Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.Ελπίζω να με βοηθήσετε γιατί δεν έχω ιδέα και το θέλω πολύ. Θέλω να μάθω μια δεύτερη ξένη γλώσσα γιατί δεν έχω σπουδάσει και βλέπω πως ακόμα και για σεζόν το ζητάνε πολύ. Έχετε ιδέα από κάποιον οργανισμό κτλπ που θα μπορούσα να απευθυνθώ ή έστω κάπου με πολύ χαμηλά δίδακτρα. Παίρνω μολις 400 ευρώ δυστυχως και δεν μου φτάνουν για πολλά πολλλα. Και γενικά αν έχετε υπόψιν καμιά ιστοσελίδα με δωρεάν σεμινάρια, μαθήματα υπολογιστή κτλπ θα σας ήμουν υπόχρεος.Προσπαθώ να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου και να βελτιώσω τα οικονομικά μου. Σας ευχαριστώ πολύ 😊

• Moderators
Δημοσ.

Ο Σύλλογος Ελληνίδων Επιστημόνων διοργανώνει κάθε χρόνο μαθήματα ξένων γλωσσών. Φέτος έκανε Βουλγάρικα, Ρώσσικα, Ιταλικά και Γαλλικά. Είναι ένα δίωρο τη βδομάδα για ένα τετράμηνο περίπου, δωρεάν για τα μέλη (έχει 50 ευρώ η εγγραφή). Φέτος άργησες αλλά αν σ' ενδιαφέρει δες για του χρόνου.

Δημοσ.

Υπαρχει και μια εφαρμογη που μαθαινεις δωρεαν γλωσσες, το Duolingo. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα αξιζει να το δεις.

Δημοσ.

Το να ενταχθείς σε μια ομάδα για να μάθεις κάποια ξένη γλώσσα είναι το καλύτερο. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μάθησης και παράλληλα κοινωνικοποιήσαι. Όμως αν δεν βρεις κάτι δωρεάν και δεν έχεις τα χρήματα για ιδιωτικά, σκέψου το να μάθεις μόνος σου. Θα βρεις αρκετό υλικό στο διαδίκτυο και μπορείς να αγοράσεις και κάνα βιβλίο. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και πειθαρχία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To duolingo είναι πολύ καλό για τη διατήρηση επιπέδου σε μία γλώσσα που έχεις μάθει, ή για να επεκτείνεις λίγο το λεξιλόγιο και την τριβή σου ενώ μαθαίνεις μία. Δεν κάνει για να μάθεις. Αν παίρνεις 400 ευρώ, λυπάμαι, αλλά αν δε δουλέψουν τα δωρεάν που προτείνουν τα παιδιά, η μόνη σου επιλογή μετά είναι το διδασκαλείο ξένων γλωσσών του ΕΚΠΑ. Πληρώνεις άπαξ ένα ποσό στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς (300 για φοιτητές ΕΚΠΑ, 330 αν έχεις κρατήσει πάσο εν ενεργεία από άλλο πανεπιστήμιο και 450 αν είσαι εργαζόμενος ή άλλος ενδιαφερόμενος) το οποίο είναι πολύ χαμηλό και έχει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, αξιοπρεπή μεγέθη τμημάτων και γενικά καλούς καθηγητές.

Για τις χρονιές διπλωμάτων (C1 + C2 στα γαλλικά, B2+ πάνω σε αγγλικά και γερμανικά) το κόστος ανεβαίνει 150-200 ευρώ / κατηγορία. Αλλά έχουν φοβερά ποσοστά επιτυχίας και η τιμή παραμένει χαμηλή, δεδομένου ότι έχεις παροχές φροντιστηρίου στο 1/3 του κόστους.

Επίσης, υπάρχουν ευκαιρίες για δωρεάν εκμαθήσεις γλωσσών. Το τμήμα τουρκικών σπουδών έχει μαθήματα αραβικών και τούρκικων τα οποία μπορείς να παρακολουθείς χωρίς να είσαι φοιτητής τους, αφού είναι σε αμφιθέατρα. Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα διοργανώνει επίσης δωρεάν μαθήματα Φαρσί, με μόνο κόστος το βιβλίο (10 ευρώ νομίζω) και την εγγραφή (άλλα 20; ). Αλλά είναι απλό conversational επίπεδο, μην περιμένεις να πάρεις πτυχίο δηλ.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

To duolingo είναι πολύ καλό για τη διατήρηση επιπέδου σε μία γλώσσα που έχεις μάθει, ή για να επεκτείνεις λίγο το λεξιλόγιο και την τριβή σου ενώ μαθαίνεις μία. Δεν κάνει για να μάθεις.

Θα διαφωνήσω 100%. Ακριβώς το ανάποδο.

Το Duolingo είναι για μένα σίγουρα η καλύτερη εφαρμογή σε σ΄χεση με τις άλλες παρόμοιες που κυκλοφορούν στο δίκτυο και βοηθάει στο να κάνεις μια "εισαγωγή" σε μια γλώσσα, να πάρεις μια πρώτη ιδεά των βασικών, να δεις αν σου πάει η γλώσσα, αν μπορείς να την κάνεις μετέπειτα σε πιο βάθος. Εξαρτάται πιαθανότατα και από τη γλώσσα, άλλο να προσπαθήσεις να κάνεις Σουηδικά στο Duolingo και άλλο Ρώσικα ή Klingon. 

Αν έχεις "μάθει" ήδη μια γλώσσα, το Duolingo σου είναι άχρηστο.

Προσωσπικά το θεωρώ πολύ χρήσιμο πρώτο εργαλείο/βήμα για αυτόν που θέλει να μάθει μια νέα γλώσσα (βοηθάει φυσικά εξαιρετικά αν ξέρεις ήδη μια άλλη).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrLo είπε

Θα διαφωνήσω 100%. Ακριβώς το ανάποδο.

Το Duolingo είναι για μένα σίγουρα η καλύτερη εφαρμογή σε σ΄χεση με τις άλλες παρόμοιες που κυκλοφορούν στο δίκτυο και βοηθάει στο να κάνεις μια "εισαγωγή" σε μια γλώσσα, να πάρεις μια πρώτη ιδεά των βασικών, να δεις αν σου πάει η γλώσσα, αν μπορείς να την κάνεις μετέπειτα σε πιο βάθος. Εξαρτάται πιαθανότατα και από τη γλώσσα, άλλο να προσπαθήσεις να κάνεις Σουηδικά στο Duolingo και άλλο Ρώσικα ή Klingon. 

Αν έχεις "μάθει" ήδη μια γλώσσα, το Duolingo σου είναι άχρηστο.

Προσωσπικά το θεωρώ πολύ χρήσιμο πρώτο εργαλείο/βήμα για αυτόν που θέλει να μάθει μια νέα γλώσσα (βοηθάει φυσικά εξαιρετικά αν ξέρεις ήδη μια άλλη).

Μα δε μαθαίνεις τα βασικά. Είναι μη τυπική μάθηση το duolingo, σου δημιουργεί μία absurd εικόνα της καθομιλουμένης γλώσσας (ειδικά στα πρώτα επίπεδα), δηλαδή δε σου επιτρέπει την κατηγοριοποίηση που απαιτείται (τυπολατρικά και ίσως λανθασμένα) για την απόκτηση ενός πτυχίου. Ντάξει, άμα θες να μάθεις πέντε φράσεις να λες αν πας στη Σουηδία, καλό είναι. Η άποψή μου είναι ότι σου "χτίζει" μία γενική εικόνα της γλώσσας, χωρίς ουσιαστικά να σε αφήνει να την κάνεις κτήμα σου ποτέ.

Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη, γονείς φιλολόγους, γλωσσολόγους και καθηγητές Ελληνικής (και) για ξένους έχω. Όποτε τους έρθει τυρί με αέρα "έχω γνώσεις ντουολίνγκο, kalispera ti kanete?" βλέπουν και παθαίνουν μέχρι να τον φέρουν σε ίσιο δρόμο ''ορολογοποίησης'' και ταξινόμησης των γλωσσικών, γραμματικών και συντακτικών φαινομένων που απαιτούνται για να ισχυριστεί κανείς ότι γνωρίζει την Ελληνική (και όποια άλλη).

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nikos560 είπε

Θέλω να μάθω μια δεύτερη ξένη γλώσσα

--Εδώ είναι όλες οι γλώσσες του κόσμου, διάλεξε όποια σ' αρέσει.

http://www.goethe-verlag.com/book2/

Αλλά μην επαναπαυτείς σ' αυτό, ψάξε και θα βρεις κι άλλες πηγές.

9 ώρες πριν, Nikos560 είπε

Και γενικά αν έχετε υπόψιν καμιά ιστοσελίδα με δωρεάν σεμινάρια, μαθήματα υπολογιστή κτλπ

Τον υπολογιστή θα τον μάθεις μόνος σου!

Παράδειγμα, για να μάθεις (εάν δεν ξέρεις ήδη), αρθρογραφία, ορθογραφία, επεξεργασία κειμένου, δαχτυλογράφηση, κλπ. Άνοιξε ένα έγγραφο word και παίξε μαζί του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Μα δε μαθαίνεις τα βασικά. Είναι μη τυπική μάθηση το duolingo, σου δημιουργεί μία absurd εικόνα της καθομιλουμένης γλώσσας (ειδικά στα πρώτα επίπεδα), δηλαδή δε σου επιτρέπει την κατηγοριοποίηση που απαιτείται (τυπολατρικά και ίσως λανθασμένα) για την απόκτηση ενός πτυχίου. Ντάξει, άμα θες να μάθεις πέντε φράσεις να λες αν πας στη Σουηδία, καλό είναι. Η άποψή μου είναι ότι σου "χτίζει" μία γενική εικόνα της γλώσσας, χωρίς ουσιαστικά να σε αφήνει να την κάνεις κτήμα σου ποτέ.

Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη, γονείς φιλολόγους, γλωσσολόγους και καθηγητές Ελληνικής (και) για ξένους έχω. Όποτε τους έρθει τυρί με αέρα "έχω γνώσεις ντουολίνγκο, kalispera ti kanete?" βλέπουν και παθαίνουν μέχρι να τον φέρουν σε ίσιο δρόμο ''ορολογοποίησης'' και ταξινόμησης των γλωσσικών, γραμματικών και συντακτικών φαινομένων που απαιτούνται για να ισχυριστεί κανείς ότι γνωρίζει την Ελληνική (και όποια άλλη).

Δεν είπα ποτέ ότι θα φτάσεις ποτέ σε επίπεδο "πτυχίου" με το duolingo, αλλωστε αυτό είναι μια εντελώς λαθως προσέγγιση αλλά όχι δεν είναι απλά "μαθαίνεις 5 φράσεις".

Αλλά είναι καλό εργαλείο για μια πρώτη εισαγώγή ή αν θες για να διαλέξει κάποιος αν είναι μεταξύ 2-3 γλωσσών..

Επειδή έχω τελειώσει (παλαιότερα) το δέντρο των σουηδικών, θεωρώ ότι αρκεί για να κάταλάβεις κάποιες βασικές δομές τις γλώσσας, βασικούς γραμματικούς κανόνες, και έστω ένα εξαιρετικά περιορισμένο λεξιλόγιο.

Όταν λέμε τα βασικά πχ, αν πάρουμε το παράδειγμα των Σουηδικών (τα οποία βέβαια προσφέρονται γιατί είναι αρκετά ευκολα), είναι τη βασική σύνταξη κυρίων και δευτερεύουσων προτάεσων,  την κλίση των ομαλών ρημάτων και των βασικών ανώμαλων, την κλίση ουσιαστικών και πότε χρησιμοποιείται οριστική/αόριστη μορφή τους κλπ.

Δε θα μπορείς φυσικά να γράψεις έκθεση με αυτά αλλά επιμένω ότι είνια ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, τουλάχιστον για μένα σε σχε΄ση με άλλες εντέλώς άχρηστες εφαρμογές που κυκλοφορούν (πχ memrise).

Έχεις δοκιμάσει να τεελιώσεις κάποιο δέντρο σε κάποια γλώσσα ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είπα ποτέ ότι θα φτάσεις ποτέ σε επίπεδο "πτυχίου" με το duolingo, αλλωστε αυτό είναι μια εντελώς λαθως προσέγγιση αλλά όχι δεν είναι απλά "μαθαίνεις 5 φράσεις".

Αλλά είναι καλό εργαλείο για μια πρώτη εισαγώγή ή αν θες για να διαλέξει κάποιος αν είναι μεταξύ 2-3 γλωσσών..

Επειδή έχω τελειώσει (παλαιότερα) το δέντρο των σουηδικών, θεωρώ ότι αρκεί για να κάταλάβεις κάποιες βασικές δομές τις γλώσσας, βασικούς γραμματικούς κανόνες, και έστω ένα εξαιρετικά περιορισμένο λεξιλόγιο.

Όταν λέμε τα βασικά πχ, αν πάρουμε το παράδειγμα των Σουηδικών (τα οποία βέβαια προσφέρονται γιατί είναι αρκετά ευκολα), είναι τη βασική σύνταξη κυρίων και δευτερεύουσων προτάεσων,  την κλίση των ομαλών ρημάτων και των βασικών ανώμαλων, την κλίση ουσιαστικών και πότε χρησιμοποιείται οριστική/αόριστη μορφή τους κλπ.

Δε θα μπορείς φυσικά να γράψεις έκθεση με αυτά αλλά επιμένω ότι είνια ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, τουλάχιστον για μένα σε σχε΄ση με άλλες εντέλώς άχρηστες εφαρμογές που κυκλοφορούν (πχ memrise).

Έχεις δοκιμάσει να τεελιώσεις κάποιο δέντρο σε κάποια γλώσσα ?

Ναι, έχω τελειώσει το Αγγλικό και το Γαλλικό δέντρο. Μόνο τα τελευταία 3-5 "κλαδιά" είχαν να μου προσφέρουν λίγο πιο ανεβασμένο λεξιλόγιο, αλλά και πάλι, δεν ήταν ουσιαστική αναβάθμιση γλωσσικών ικανοτήτων. Στα αγγλικά έχω c2 του κέμπριτζ, πριν γίνει τσίρκο, στα Γαλλικά Β2.

Δημοσ.

Εγώ από το duolingo έφτασα από 0 σε Β1 στα γερμανικά οπότε επιβεβαιώνω ότι δουλεύει.  Εννοείται δεν απευθύνεται σε άτομα που είναι άνω του Α2 επιπέδου εφόσον πραγματικά δεν θα μάθουν κάτι καινούργιο 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μετακομίσω στο Λουξεμβούργο. Πρέπει να μάθω πολύ βασικά Γαλλικά για να συνεννοούμαι στην καθημερινότητα εκεί. 

Προτείνετε το duolingo? Δε θέλω να πάρω πτυχίο γαλλικών να τονίσω απλά για μία πιο ομαλή καθημερινότητα.

ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ναι, έχω τελειώσει το Αγγλικό και το Γαλλικό δέντρο. Μόνο τα τελευταία 3-5 "κλαδιά" είχαν να μου προσφέρουν λίγο πιο ανεβασμένο λεξιλόγιο, αλλά και πάλι, δεν ήταν ουσιαστική αναβάθμιση γλωσσικών ικανοτήτων. Στα αγγλικά έχω c2 του κέμπριτζ, πριν γίνει τσίρκο, στα Γαλλικά Β2.

Μα αν έχεις φτάσει Β2 σε μια γλώσσα δεν είναι για σένα το Duolingo .... είναι για τους εντελώς αρχάριους και θα τους φτάσει maximum σε κάνα Α2 και αυτό χωρίς το oral κομμάτι.

Αν κάποιος ξέρει ήδη τη γλώσσα σε αυτό το επίπεδο δεν καταλαβαίνει τι παίρνει από το Duolingo.

Κάνε μια γλώσσα που δεν έχεις ιδέα πριν ώστε να καταλάβεις σε τι βοηθά.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μα αν έχεις φτάσει Β2 σε μια γλώσσα δεν είναι για σένα το Duolingo .... είναι για τους εντελώς αρχάριους και θα τους φτάσει maximum σε κάνα Α2 και αυτό χωρίς το oral κομμάτι.

Αν κάποιος ξέρει ήδη τη γλώσσα σε αυτό το επίπεδο δεν καταλαβαίνει τι παίρνει από το Duolingo.

Κάνε μια γλώσσα που δεν έχεις ιδέα πριν ώστε να καταλάβεις σε τι βοηθά.

Όχι, υποτίθεται ότι πιάνει και c1 - c2 επιπεδο.

Έκανα τούρκικα κάποτε, πολύ μπλέξιμο. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...