Diskimpex Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Σε λογιστη ειχα δει περιπτωση να γινεται δηλωση καθε μηνα για τους νοικαριδες .Με τον αριθμο διαβατηριου τους.Οσο αφορα το πρωινο δεν ξερω αν μπορει να γραφει γενικα κατι ,οποτε να μην υπαρχει ελεγχος.
kleo1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 τόσες απαντήσεις πήρες και όλοι σου λένε τα ίδια. δε σου φτάνουν; πολύ απλά μη το κάνεις. δε σε συμφέρει. έχω μείνει σε πολλά ξενοδοχεία και σπίτια (airbnb). τα ξενοδοχεία που έχουν πρωινό ξέρεις πολύ καλά πως είναι, έχουν μπουφέ και βάζεις ό,τι γουστάρεις. ποτέ δεν είχα παράπονο από το πρωινό. παρόλο αυτά υπάρχουν άτομα που κάνουν παράπονα. το αστείο είναι ότι για τους περισσότερους πρωινό στο σπίτι τους σημαίνει ένας καφές και μια τυρόπιτα στο δρόμό. στα ξενοδοχεία όμως έχουν απαιτήσεις και ζητάνε χίλια δυο πράγματα. σε όσα σπίτια airbnb έχω μείνει κανένα δεν είχε πρωινό. μερικοί όμως είχαν καφέ, χυμό, φακελάκια να φτιάξεις τσάι, εμφιαλωμένο νερό και κάτι φρούτα. κανείς δε διαφήμιζε όμως πρωινό. οκ, κανένα παράπονο. αν όμως μου διαφημίσεις πρωινό και μου φέρεις κανένα κρουασαν και χυμό από τα Lidl τότε θα υπάρξουν παράπονα. σκέψου τι πρωινό έχουν τα ξενοδοχεία και πως μπορείς εσύ να τα ανταγωνιστείς. δεν παίζει αυτό. τελευταία φορά που είχα φάει πρωινό σε ξενοδοχείο, ήπια χυμό, έφαγα 2 φετούλες κεικ, έκανα ένα μινι σαντουιτσακι με κασέρι και μορταδέλα, έφαγα και κάτι λουκανικάκια και είχε άλλα τόσα να επιλέξω. αν μετά από αυτό έρθω στο χώρο σου που διαφημίζεις πρωινό, τι πρέπει να περιμένω; απάντησε μου εσύ σε αυτό πρώτα. για να παρέχεις κάτι τέτοιο η τιμή θα ανέβει αρκετά. σε συμφέρει; 1
Jorvik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Συνεργαζομαι με πολλα ατομα που εχουν ενοικιαζομενα airbnb. Kανενας δεν παρεχει ή διαφημιζει πρωινο. Ολοι εχουν μια καφετερια με καψουλες για καφε, Καποια μπισκοτα ή μαρμελαδα + φρυγανιες. Αυτο που κανουν ειναι να προσφερουν καταλογους για πρωινο μεσω μαγαζιων της τριγυρω περιοχης ή catering και οι πελατες παραγγελνουν μονοι τους. Αν δεν ξερεις καλο θα ηταν να συνεργαστεις με εταιριες που αναλαμβανουν απο την μισθωση τους,service ακομη και τον καθαρισμο τους. Τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο μεχρι να μαθεις τα μυστικα και να πιασεις ενα καλο rating. Αμοιβονται σχεδον με το 35% των κερδων αλλα θα μαθεις πως πρεπει να το λειτουργεις για να μην την πατησεις.
kriosgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μιας και ο τουρισμός είναι το επάγγελμά μου μπορώ να σου πω ότι καταρχήν για να προσφέρεις ή να πουλήσεις πρωινό απαραίτητο είναι να έχεις δηλώσει το παρασκευαστήριο, δηλαδή τον χώρο που θα φτιάχνονται τα πρωινά, με ότι συνεπάγεται αυτό (χώρος, έλεγχοι,πυρασφάλεις υγειονομικό και δεν συμμαζεύεται). Θα πρέπει να έχεις κάνει κι έναρξη επαγγέλματος στην εφορία σαν να έχεις κανονικό μαγαζί. Μπορείς βέβαια να βάλεις όπως είπε ένα παιδί πιο πάνω μια μηχανή καφέ ή βραστήρα με φακελάκια καφέ-ζάχαρης, κάποιο μπουκάλι νερό στο ψυγείο, κάποιο χυμό ή γάλα και να το αναφέρεις στην περιγραφή για να σε προτιμήσουν. Δεν μπορείς όμως να πουλήσεις υπηρεσίες όπως πρωινό, καθάρισμα, μεταφορά κ.α. 1
Diskimpex Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Καποιοι τα δινουν διαχειριση σε αλλους με προμηθεια .Και τρεχουν αυτοι διαδικασιες επαγγελματικα .Εσυ παιρνεις οτι εχετε συμφωνησει
Hapatingo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Φτιάξε DIY πρωινό. Συνήθως προτιμώ σπίτια που δεν μένει κανείς άλλος μέσα και τις περισσότερες φορές υπάρχουν τίγκα προϊόντα στο ψυγείο και στα ντουλάπια και το αναγράφουν ότι το προϊόν το φτιάχνεις μονο σου. Από κατεψυγμένες πίτσες μέχρι και κατεψυγμένα κρουασάν έχω βρει. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από Hapatingo
.:Cabal:. Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Ας υποθέσουμε ότι όλα είναι νόμιμα και έτσι όπως πρέπει, για να παρέχει το κατάλυμα πρωινό, οπότε δεν θα αναλωθώ περαιτέρω, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση. Πρέπει να αναλογιστείς τι σημαίνει καλό και οικονομικό πρωινό. Και οι δύο όροι είναι καθαρά υποκειμενικοί. Για σένα καλό και φθηνό μπορεί να είναι ένας καφές και ένα νερό στα 2 ευρώ (υποθετικά μιλάμε πάντα) και για μένα ένας μπουφές 200 ευρώ. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις πρώτα από όλα είναι εάν σε συμφέρει να συμπεριλαμβάνεται πρωινό και αυτό διότι όπως ανέφεραν πολλοί συμφορουμίτες πιο πάνω δεν συνηθίζετε σε τέτοιου είδους καταλύματα Airbnb. Εάν π.χ. κοστολογείς τη διαμονή στα 100 ευρώ και το πρωινό σου κοστίζει 60 ευρώ, τότε είναι τελείως ασύμφορο (τα νούμερα είναι εντελώς πλασματικά, απλά για να κατανοήσεις το παράδειγμα). Εάν τώρα το έχεις συμπεριλάβει ήδη στο κατάλυμα...περαστικά. Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις βασικές επιλογές από ροφήματα και τρόφιμα. Το παν είναι οι επιλογές και η ποικιλία διότι προφανώς και δεν μπορείς να γνωρίζεις τι αρέσει και τι όχι στους πελάτες σου. Αυτό βεβαίως αν σε ενδιαφέρουν τα αρνητικά σχόλια προφανώς. Εγώ προσωπικά εάν δεν συμπεριλάμβανε το πρωινό σου καφέ, τσάι, χυμό, νερό, φρυγανιές, βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, merenda, gouda, ζαμπόν, μπέικον, αυγό βραστό, κρουασάν βουτύρου θα το θεωρούσα ελλιπές (εφόσον αναφέρεις ότι προσφέρεις πρωινό). Μιλάμε δηλαδή για 14 προϊόντα. Οπότε αναλογίσου τι αξίζει και τι όχι εφόσον "παίζεται" η υπόληψη και η φήμη του καταλύματος. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Είμαι λίγο ως πολύ άσχετος με αυτό το θέμα. Δεν έχω καταλάβει πως μπορείς να βάλεις πρωινό σε οικία που την νοικιάζεις με airbnb. Δηλαδή θα έρθει ο τουρίστας στο σπίτι και θα περνάς εσύ το πρωί να τους φέρνεις το πρωινό στην οικία που τους νοίκιασες; Εννοείται πως ένα ξενοδοχείο έχει τον μπουφέ του με πάρα πολλές επιλογές και μάγειρες που ασχολούνται από πίσω για την προετοιμασία.
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 On 07/06/2018 at 17:38, kleo1 said: το αστείο είναι ότι για τους περισσότερους πρωινό στο σπίτι τους σημαίνει ένας καφές και μια τυρόπιτα στο δρόμό. στα ξενοδοχεία όμως έχουν απαιτήσεις και ζητάνε χίλια δυο πράγματα. Σωστά, γιατί στο σπίτι σου πληρώνεις 150 ευρώ την βραδιά. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Στις 7/6/2018 στις 12:43 ΠΜ, Zazula είπε Απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό χωρίς ΕΣΛ (δηλ. σήμα ΕΟΤ). Επίσης απαγορεύεται να παραθέτεις πρωινό σε airbnb που το διαχειρίζεσαι ως ιδιώτης. Ενοικιαζόμενο ακίνητο με παράθεση πρωινού εντάσσεται στα τουριστικά καταλύματα, και απαιτεί (πέραν του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας) και σχετική έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, το πρωινό σε εντάσσει σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τον οποίον θα πρέπει να αποδίδεις. Δεν ξέρω κατά πόσο υπάγεται σε τουριστικό κατάλυμα αλλά σίγουρα ξέρω ότι χρειάζεται άδεια από υγειονομικό. Οπότε αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ας κόψει το πρωινό εντελώς.
xedosgerge Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Καλησπερα στο φορουμ!! επειδή προκειται να ανεβασω στο ARBNB MONOKATOIKIA 65 TM θα ηθελα να μαθω εαν καποιοσ γνωριζει, τι γινεται με την καθαριοτητα? Καθαριζει ο επισκεπτης μονος του. μπορω να καθαρισω εγω το διαμερισμα εφοσον εχω την το χρονο και την ευχαριστηση να το κάνω..το διαμερισμα δεν διαθετει ηλεκτρικη κουζινα ειναι υποχρεωτικο?
kaliakman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, xedosgerge είπε Καλησπερα στο φορουμ!! επειδή προκειται να ανεβασω στο ARBNB MONOKATOIKIA 65 TM θα ηθελα να μαθω εαν καποιοσ γνωριζει, τι γινεται με την καθαριοτητα? Καθαριζει ο επισκεπτης μονος του. μπορω να καθαρισω εγω το διαμερισμα εφοσον εχω την το χρονο και την ευχαριστηση να το κάνω..το διαμερισμα δεν διαθετει ηλεκτρικη κουζινα ειναι υποχρεωτικο? Άμα νοικιασω airbnb ( ή και γενικότερα καταλυμα) και δεν είναι καθαρό (δεν με νοιάζει γιατί) έχω φύγει το ίδιο λεπτό ή άμα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής δωματίου δίνω μια δεύτερη ευκαιρία πχ σε ένα ξενοδοχείο. Καταλαβαίνεις τι θα συμβεί στις κριτικές σου άμα δεν το διατηρεις καθαρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα