btsaroux Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 8 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καλησπέρα παιδιά, Μου τα έχει σκάσει έντονα ένα mood του τύπου "You only live once" και σκέφτηκα μήπως με την κοπελιά να κάναμε ένα all in και να πηγαίναμε ένα Road Trip στο west coast των ΗΠΑ τώρα που είμαστε ακόμα νέοι χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά κτλ.. Τα λεφτά πολλά μεν, αλλά είναι από τα ταξίδια που είμαι σίγουρος ότι θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή. Το πρώτο και πολύ πρόχειρο πλάνο είναι: Άφιξη L.A και διαμονή -> οδικώς παραλιακά μέχρι San Franscisco και διαμονή -> Οδικώς μέχρι Seattle και διαμονή όπου και από εκεί θα επιστρέψουμε Ελλάδα. Σύνολο ημερών υπολογίζω 12 με 15 μέρες. Μέσα στο πλάνο εννοείται θα έχουμε αρκετές στάσεις, εκδρομές τριγύρω, διανυκτερεύσεις σε μικρές πόλεις ίσως κτλ. Θα ήθελα απλά συμβουλές από όποιον έχει κάνει τέτοιο ταξίδι, κυρίως για το τι budget θα ήταν καλό να στοχεύσω. Γενικά δεν πάμε για διακοπάρες. Κοιτάω για φθηνά καταλύματα και από φαγητό θα πέσει τρελό junk food και super market για να κόψουμε κόστος από εκεί. Σαν αφετηρία σκέφτομαι τα 4.500 ευρώ και οι δυο μας μαζί. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μέσα τα αεροπορικά και θα ήθελα μια άποψη αν είναι καλό ποσό ή αν θα πρέπει να ανέβω. Γίνεται με αυτά που σκέφτεσαι ξεχνάτε κανονικά εστιατόρια και πάτε κυρίως σε chain restaurants και φαστφουνταδικα. Γενικά θα φάτε πολύ takeout για να γλυτώνετε λεφτά από εκεί. Λογικά θα μείνετε σε ξενοδοχεία και motel εκτός το κέντρο της πόλης. Για όταν είστε στις πόλεις κοιτάζεις για εφαρμογές για parking για να αφήνετε το αυτοκίνητο. Los Angeles δεν γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. Εάν θες ψάχνεις να βρεις να κλείσεις σαν κοινό για να πας στα studios για να δεις γυρίσματα η π.χ. στο Hollywood για να πας στον Kimmel. Όταν είχα πάει είχα μείνει Hollywood κάνα τετράγωνο από Hollywood Boulevard. Εάν έχεις κανένα γνωστό με συνδρομή Costco ή εάν σου βγαίνει οικονομικά το βλέπεις για καύσιμα και για οικονομικό φαγητό εκεί. Στο Seattle δεν είχα φτασει είχα κάνει Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες - Σαν Ντιέγκο - Λας Βέγκας και μετά Ανατολική ακτή. Για το αυτοκίνητο δες εάν δεν έχει πρόστιμο για να το αφήσεις Washington και σκεφτείτε πχ μήπως το αφήσετε σε ίδια πολιτεία ενοικίασης και πάτε με λεωφορείο πχ Megabus σε άλλη πολιτεία. Γενικά εάν το ψάξεις μπορεί να βγει οικονομικά οπότε μην σε προβληματίζει. Εγώ συνήθως πάω και με ελάχιστα ρούχα η παλιά και αγοράζω από εκεί η από outlet η από tj maxx η παρομοια. 1
BlueBlade Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε εχει απολυτα δικιο ο @animor και εκτος αυτου υποτιθεται οτι πας διακοπες: αν ειναι να γυρισεις πιο κουρασμενος ή πιασμενος νομιζω οτι κατι δε παει καλα... εγω στο νου μου οταν παω σε μια πολη π.χ ΑΘΗΝΑ θελω να δω ακροπολη, πλακα/μοναστηρακι αν ειναι να παω Αθηνα και να παω να φαω σε ενα φαστφουνταδικο ή σουπερ μαρκετ και μετα να παω στην επομενη πολη τοτε καλυτερα να μη κανω διακοπες Μπονους κανονακι: συνηθως στους τουριστες απο Ευρωπη κανουν αναβαθμιση στο ιχ που νοικιαζουν. Μπορει π.χ να παραγγειλεις το πιο βασικο π.χ kia Soul και να σου δωσουν κανα θηριο SUV! Απλως κοιταξε να το ασφαλισεις κομπλε γιατι ειδικα πολιτεια LA δαγκωνουν τα προστιμα/ελεγχοι και δε κανουν εξαιρεσεις σε τουριστες. Φιλος ελληνας πριν λιγες ημερες τους ζητησε οποιο φθηνο ηλεκτρικο ειχαν. Ετοιμαζοταν για κανα nissan και του δωσαν....cybertrack και αρχισε να φλεξαρει (με σαγιοναρα). Κοίτα, στο τέλος της ημέρας είναι καθαρά υποκειμενικό το πως επιλέγει κάποιος να περάσει στις διακοπές του ή το τι θεωρεί γενικά αυτός διακοπές. Εγώ ακόμα και σε ταξίδια εντός Ευρώπης έτσι λειτουργώ. Άπειρα χιλιόμετρα κάθε μέρα σε σημείο να έχουν γίνει οι πατούσες γυαλί, φθηνό φαγητό για να μπορώ να ξοδεύω αλλού και τις περισσότερες φορές προσπαθώ να πηγαίνω και στις δίπλα χώρες για να δω ακόμα περισσότερα πράγματα. Άλλος μπορεί να θέλει άραγμα, εστιατόρια, θεατρικές παραστάσεις ή whatever. Περί ορέξεως... Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, θα την έχω στο νου μου. 1 ώρα πριν, btsaroux είπε Γίνεται με αυτά που σκέφτεσαι ξεχνάτε κανονικά εστιατόρια και πάτε κυρίως σε chain restaurants και φαστφουνταδικα. Γενικά θα φάτε πολύ takeout για να γλυτώνετε λεφτά από εκεί. Λογικά θα μείνετε σε ξενοδοχεία και motel εκτός το κέντρο της πόλης. Για όταν είστε στις πόλεις κοιτάζεις για εφαρμογές για parking για να αφήνετε το αυτοκίνητο. Los Angeles δεν γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. Εάν θες ψάχνεις να βρεις να κλείσεις σαν κοινό για να πας στα studios για να δεις γυρίσματα η π.χ. στο Hollywood για να πας στον Kimmel. Όταν είχα πάει είχα μείνει Hollywood κάνα τετράγωνο από Hollywood Boulevard. Εάν έχεις κανένα γνωστό με συνδρομή Costco ή εάν σου βγαίνει οικονομικά το βλέπεις για καύσιμα και για οικονομικό φαγητό εκεί. Στο Seattle δεν είχα φτασει είχα κάνει Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες - Σαν Ντιέγκο - Λας Βέγκας και μετά Ανατολική ακτή. Για το αυτοκίνητο δες εάν δεν έχει πρόστιμο για να το αφήσεις Washington και σκεφτείτε πχ μήπως το αφήσετε σε ίδια πολιτεία ενοικίασης και πάτε με λεωφορείο πχ Megabus σε άλλη πολιτεία. Γενικά εάν το ψάξεις μπορεί να βγει οικονομικά οπότε μην σε προβληματίζει. Εγώ συνήθως πάω και με ελάχιστα ρούχα η παλιά και αγοράζω από εκεί η από outlet η από tj maxx η παρομοια. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Κοίτα Los Angeles έτσι και αλλιώς δεν θα κάτσουμε πολύ. 4 το πολύ 5 μέρες υπολογίζω πριν φύγουμε, από όσα έψαξα κατάλαβα ότι υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη με τα ΜΜΜ και σκεφτόμουν να πάμε συνδυαστικά ΜΜΜ + κανά Uber για το λίγο που θα μείνουμε. Για το αυτοκίνητο αυτό με την ίδια πολιτεία, έχει σχέση με αυτό που διάβασα ότι σε περίπτωση που το παραδώσεις αλλού ανεβαίνει κατά πολύ το κόστος ενοικίασης; Αλλά ναι μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. Στην τελική αν είναι τόσο στενά οικονομικά, μπορεί να κάνουμε ένα μικρό road trip 2 ημερών από κάποια συγκεκριμένη πόλη απλά για να βγουμε και λίγο παραέξω.
totalius Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Καλημέρα παιδιά μια γρήγορη ερώτηση. Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να πας απο το αεροδρόμιο charles de gaul στο Παρισι και συγκεκριμένα κοντά στο πύργο του Άιφελ;
vamvakoolas Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, totalius said: Καλημέρα παιδιά μια γρήγορη ερώτηση. Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να πας απο το αεροδρόμιο charles de gaul στο Παρισι και συγκεκριμένα κοντά στο πύργο του Άιφελ; https://www.ratp.fr/sites/default/files/lines-assets/plan-de-ligne/rer/plan-de-ligne_rer_ligne-b.1740960333.pdf γραμμη Β περιπου 40 λεπτα Επεξ/σία 20 Ιουνίου από vamvakoolas 2
milos_ Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Κάποιος που έχει πάει Σκιάθο μπορεί να με πει αν χρειάζετε αυτοκίνητο? Δυνατότητα για μηχανάκι δεν υπάρχει
cupra20vt Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 μμ (επεξεργασμένο) On 24/06/2025 at 09:41, milos_ said: Κάποιος που έχει πάει Σκιάθο μπορεί να με πει αν χρειάζετε αυτοκίνητο? Δυνατότητα για μηχανάκι δεν υπάρχει Αναλογα που θα μεινεις, αν εισαι μεσα στην χωρα δεν θες αυτοκινητο, καθημερινα γινονται μονοημερες εκδρομες με καραβακια, ολη νυχτερινη ζωη ειναι μεσα στην χωρα. Κουκουναριες στην ποιο διασημη παραλια του νησιου εχει καθημερινα λεωφορειο. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:33 μμ από cupra20vt 1
ParafronGR Δημοσ. Παρασκευή στις 06:13 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:13 πμ Επανέρχομαι στο θέμα καθώς θέλω τις συμβουλές σας Τελικά ο φίλος που είχα γράψει πριν κάνα μήνα θα πάει Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κατάνια. Έχει πάει κάποιος να πει προτάσεις? Μονοημερες κάπου κοντά πχ Συρακκούσες αξίζουν? Ο,τιδήποτε μπορεί κάποιος, είναι πολύτιμο γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα. Το μόνοπ που πρέπει να το τονίσω είναι ότι δεν θα νοικιάσει αμάξι - ό,τι κάνει ,θα το κάνει με ΜΜΜ/τραίνα κτλ. Σας ευχαριστώ
FilipposMD Δημοσ. Παρασκευή στις 09:45 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:45 πμ 3 ώρες πριν, ParafronGR είπε Επανέρχομαι στο θέμα καθώς θέλω τις συμβουλές σας Τελικά ο φίλος που είχα γράψει πριν κάνα μήνα θα πάει Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κατάνια. Έχει πάει κάποιος να πει προτάσεις? Μονοημερες κάπου κοντά πχ Συρακκούσες αξίζουν? Ο,τιδήποτε μπορεί κάποιος, είναι πολύτιμο γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα. Το μόνοπ που πρέπει να το τονίσω είναι ότι δεν θα νοικιάσει αμάξι - ό,τι κάνει ,θα το κάνει με ΜΜΜ/τραίνα κτλ. Σας ευχαριστώ Δεν ξέρω πόσο βολικά είναι τα ΜΜΜ, αλλά κοντά στην Κατάνια είναι οι Συρακούσες και η Ταορμίνα που έχουν ενδιαφέρον. Οι Συρακύσες για ιστορικούς λόγους (ειδικά για Έλληνες), ενώ η Ταορμίνα είναι πολύ τουριστικό μέρος. Επίσης και η Αίτνα, αν θες να δεις κρατήρα ηφαιστείου. Από εκεί και πέρα, στην άλλη μεριά υπάρχει το Agrigento και η Marsala, αλλά με ΜΜΜ φαντάζομαι θα είναι πολύωρες διαδρομές.
Xorxhs! Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 μμ Μπορείτε να προτείνετε νησιά του Αγαίου που κατα τη γνωμη σας έχουν τις πιο ομορφες θαλασσες / παραλίες? (εξαιρούνται αυτα που έχω πάει ήδηΜηλος, Μυκονος, Ικαρία, Νάξος, Κουφονήσια, Θάσος, Πάτμος).
*nenya* Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ 16 ώρες πριν, ParafronGR είπε Επανέρχομαι στο θέμα καθώς θέλω τις συμβουλές σας Τελικά ο φίλος που είχα γράψει πριν κάνα μήνα θα πάει Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κατάνια. Έχει πάει κάποιος να πει προτάσεις? Μονοημερες κάπου κοντά πχ Συρακκούσες αξίζουν? Ο,τιδήποτε μπορεί κάποιος, είναι πολύτιμο γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα. Το μόνοπ που πρέπει να το τονίσω είναι ότι δεν θα νοικιάσει αμάξι - ό,τι κάνει ,θα το κάνει με ΜΜΜ/τραίνα κτλ. Σας ευχαριστώ Οπωσδήποτε Syracuse (Ortigia island) αλλά και Taormina αν έχει αρκετές μέρες στη διάθεσή του. Και τα δύο μέρη συνδέονται με την Κατάνια με συγκοινωνίες (τραίνα & λεωφορεία τύπου ΚΤΕΛ). Έχω πάει από δύο φορές στο κάθε μέρος και δεν μπορώ να διαλέξω ποιο είναι το πιο όμορφο! Γενικά η Σικελία έχει πολλές ομορφιές, το ιδανικό θα ήταν να νοικιάσει αμάξι και να δει όλη την ανατολική ακτογραμμή (και σε άλλο ταξίδι να πάει Παλέρμο και να πιάσει την δυτική μεριά).
Lucifer Δημοσ. Σάββατο στις 05:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:03 μμ Κατάνια/Μεσσίνα οι λιγότερο ωραίες πόλεις της Σικελίας και Σικελία χωρίς αμάξι, παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Συρακούσες όμορφες αλλά ζωή 0, όπως οπουδήποτε σχεδόν εκτός του Παλέρμο, τουλάχιστον θα φας άλογο σε καντίνα. Ταορμίνα-Αγκριτζέντο must see για όσους αγαπούν την ιστορία και όλη η βόρεια ακτή από Cefalu και Mondello μέχρι Capo τέρμα δυτικά, θάλασσες που κοντράρουν την Κρήτη (με παραλίες που είναι ο ένας πάνω στον άλλο). Ερώτηση: εμβόλια για τροπικές ασθένειες κάνουμε ΜΕΣΑ στις διευθύνσεις δημόσιας υγείας; Έχει κάνει κανείς τη διαδικασία; Μια μερίδα κίτρινο πυρετό θέλω για αρχή. 1
stcp Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ 23 ώρες πριν, Xorxhs! είπε Μπορείτε να προτείνετε νησιά του Αγαίου που κατα τη γνωμη σας έχουν τις πιο ομορφες θαλασσες / παραλίες? (εξαιρούνται αυτα που έχω πάει ήδηΜηλος, Μυκονος, Ικαρία, Νάξος, Κουφονήσια, Θάσος, Πάτμος). Λειψοί 1
satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 πμ 16 ώρες πριν, Lucifer είπε Ερώτηση: εμβόλια για τροπικές ασθένειες κάνουμε ΜΕΣΑ στις διευθύνσεις δημόσιας υγείας; Έχει κάνει κανείς τη διαδικασία; Μια μερίδα κίτρινο πυρετό θέλω για αρχή. Εγω για εμβόλια/βεβαιώσεις πριν από ταξίδι ειχα πάει εδώ https://www.appk.gr/loimojeon/ Νομίζω 1535 στο βγάζει λοιμώξεις Ντζιωρα ή καπως έτσι. Εβλεπα οτι υπάρχουν και αυτά στην εικόνα. 1
Lucifer Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ 4 ώρες πριν, satsok2 είπε Εγω για εμβόλια/βεβαιώσεις πριν από ταξίδι ειχα πάει εδώ https://www.appk.gr/loimojeon/ Νομίζω 1535 στο βγάζει λοιμώξεις Ντζιωρα ή καπως έτσι. Εβλεπα οτι υπάρχουν και αυτά στην εικόνα. Ευχαριστώ πάρα πολύ, το Γεννηματά με βολεύει ακόμα περισσότερο. Θυμάσαι καθόλου πώς είχε γίνει η φάση; Πληρώνεις παράβολο και πας με αποδεικτικό, πληρώνεις εκεί, πώς ήταν; 1
satsok2 Δημοσ. Κυριακή στις 03:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:52 μμ 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ, το Γεννηματά με βολεύει ακόμα περισσότερο. Θυμάσαι καθόλου πώς είχε γίνει η φάση; Πληρώνεις παράβολο και πας με αποδεικτικό, πληρώνεις εκεί, πώς ήταν; Εγώ είχα πάει με απλό ραντεβού. Κοιταξαν το βιβλιάριο υγείας για ιστορικό εμβολιασμών. Για ό,τι δεν ηταν σίγουρο ελεγξαν αντισώματα. Κ μου συνταγογραφησαν ό,τι χρειαζόμουν. Επίσης είχα χρησιμοποιήσει και το ιατρείο λοιμώξεων στο Ιπποκρατειο κάποια αλλη φορά όπου μου έδωσαν βεβαιώσεις για ταξίδι/δουλειά έξω. Οποτε: Μέσω εξωτερικών ιατρείων. Όχι παράβολα κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα