολάρει, είτε θα δει τι εστί βερίκοκο στην συνέχεια με τους επόμενους!

Επεξ/σία από akeraios
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικα για βλαβη ψυγειου εψαχνα στο google και μου εβγαλε το thread.

Ενα σχολιο μονο, μιας που τα διαβασα χιαστι.

Μερικοι μπερδευουν την ενοικιαση σπιτιου με την ενοικιαση δωματιου σε ξενοχοδοχειο.

Αν το πηρε φρεσκοβαμμενο, φρεσκοβαμμενο θα το παραδωσει.

Αν σπασουν θερμοσιφωνα. Ηλιακα, καλοριφερ, υδραυλικα, ηλεκτρικα ειναι ολα του ιδιοκτητη. Υπο συνθηκες και παλι αναλογα την διαρκεια μισθωσης. Μετα απο 20 χρονια δεν θα πληρωσω θερμοσιφωνο.

Αν το νοικιαζει επιπλωμενο, θα επιστραφει στην κατασταση που το πηρε.

• Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μερικοι μπερδευουν την ενοικιαση σπιτιου με την ενοικιαση δωματιου σε ξενοχοδοχειο.

Αν σπασουν θερμοσιφωνα. Ηλιακα, καλοριφερ, υδραυλικα, ηλεκτρικα ειναι ολα του ιδιοκτητη. Υπο συνθηκες και παλι αναλογα την διαρκεια μισθωσης. Μετα απο 20 χρονια δεν θα πληρωσω θερμοσιφωνο.

https://www.spitogatos.gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1

Ποιος είναι υποχρεωμένος να βάψει το σπίτι ή να κάνει τις απαιτούμενες επισκευές κατά την ενοικίαση;

Ουδεμία υποχρέωση έχουν οι ενοικιαστές να επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, λόγω της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου, σε ένα ακίνητο (διαμέρισμα, σπίτι, κατάστημα), όταν το ξενοικιάζουν. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του Αρείου Πάγου με την υπ αριθμ. 633/2010 στην οποία, ωστόσο, τονίζεται πως οι ενοικιαστές, με τη λήξη της μίσθωσης, οφείλουν να επισκευάζουν ή να καταβάλλουν τα χρήματα που απαιτούνται για τις ζημιές που ξεφεύγουν από τα όρια των φυσιολογικών φθορών και έγιναν με δική τους υπαιτιότητα.

Εάν δεν έχει κάνει ο ίδιος τις απαραίτητες εργασίες, ο νέος ενοικιαστής τις αναλαμβάνει απαιτώντας να πληρώνει κάθε μήνα χαμηλότερο ενοίκιο. Όλα αυτά βέβαια φροντίστε να αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιό σας για να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν και αν όχι να μπορέσετε να καταγγείλετε το μισθωτήριο και να αποχωρήσετε χωρίς προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

16 ώρες πριν, andreaspA είπε

Το βάψιμο είναι πάντα ευθύνη του ιδιοκτήτη. Είναι ο ορισμός του "Φυσιολογική φθορά" (Δεν μιλαμε για σπανιες περιπτωσεις που ο ενοικιαστης εχει βαψει το σπιτι με οτι χρωματα θελει.αλλα για την φυσιολογικη φθορά συν καποιες τρυπουλες απο καρφάκια ευθυνη εχει ο ιδιοκτητης)

Όλα αυτά που λες (Ηλιακα, καλοριφερ, υδραυλικα, ηλεκτρικα) είναι ανεξαρτήτως συνθηκών επίσης του ιδιοκτήτη. Αν σπάσουν σωλήνες ή χαλάσουν τα ηλεκτρολογικά ή τρυπήσει ο θερμοσίφωνας του σπιτιού τι σχέση έχει η διάρκεια της μίσθωσης? Δεν πα να είναι 6 μήνες δεν πα να είναι και 6 χρόνια.  Του ιδιοκτήτη ειναι όλα αυτά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...