Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Είδα κι εγώ το Substance, και ενώ η γενική εντύπωση ήταν θετική, υπήρξαν διάφορα σημεία που μου έδωσαν την εντύπωση πως δεν ήξερε πώς ακριβώς να τα αντιμετωπίσει και τα ξεπέταξε όπως-όπως. Π.χ.

Spoiler

- Η πρωταγωνίστρια ήταν ένα απλό μοντέλο, παρόλα αυτά εκτελούσε τις ιατρικές εργασίες με επιδεξιότητα έμπειρης νοσοκόμας, και μάλιστα χωρίς να έχει κάπου αναλυτικές οδηγίες για το τί πρέπει να κάνει (ή τουλάχιστον δεν πρόσεξα να της δίνονται κάπου). 

- Εκτός από έμπειρη νοσοκόμα ήταν και πρώτης τάξης μάστορας, μιας και η δουλειά της με τη μυστική πόρτα στο μπάνιο ήταν υποδειγματική. 

- Όταν κατέληξε υπεργηρη, τη βλέπουμε τη μία να μη μπορεί να πάρει τα πόδια της (λογικό) και την άλλη να τρέχει σαν τη σούπερ-γιαγιά. 

- Το ότι η νεαρή εκδοχή της θα ήταν διαθέσιμη μόνο κάθε δεύτερη εβδομάδα και το στούντιο ήταν εντάξει με αυτό, ξεπετάχτηκε επίσης πολύ εύκολα.

Τα παραπάνω με χάλασαν κυρίως γιατί θα μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό να διορθωθούν με μικρές παρεμβάσεις στο σενάριο ή αν απλά απουσίαζαν. Παρόλα αυτά, επειδή η ταινία είχε γενικά μια σουρεαλιστική νότα κι ένα σατιρικό ύφος, μπορώ να πω πως τα παρέβλεψα σχετικά εύκολα. Εκεί που τα χάλασε, για μένα, ήταν στο φινάλε:

Spoiler

Ήταν τόσο υπερβολικό και αδέξιο, που αν σκοπός του ήταν να σοκάρει, στην περίπτωσή μου πέτυχε το ακριβώς αντίθετο, αφού δεν μπόρεσα να το πάρω στα σοβαρά. Αντίθετα, στο πρώτο μισό της ταινίας, όπου υπήρχε ένα μέτρο, οι σοκαριστικές σκηνές ήταν πιο αποτελεσματικές.  

Γενικά βρίσκω εύστοχη τη σύγκριση με τον Κρόνενμπεργκ, απλά θα έλεγα πως είναι κάτι σαν ένας τεμπέλης, αδέξιος Κρόνενμπεργκ, που ενώ είχε καλές ιδέες, αντί να αφιερώσει λίγη παραπάνω προσπάθεια για να τελειοποιήσει τις λεπτομέρειες, προτίμησε να τις ξεπετάξει όπως-όπως. 

Να ξεκαθαρίσω βέβαια πως η ταινία είχε πολλά θετικά στοιχεία και πιστεύω πως αξίζει να τη δει κανείς. Μόνο και μόνο το ότι θύμιζε κινηματογραφική ταινία, χωρίς αυτή την τηλεοπτικίλα που βγάζουν οι περισσότερες ταινίες τα τελευταία χρόνια, ήταν αρκετό (σε αυτό ίσως βοήθησαν και τα πολύ πειστικά ειδικά εφέ). Η γκρίνια μου προέρχεται κυρίως από το ότι είδα πως είχε προοπτικές για κάτι εξαιρετικό, αλλά κατέληξε να είναι κάτι άνισο και συνολικά απλά συμπαθητικό προς καλό. 

• Like 2
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Arkin Ποτε θα κανεις καποιο blog δικο σου??

Red Rocket (2021) 

Ταινια του Sean Baker που τον εχω τεραστια συμπαθεια καθως το Florida Project και το Tangerine κατ'εμε είναι αριστουργηματα. Ε αλλη μια απο τα ιδια κι εδω. Τελεια ιστορια, φανταστικοι γηινοι χαρακτηρες, καλη φωτογραφια, ταινια της εποχης της για την εποχη της, που σε βαζει σε σκεψεις. Τί πιο ομορφο... 9/10

Ενα εργο που το περιμενα φουλ χειροτερο, και τελικα ηταν μια χαρουλα. Δε θα τη πω καλοδουλεμενη ταινια, (ολες οι ταινιες/σειρες που σε καθε σκηνη καπνιζουν ολο στυλ οι χαρακτηρες μου τη δινουν ανυποφορα) ομως σαν σκηνοθετικο/θεματικο οραμα ειχε πολλα κοτσια και πηρε τεραστια ρισκα. 7/10

Δημιουργός ο άρης καπλανίδης, οπου θελω να πιστευω πως ο πατέρας του είναι ο σκηνοθετης Σταύρος Καπλανίδης... Μια φουλ διασκεδαστική ταινια, φουλ ελληνικη, τρυφερη, νοσταλγικη....κοντα στις αναμνησεις μου καθως μεγαλωσα σε αυτες τις παλιες προσφυγικες γειτονιες... Μια ταινια που πηρε ΠΟΛΛΑ χρονια να πραγματοποιηθει λογω μηδαμινου μπατζετ, υπαρχουν και φανταστικα βιντεακια σχετικα με το Making of.. Δυσκολο να τη βρειτε, υπαρχει ακομα στο Dailymotion, αλλιως δε διατιθεται πουθενα προς πωληση θαρρω. Και να δειτε και το εξαισιο Από το Μπαλκόνι του Καπλανίδη ¨) 8/10
  • Like 5
Δημοσ.

Ειδα το speak no evil......... πολυς ντορος για το σχεδον τιποτα. Αν δεν ηταν ο Μακαβόι, θα ηταν απλα μια b movie, με μια χιλιοπεγμενη ιστορια. Η μεταφορα της στην οθονη ηταν αρκετα καλη μπορω να πω, αλλα μεχρι εκει.

Δημοσ.

The Substance (2024) - IMDb

Σοκαριστική, σουρεαλιστική, εξαιρετική σε όλα της.

Δε με χάλασαν καθόλου κάποιες ασυνέπειες που υπήρχαν γιατί δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Αυτό είναι κινηματογράφος. 

• Like 1
Δημοσ.

Smile 2 

Ενώ η ταινία ήταν δυνατή, με ωραίο τρόμο, με τόσο όσο gore σκηνές, στο τέλος το πάρα έκανε με τα plot twist.

Δεν ήξερες τι είναι αλήθεια κ τι όχι 

6/10 από μένα 

Δημοσ.
Στις 20/10/2024 στις 5:36 ΠΜ, Arkin είπε

Cure[1997][Criterion Collection]

n-LZ2-AJFLt-Mo-AAAD54mb-T4exj1-Wp.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0123948

Ενα σχετικα αγνωστο διαμαντι απο Ιαπωνια του μεγαλου Kiyoshi Kurosawa οπου με γνωμονα τον Φραντς Άντον Μέσμερ ενα γιατρος τον 17ο αιωνα οπου ηταν ο πρωτος που εδειξε το δρομο για τον υπνωτισμο φτιαχνει ενα υποδειγματικα πρωτοτυπο ψυχολογικο θριλερ με μερικα φρικιαστικα εγκληματα οπου τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται. Η ταινια ξεκιναει ως αστυνομικη με 2 αστυνουμους να προσπαθουν να εξιχνιασουν και να συνδυασουν αυτα τα εγκληματα μεταξυ τους αλλα το σεναριο δεν αργει να παρει πολυ περιεργα μονοπατια τα οποια δεν γινονται παντα φανερα στο θεατη αλλα υποβοσκουν μεχρι το τελευταιο λεπτο κατι που κανει το μυστηριο να κρατιεται στον υψιστο βαθμο. Ο πρωταγωνιστης Kôji Yakusho αρκετα γνωστος στις Ιαπωνικες ταινιες κανει καταπληκτικη δουλεια οπως και το υπολοιπο βασικο καστ. Συναρπαστικη με το δικο της μυστηριο τροπο πολυ σκοτεινη και μελαγχολικη και θα ελεγα και σχεδον υπνωτιστικη ακομα και για τον ιδιο το θεατη που για σχεδον 110 λεπτα προσπαθει να ενωσει τα κομματια του puzzle αλλοτε με επιτυχια και αλλοτε οχι. Οι λατρεις των ιδιαιτερων και πρωτοτυπων ψυχολογικων θριλερ θα την αγαπησουν για μενα μπαινει ανετα στα κορυφαια Ιαπωνικα θριλερ μυστηριου. 8.2/10

Η ταινια πραγματικα ειναι επος, ειχα να την δω πολλα χρονια και με την ευκαιρια που την ανεφερες θα την βαλω να την ξαναδω αμεσα. Ειναι ιδιαιτερη και πρωτοτυπη οπως λες και συ, αλλα οι λατρεις των Ασιατικων θριλερ σιγουρα θα την εκτιμησουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/10/2024 at 14:12, anax111 said:

THE SUBSTANCE

Επιτέλους! Κάποιος στο Χόλυγουντ θυμήθηκε πως κάνουνε κινηματογράφο! Εξαιρετικές ερμηνείες, Φοβερή σκηνοθεσία, σενάριο εξαιρετικό, μοντάζ γρήγορο γεμάτο συνειρμούς και ήχος για βραβείο!  Καταπληκτικό! Αλλά δεν είναι για όλους. Πολύ γυμνό αλλά απαραίτητο και λειτουργικό κατά την γνώμη μου χωρίς να προκαλεί και όσον αφορά το κομμάτι θρίλερ.... μάλλον αποκρουστικό γίνεται παρά τρομακτικό. 

Οι σκηνές με τις σπλατεριες λες και βλέπω το dentist του 96 ήταν μια μια αέναη φλυαρία απλά για να το θυμάσαι, γενικά τα τελευταία 45 λεπτά ήταν ένα κριντζφεστ.

Επεξ/σία από Anastazio
  • Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, Anastazio said:

Οι σκηνές με τις σπλατεριες λες και βλέπω το dentist του 96 ήταν μια μια αέναη φλυαρία απλά για να το θυμάσαι, γενικά τα τελευταία 45 λεπτά ήταν ένα κριντζφεστ.

ισχυει φουλ

τα τελευταια 45 κουραζουν

Δημοσ.

To ERTFLIX είναι ένα χρυσορυχείο ταινιών.

Μόλις είδα την ταινία "Μαθήματα Περσικών".  Εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερο σενάριο, απρόσμενο (κάτα κάποιον τρόπο) τέλος.

mathimata-persikwn.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/10/2024 at 14:12, anax111 said:

THE SUBSTANCE

Επιτέλους! Κάποιος στο Χόλυγουντ θυμήθηκε πως κάνουνε κινηματογράφο! Εξαιρετικές ερμηνείες, Φοβερή σκηνοθεσία, σενάριο εξαιρετικό, μοντάζ γρήγορο γεμάτο συνειρμούς και ήχος για βραβείο!  Καταπληκτικό! Αλλά δεν είναι για όλους. Πολύ γυμνό αλλά απαραίτητο και λειτουργικό κατά την γνώμη μου χωρίς να προκαλεί και όσον αφορά το κομμάτι θρίλερ.... μάλλον αποκρουστικό γίνεται παρά τρομακτικό. 

Αυτό έχει ίδιο premise με ένα αξιοπρεπες anime που είδα παλιότερα. Είναι remake?

https://www.imdb.com/title/tt12354886/

edit: Σποιλεριάστηκα, έχουν ομοιοτητες αλλα η ταινία πάει εντελώς αλλού, σε πιο ασυνάρτητη φαση. Σαν να είδε το άνιμε ο δημιουργός ενώ έπαιρνε ναρκωτικά και είπε να το κάνει ταινια!

Επεξ/σία από Evangelos Anagnostou
Δημοσ.

Ειδα το strange darling και εντυπωσιαστηκα. Το περιμενα προς το αρκετα καλο και μου βγηκε ταινιαρα.... εν μερει. Σας το προτεινω.

Οσων αφορα το Persian lessons που γραφει ο φιλος παραπάνωφ, ειναι πολυ καλη ταινια, σας τη προτεινω και αυτη.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 26/10/2024 στις 11:56 ΜΜ, Anastazio είπε

Το σεναριο ως ιδεα μου αρεσε...η εκτέλεση μαπα. Ενταξει μην το αδικο, το πρωτο μισο ηταν καλο, μετα αρχιζουν τις υπερβολές και προς το τελος λες τι παπαριες βλεπω τωρα...  

Δημοσ.

Αν έχει δει κανεις αυτά τα Terrifier, θα ηθελα να κάνει μια κριτική. Μονο σκηνές έχω δει και έχω διαβάσει πως προκειται για πολυ τροματικές ταινίες.

Δημοσ.

Πολύ ευχάριστη έκπληξη το Strange Darling πραγματικά. Προτείνω να τη δείτε χωρίς να έχετα διαβάσει καν την υπόθεση ή να έχετε δει το trailer.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...