BritGreek Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 20 ώρες πριν, Lelouch είπε Αν γινόταν αυτό θα ήταν οκευ. Επειδή έχω ψάξει φροντιστήρια ποτέ δεν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που λέγεται συνήθως είναι "τόσο βγαίνει το μάθημα ανα ώρα, συνεπώς τόσο θα πληρώνετε κάθε μήνα". Τέτοιες συζητήσεις έκανα όταν έψαχνα. Αν συνεννοείστε με τον παραπάνω τρόπο τότε μπράβο σας. Δεν φταίει ο πελάτης όμως αν αυτός που του παρέχει την υπηρεσία δεν του εξηγεί από την αρχή το policy. Δεν είναι θέμα policy. Είναι θέμα νόμου. Τα δίδακτρα είναι ετήσια σε κάθε αδειοδοτημένη δομή. Εκτός αν ζητάει κάποιος ατομικό μάθημα/πρόγραμμα, όπου σου ανακοινώνεται η τιμή ώρας, αν και πάλι υπολογίζεται το σύνολο και διαιρείται σε ισόποσες δόσεις. 19 ώρες πριν, blackhill66 είπε Εμενα μου ζητησανε 50€ για εγγραφη Aγαπητε BRIT CREEK Σε αναζητηση που εκανα στο λινκ ΕΟΠΠΕΠ που μου δωσες δεν βρισκω πουθενα το συγκεκριμενο φροντιστηριο ,αυτο σημαινει κατι? Για να έχεις τη σωστή επωνυμία, θα πρέπει να έχεις τα χέρια σου μια απόφαση για να δεις τι γράφει η σφραγίδα. Μπορεί ένα φροντιστήριο να λέγεται "ΕΠΙΤΥΧΙΑ", αλλά επειδή αυτό είναι προσωνυμία να μην το βρίσκεις γιατί η έναρξη στην εφορία είναι το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη/εταιρείας. Αν δεν το βρίσκεις καθόλου και δεν είναι καινούργια σχολή, τότε ίσως δεν έχει άδεια. 19 ώρες πριν, tsioulak είπε Μαλλον θα ειναι και αυτη η αποδειξη μεσα σε ολες, ή μπορει να σου κοψουν μια με ολο το ποσο, μαζι με το 50αρικο. Η πρώτη απόδειξη θα έπρεπε να έχει κοπεί μέχρι τις 31/12/2017. Δεν μπορεί να μην την κόψει. Αν δεν σου έχει κόψει τιποτα, μάλλον δεν θα πάρει ποτέ απόδειξη. 14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εγώ σχολίασα ως υπερβολή το να πηγαίνεις από την Α', το γνωρίζω οτι οι περισσότεροι ξεκινάνε από την Β' και σχεδόν όλοι στην Γ, το ξέρω οτι πηγαίνουν και οι μαθητές ιδιωτικών. Αλλά οχι ρε φίλε και από την Α', τουλάχιστον εγώ αν το είχα κάνει θα είχα πάθει ψυχολογικά, ήδη είχα ζοριστεί πάρα πάρα πολύ όταν ξεκίνησα στην Β' λυκείου και δεν θέλω να τα θυμάμαι καθόλου εκείνα τα χρόνια. Τα γνωστότερα φροντιστήρια για ξένες γλώσσες στο κέντρο της Αθήνας χρεώνουν εγγραφή, είχα πληρώσει πριν 6-7 χρόνια κανένα 100-200αρι ευρώ για τέλος εγγραφής. Πάντως προσωπικά δεν θα το ξανακάνω αν πάω θα αρνηθώ, τέρμα η κοροϊδία. Μιλάω για τέλος εγγραφής οχι προκαταβολή. Σε ιδιωτικό κολλέγιο που είχα απευθυνθεί για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα λίγων μηνών, μου είπαν για τέλος εγγραφής 300 ευρώ, δεν ασχολήθηκα παραπάνω....... Η εγγραφή, αν δεν αποτελεί μέρος των διδάκτρων, δεν επιτρέπεται. 2 ώρες πριν, Lelouch είπε Αυτό που ανέφερα και πιο πάνω είναι ότι πολλές φορές η συμφωνία δεν είναι ξεκάθαρη. Στο φροντιστήριο αγγλικών που πήγαιναν μας έλεγαν συνολικά το κόστος ανά έτος και αποφασίζαμε εμείς πως θα το πληρώσουμε κλπ. Από την άλλη στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιος φροντιστηριάρχης να κάνει αυτό το πράγμα, αφήνουν μετέωρα τα πράγματα οπότε ο γονιός όταν το παιδί του έχει δώσει ήδη πανελλήνιες σκέφτεται γιατί να πληρώσει τζάμπα. Θα σου πω το εξής παράδειγμα: Πες ότι ένας μαθητής θα ξεκινήσει φροντιστήριο Αύγουστο. Το ένα φροντιστήριο κάνει αυτό που λες, δηλαδή υπολογίζει το συνολικό κόστος και το βγάζει ανά μήνα μέσα και τον Ιούνιο, πες 200 ευρώ το μήνα. 11 μήνες μας κάνει 2200 ευρώ. Ένα άλλο φροντιστήριο όμως κοστολογεί τις υπηρεσίες του μέχρι και τον Μάιο αλλά πάλι λέει 200 ευρώ το μήνα, ωστοσο εκεί θα πληρώσει ο γονιός συνολικά 2000 ευρώ. Εφόσον το φροντιστήριο δεν είναι ξεκάθαρο εξ αρχής, δεν μπορώ να κατηγορήσω τον πελάτη. Θα πρέπει να κάνει πιο ξεκάθαρη την πολιτική του στη συνέχεια. Σε κάθε φροντιστήριο βγαίνει κατάσταση με το σύνολο των διδάκτρων, του αριθμού των δόσεων και των ημερομηνιών καταβολής. Κανένας δεν μιλάει για ώρες. Είμαι περισσότερο από σίγουρος γι' αυτό, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Για να μείνει και να το έχουν όσοι το χρειαστούν ως reference. Ο νόμος μέχρι και πέρυσι μας υποχρέωνε να ανακοινώνουμε τα ετήσια δίδακτρά μας στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Το link είναι εδώ. http://app.gge.gov.gr/ Έτσι γνωρίζει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πόσο χρεώνει για τις υπηρεσίες της η κάθε αδειοδοτημένη δομή. Από φέτος αυτό καταργήθηκε, αλλά δεν καταργήθηκε η έννοια των ετήσιων διδάκτρων. Γενικά μην δέχεστε να πληρώνετε δίδακτρα χωρίς απόδειξη επί τόπου. Κάνετε μεγάλη ζημιά και στον εαυτό σας, γιατί μπλέκεστε σε αβέβαιες καταστάσεις για να γλιτώσετε ψίχουλα, και σε όλους εμάς που τηρούμε τον νόμο και κόβουμε τα πάντα κανονικά. Και είμαστε οι περισσότεροι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο για τα δεδομένα της ελληνικής νοοτροπίας. Επίσης, αν μια σχολή δεν έχει άδεια λειτουργίας, τότε, επειδή δεν αποτελεί δομή τυπικής εκπαίδευσης, υπάγεται σε καθεστός ΦΠΑ. Αν βλέπετε ότι δεν παίρνετε αποδείξεις, ψαχτείτε, γιατί μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις κανονικότητας, βάσει των οποίων αδειοδοτούμαστε. Άρα μιλάμε για παράνομα οικοδιδασκαλεία που ξεφυτρώνουν διαρκώς. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Ακατάλληλοι χώροι, καθηγητές χωρίς άδεια διδασκαλίας, κλπ. Αυτά τα κυνηγάμε όλοι εμείς οι νόμιμοι. Σε μια νόμιμη σχολή στα 100 ευρώ που πληρώνετε, εμάς μας μένουν λιγότερα από τα 40. Αλλά ο πελάτης δεν φταίει σε τίποτα.
mindtrapper Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Στις 23/6/2018 στις 2:23 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε Δεν αμφιβάλλω οτι κάποιοι απειροελάχιστοι το κατάφεραν αλλά δεν θα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα. Από σκουπίδι διαμάντι δεν γίνεσαι σε 1 χρόνο, τα κενά που έχεις από όλες τις προηγούμενες σχολικές χρονιές δεν μπορούν να καλυφθούν σε 10 μήνες και όποιος το πιστεύει αυτό (η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων στην Ελλάδα) απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του και τα παιδιά του κατ' επέκταση, το δέχομαι βέβαια στην περίπτωση που κάποιος ξεκινήσει φροντιστήριο από την Α' λυκείου, κάποιοι λίγοι μαθητές που είναι μέτριοι επίσης μπορούν να το καταφέρουν αν ξεκινήσουν από την Β' λυκείου, από την Γ' όμως σε καμιά περίπτωση. Ποτέ φροντιστήριο μέχρι και Α λυκείου, συνήθως ήμουν του 17-18. Με έγραψαν φροντιστήριο για την Β και δεν γουσταρα καθόλου, έφυγα στον μήνα και δεν έκανα τίποτα όλη την χρόνια. 13 και κάτι. Γ έκανα ιδιαίτερα Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία κατεύθυνσης μονο. 18.6, git gud.
blackhill66 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Παιδια να σας ευχαριστησω ολους σας για τις γνωμες και τις αποψεις που εκφρασατε και ιδιαιατερα τον BITGREEK γιατι με βοηθησε πραγματικα.Για την ιστορια πηγα σημερα στο φροντιστηριο και επειδη ειχε προηγηθει τηλ.με το οποιο εξεφρασα καποιες επιφυλαξεις και παραπονα η εν λογω κυρια με υποδεχθηκε εντελως ψυχρα (ενω παλιοτερα χαρες και πανηγυρια οποτε με εβλεπε και την πληρωνα).Αφου λοιπον της ειπα πως1) Ηταν παρανομη η προκαταβολη 50€(αφου δεν αφαιρεθηκε ποτε απο τα διδακτρα 2)Ακομα δεν εχει POS ναι ναι 3)μου εδωσε 5 μονο αποδειξεις βγαζοντας με τρελλο πως ταχα εχει δωσει και τις υπολοιπες 4 απλα εγω δεν θυμαμαι οτι τις πηρα...ψεμμα βεβαια μου ζητησε μετα απο ολα αυτα να πληρωσω τα 250 του ιουνιου.Εγω ομως αντι για χρηματα της εδωσα την ΕΥΧΗ ΜΟΥ και την χαιρετησα ευγενικα.(αν και στην τσεπη μου ειχα 150 € που ειχα σκοπο να της τα δωσω αν παραδεχοταν καποια πραγματα ειλικρινα και αν μου εδινε ΟΛΕΣ τις αποδειξεις.Αυτα ....σας ευχαριστω ολους πολυ.
BritGreek Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 17 ώρες πριν, blackhill66 είπε Παιδια να σας ευχαριστησω ολους σας για τις γνωμες και τις αποψεις που εκφρασατε και ιδιαιατερα τον BITGREEK γιατι με βοηθησε πραγματικα.Για την ιστορια πηγα σημερα στο φροντιστηριο και επειδη ειχε προηγηθει τηλ.με το οποιο εξεφρασα καποιες επιφυλαξεις και παραπονα η εν λογω κυρια με υποδεχθηκε εντελως ψυχρα (ενω παλιοτερα χαρες και πανηγυρια οποτε με εβλεπε και την πληρωνα).Αφου λοιπον της ειπα πως1) Ηταν παρανομη η προκαταβολη 50€(αφου δεν αφαιρεθηκε ποτε απο τα διδακτρα 2)Ακομα δεν εχει POS ναι ναι 3)μου εδωσε 5 μονο αποδειξεις βγαζοντας με τρελλο πως ταχα εχει δωσει και τις υπολοιπες 4 απλα εγω δεν θυμαμαι οτι τις πηρα...ψεμμα βεβαια μου ζητησε μετα απο ολα αυτα να πληρωσω τα 250 του ιουνιου.Εγω ομως αντι για χρηματα της εδωσα την ΕΥΧΗ ΜΟΥ και την χαιρετησα ευγενικα.(αν και στην τσεπη μου ειχα 150 € που ειχα σκοπο να της τα δωσω αν παραδεχοταν καποια πραγματα ειλικρινα και αν μου εδινε ΟΛΕΣ τις αποδειξεις.Αυτα ....σας ευχαριστω ολους πολυ. @blackhill66 Κάνε μου μια χάρη, σε παρακαλώ. Δες λίγο τις αποδείξεις που σου έδωσε. Τι γράφουν επάνω; ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ; Επίσης, αφού σου είπε ότι σου είχε δώσει αποδείξεις, ζήτησε ένα αντίγραφο με φωτοτυπία. Ενός λεπτού δουλειά είναι. Το μπλοκ έχει υποχρεωτικά τρια χαρτάκια. Το άσπρο που παίρνει ο πελάτης, το ροζ που είναι για τα βιβλία/λογιστήριο και το κίτρινο που παραμένει στο μπλοκάκι. Αν έχεις πρόβλημα να μου γράψεις εδώ, στείλε pm.
jakegate7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 για να μαθαίνουμε και εμείς που δεν ξέρουμε. τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο που έγραψες? πχ πάμε σε οδοντίατρο, θα πρέπει να μας δώσει λογικά απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
BritGreek Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, jakegate7 είπε για να μαθαίνουμε και εμείς που δεν ξέρουμε. τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο που έγραψες? πχ πάμε σε οδοντίατρο, θα πρέπει να μας δώσει λογικά απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Οι αποδείξεις είσπραξης δεν αποτελούν νόμιμο παραστατικό, τουλάχιστον στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης. 1
skiabox Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Τώρα που ανοίξατε το θέμα με τις αποδείξεις να ρωτήσω κάτι; Τα εστιατόρια είναι υποχρεωμένα να έχουν POS; Ρωτάω γιατί το εστιατόριο με τον μεγαλύτερο τζίρο στη Λάρισα δεν έχει POS και μου κάνει εντύπωση.
skiabox Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, jakegate7 είπε ναι είναι υποχρεωμένοι από πέρυσι Δηλαδή ο ιδιοκτήτης έχει βύσμα τον Τσίπρα δηλαδή;
jakegate7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 είτε έχει γνωστό στην εφορία είτε πιστεύει οτι δεν θα του κάνουν έλεγχο είτε θεωρεί οτι κερδίζει περισσότερα με "μαύρα" λεφτά από ένα ενδεχόμενο πρόστιμο είτε έχει pos και το εμφανίζει μόνο σε περίπτωση ελέγχου είτε έχει μέσω τον τσίπρα 1
Ntinaras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Πας να πληρωσεις με καρτα, σου λενε δεν εχουν Pos, λες δεν εχεις μετρητα. problem solved 1
BritGreek Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην έχει POS στον κλάδο μας, ούτε σε εστιατόρια και ταχυφαγεία. Πρέπει να έχουν POS και την ειδική σήμανση σε εμφανή σημεία που το αναφέρει. 19 λεπτά πριν, jakegate7 είπε είτε έχει γνωστό στην εφορία είτε πιστεύει οτι δεν θα του κάνουν έλεγχο είτε θεωρεί οτι κερδίζει περισσότερα με "μαύρα" λεφτά από ένα ενδεχόμενο πρόστιμο είτε έχει pos και το εμφανίζει μόνο σε περίπτωση ελέγχου είτε έχει μέσω τον τσίπρα Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην έχει προμηθευτεί επιχείρηση POS, αν ο ΚΑΔ της την υποχρεώνει. Όσοι δεν πήραν, που ήταν και δωρεάν από αρκετές τράπεζες, έχουν ήδη πρόστιμο.
mylo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Πας να πληρωσεις με καρτα, σου λενε δεν εχουν Pos, λες δεν εχεις μετρητα. problem solved Συνέβη προχθές σε κρεπατζιδικο στη Θεσσαλονίκη. Και καλά δε δούλευε το pos, η πελάτισσα δεν είχε μετρητά και μια κρέπα έμεινε στα αζήτητα... Ο επόμενος που μπήκε με το που το άκουσε έφυγε.
skiabox Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην έχει POS στον κλάδο μας, ούτε σε εστιατόρια και ταχυφαγεία. Πρέπει να έχουν POS και την ειδική σήμανση σε εμφανή σημεία που το αναφέρει. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην έχει προμηθευτεί επιχείρηση POS, αν ο ΚΑΔ της την υποχρεώνει. Όσοι δεν πήραν, που ήταν και δωρεάν από αρκετές τράπεζες, έχουν ήδη πρόστιμο. Αν δεν ήταν το εστιατόριο με τον μεγαλύτερο τζίρο στο πιο κεντρικό σημείο της Λάρισας δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ποστάρω. Απλά μου αρέσει να αναδεικνύω την ανεπάρκεια και την διαφθορά καθώς και την έλλειψη μηχανογράφησης του Ελληνικού κράτους, ταυτόχρονα με τον μεγαλύτερο ραγιαδισμό στον πλανήτη του πολίτη που δέχεται αδιαμαρτύρητα να πληρώνει μόνο με μετρητά, για αυτό πόσταρα.
blackhill66 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, BritGreek είπε @blackhill66 Κάνε μου μια χάρη, σε παρακαλώ. Δες λίγο τις αποδείξεις που σου έδωσε. Τι γράφουν επάνω; ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ; Επίσης, αφού σου είπε ότι σου είχε δώσει αποδείξεις, ζήτησε ένα αντίγραφο με φωτοτυπία. Ενός λεπτού δουλειά είναι. Το μπλοκ έχει υποχρεωτικά τρια χαρτάκια. Το άσπρο που παίρνει ο πελάτης, το ροζ που είναι για τα βιβλία/λογιστήριο και το κίτρινο που παραμένει στο μπλοκάκι. Αν έχεις πρόβλημα να μου γράψεις εδώ, στείλε pm. Britcreek απόδειξη λιανικων συναλλαγών γράφουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις