Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, totalius said:

Καλημέρα παιδιά μια γρήγορη ερώτηση. 

Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να πας απο το αεροδρόμιο charles de gaul στο Παρισι και συγκεκριμένα κοντά στο πύργο του Άιφελ;

https://www.ratp.fr/sites/default/files/lines-assets/plan-de-ligne/rer/plan-de-ligne_rer_ligne-b.1740960333.pdf

γραμμη Β περιπου 40 λεπτα

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάποιος που έχει πάει Σκιάθο μπορεί να με πει αν χρειάζετε αυτοκίνητο? Δυνατότητα για μηχανάκι δεν υπάρχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/06/2025 at 09:41, milos_ said:

Κάποιος που έχει πάει Σκιάθο μπορεί να με πει αν χρειάζετε αυτοκίνητο? Δυνατότητα για μηχανάκι δεν υπάρχει

Αναλογα που θα μεινεις, αν εισαι μεσα στην χωρα δεν θες αυτοκινητο, καθημερινα γινονται μονοημερες εκδρομες με καραβακια, ολη νυχτερινη ζωη ειναι μεσα στην χωρα. Κουκουναριες στην ποιο διασημη παραλια του νησιου εχει καθημερινα λεωφορειο. 

Επεξ/σία από cupra20vt
  • Like 1
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς θέλω τις συμβουλές σας

Τελικά ο φίλος που είχα γράψει πριν κάνα μήνα θα πάει Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κατάνια.

Έχει πάει κάποιος να πει προτάσεις? Μονοημερες κάπου κοντά πχ Συρακκούσες αξίζουν? Ο,τιδήποτε μπορεί κάποιος, είναι πολύτιμο γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα.

Το μόνοπ που πρέπει να το τονίσω είναι ότι δεν θα νοικιάσει αμάξι - ό,τι κάνει ,θα το κάνει με ΜΜΜ/τραίνα κτλ. 

Σας ευχαριστώ :) 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Τελικά ο φίλος που είχα γράψει πριν κάνα μήνα θα πάει Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κατάνια.

Έχει πάει κάποιος να πει προτάσεις? Μονοημερες κάπου κοντά πχ Συρακκούσες αξίζουν? Ο,τιδήποτε μπορεί κάποιος, είναι πολύτιμο γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα.

Το μόνοπ που πρέπει να το τονίσω είναι ότι δεν θα νοικιάσει αμάξι - ό,τι κάνει ,θα το κάνει με ΜΜΜ/τραίνα κτλ. 

Δεν ξέρω πόσο βολικά είναι τα ΜΜΜ, αλλά κοντά στην Κατάνια είναι οι Συρακούσες και η Ταορμίνα που έχουν ενδιαφέρον. Οι Συρακύσες για ιστορικούς λόγους (ειδικά για Έλληνες), ενώ η Ταορμίνα είναι πολύ τουριστικό μέρος. Επίσης και η Αίτνα, αν θες να δεις κρατήρα ηφαιστείου.

Από εκεί και πέρα, στην άλλη μεριά υπάρχει το Agrigento και η Marsala, αλλά με ΜΜΜ φαντάζομαι θα είναι πολύωρες διαδρομές.

Δημοσ.

Μπορείτε να προτείνετε νησιά του Αγαίου που κατα τη γνωμη σας έχουν τις πιο ομορφες θαλασσες / παραλίες? (εξαιρούνται αυτα που έχω πάει ήδηΜηλος, Μυκονος, Ικαρία, Νάξος, Κουφονήσια, Θάσος, Πάτμος).

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Οπωσδήποτε Syracuse (Ortigia island) αλλά και Taormina αν έχει αρκετές μέρες στη διάθεσή του. Και τα δύο μέρη συνδέονται με την Κατάνια με συγκοινωνίες (τραίνα & λεωφορεία τύπου ΚΤΕΛ). Έχω πάει από δύο φορές στο κάθε μέρος και δεν μπορώ να διαλέξω ποιο είναι το πιο όμορφο! Γενικά η Σικελία έχει πολλές ομορφιές, το ιδανικό θα ήταν να νοικιάσει αμάξι και να δει όλη την ανατολική ακτογραμμή (και σε άλλο ταξίδι να πάει Παλέρμο και να πιάσει την δυτική μεριά). 

Δημοσ.

Κατάνια/Μεσσίνα οι λιγότερο ωραίες πόλεις της Σικελίας και Σικελία χωρίς αμάξι, παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Συρακούσες όμορφες αλλά ζωή 0, όπως οπουδήποτε σχεδόν εκτός του Παλέρμο, τουλάχιστον θα φας άλογο σε καντίνα. Ταορμίνα-Αγκριτζέντο must see για όσους αγαπούν την ιστορία και όλη η βόρεια ακτή από Cefalu και Mondello μέχρι Capo τέρμα δυτικά, θάλασσες που κοντράρουν την Κρήτη (με παραλίες που είναι ο ένας πάνω στον άλλο).

Ερώτηση: εμβόλια για τροπικές ασθένειες κάνουμε ΜΕΣΑ στις διευθύνσεις δημόσιας υγείας; Έχει κάνει κανείς τη διαδικασία; Μια μερίδα κίτρινο πυρετό θέλω για αρχή.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Μπορείτε να προτείνετε νησιά του Αγαίου που κατα τη γνωμη σας έχουν τις πιο ομορφες θαλασσες / παραλίες? (εξαιρούνται αυτα που έχω πάει ήδηΜηλος, Μυκονος, Ικαρία, Νάξος, Κουφονήσια, Θάσος, Πάτμος).

Λειψοί

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ερώτηση: εμβόλια για τροπικές ασθένειες κάνουμε ΜΕΣΑ στις διευθύνσεις δημόσιας υγείας; Έχει κάνει κανείς τη διαδικασία; Μια μερίδα κίτρινο πυρετό θέλω για αρχή.

Εγω για εμβόλια/βεβαιώσεις πριν από ταξίδι ειχα πάει εδώ 

https://www.appk.gr/loimojeon/

Νομίζω 1535 στο βγάζει λοιμώξεις Ντζιωρα ή καπως έτσι. 

Εβλεπα οτι υπάρχουν και αυτά στην εικόνα. 

SmartSelect_20250629_093759_Edge.jpg

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, satsok2 είπε

Εγω για εμβόλια/βεβαιώσεις πριν από ταξίδι ειχα πάει εδώ 

https://www.appk.gr/loimojeon/

Νομίζω 1535 στο βγάζει λοιμώξεις Ντζιωρα ή καπως έτσι. 

Εβλεπα οτι υπάρχουν και αυτά στην εικόνα. 

SmartSelect_20250629_093759_Edge.jpg

Ευχαριστώ πάρα πολύ, το Γεννηματά με βολεύει ακόμα περισσότερο.

Θυμάσαι καθόλου πώς είχε γίνει η φάση; Πληρώνεις παράβολο και πας με αποδεικτικό, πληρώνεις εκεί, πώς ήταν;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ, το Γεννηματά με βολεύει ακόμα περισσότερο.

Θυμάσαι καθόλου πώς είχε γίνει η φάση; Πληρώνεις παράβολο και πας με αποδεικτικό, πληρώνεις εκεί, πώς ήταν;

Εγώ είχα πάει με απλό ραντεβού.  Κοιταξαν το βιβλιάριο υγείας για ιστορικό εμβολιασμών. Για ό,τι δεν ηταν σίγουρο ελεγξαν αντισώματα.  Κ μου συνταγογραφησαν ό,τι χρειαζόμουν. 

Επίσης είχα χρησιμοποιήσει και το ιατρείο λοιμώξεων στο Ιπποκρατειο κάποια αλλη φορά όπου μου έδωσαν βεβαιώσεις για ταξίδι/δουλειά έξω. 

Οποτε: Μέσω εξωτερικών ιατρείων. Όχι παράβολα κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 18/6/2025 στις 9:43 ΜΜ, BlueBlade είπε

Κοίτα Los Angeles έτσι και αλλιώς δεν θα κάτσουμε πολύ. 4 το πολύ 5 μέρες υπολογίζω πριν φύγουμε, από όσα έψαξα κατάλαβα ότι υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη με τα ΜΜΜ και σκεφτόμουν να πάμε συνδυαστικά ΜΜΜ + κανά Uber για το λίγο που θα μείνουμε.

Για το αυτοκίνητο αυτό με την ίδια πολιτεία, έχει σχέση με αυτό που διάβασα ότι σε περίπτωση που το παραδώσεις αλλού ανεβαίνει κατά πολύ το κόστος ενοικίασης; Αλλά ναι μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. Στην τελική αν είναι τόσο στενά οικονομικά, μπορεί να κάνουμε ένα μικρό road trip 2 ημερών από κάποια συγκεκριμένη πόλη απλά για να βγουμε και λίγο παραέξω.

Θεωρώ και εγώ ότι Los Angeles χωρίς αμάξι δε παλεύεται καθόλου. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, και είναι κρίμα να χάσετε τον χρόνο σας στα ΜΜΜ. Καλύτερα νοικιάστε αμάξι από LA, μείνετε το πολύ 3 μέρες εκεί, πηγαίνετε μετά σε national parks στη καλιφόρνια και μείνετε εκεί κοντά (1-2 βράδια) (μη χάσετε πχ το Yosemite, θα πάθετε σοκ με το πόσο όμορφα είναι εκεί), πηγαίνετε μετά SF (περάστε και από silicon valley για καμιά στάση!), εκεί 3-4 μέρες είναι αρκετές, να πάτε δηλαδή και περατζάδα τη γέφυρα, να πάτε προς Sausalito, να πάτε προς Muir Woods κλπ. Oregon και Washington δεν έχω πάει, οπότε θα τα βρείτε νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Θεωρώ και εγώ ότι Los Angeles χωρίς αμάξι δε παλεύεται καθόλου. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, και είναι κρίμα να χάσετε τον χρόνο σας στα ΜΜΜ. Καλύτερα νοικιάστε αμάξι από LA, μείνετε το πολύ 3 μέρες εκεί, πηγαίνετε μετά σε national parks στη καλιφόρνια και μείνετε εκεί κοντά (1-2 βράδια) (μη χάσετε πχ το Yosemite, θα πάθετε σοκ με το πόσο όμορφα είναι εκεί), πηγαίνετε μετά SF (περάστε και από silicon valley για καμιά στάση!), εκεί 3-4 μέρες είναι αρκετές, να πάτε δηλαδή και περατζάδα τη γέφυρα, να πάτε προς Sausalito, να πάτε προς Muir Woods κλπ. Oregon και Washington δεν έχω πάει, οπότε θα τα βρείτε νομίζω.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Έχεις καμία εικόνα εσύ για το μπατζετ που ανέφερα ή γενικά αν έχεις εικόνα πόσα χρήματα καλό θα ήταν να έχουμε για ένα τέτοιο ταξίδι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...