Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι 17 χρονων και απο Σεπτεμβριο θα παω Γ λυκειου και δεν εχω αποφασησει τι να σπουδασω δεν εχω εντελως ιδεα τι θελω, το μονο ισως που με αρεσει ειναι Personal trainer αλλα δεν ειναι και τοσο καλο επαγγελμα(για χρηματα) και ετσι το αφηνω στην ακρη! Θα δωσω πανελληνιες αλλα εαν τυχων δεν περασω θα παω σε καποιο ΙΕΚ η το αντιθετο μπορει να παω απευθειας σε καποιο ΙΕΚ!

Ευχαριστω!

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι του χρόνου που θα δώσεις, με πρόχειρους υπολογισμούς οι personal trainers θα έχουν ξεπεράσει τον πλυθησμό της Ελλάδας.

Έχεις χρόνο να σκεφτείς. Ούτε εγώ ήξερα τι θέλω, έδωσα και μπήκα σε πανεπιστήμιο (Σιγά το δύσκολο να μου πεις, όλοι μπαίνουν, αλλα οκ). Δεν είχα κάτι που ήθελα πολύ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις όνειρα απαραίτητα. 

Διάβασε, δώσε κανονικά, δες που θα μπεις και αν σε ενδιαφέρει συνέχισε. Αν έχεις δυνατότητα για ΙΕΚ στη συνέχεια, εφόσον δε σου αρέσει η σχολή σου, πήγαινε σε κάποιο που είναι πιο κοντά σε εσένα.

Ένας καλός τρόπος να αποφασίσεις τι θες, είναι να δεις σε τι είσαι καλός γενικά και τι δεξιότητες έχεις.

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 2
Δημοσ.

Από αυτά που γράφεις απλά αναφέρεις μια έκθεση ιδεών, αναφέρεις οτι δεν θα ακολουθήσεις κάτι για τους χ λόγους και μετά λες οτι θα κοιτάξεις ή για ΙΕΚ ή μέσω πανελληνίων. Τώρα το γεγονός οτι δεν μπορείς να αποφασίσεις εσύ, δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς τι σου αρέσει και τι οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Από τον τρόπο που γράφεις μπορούμε να αποκλείσουμε τα θεωρητικά. Επίσης μπορούμε να αποκλείσουμε και τα θετικά γιατί το μοναδικό πράγμα που ίσως σου αρέσει είναι πρακτικό, οπότε κοιτάμε σε κάτι ειδικευμένου εργάτη.

Παρακαλώ.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

EΠΑΛ να μάθεις μία ειδικότητα που σου αρέσει, κι άσε τα ΙΕΚ για επόμενο στάδιο. Κακώς πήγες σε γενικό λύκειο με τέτοια γραφή και δόμηση σκέψης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΕΠΑΛ πηγαινω και ειμαι στην ειδικοτητα πληροφορικης και μετανιωσα απιστευτα που μπηκα σε αυτην  την ειδικοτητα, εχω καποιες ιδεες στο κεφαλι μου τη θελω να κανω, περιπου παντως ΟΧΙ δουλειες οπως μηχανολογος, υδραυλικος.

Επεξ/σία από TermiL1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δώσεις στο επαλ πανελλήνιες με 6 μαθήματα και να περάσεις σε άλλα πανεπιστήμια που δεν έχουν σχέσει με την ιδιόκτητα σου, ή και σε τει(αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Αν, γίνεται ακόμα, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να προσπαθήσεις να δώσεις με 6 αντί για 4, αλλά να θυμάσαι πως μπαίνουν στης εξετάσεις φυσική και ένα μάθημα της επιλογή σου, αν θυμάμαι καλά, συν τα 4 μαθήματα που δίνουν όλοι οι άλλοι.
  Επισεις, αν αντέχεις οικονομικά, πήγαινε να κάνεις παζάρια με κανένα κολέγιο ώστε να σου κάνουν καλύτερη τιμή, μιας και τα τελευταία χρονιά έχουν ρίξει αρκετά της τιμές.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως σου είπε και ένας φίλος παραπάνω,κοίτα ποιες δεξιότητες έχεις και ίσως αυτό μπορείς να το συνδυάσεις με κάτι.Πάντως να ξέρεις πως ότι και να σπουδάσεις δεν έχει και την τόση μεγάλη σημασία που νομίζεις.Το ζήτημα είναι το τι ερεθίσματα θα πάρεις στην συνέχεια και τι χαρακτήρα και ικανότητες θα αναπτύξεις.Ξέρω παιδιά που είναι με σπουδές και με μεταπτυχιακά,που έχουν ξοδέψει μια περιουσία οι γονείς τους και αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε τοίχο επαγγελματικά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, panossar95 είπε

Μέχρι του χρόνου που θα δώσεις, με πρόχειρους υπολογισμούς οι personal trainers θα έχουν ξεπεράσει τον πλυθησμό της Ελλάδας.

Παγκοσμιο σχολιο,ωραιος!

13 ώρες πριν, TermiL1 είπε

θα παω σε καποιο ΙΕΚ

Υποτιθεται οτι δεν πρεπει να αποθαρρυνουμε τους νεους απο το να πανε να σπουδασουν,αλλα οπως εχουν γινει τα πραματα στην ελλαδιτσα ( και οπως θα γινουν ) πραγματικα δε βλεπω το λογο που θα πρεπει να παει καποιος να σπουδασει χωρις να εχει πλανο ( και λεφτα απο την οικογενεια ) για  εξελιξη στο μελλον.

Εσυ ειδικα που δεν εχεις ιδεα του τι θες να κανεις καλυτερα ψαξε τις σχολες που εχεις κοντα σου,δες αν σε ενδιαφερει πραγματικα καποια απο αυτες και μην αναγκασεις τους δικους σου να κανουν 2 δουλειες για να πας να "σπουδασεις" καμια δεκαρια χρονια κατι που δε θα σου χρειαστει.

Φυσικα ξεχνα πληροφορικη που δεν σου αρεσει και personal,μιας και τα 2 εχουν κορεστει ηδη.

Δημοσ.

Ευχαριστω για της απαντησεις, αλλα ισως να με αρεσε κατι σαν ιδιοκτητης δηλαδη που θα ειμαι ΕΝΑΣ, οχι με πολλους να συνεργαζομαι!

• Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TermiL1 είπε

Ευχαριστω για της απαντησεις, αλλα ισως να με αρεσε κατι σαν ιδιοκτητης δηλαδη που θα ειμαι ΕΝΑΣ, οχι με πολλους να συνεργαζομαι!

Μην ανοίξεις καφετέρια δίπλα σε καφετέρια που άνοιξε δίπλα σε άλλη καφετερια και είστε 25 σε ένα τετράγωνο, όπως έχουν κάνει στον ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου όπου έχουμε 3 στη σειρά.

Κρίμα είναι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...