Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PtolemaiosUltraChad είπε

@Arkin τίμιος

όλες οι προτάσεις μια και μια

21 λεπτά πριν, DeadOrganPlayer είπε

Και οι κριτικές πάντα αναλυτικές και περιγραφικές. Ανεξάρτητα αν συμφωνω ή όχι (το Ad Astra πχ το θεωρω αρκετά καλή και ιδιαίτερη ταινία), πάντα χαίρομαι να τις διαβάζω καθώς πάντα είναι τεκμηριωμένες και όχι μια ατάκα του στυλ "μπούρδα¨" ή '¨επος" , "σκουπίδι" κτλ...

Ευχαριστούμε.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως είναι bot καθώς τόσες ταινίες είναι δύσκολο να προλαβαίνει να βλέπει κάποιος με τέτοια συχνότητα και συνέπεια αλλά καταλήγω στο ότι μάλλον δεν είναι...😄

Να ειστε καλα αγαπημενοι μου συμφορουμιτες. 

Οταν μπορω θα δω και 2 και 3 ταινιες τη μερα τις εχω μεγαλη αγαπη παλιοτερα προ 2017 εκανα πιο μικρες κριτικες 1-2 σειρων αλλα δεν μου αρεσε και προσπαθω απο τοτε να γινω πιο αντικειμενικος και πιο επεξηγηματικος και να δωσω σε αυτον που διαβαζει μια κριτικη μου μια περιγραφη και να καταλαβει αν ειναι ταινια για αυτον η οχι. 

Και δεν βλεπω και πολλες τελευταια μιας και ειχα να γραψω απο τις 30 Ιουνιου και ξανα εγραψα στις 10 Ιουλιου οποτε 12 μερες με 12 ταινιες. Και ελπιζω να μην χασουμε ποτε την ορεξη για αυτο που αγαπαμε οσο μεγαλοι και αν γινουμε. 

• Like 10
  • Thanks 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Να ειστε καλα αγαπημενοι μου συμφορουμιτες. 

Οταν μπορω θα δω και 2 και 3 ταινιες τη μερα τις εχω μεγαλη αγαπη παλιοτερα προ 2017 εκανα πιο μικρες κριτικες 1-2 σειρων αλλα δεν μου αρεσε και προσπαθω απο τοτε να γινω πιο αντικειμενικος και πιο επεξηγηματικος και να δωσω σε αυτον που διαβαζει μια κριτικη μου μια περιγραφη και να καταλαβει αν ειναι ταινια για αυτον η οχι. 

Και δεν βλεπω και πολλες τελευταια μιας και ειχα να γραψω απο τις 30 Ιουνιου και ξανα εγραψα στις 10 Ιουλιου οποτε 12 μερες με 12 ταινιες. Και ελπιζω να μην χασουμε ποτε την ορεξη για αυτο που αγαπαμε οσο μεγαλοι και αν γινουμε. 

12 μέρες - 12 ταινίες και δεν βλέπεις πολλές ????? Φαντάσου παλιότερα τι θα γινόταν :)

Πάντως έπρεπε ή πρέπει να το δεις και επαγγελματικά το θέμα !

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε

12 μέρες - 12 ταινίες και δεν βλέπεις πολλές ????? Φαντάσου παλιότερα τι θα γινόταν :)

Πάντως έπρεπε ή πρέπει να το δεις και επαγγελματικά το θέμα !

Περασαν τα χρονια καποτε σαν χθες το θυμαμαι ειχα δει Breaking Bad 15 επεισοδια σερι απο το τελος της 2ης σεζον με ολη την 3η και το πρωτο της 4ης. Και μην αναφερω για lost 8-10 επεισοδια καθημερινα μεχρι να τελειωσει. Τωρα δεν υπαρχει η αντοχη για κατι τετοιο αλλα το προσπαθω οσο μπορω. Επαγγελματικα ποτε δεν το εχω σκεφτει παντα θα ψαξω ταινιες που δεν ειναι γνωστες τα κρυφα διαμαντια οπως τα λεω και να τις αναφερω να τις μαθει ο κοσμος και χαιρομαι και τις συζητησεις ολα τα χρονια εδω μεσα με το καλαμπουρι μας κτλ. 

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Περασαν τα χρονια καποτε σαν χθες το θυμαμαι ειχα δει Breaking Bad 15 επεισοδια σερι απο το τελος της 2ης σεζον με ολη την 3η και το πρωτο της 4ης. Και μην αναφερω για lost 8-10 επεισοδια καθημερινα μεχρι να τελειωσει. Τωρα δεν υπαρχει η αντοχη για κατι τετοιο αλλα το προσπαθω οσο μπορω. Επαγγελματικα ποτε δεν το εχω σκεφτει παντα θα ψαξω ταινιες που δεν ειναι γνωστες τα κρυφα διαμαντια οπως τα λεω και να τις αναφερω να τις μαθει ο κοσμος και χαιρομαι και τις συζητησεις ολα τα χρονια εδω μεσα με το καλαμπουρι μας κτλ. 

πάντως και εμένα οι κριτικές σου ΄΄μου κάνουν΄΄, αρκετές φορές που δεν έχω κάτι να δώ θα ανατρέξω στις κριτικές σου ώστε να βρω κάποια ταινία 

• Thanks 1
Δημοσ.

Είδα το The Burglars (1971) που είχε βάλει ο φίλος @Waiss στο "Παιχνίδι - Βρες τη ταινία".

https://m.imdb.com/title/tt0068347/

Πολύ καλή με πολλά θετικά. Καλογυρισμένη στην όμορφη Ελλάδα μας, σεβεντίλα , μουσική Μορικόνε, με θεούλη Μπελμοντό και καλό Ομάρ Σαρίφ.

Χαμηλό imdb για τέτοια ταινία.Δε γυρίζονται δυστυχώς τέτοιες ταινίες πια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Ρε σταματηστε το γλειψιμο..... εχετε δει τι ποσταρει οταν βλεπει ταινιες με τη κοπελλα του? 😁

Με έχει φάει να δούμε 365 days τα επομενα 2 μιας και το 1 το είδαμε και 50 αποχρώσεις του γκρι. Λέω να μου λείπει δεν θα γίνομαι κάθε φορά ρεζίλι στο insomnia να μου λένε τι βλέπω. Εντάξει λίγο μουρμούρα το ξεχνάει μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια. Λίγο σκίσιμο η γάτα τώρα που είναι νωρίς. 

• Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Arkin είπε

Με έχει φάει να δούμε 365 days τα επομενα 2 μιας και το 1 το είδαμε και 50 αποχρώσεις του γκρι. Λέω να μου λείπει δεν θα γίνομαι κάθε φορά ρεζίλι στο insomnia να μου λένε τι βλέπω. Εντάξει λίγο μουρμούρα το ξεχνάει μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια. Λίγο σκίσιμο η γάτα τώρα που είναι νωρίς. 

Γιατί το 50 αποχρώσεις του γκρι εμένα  με άρεσε 

Έριξα τρελό γέλιο😂

πισω κριτική 

Μάβερικ 2022

Η ταινία Την έχασα στο σινεμά δυστυχώς ,και ειρωνεία είναι ότι το πρώτο έργο που είχε βγει το 86 δεν το χα δει κι αυτό  σινεμά ,ήμουνα εννιά χρονών τότε ,και στο σχολείο όλοι γι’ αυτό μιλούσανε ..και 30 κάτι χρόνια μετά δυστυχώς έχασα και το σίκουελ στην μεγάλη οθόνη Πτου 

Αν και την είδα λίγους μήνες μετά στην τηλεόραση .πλέον την τίμηςα και σήμερα στο νετφλιξ  που τελικά μπήκε.

Το έργο είναι από τις λίγες φορές που ένα reboot από τη δεκαετία του 80 σε κάνει να το λατρέψεις, όπως λατρέψεs και το αυθεντικό    .Μιας  και τα περισσότερα έργα που βγαίνουν  από κεινη την δεκαετία, είτε σίκουελ η  reboot , είναι Αδιάφορα η πατάτα

Η ταινία έπαιξε πάρα πολύ με την νοσταλγία όπως το είδαμε και στο κόμπρα και .Ο τομ κρουζ για άλλη μια φορά απολαυστικός σε αυτό το ρόλο που τον ανέδειξε τον υπέρτατο Χόλιγουντ star τότε

Σε σχέση φυσικά με το νούμερο 1 (και μιλάμε για μια διαφορετική εποχή)  τα εφέ και αερομαχίες μπορείς να πεις ότι ηταν νύχτα μέρα.

Είχε πολύ καλές αερομαχίες που σε μια μεγάλη τηλεόραση, νιώθεις πως πετάς κι εσύ μαζί με τους πιλότους.Κάτι που το αυθεντικό το 86 δεν το ένιωθες τόσο πολύ..φυσικό αφού η τότε η ταινία εκείνη εστίαζε και  σε άλλα πράγματα

Επίσης καλή  και εμφάνιση του βαλ Κίλμερ   και έιχε  δυο τρεις σκηνές που και αυτές ήταν συγκινητικές 

η τζενιφερ Κονέλι αν στο dark matter ήταν πολύ όμορφη ,εδώ ήταν πραγματικά πανέμορφη 

Το φινάλε επίσης μου άρεσε πολύ.. και εστω κι αν υπήρχε μια μικρή ψιλό America νια  , Και πήγαινε να φερει και λίγο ταινία  Μάρβελ,Σου άφηνε όμορφα συναισθήματα,.. Ιδίως  με το μαγευτικό τραγούδι της Lady Gaga, που δικαίως ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Μιας και άκουσα ότι θα βγει και άλλο ένα , ελπίζω να μην το τραβήξουνε πολύ σε υπερβολή .next time 

.

Επεξ/σία από star12
  • Like 1
Δημοσ.

image.jpeg.e0bf00cee4c64d6cbad28d64989daa0d.jpeg

Ο άνθρωπος των δύο αιώνων (1999) - IMDb

Μια φορά την είχα δει όταν βγήκε και από τότε δεν την είχα ξανά δει. Καταπληκτική ταινία κατά την γνώμη μου, με έναν πολύ καλό Robin Williams, η οποία περνάει τα μηνύματά της με εξαιρετικό τρόπο. Ταινία που σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, αλλά θα σε συγκινήσει κιόλας. Κάπως αδικημένη όσον αφορά την βαθμολογία της στις γνωστές σελίδες.

8/10

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Wicked Little Letters (2023)

Ενδιαφέρουσα μαύρη κωμωδία, με δυνατές ερμηνείες τόσο από τις δύο πρωταγωνίστριες (Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ) όσο και από τους δεύτερους ρόλους.

Στην Αγγλία του μεσοπολέμου, η Ίντιθ Σουάν, θεούσα γεροντοκόρη (Κόλμαν) λαμβάνει διαρκώς τα πρόστυχα μπιλιέτα του τίτλου, οπότε στο 19ο ο αγανακτισμένος πατέρας της (τον υποδύεται εξαιρετικά ο Τίμοθι Σπαλ) την υποχρεώνει να καταγγείλει στην αστυνομία τη γειτόνισσά τους, Ρόουζ Γκούντινγκ (Μπάκλεϊ), μια χήρα Ιρλανδή μετανάστρια, μητέρα ενός κοριτσιού, η συμπεριφορά της οποίας θεωρείται "έκλυτη" (βρίζει, πίνει, έχει εραστή κτλ.)

Παρότι ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν, η Ρόουζ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται, καθώς δεν έχει χρήματα να πληρώσει την εγγύηση. Κάποιες γυναίκες της γειτονιάς, φίλες της Ίντιθ αλλά και της Ρόουζ, θεωρούν άδικη την προφυλάκιση και καταβάλλουν την εγγύηση. Με την αποφυλάκιση της Ρόουζ τα πρόστυχα μπιλιέτα επανεμφανίζονται, με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα, με την αστυνομία και τον πατέρα της Ίντιθ να θεωρούν πως αυτό απλά αποδεικνύει την εμπλοκή της Ρόουζ, ενώ με τους υποστηρικτές της Ρόουζ να θεωρούν παράλογο μια γυναίκα που δεν έχει κανένα θέμα να σε λούσει με χοντρές βρισιές στο δρόμο να στέλνει μπιλιέτα με σαχλές, παιδιάστικες βρισιές.

Αποφεύγω τα spoiler και δεν γράφω τι συμβαίνει στη συνέχεια, αλλά σας προτείνω να δείτε την ταινία.

Ένα στοιχείο που μου άρεσε πολύ είναι ότι καταφέρνει να αποδώσει το κλίμα της εποχής σε διάφορα επίπεδα. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά σε χτενίσματα, πρόσωπα (μακιγάζ, τσακισμένες επιδερμίδες) και, κυρίως, συμπεριφορές. Στην Ελλάδα ο όρος σειρά ή ταινία εποχής χρησιμοποιείται πολύ χαλαρά (πέρα από κάποιες στομφώδεις ιστορικές/βιογραφίες, που και πάλι έχω ενστάσεις) με τους χαρακτήρες, από χωριά της Θεσσαλίας επί Χούντας μέχρι την προεπαναστατική Μάνη, να μιλάνε, στέκονται και συμπεριφέρονται σαν Νεοέλληνες του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα. 

Το Wicked Little Letters, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάποια θέματα (η δίκη είναι μια ιδιαίτερα αδύναμη σκηνή που δεν εξηγείται επαρκώς και χαραμίζει τον εξαιρετικό Τζέισον Γουότκινκς σε ένα χλιαρό κάμεο, ενώ και η τελική διαλεύκανση χωλαίνει) αλλά συνολικά είναι ενδιαφέρουσα και για θερινό σινεμά ό,τι πρέπει.

• Like 2
Δημοσ.
On 13/07/2024 at 12:47, Arkin said:

σαπια και τα 2

i saw the tv glow - πολυ μετριο αν και ειχα hype 6/10

https://www.imdb.com/title/tt9412098/?ref_=ls_t_6 - fyre

FYRE - πολυ τρελη αληθινη ιστορια μαρεσε παρα πολυ 7.5/10

Challengers - γελαει ο κοσμος 4/10

the innocents - αρκετα περιεργη ταινια με κατι παιδακια που εχουν υπερδυναμεις 7.5/10

https://www.imdb.com/title/tt4028464/?ref_=ls_t_12  -the innocents

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, managermono είπε

σαπια και τα 2

i saw the tv glow - πολυ μετριο αν και ειχα hype 6/10

https://www.imdb.com/title/tt9412098/?ref_=ls_t_6 - fyre

FYRE - πολυ τρελη αληθινη ιστορια μαρεσε παρα πολυ 7.5/10

Challengers - γελαει ο κοσμος 4/10

the innocents - αρκετα περιεργη ταινια με κατι παιδακια που εχουν υπερδυναμεις 7.5/10

https://www.imdb.com/title/tt4028464/?ref_=ls_t_12  -the innocents

Βρε εγω ξερω οτι ειναι σαπια λες να μην το ξερω? Αλλα οι περισσοτερες γυναικες αν δουν ταινια με σεξακι η τιποτα περιεργα BDSM κτλ ειναι πρωτες. Το netflix κανει χρυσες δουλειες με τις χαζομαρες που βγαζει για το γυναικειο φυλλο. Αβυσσος αλλα σαμπως τωρα θα τις μαθουμε. 

Δημοσ.

The others (2001)

spacer.png

Ψάχνοντας ταινίες να δω έπεσα πάνω σε αυτό το διαμαντάκι, εκεί που περίμενα απλά μια καλή ταινία έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με τη Νικόλ Κίντμαν σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της. Η ιστορία ακολουθεί την Γκρέις και τα δύο φωτοευαίσθητα παιδιά της το 1945 σε ένα απομονωμένο σπίτι, όπου αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα.

Είναι καλύτερα να μην ξέρετε τίποτα για αυτήν πριν την δείτε 8.5/10.

• Like 7
Δημοσ.
28 minutes ago, snik said:

The others (2001)

spacer.png

Ψάχνοντας ταινίες να δω έπεσα πάνω σε αυτό το διαμαντάκι, εκεί που περίμενα απλά μια καλή ταινία έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με τη Νικόλ Κίντμαν σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της. Η ιστορία ακολουθεί την Γκρέις και τα δύο φωτοευαίσθητα παιδιά της το 1945 σε ένα απομονωμένο σπίτι, όπου αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα.

Είναι καλύτερα να μην ξέρετε τίποτα για αυτήν πριν την δείτε 8.5/10.

Τι μου θυμισες

Θερινο σινεμα Ηλιουπολης το 2002..Και μολις τελειωσε τρεχαλα σπιτι για να δω τα δοκιμαστικα F1 Canada.

Απο τοτε την εχω δει αλλες 4-5 φορες σιγουρα!!!!

• Like 2
Δημοσ.

The first Omen - https://www.imdb.com/title/tt5672290/?ref_=ext_shr_lnk

Τελικά αποδείχθηκε εξιοπρεπέστατο. Θα έλεγα πολύ καλό και άξιος συνεχιστής του Omen. Μετά το πρώτο αυτό εδώ είναι σίγουρα το καλύτερο. Είναι πολύ ατμοσφαιρικό και το σκηνικό της Ιταλίας στα 70ς είναι αυθεντικότατο. Οι εικόνες του είναι σίγουρα τρομακτικές και ανατριχιαστικές και χτίζει πάρα πολύ μέχρι να αρχίσει να γίνεται κάτι. Υπάρχει πίεση από την αρχή κιόλας και αισθάνεσαι κόμπο στο λαιμό. Σκηνοθετικά εξαιρετική και με εξαιρετική μουσική υπόκρουση. Από ηθοποιία είναι όλοι υψηλού επιπέδου. Ως prequel η ιστορία ακολουθεί για να φτάσει στο πρώτο Omen αλλά έχει υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με το παλιό. Δεν θα το χαλάσω διότι κάπως το ξαναγράφει αλλά βγάζει νόημα και με αρέσει. 

8/10 από εμένα, αν σας αρέσουν τέτοιου τύπου τρόμου τότε αξίζει σίγουρα. Το μόνο που θα ήθελα είναι περισσότερες βιβλικές αναφορές αλλά ακόμα και έτσι είναι άψογο. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...