Anorymous Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Σήμερα κατά τύχη βρήκα ένα κατάστημα με βιβλία για μηχανικούς, καιρό ήθελα να βρω ένα βιβλίο για ηλεκτρολόγους να μαθω autocad οπότε μπήκα καί έριξα μία ματιά. Καί βρήκα αυτό το βιβλίο , έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο ?
DrLo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Προσωπικά δε βλέπω ιδιαίτερη χρησιμότητα να μάθει Autocad (όχι κάτι πιο ειδικό που "πατά" πάνω σε Autocad) ένας ηλεκτρολόγος. Θα σου πρότεινα κάτι πιο κοντά στην ειδικότητά σου.
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσωπική ενασχόληση και youtube tutorial είναι αρκετά.. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από christakos07
Anorymous Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, DrLo είπε Προσωπικά δε βλέπω ιδιαίτερη χρησιμότητα να μάθει Autocad (όχι κάτι πιο ειδικό που "πατά" πάνω σε Autocad) ένας ηλεκτρολόγος. Θα σου πρότεινα κάτι πιο κοντά στην ειδικότητά σου. ρε εσυ εχω ενα γνωστο που λογο autocad βρηκε δουλεια σε τεχνικη εταιρεια και λεω μπας και να το εχω στα συν, κοιταζω και plc ξερω τα βασικα αλλα σιγουρα θελω κατι παραπανω 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Προσωπική ενασχόληση και youtube tutorial είναι αρκετά.. λες οτι φτανουν αυτα , δεν θα ηταν καλη "επενδηση" αυτο το βιβλιο πιστευεις ?
nvel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 12 λεπτά πριν, DrLo είπε Προσωπικά δε βλέπω ιδιαίτερη χρησιμότητα να μάθει Autocad (όχι κάτι πιο ειδικό που "πατά" πάνω σε Autocad) ένας ηλεκτρολόγος. Θα σου πρότεινα κάτι πιο κοντά στην ειδικότητά σου. και τα σχέδια κατόψεων και διαγραμμάτων που κάνουν οι ηλεκτρολόγοι με τι θα τα κάνουν; με ραπιδογράφο στο σχεδιαστήριο; 1
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Anorymous είπε λες οτι φτανουν αυτα , δεν θα ηταν καλη "επενδηση" αυτο το βιβλιο πιστευεις ? Απολύτως! Μην δώσεις λεφτά για βιβλίο Γιατί όμως να θες να κάνεις ηλεκτρολογική εγκατάσταση με το autocad?
AristidisZ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Με τα βιβλία κάνεις λίγα πράματα... Προσωπικά έμαθα autocad μόνο όταν το χρειάστηκα πραγματικά στη δουλειά Μόλις τώρα, christakos07 είπε Γιατί όμως να θες να κάνεις ηλεκτρολογική εγκατάσταση με το autocad? Ε οι μελέτες στο autocad γίνονται (εννοώ κατόψεις, μονογραμμικά κλπ)
DrLo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, nvel είπε και τα σχέδια κατόψεων και διαγραμμάτων που κάνουν οι ηλεκτρολόγοι με τι θα τα κάνουν; με ραπιδογράφο στο σχεδιαστήριο; Α, ΟΚ ... αν εννοείς αυτό. Είχα στο μυαλό μου βιομηχανικές εφαρμογές. Αν είναι για καμιά κάτοψη για κανα πιστοποιητικό και έτσι τα κάνεις και μέ κάποιο freeware utility ή κάτι πολύ απλούστερο δε χρειάζεται Autocad 1
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Με τα βιβλία κάνεις λίγα πράματα... Προσωπικά έμαθα autocad μόνο όταν το χρειάστηκα πραγματικά στη δουλειά Ε οι μελέτες στο autocad γίνονται (εννοώ κατόψεις, μονογραμμικά κλπ) Να δεχθώ την κάτοψη. Γιατί να μην τα περάσεις στο microsoft visio ύστερα; Πιο εύκολο, πιο ευκολόχρηστο.. Ετοιμάζεις και τις βιβλιοθήκες σου ή τις κάνεις import από κανά γνωστό/φοιτητή/καθηγητή. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από christakos07
DrLo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, Anorymous είπε ρε εσυ εχω ενα γνωστο που λογο autocad βρηκε δουλεια σε τεχνικη εταιρεια και λεω μπας και να το εχω στα συν, κοιταζω και plc ξερω τα βασικα αλλα σιγουρα θελω κατι παραπανω Δε βρήκε "λόγω autocad" κανένας μηχανικός, εκτός αν μιλάμε για εκειδικευμένο σχεδιαστή (όχι "μηχανικό") οπού εκεί μιλάμε για ανώτερο επίπεδο για οποιονδήποτε ξενικά σε μια τεχνική εταιρεία αρκούν τα εξαιρετικά βασικά του Autocad (το 1% του τι μπορεί να κάνει) ... δεν απαιτεί κανείς κανα τρελλό επίπεδο. (προμηθευτής, παγκόσμια φίρμα στο χώρο της πχ μας στέλνει P&ID σε .... excel !!!!)
AristidisZ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Να δεχθώ την κάτοψη. Γιατί να μην τα περάσεις στο microsoft visio ύστερα; Πιο εύκολο, πιο ευκολόχρηστο.. Δε το ξέρω καν πως δουλεύει Βιβλιοθήκες εξάλλου έχεις και στο autocad, ακόμα και με google search βρίσκεις πράγματα
Anorymous Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, DrLo είπε Δε βρήκε "λόγω autocad" κανένας μηχανικός, εκτός αν μιλάμε για εκειδικευμένο σχεδιαστή (όχι "μηχανικό") οπού εκεί μιλάμε για ανώτερο επίπεδο για οποιονδήποτε ξενικά σε μια τεχνική εταιρεία αρκούν τα εξαιρετικά βασικά του Autocad (το 1% του τι μπορεί να κάνει) ... δεν απαιτεί κανείς κανα τρελλό επίπεδο. (προμηθευτής, παγκόσμια φίρμα στο χώρο της πχ μας στέλνει P&ID σε .... excel !!!!) ειναι στα συν ομως ρε εσυ sto βιογραφικο σου, δυστηχως εγω δεν εμαθα να κανω σχεδιαση με υ/η μονο κατι λιγα στο autofine, εγω δεν ξερω ουτε τα βασικα μονο σχεδιο με χεριο εχω μαθει Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από Anorymous
DrLo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 57 λεπτά πριν, Anorymous είπε ειναι στα συν ομως ρε εσυ sto βιογραφικο σου, δυστηχως εγω δεν εμαθα να κανω σχεδιαση με υ/η μονο κατι λιγα στο autofine, εγω δεν ξερω ουτε τα βασικα μονο σχεδιο με χεριο εχω μαθει Υπολεπτόμέρεια. Τα 99 στα 100 cv νέων μηχανικών (ίσως όχι τόσο ηλεκτρολόγων) γράφουν Autocad .... το τι πραγματικά μπορεί να κάνει κάποιος είναι ουσιασιτκά άγνωστο + ότι καμία εταιρεία δε χάθηκε αν αργήσει κάποιος να μάθει όσο θα ήθελε το Autocad. Το ότι δε μπορείς να διαβάσεις βιβλίο autocad στα αγγλικά είναι πολύ χειρότερο από το ότι δε ξέρεις autocad. "Πάρε" οποιοδήποτε βιβλίο, "βρες" και το autocad και παίξε ... δεν είναι καμιά επιστήμη. Όταν ξεκίνησα στη 1η μου δουλειά (οκ, άλλα χρόνια εκείνα) ζήτημα ήταν αν είχα τραβήξει ποτέ 2-3 γραμμές σε autocad
Anorymous Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 22 λεπτά πριν, DrLo είπε Υπολεπτόμέρεια. Τα 99 στα 100 cv νέων μηχανικών (ίσως όχι τόσο ηλεκτρολόγων) γράφουν Autocad .... το τι πραγματικά μπορεί να κάνει κάποιος είναι ουσιασιτκά άγνωστο + ότι καμία εταιρεία δε χάθηκε αν αργήσει κάποιος να μάθει όσο θα ήθελε το Autocad. Το ότι δε μπορείς να διαβάσεις βιβλίο autocad στα αγγλικά είναι πολύ χειρότερο από το ότι δε ξέρεις autocad. "Πάρε" οποιοδήποτε βιβλίο, "βρες" και το autocad και παίξε ... δεν είναι καμιά επιστήμη. Όταν ξεκίνησα στη 1η μου δουλειά (οκ, άλλα χρόνια εκείνα) ζήτημα ήταν αν είχα τραβήξει ποτέ 2-3 γραμμές σε autocad μπορω να διαβασω αγγλικο βιβλιο αλλα θα προτιμουσα το ελληνικο για ευκολια, οποτε λες δεν χρειαζετε να παρω το βιβλιο
DrLo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις ξεκίνα με το αγγλικό , όχι μόνο βιβλίο, ταυτόχρονη εξάσκηση ξεκινόντας από τα πολύ βασικά βήμα βήμα αν μάθεις λίγο, μαζί με ότι ασκήσεις μπορεί να έχει το βιβλίο, βάλε κάτι στο μυαλό σου ... πχ 1. θέλω να σχεδιάσω την κάτοψη του σπιτιού μου 2. οκ, τώρα το ίδιο με layers 3. blocks για επιμετήσεις κλπ κλπ ... κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα