Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κουνούπι τίγρης είναι κακιά ιστορία, το δηλητήριο που εκχύνει για να δημιουργήσει ένα είδος πρήξιμο στο σημείο του δέρματος και να ρουφήξει το αίμα, είναι τα περιττώματα του από το αίμα άλλου. Με αποτέλεσμα να ευθύνεται για  πολλές μεταδοτικές ασθένειες.   

3.jpg.87cba7c507d7ad266e469f079bb0c6f4.jpg

4.jpg.6b304f108745238937a86e22319f97f4.jpg

Ένας απλός και σχετικά   οικονομικός και ακίνδυνος τρόπος είναι οι κουνουποδιώκτες  υπερήχων. Βάρδα μόνο μην υπάρχει στο σπίτι σκύλος ή γάτα, σε δυο μέρες τρελάθηκαν!...

5.jpg.3dcba8e3114bad54e1cd1d618a562712.jpg6.png.5e115af8bb3224e4ef3d17a3b37b74ef.png
  • Confused 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2018 και υπαρχει κοσμος που δε ξερει την ηλεκτρικη ρακετα?

εδω καλε μου ανθρωπε

https://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/garden/insect-repellers/153237-united-ηλεκτρονική-επαναφορτιζόμενη-μυγοσκοτώστρα

η μεγαλυτερη εφευρεση των τελευταιων χρονων. θα μπορουσε να διεκδικησει και το νομπελ για το καλο στην ανθρωποτητα

Δημοσ.

Αμυντική χειροβομβίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει να την πετάξεις αφού βεβαιωθείς ότι το κουνούπι βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ILIAS GR είπε

Το κουνούπι τίγρης είναι κακιά ιστορία, το δηλητήριο που εκχύνει για να δημιουργήσει ένα είδος πρήξιμο στο σημείο του δέρματος και να ρουφήξει το αίμα, είναι τα περιττώματα του από το αίμα άλλου. Με αποτέλεσμα να ευθύνεται για  πολλές μεταδοτικές ασθένειες.   

3.jpg.87cba7c507d7ad266e469f079bb0c6f4.jpg

4.jpg.6b304f108745238937a86e22319f97f4.jpg

Ένας απλός και σχετικά   οικονομικός και ακίνδυνος τρόπος είναι οι κουνουποδιώκτες  υπερήχων. Βάρδα μόνο μην υπάρχει στο σπίτι σκύλος ή γάτα, σε δυο μέρες τρελάθηκαν!...

5.jpg.3dcba8e3114bad54e1cd1d618a562712.jpg6.png.5e115af8bb3224e4ef3d17a3b37b74ef.png

είχα διαβάσει ότι αυτό με τους υπέρηχους  είναι απάτη καθώς τα κουνούπια δεν ακούνε. Προσωπικά έχω πάρει ένα μαραφέτι που βγάζει φως και έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, το φως τα ελκύει και το ρεύμα τα καίει ζωντανά, το μόνο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος όταν σκοτώνει μεγάλα έντομα, πχ πεταλούδες. Πάντως αν το βρείτε αγοράστε το, 3 χρόνια τώρα με έχει σώσει και το αγόρασα μόλις 3 ευρώ από ένα πλανόδιο κινέζο. 1 watt  κατανάλωση και καμία χημική ουσία.

Σχετικά με τα κουνούπια "τίγρης" είναι μεγαλύτερα και πιο θορυβώδες από τα κλασικά , τσιμπάνε και την ημέρα και όχι μόνο το βράδυ και μπορούν να μεταφέρουν ευκολότερα ασθένειες.

Επεξ/σία από orgixmh
Δημοσ.
14 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Σίγουρη και αποτελεσματική λύση είναι η απλυσια. Μείνε καμία εβδομάδα απλυτος και δε θα σε πλησιάζει ούτε κουνούπι ούτε τίγρης ούτε άνθρωπος...

Αν και τρολαρεις φυσικα, εχεις δει που μεγαλωνουν τα κουνουπια; Ο βουρκος ειναι ο βιοτοπος τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, orgixmh είπε

είχα διαβάσει ότι αυτό με τους υπέρηχους  είναι απάτη καθώς τα κουνούπια δεν ακούνε. Προσωπικά έχω πάρει ένα μαραφέτι που βγάζει φως και έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, το φως τα ελκύει και το ρεύμα τα καίει ζωντανά, το μόνο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος όταν σκοτώνει μεγάλα έντομα, πχ πεταλούδες. Πάντως αν το βρείτε αγοράστε το, 3 χρόνια τώρα με έχει σώσει και το αγόρασα μόλις 3 ευρώ από ένα πλανόδιο κινέζο. 1 watt  κατανάλωση και καμία χημική ουσία.

Σχετικά με τα κουνούπια "τίγρης" είναι μεγαλύτερα και πιο θορυβώδες από τα κλασικά , τσιμπάνε και την ημέρα και όχι μόνο το βράδυ και μπορούν να μεταφέρουν ευκολότερα ασθένειες.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Τι είναι αυτό ακριβώς. Πως είναι. Αν έχεις κάποιο λινκ από ebay gearbest κτλ η κάποια φώτο περίπου.

Στο σκρυτζ έχει κάτι συσκευές αλλά βλέπω μόνον αρνητικά σχόλια. 

ΥΓ νταξει πέρα απο την πλάκα και τις υπερβολές το θέμα με τα κουνούπια (τίγρης /πουμα /λιοντάρι οτιδήποτε) 

Είναι ότι εγώ τουλάχιστον πέφτω για ύπνο ακούω το χαρακτηριστικό βουητό και εκνευρίζομαι και πολλές φορές ανοίγω φως μέχρι να το καθαρίσω 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Αν και τρολαρεις φυσικα, εχεις δει που μεγαλωνουν τα κουνουπια; Ο βουρκος ειναι ο βιοτοπος τους.

Φυσικά τρολαρω, πάντως έχω παρατηρήσει  ότι όταν βγαίνω από την θάλασσα και είμαι με το αλάτι δεν πλησιάζουν ούτε μύγες ούτε κουνούπια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε

Φυσικά τρολαρω

Ντροπή σου, το θέμα είναι σοβαρό.

43 λεπτά πριν, dpolal είπε

Θα του βγει πιο φτηνό να πα να πάρει νυφικό.

Επεξ/σία από TriLoBiTe
Δημοσ.

Η σιτρονέλλα που είναι φυσικό άρωμα και τα γνωστά εντομοαποθητικά δεν κάνουν δουλειά ?

DZ-Photographer δεν συνιστώ κουνουπιέρα γιατί και δεν θα βλέπεις και θα ζεσταίνεσαι εφόσον είναι απο υλικό "πλαστικούρα" βρές τίποτα παστίλιες η υγρό άοσμο η βάλε γύρω φυσικό άρωμα όπως είπα σιτρονέλλα κλπ

Εχουν κάτι διαφορετικό τα κουνούπια αυτά ? είναι πιο ανθεκτικά ?

Εχω παρατηρήσει πάντος πως κάτι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και δεν κάνουν σωστά απολυμάνσεις σε περιοχές διάφορες κινδύνου που αναπαράγωνται, ίσως λόγο Κρίσης/περικοπών και ανευθυνότητας πρός την δημόσια υγεία που έπρεπε να το έχουν απο τα πρώτα οι εκάστοτε υπευθηνοι και έχει παραγίνει το κακό.

Ο Καθένας ας κάνει ότι μπορεί,κάντε όπου μπορείτε απολύμανση σε πολυκατοικίες,ακάλυπτους χώρους κλπ εμένα κοντά στήν πολυκατοικία είναι ένα οικόπεδο και έχει κάτι πρασινάδες και ζούνε και κάτι γάτες αδέσποτες,που τις ταίζουνε κάτι κυρίες κάθε τρείς και λίγο και μπροστά απο κει κατά μήκος του δρόμου που έχει μια κλίση έχει δημιουργηθεί μια λιμνούλα με βρομώνερα απο σιφώνια κλπ είδα πρίν λίγες εβδομάδες πως κάτι υπάρχει εκεί ! αφού μέσα στο νερό κολυμπάγανε αυτά τα πράματα σαν σκουλικάκια/προνύμφες οπότε κατάλαβα πως είναι απο κουνούπια,το κακό είναι πως κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και κυρίως οι αλλοδαποί που έχουν γεμίσει την γύρω περιοχή και κάποιες φορές πατάνε και μέσα ενώ μπορούνε να πάνε απο δίπλα...

Πήρα λοιπόν Χλωρίνη και έριξα 1 μπουκάλι και την επόμενη μέρα τέλος είχε σταματήσει η δραστηριότητα εκεί και για κάνα 2 εβδομάδες..τι να κάνω θα αγοράζω και θα ρίχνω κάνα 2 μπουκάλια τον μήνα εκεί,να μην έχουμε θέμα δίπλα απο την πολυκατοικία μας,πάλι καλά που είναι φτηνή η χλωρίνη...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, orgixmh είπε

Δεν κάνουν τίποτα αυτά, είχαμε αγοράσει παλιά κάτι τέτοια και καλά για κουνούπια έντομα και κατσαρίδες. Όσο δεν είδατε έντομα άλλα τόσο δεν τα είδα ούτε εγώ......

Δημοσ.
5 ώρες πριν, orgixmh είπε

Σχετικά με τα κουνούπια "τίγρης" είναι μεγαλύτερα και πιο θορυβώδες από τα κλασικά

Εχουν jet κινητήρες γι αυτό.

Spoiler

1733020834_tigerjet.jpg.1b0e4667ccbabec7dfe3e7b2b9f377e3.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ELMastas είπε

Η σιτρονέλλα που είναι φυσικό άρωμα και τα γνωστά εντομοαποθητικά δεν κάνουν δουλειά ?

DZ-Photographer δεν συνιστώ κουνουπιέρα γιατί και δεν θα βλέπεις και θα ζεσταίνεσαι εφόσον είναι απο υλικό "πλαστικούρα" βρές τίποτα παστίλιες η υγρό άοσμο η βάλε γύρω φυσικό άρωμα όπως είπα σιτρονέλλα κλπ

Εχουν κάτι διαφορετικό τα κουνούπια αυτά ? είναι πιο ανθεκτικά ?

Εχω παρατηρήσει πάντος πως κάτι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και δεν κάνουν σωστά απολυμάνσεις σε περιοχές διάφορες κινδύνου που αναπαράγωνται, ίσως λόγο Κρίσης/περικοπών και ανευθυνότητας πρός την δημόσια υγεία που έπρεπε να το έχουν απο τα πρώτα οι εκάστοτε υπευθηνοι και έχει παραγίνει το κακό.

Ο Καθένας ας κάνει ότι μπορεί,κάντε όπου μπορείτε απολύμανση σε πολυκατοικίες,ακάλυπτους χώρους κλπ εμένα κοντά στήν πολυκατοικία είναι ένα οικόπεδο και έχει κάτι πρασινάδες και ζούνε και κάτι γάτες αδέσποτες,που τις ταίζουνε κάτι κυρίες κάθε τρείς και λίγο και μπροστά απο κει κατά μήκος του δρόμου που έχει μια κλίση έχει δημιουργηθεί μια λιμνούλα με βρομώνερα απο σιφώνια κλπ είδα πρίν λίγες εβδομάδες πως κάτι υπάρχει εκεί ! αφού μέσα στο νερό κολυμπάγανε αυτά τα πράματα σαν σκουλικάκια/προνύμφες οπότε κατάλαβα πως είναι απο κουνούπια,το κακό είναι πως κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και κυρίως οι αλλοδαποί που έχουν γεμίσει την γύρω περιοχή και κάποιες φορές πατάνε και μέσα ενώ μπορούνε να πάνε απο δίπλα...

Πήρα λοιπόν Χλωρίνη και έριξα 1 μπουκάλι και την επόμενη μέρα τέλος είχε σταματήσει η δραστηριότητα εκεί και για κάνα 2 εβδομάδες..τι να κάνω θα αγοράζω και θα ρίχνω κάνα 2 μπουκάλια τον μήνα εκεί,να μην έχουμε θέμα δίπλα απο την πολυκατοικία μας,πάλι καλά που είναι φτηνή η χλωρίνη...

Δεν νομίζω οτι το θέμα με τα κουνούπια έχει να κάνει τόσο με απολυμάνσεις. Για τα λιμνάζοντα νερά έχεις δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αν δεν υπάρχουν νερά θα εξαλειφτούν τα κουνούπια, απλά τα κουνούπια θα είναι λιγότερα στην δεύτερη περίπτωση. Εδώ Αθήνα που να δείτε τι γίνεται κάποιες φορές με κάτι έντομα σαν μύγες που πετάνε στα φυτά και στα δέντρα, π.χ στο πάρκο ή οπου υπάρχουν δέντρα, αν τύχει και κάτσεις εκεί κοντά μαύρο φίδι που σε έφαγε, ακουμπάνε επάνω σου και παθαίνεις αλλεργία και φαγούρα μετά...... γενικώς με τα πάσης φύσεως έντομα υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα διώχνουμε περιορίζοντας τον αριθμό τους.

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...