Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια κράτηση σε μερικές μέρες για ξενοδοχείο την οποία έχω κάνει μέσω booking.com. Σήμερα έχει γα^&^θεί να μου στέλνει "το ξενοδοχείο" μηνύματα για "επιβεβαίωση της κράτησης".

Ξέρω ότι είναι phishing, ενημέρωσα και την ιδιοκτήτρια. Η απορία μου είναι, πώς γίνεται να τα στέλνουν μέσα από την υπηρεσία μηνυμάτων του booking.com σα να μου τα στέλνει όντως το κατάλυμμα. Σημαίνει αυτόματα και αποκλειστικά ότι κάποιος έχει χακάρει το κατάλυμμα;

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι είναι φίσινγκ και όχι κάποια δυσλειτουργία του λογισμικού του διαχειριστή κρατήσεων του ξενοδοχείου; Και εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές να έρθει μήνυμα μέσω booking από το κατάλυμα, με στοιχεία αποστολέα τρίτη εταιρεία που ζήταγε να βάλω στοιχεία σε εφαρμογή της, που χτύπησε καμπανάκια, αλλά τελικά ήταν απλά μια εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης στο ξενοδοχείο.

Δημοσ.

Σίγουρος δε μπορούσα να είμαι, αλλά έχοντας κλείσει το ξενοδοχείο, συνεννοηθεί στα Ιταλικά με την ιδιοκτήτρια κι έχοντας κανονίσει ό,τι ήταν να κανονιστεί, όταν μου έσκασαν 4-5 μηνύματα στα αγγλικά που μου ζητούσαν να "επιβεβαιώσω τα στοιχεία μου αλλιώς θα χαθεί η κράτηση" σε εξωτερικό σύνδεσμο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό.

Ενημέρωσα το κατάλυμα ότι παίζει αυτό και μήπως να ενημερώσουν τους υπόλοιπους μη την πατήσει κανείς και μου απάντησαν (μάλλον ως μέρος μαζικής αποστολής) να μην απαντήσω στα μηνύματα καθώς δεν είναι από το booking.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Lucifer είπε

Σίγουρος δε μπορούσα να είμαι, αλλά έχοντας κλείσει το ξενοδοχείο, συνεννοηθεί στα Ιταλικά με την ιδιοκτήτρια κι έχοντας κανονίσει ό,τι ήταν να κανονιστεί, όταν μου έσκασαν 4-5 μηνύματα στα αγγλικά που μου ζητούσαν να "επιβεβαιώσω τα στοιχεία μου αλλιώς θα χαθεί η κράτηση" σε εξωτερικό σύνδεσμο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό.

Ενημέρωσα το κατάλυμα ότι παίζει αυτό και μήπως να ενημερώσουν τους υπόλοιπους μη την πατήσει κανείς και μου απάντησαν (μάλλον ως μέρος μαζικής αποστολής) να μην απαντήσω στα μηνύματα καθώς δεν είναι από το booking.

Μην ξεχνάμε το https://www.kaspersky.co.uk/blog/booking-com-hacked-hotel-accounts-scam-customers/27095/

Δημοσ.
Στις 3/4/2025 στις 10:09 ΠΜ, margaritagr είπε

καλημέρα

Εμείς τελικά κλείσαμε για Πάσχα 6 νύχτες Γερμανία, 3 στο Κόμπλεντζ και 3 στην Χαιδελβέργη, με αμάξι από sixt.

Αν έχει κάποιος να προτείνει ενδιάμεσα-ψιλοκοντινά μέρη αυτών των δύο πειροχών που αξίζει να επισκεφθούμε, καλοδεχούμενο!!

Επίσης αν κάποιος έχει να προτείνει μέρη για φαγητό σε Φρανκφούρτη, Κόμπλεντζ, Χαϊδελβέργη και τριγύρω. (γερμανική κουζίνα!)

Καλημερα,

Το Κομπλεντζ ειναι πολυ μικρο και δεν εχει κατι το ιδιεταιρο να δεις εκτος απο το σημειο που ενωνονται οι ποταμοι ρηνος και μοσελας.

Θα προτεινα roadtrip τον ποταμο μοσελα μεχρι το Λουξεμβουργο. Θα περασετε απο πανεμορφα χωριουδακια οπως το Cochem και το Bernkastel kues. Μια πολυ ομορφη πολη να σταματησετε ειναι επισης το Τριερ οπου μπορειτε να δειτε και ρωμαικα αρχαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/4/2025 στις 1:48 ΜΜ, Lucifer είπε

Έχω μια κράτηση σε μερικές μέρες για ξενοδοχείο την οποία έχω κάνει μέσω booking.com. Σήμερα έχει γα^&^θεί να μου στέλνει "το ξενοδοχείο" μηνύματα για "επιβεβαίωση της κράτησης".

Ξέρω ότι είναι phishing, ενημέρωσα και την ιδιοκτήτρια. Η απορία μου είναι, πώς γίνεται να τα στέλνουν μέσα από την υπηρεσία μηνυμάτων του booking.com σα να μου τα στέλνει όντως το κατάλυμμα. Σημαίνει αυτόματα και αποκλειστικά ότι κάποιος έχει χακάρει το κατάλυμμα;

Μου το ειχαν κανει σε 2 κρατησεις μου μια νοεμβριο γαλλια και μια Οκτώβριο Αθηνα.

Εστειλαν να κανω καταθεση με καρτα και ειχαν περιβάλλον booking να πληρωσω λεει την κρατηση και αν δεν θυμαμαι ποσα ειναι να βαλω 200€ χαχαχα. απο οτι καταλαβα εχουν καποιο channel manager και αυτο ειχαν παρει προσβαση και απο αυτο εφευγαν τα μηνυματα και ερχοταν μεσω booking και καλα. 

Φαντασου οτι αθηνα ηταν 5* και τους πηρα να τους πω οτι τους εχουν χακαρει και να ενημερωσουν και μου ειπαν σημερα ειναι σαββατο απο δευτερα παρτε μας ξανα.
Screenshot2024-10-28211601.jpg.316eb22dd6636d9ed82c2c6d4178cd46.jpg
Screenshot2024-10-28211324.jpg.7980c6171470065cb24ee68277f41639.jpg

Επεξ/σία από gorge18
  • Haha 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Μου το ειχαν κανει σε 2 κρατησεις μου μια νοεμβριο γαλλια και μια Οκτώβριο Αθηνα.

Εστειλαν να κανω καταθεση με καρτα και ειχαν περιβάλλον booking να πληρωσω λεει την κρατηση και αν δεν θυμαμαι ποσα ειναι να βαλω 200€ χαχαχα. απο οτι καταλαβα εχουν καποιο channel manager και αυτο ειχαν παρει προσβαση και απο αυτο εφευγαν τα μηνυματα και ερχοταν μεσω booking και καλα. 

Φαντασου οτι αθηνα ηταν 5* και τους πηρα να τους πω οτι τους εχουν χακαρει και να ενημερωσουν και μου ειπαν σημερα ειναι σαββατο απο δευτερα παρτε μας ξανα.
Screenshot2024-10-28211601.jpg.316eb22dd6636d9ed82c2c6d4178cd46.jpg
Screenshot2024-10-28211324.jpg.7980c6171470065cb24ee68277f41639.jpg

Πιο τρύπιο και απο σουρωτήρι το μπουκινγκ.

https://www.actionfraud.police.uk/alert/booking-com-alert

Δημοσ.

Στις 2 τελευταίες κρατήσεις που έκανα μου ήρθε μήνυμα στην εφαρμογή του booking για online check-in και είχε link σε ενα άσχετο με το κατάλυμα σύνδεσμο. Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω περιστατικά ήμουν λίγο επιφυλακτικός αλλά τελικά και στα 2 ήταν οκ. Γενικά θέλει προσοχή. 

Δημοσ.
Στις 11/11/2024 στις 5:02 ΜΜ, Lewnidas1995 είπε

για μια μερα συγκεκριμενη θα χρειαστω ισως. Θελω να παω σε Meetup το οποιο εχει εισοδο μονο με αυτοκινητο, οχι πεζος.
Μπορεις να μου πεις για την ασφαλεια τι παιζει ;

Βρηκες τελικα κανα car meet? :D

Παω σε μια βδομαδα κι εγω.

Αν ειδες τιποτα ενδιαφερον στειλε!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αν στο skyscanner ψάξουμε ως 4μελής οικογένεια (2 ενήλικες + 2 παιδιά) για διαθέσιμα εισιτήρια και κάνουμε τσεκ στο κουτάκι υπολογισμός ΜΕ Χειραποσκευή, εννοείται μπορούμε να έχουμε μέχρι 4 χειραποσκευές (προφανώς με συγκεκριμένες διαστάσεις) σωστά ? (δηλαδή μία χειραποσκευή ανα άτομο ?).

Δημοσ.
On 11/04/2025 at 16:40, Ntinaras said:

Βρηκες τελικα κανα car meet? :D

Παω σε μια βδομαδα κι εγω.

Αν ειδες τιποτα ενδιαφερον στειλε!

Εννοείται! Έκλεισα με αυτούς και πήγα χθες κι όλας! Το λευκό Gtr έκλεισα και ήταν όλα τέλεια. Απλά δν θα βρεις το αμάξι που πιθανόν να θέλεις και να κλείσεις ένα οποιοδήποτε απλά για να πας και να τα δεις εκεί. Κάνουν και αρκετά ανοίγματα !

att.OJ_P-6jYms0swx6qYXed3ouIBUA-Y4QO9xoTPisAITo.jpeg

• Thanks 1
Δημοσ.

Από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν προς πλατεία Ταξίμ ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος μετακίνησης; Βλέπω είτε με με HAVABUS Shuttle είτε με μετρό και φέρρυ, ενώ και στο booking βγάζει σαν προσφορά σε κρατήσεις άνω των 400€ δωρεάν μετάβαση από/προς το αεροδρόμιο με ταξί. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το τελευταίο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Εννοείται! Έκλεισα με αυτούς και πήγα χθες κι όλας! Το λευκό Gtr έκλεισα και ήταν όλα τέλεια. Απλά δν θα βρεις το αμάξι που πιθανόν να θέλεις και να κλείσεις ένα οποιοδήποτε απλά για να πας και να τα δεις εκεί. Κάνουν και αρκετά ανοίγματα !

att.OJ_P-6jYms0swx6qYXed3ouIBUA-Y4QO9xoTPisAITo.jpeg

Ψήθηκα, αλλά είδα μετά το ενάμιση χιλιάρικο που ζητάνε και μου έφυγε 😂

Δημοσ.
16 hours ago, Ntinaras said:

Ψήθηκα, αλλά είδα μετά το ενάμιση χιλιάρικο που ζητάνε και μου έφυγε 😂

Όχι ρε σύ, 550€ δώσαμε δύο άτομα για το Gtr 

Έχει και στο klook πολύ φθηνότερα από το Gtr αλλά δν ξέρω τι παίζει εκεί. Εγώ τους παρακολουθώ καιρό κ γι αυτό έκλεισα μαζί τους. Έχουν και με το μερσεντές που είναι 200€ νομίζω 

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος πώς πάει το Πάσχα στην Γερμανία; 

θέλω να πω… υπάρχει κάποια κοινή ώρα πχ που σε όλα τα μέρη γιορτάζουν την Ανάσταση; Πρωί ή βράδυ; 
Άπο ο,τι είδα Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα είναι αργίες. Είναι και η Μ.Παρασκευη αργία; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...