Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

170x0,0946=16.082

Σε ευχαριστώ, αλλά ξέρω να κάνω πολλαπλασιασμό.

Εσύ όμως ξέχασες να υπολογίσεις τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (σύστημα μεταφοράς, διανομής, ΥΚΩ, ειδικό τέλος ρύπων κτλ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σε ευχαριστώ, αλλά ξέρω να κάνω πολλαπλασιασμό.

Εσύ όμως ξέχασες να υπολογίσεις τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (σύστημα μεταφοράς, διανομής, ΥΚΩ, ειδικό τέλος ρύπων κτλ).

Για καθαρη τιμη ρευματος λεω, δηλαδή χωρις φπα, ρυθμιζομενες χρεωσεις και διάφορα. 

Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις παντως δεν είναι το 100% και βαλε του ρεύματος, όπως το υπολογισες.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Για καθαρη τιμη ρευματος λεω, δηλαδή χωρις φπα, ρυθμιζομενες χρεωσεις και διάφορα. 

Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις παντως δεν είναι το 100% και βαλε του ρεύματος, όπως το υπολογισες.

Καλό θα ήταν τότε να το διευκρίνιζες, αν και η "καθαρή" τιμή του ρεύματος δεν ενδιαφέρει κανέναν, όλοι όσοι έχουν κανονικό τιμολόγιο πληρώνουν ΚΑΙ όλα τα υπόλοιπα. Οι 170KWh επιβαρύνουν την τσέπη μας με τουλάχιστον 30,32€, και όχι με 16€.

Πίνακας κόστους kWh (ΔΕΗ)

κλιμάκιο kWh €/kWh
Πρώτο έως 1600 kWh 0,17836€
Δεύτερο 1601-2000 kWh 0,18778€
Τρίτο 2001-3000 kWh 0,22420€
Τέταρτο άνω των 3.000 kWh 0,22926€
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε γινεται να διευκρινιστουν οι ρυθμιζόμενες χρεωσεις, γιατι δεν είναι στανταρ. Υπαρχουν καταναλωτες με ακανονιστο τιμολογιο που δεν τις πληρωνουν?

Η καθαρη τιμη του ρευματος στο κανονικο οικιακο τιμολογιο όπως ειπα για 170kwh ειναι 16ε, αλλα προσθετα όπως  δημος κλπ. επισης δεν είναι στανταρ

Ο πινακας που εβαλες τι ακριβως δειχνει?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Δε γινεται να διευκρινιστουν οι ρυθμιζόμενες χρεωσεις, γιατι δεν είναι στανταρ.

Εγώ πάλι μια χαρά διευκρινισμένες τις είδα στο site της ΔΕΗ. Το ότι δεν είναι στάνταρ το γνωρίζω, το ύψος τους μεταβάλλεται ανάλογα την κατανάλωση τετραμήνου, για αυτό έγραψα πως οι 170 κοστίζουν τουλάχιστον 30,32€(υπολόγισα χονδρικά 0,18€/KWh).

1 ώρα πριν, rus είπε

Υπαρχουν καταναλωτες με ακανονιστο τιμολογιο που δεν τις πληρωνουν?

Δεν έχω ιδέα τι άλλα τιμολόγια υπάρχουν, και δεν αφορά τη συζήτηση μας. Για κανονικό τιμολόγιο μίλησες, σε αυτό ακριβώς απάντησα και εγώ.

1 ώρα πριν, rus είπε

Η καθαρη τιμη του ρευματος στο κανονικο οικιακο τιμολογιο όπως ειπα για 170kwh ειναι 16ε, αλλα προσθετα όπως  δημος κλπ. επισης δεν είναι στανταρ

Σου έχω απαντήσει ήδη, η "καθαρή" τιμή δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν είναι αυτό που πληρώνουμε. Ενδιαφέρον έχει μόνο αυτό που πληρώνουμε συνολικά για κάθε KWh.

Όσο για τη χρέωση του Δήμου κάνεις λάθος, είναι στάνταρ. Το ποσό που θα πληρώσεις για τον Δήμο δεν αλλάζει, άσχετα αν κάψεις λίγες ή πολλές ή καθόλου KWh.

2 ώρες πριν, rus είπε

Ο πινακας που εβαλες τι ακριβως δειχνει?

Η γραμματοσειρά του τίτλου του πίνακα βγάζει μάτια, πως γίνεται να μην το είδες? "Πίνακας κόστους kWh (ΔΕΗ)" γράφει, σου δείχνει πόσο ακριβώς χρεώνει την KWh η ΔΕΗ ανάλογα με την τετραμηνιαία κατανάλωση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι μια χαρά διευκρινισμένες τις είδα στο site της ΔΕΗ. Το ότι δεν είναι στάνταρ το γνωρίζω, το ύψος τους μεταβάλλεται ανάλογα την κατανάλωση τετραμήνου, για αυτό έγραψα πως οι 170 κοστίζουν τουλάχιστον 30,32€(υπολόγισα χονδρικά 0,18€/KWh).

Δηλαδη υπαρχει αναλογια μεταξυ αξιας ρευματος και ρυθμιζόμενων χρεωσεων? Αν ναι, πως εξηγεις ότι στα δυο προηγουμενα 4μηνα μου με 1800-1900 κιλοβατώρες ειχα ρυθμιζόμενες χρεωσεις στο 69-70%, ενώ τωρα με μολις 1500 κιλοβατώρες εχω ρυθμιζόμενες χρεωσεις στο 87% της αξιας ρεύματος??

Δεν έχω ιδέα τι άλλα τιμολόγια υπάρχουν, και δεν αφορά τη συζήτηση μας. Για κανονικό τιμολόγιο μίλησες, σε αυτό ακριβώς απάντησα και εγώ.

Ειπες "όλοι όσοι έχουν κανονικό τιμολόγιο πληρώνουν ΚΑΙ όλα τα υπόλοιπα" οπότε φυσιολογικα σε ρωτησα αν υπαρχουν και καταναλωτες με ακανονιστο τιμολογιο που δεν τις πληρωνουν.

"Κανονικο" ειπα για να αποκλεισω το κοινωνικο και το νυχτερινο, που εχουν χαμηλοτερες χρεωσεις.

Όσο για τη χρέωση του Δήμου κάνεις λάθος, είναι στάνταρ.

Aνεκδοτα λεμε τωρα φιλε μου? Αλλη χρεωση εχεις εσυ στο δημο σου, άλλη εχω εγω στον δικο μου δημο.

Η γραμματοσειρά του τίτλου του πίνακα βγάζει μάτια, πως γίνεται να μην το είδες? "Πίνακας κόστους kWh (ΔΕΗ)" γράφει, σου δείχνει πόσο ακριβώς χρεώνει την KWh η ΔΕΗ ανάλογα με την τετραμηνιαία κατανάλωση σου.

Μα δεν ισχυουν αυτά τα νουμερα, που τα βρηκες?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

δεν υπάρχει καθαρή τιμή ενέργειας, υπάρχουν η χρέωση προμήθειας  ανά kWh που είναι μεταβλητή ανάλογα του παρόχου και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανά kWh που είναι σταθερές ανεξαρτήτως παρόχου. Η τιμή ενέργειας είναι το άθροισμά τους

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

δεν υπάρχει καθαρή τιμή ενέργειας, υπάρχουν η χρέωση προμήθειας  ανά kWh που είναι μεταβλητή ανάλογα του παρόχου και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανά kWh που είναι σταθερές ανεξαρτήτως παρόχου. Η τιμή ενέργειας είναι το άθροισμά τους

Οι τιμες των ρυθμιζομενων χρεωσεων πως υπολογίζονται στη δεη? Όπως ειπα για τη δικη μου περιπτωση, με μικροτερη αξια ρευματος βγηκαν περισσοτερες!

Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 8:38 ΠΜ, nvel είπε

οι μετρήσεις στις ηλεκτρικές συσκευές γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα και η ενεργειακή κατηγορία υπολογίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, αφού εσύ δεν έκανες τις μετρήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα το πιθανότερο είναι ότι η εκτίμησή σου είναι λανθασμένη και οχι η ενεργειακή κλάση του ψυγείου

Aκριβώς !   

Δημοσ.

οι  ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπολογίζονται σύμφωνα με τους τρέχοντες τιμοκαταλόγους που είναι ίδιου για όλους τους παρόχους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nvel είπε

οι  ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπολογίζονται σύμφωνα με τους τρέχοντες τιμοκαταλόγους που είναι ίδιου για όλους τους παρόχους

που είναι λοιπον ο τιμοκαταλογος με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις, απορρητο τον εχουν?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΧΟΝΤΡΙΚΑ το τιμολόγιο που πληρώνουμε είναι το διπλάσιο από την ονομαστική αξία του ηλεκτρισμου που καταναλώνουμε

πολυ χροντρικά γιατί 

α) κανονικά οικιακά πληρώνουν από 180 έως 230% ανάλογα με τον δήμο και την κατανάλωση

γ) γραφεία/καταστήματα/κοινοχρηστοι χώροι υπολογίστε ακριβότερα 20-50% καπέλο πάνω από οικιακό. (εξαρτάται κυρίως από δήμο γιατί η ΔΕΗ σταθερά τους έχει πολύ ακριβότερη την KWH απο οικιακό)

κοινωνικό/αγροτικό/βιομηχανικό είναι ποιο φθηνό από οικιακό

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rus είπε

που είναι λοιπον ο τιμοκαταλογος με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις, απορρητο τον εχουν?

έχεις κάποια αδυναμία στην πληκτρολόγηση στο google των λέξεων "τιμοκατάλογος δεη";

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...