Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, spectaculator είπε Στα παζάρια της Αθήνας και του Πειραιά, κυλοφορεί ένα εντομοκτόνο ρωσικής (νομίζω) προέλευσης μάρκας "ΓΕΛΛ" (έτσι γράφει το πακέτο απ' έξω. Είναι gel, βάζεις μια σταγόνα σε διάφορα σημεία όπου συχνάζουν κατσαρίδες και καθάρισες. Εδώ και χρόνο δεν πέτυχα ξανά κατσαρίδα στο σπίτι μου. Καλημέρα, είμαι Ηράκλειο Κρήτης, ευχαριστώ πάντως..!
Dvs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Τα παραθυρα και οι πόρτες έχουν σιτες; Είναι κατεβασμένες; Για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτες οι λίγες να ερχονται απεξω; (σε περίπτωση που καθάρισε το σπίτι και έρχονται φρέσκιες απεξω) Αν έχεις τόσο μεγαλο πρόβλημα, χρησιμοποίησε συνδυασμό φαρμάκων και πήγαινε διακοπές για να μην τα αναπνέεις - Παγίδες στα μπαλκόνια απο 2-3 εταιρίες - gel - Κλείσε τα σιφόνια με σφουγγάρια και βάρος και ρίξε μέσα πετρέλαιο. Αφου μένεις σε πολυκατοικία, δες αν μπορείς να το κάνεις απο πιο ψηλά (π.χ. ταράτσα) - Αν έχεις κήπο, ρίξε 4-5 παγίδες σε διάφορα σημεία στον κήπο. - Δες εξωτερικά το σπίτι, μήπως υπάρχει κάποια ρωγμή ή κατι άλλο και μπαίνουν μέσα! Αν δεν λυθεί, τι να πώ. Βάλε φωτιά και φύγε!! λολ
Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 19 λεπτά πριν, kosko42 είπε αν έχει γίνει και αυτή η διαδικασία που αναφέρετε , τότε ίσως είναι μονόδρομος το "ξήλωμα", από εκεί και πέρα ο συνάδελφός μου θα σας έχει κατατοπίσει. Το Γελλ, (αγγλικά Yell) είναι νησί του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των νησιών Σέτλαντ της Σκωτίας, μετά το Μέινλαντ. Έχει έκταση 212 τ.χλμ. και το τρίτο πιο πολυπληθές με 966 κατοίκους (2011), μετά το Μέινλαντ και το Γουέλσεϊ. Τα δύο τρίτα του νησιού καλύπτονται από ένα στρώμα τύρφης πάχους 1,5 μέτρων. Το Γελλ κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και υπήρξε κάτω από την Νορβηγική κυριαρχία από τον 9ο έως τον 14ο αιώνα οπότε και πέρασε κάτω από τον Σκωτικό έλεγχο. Η οικονομία του νησιού βασίζεται στις καλλιέργειες μικρής έκτασης, την αλιεία, τις μεταφορές και τον τουρισμό. Αξιοσημείωτο αξιοθέατο του νησιού είναι το Old Haa of Brough στον οικισμό Burravoe, ένα σπίτι εμπόρου του 17ου αιώνα το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο και κέντρο επισκεπτών. Πηγή Βικιπαίδεια Εσεις τι κινησεις θα μου προτείνατε να κανω εαν υποθεσουμε ότι ξηλωνονται γυψοσανίδες ντουλάπια κλπ; Σιγουρα θα φερω ξανα εταιρεια, απλα ρωταω μηπως γνωριζετε κατι που να μπορω να κανω παραπάνω.. Πως μπορουμε να χειριστουμε τα αυτα που θα εχουν μεινει πχ; είχα ακουσει ότι μονο η παχυρευστη χλωρινη μπορει οχι να τα σκοτωσει αλλα να τα ξεκολλησει. Ισχυει κατι τετοιο; Εαν ναι να τα καθαρισω όλα με αυτο τον τροπο.. Συγνωμη που επιμενω αλλα εχω κουραστει/απελπιστει με αυτη την κατασταση.
spectaculator Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, Emma31 είπε Καλημέρα, είμαι Ηράκλειο Κρήτης, ευχαριστώ πάντως..! Δες αν σε κάποιο μαγαζί με χημικά πωλούν gel για κατσαρίδες. Είναι άκρως αποτελεσματικό. Και πάντα χρήση με προσοχή!
Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, Dvs είπε Τα παραθυρα και οι πόρτες έχουν σιτες; Είναι κατεβασμένες; Για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτες οι λίγες να ερχονται απεξω; (σε περίπτωση που καθάρισε το σπίτι και έρχονται φρέσκιες απεξω) Αν έχεις τόσο μεγαλο πρόβλημα, χρησιμοποίησε συνδυασμό φαρμάκων και πήγαινε διακοπές για να μην τα αναπνέεις - Παγίδες στα μπαλκόνια απο 2-3 εταιρίες - gel - Κλείσε τα σιφόνια με σφουγγάρια και βάρος και ρίξε μέσα πετρέλαιο. Αφου μένεις σε πολυκατοικία, δες αν μπορείς να το κάνεις απο πιο ψηλά (π.χ. ταράτσα) - Αν έχεις κήπο, ρίξε 4-5 παγίδες σε διάφορα σημεία στον κήπο. - Δες εξωτερικά το σπίτι, μήπως υπάρχει κάποια ρωγμή ή κατι άλλο και μπαίνουν μέσα! Αν δεν λυθεί, τι να πώ. Βάλε φωτιά και φύγε!! λολ Καλημέρα, σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση..! ναι τις εχουμε συνεχεια κατεβασμενες, και για τις κατσαριδες ( αν και ειμαστε 3ο οροφο και υποτιθεται δεν ανεβαινουν τοσο ψηλα) και για τα κουνουπια.. παγιδες δεν εχουμε βαλει, εννοεις τυπου raid κλπ; gel εχεο μπει σε πολλα σημεια στην κουζινα και αλλου μονο το σιτακι του απορροφητηρα υποψιαζομαι απ εξω.. Οσο για τα φαρμακα ασε, θα επρεπε να εχουμε ψοφησει εμεις, ειναι οι ατιμες οντως ανθεκτικες.. Μόλις τώρα, spectaculator είπε Δες αν σε κάποιο μαγαζί με χημικά πωλούν gel για κατσαρίδες. Είναι άκρως αποτελεσματικό. Και πάντα χρήση με προσοχή! οκ ευχαριστω πολύ! Απο χθες εχω ριξει τρελο διαβασμα, εχω κρατησει σημειωσεις, ως τωρα επικρατει το γκολιαθ και το Maxforce, τα οποια λεω να παρω περα απο το τιθα κανει η εταιρεια.
ss13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Emma31 , σε ισόγειο 15 ετίας , κάνω κάθε χρόνο απολύμανση , στην αρχή όταν είχαμε έρθει , υπήρχαν γενικά κατσαρίδες , με την πρώτη απολύμανση εξαφανίστηκαν τα πάντα , η σίτες δεν κάνουν τίποτε , πριν την απολύμανση έβλεπες την κατσαρίδα να ανεβαίνει στη σίτα , το κυριότερο είναι η απολύμανση να γίνεται τον Μάιο , πριν γενήσουν τα αυγά του , ο φίλος μου που κάνει απολυμάνσεις , μου λέει , ' πάντα υπάρχει μια κάτω από την κουζίνα επειδή έχει ζέστη ' , το γέλιο είναι πως μόλις μας έκανε την πρώτη απολύμανση πριν από 4 χρόνια , φεύγει και μετά από 5 λεπτά βγήκε ένα τέρας κάτω από την κουζίνα , το οποίο ήταν μαστουρωμένο από την απολύμανση και το τελείωσα εγώ οριστικά . Ο όροφος δεν παίζει ρόλο , ως γνωστόν οι κατσαρίδες αντέχουν και τον πόλεμο . Ακόμα οι γυψοσανίδες και όλα αυτά τα παρεμφερή τραβάνε σαν διάολοι τις κατσαρίδες . Χρειάζεται να είναι το σπίτι πολύ καθαρό , κουζίνες τράβηγμα και καθάρισμα κάθε 10 μέρες και κάθε Μάιο απολύμανση ( α μου είπε πως τα εντομοαπωθητικά spey δεν κάνουν τίποτα ( ούτε καν τα φοβούνται οι κατσαρίδες ) 1
Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, ss13 είπε Emma31 , σε ισόγειο 15 ετίας , κάνω κάθε χρόνο απολύμανση , στην αρχή όταν είχαμε έρθει , υπήρχαν γενικά κατσαρίδες , με την πρώτη απολύμανση εξαφανίστηκαν τα πάντα , η σίτες δεν κάνουν τίποτε , πριν την απολύμανση έβλεπες την κατσαρίδα να ανεβαίνει στη σίτα , το κυριότερο είναι η απολύμανση να γίνεται τον Μάιο , πριν γενήσουν τα αυγά του , ο φίλος μου που κάνει απολυμάνσεις , μου λέει , ' πάντα υπάρχει μια κάτω από την κουζίνα επειδή έχει ζέστη ' , το γέλιο είναι πως μόλις μας έκανε την πρώτη απολύμανση πριν από 4 χρόνια , φεύγει και μετά από 5 λεπτά βγήκε ένα τέρας κάτω από την κουζίνα , το οποίο ήταν μαστουρωμένο από την απολύμανση και το τελείωσα εγώ οριστικά . Ο όροφος δεν παίζει ρόλο , ως γνωστόν οι κατσαρίδες αντέχουν και τον πόλεμο . Ακόμα οι γυψοσανίδες και όλα αυτά τα παρεμφερή τραβάνε σαν διάολοι τις κατσαρίδες . Χρειάζεται να είναι το σπίτι πολύ καθαρό , κουζίνες τράβηγμα και καθάρισμα κάθε 10 μέρες και κάθε Μάιο απολύμανση ( α μου είπε πως τα εντομοαπωθητικά spey δεν κάνουν τίποτα ( ούτε καν τα φοβούνται οι κατσαρίδες ) Καλημέρα..! Ειναι 15ετιας και εμας, όταν πρωτομπηκαμε ηταν ολα οκ, μετα απο 1 μηνα περιπου (ιουλιο) ξεκινησαν να εμφανιζονται. Το οποιο διαμερισμα πριν μπουμε εννοειται οτι καθαριστηκε εξονυχιστικα, και το ψεκασαμε ολο μπαλκονια μεσα εξω κλπ με καοθριν προληπτικα, το καναμε παντα και στο προηγουμενο σπιτι χωρισ να εχουμε ποτε ουτε 1. Φετος καναμε 4/4 την 1η και 25/5 τη 2η απολυμανση με καπνο και ειδαμε χθες παλι δυο.. Προφανως καπου εχουν αυγα που δεν τα εχει ΄΄πιασει΄΄ -αν τα πιανει και καμια- απολυμανση.. Τωρα θελω να δω πως μπορω να προγραμματισω ολα αυτα που εχουμε πει παραπανω ξηλωματα κλπ χωρις να ειναι το παιδι μεσα στο σπιτι, δεν θελω να ειναι εδω με τοσα φαρμακα παλι..
nipoa Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 εμμα σοβαρα τωρα. τοσα λεφτα εχετε δωσει, τοσος χρονος, τοσο αγχος να κοιμασαι με το ενα ματι ανοιχτο και να περιμενεισ να ακουσεις βημα κατσαριδας. δλδ τι περιμενεις? τοσο ωραιο ειναι το σπιτι κελεπουρι? αλλαζεις διαμερισμα αμεσα και ηρεμεις
Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 καταρχας δεν πιστευαμε οτι θα τραβηξει τοσο πολυ, υποθεταμε οτι θα ειχε τελειωσει φετος αυτη η ιστορια. Ρωτησαμε αυτον που κανει τισ απολυμανσεις αν θα εχουμε αποτελεσμα αλλιως να φυγουμε και ειχε πει οτι δεν γινεται να μην τις πιασουμε. Καπως ετσι περασε ενας χρονος, τον χειμωνα ησυχαζεις ολα καλα και την ανοιξη ξεκινησαν παλι τα ιδια. Εχουμε ηδη ξεκινησει να κοιταμε για σπιτια, αυτο μας πηρε 1μιση χρονο να το βρουμε αν σου λεει κατι. Ουτε μαζοχες δεν ειμαστε ουτε τιποτα, αλλα αντε να βρεις σπιτι σωστο-υποτιθεται- στο ηρακλειο. Και δεν σου υπογραφει κανεις οτι δεν θα εχει και το επομενο.
ss13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Emma31 , κάνε και τους τρεις μήνες απολύμανση ( Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο ) , ειδικά αφού έχετε παιδάκι ( να σας ζήσει ) επειδή κατεβαίνω Κρήτη , το Ηράκλειο έχει θέμα με όλα αυτά τα ζωάκια . Ο δικός μου που μας κάνει την απολύμανση , μου βάζει πίσω από τη τουαλέτα , κάτω από το πάγκο της κουζίνας , στο νεροχύτη , σε όλα τα παράθυρα και εξωτερικά σε όλα τα μπαλκόνια - παράθυρα κλπ ( το Θεικό είναι πως με τον τρόπο αυτό οι κατσαρίδες μετακομίζουν στο δίπλα σπίτι ) δες επίσης εαν αυτός που σου κάνει την απολύμανση κάνει καλή δουλειά , ρώτα φίλους και γνωστούς γύρω γύρω να δεις τι παίζει
Emma31 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 27 λεπτά πριν, ss13 είπε Emma31 , κάνε και τους τρεις μήνες απολύμανση ( Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο ) , ειδικά αφού έχετε παιδάκι ( να σας ζήσει ) επειδή κατεβαίνω Κρήτη , το Ηράκλειο έχει θέμα με όλα αυτά τα ζωάκια . Ο δικός μου που μας κάνει την απολύμανση , μου βάζει πίσω από τη τουαλέτα , κάτω από το πάγκο της κουζίνας , στο νεροχύτη , σε όλα τα παράθυρα και εξωτερικά σε όλα τα μπαλκόνια - παράθυρα κλπ ( το Θεικό είναι πως με τον τρόπο αυτό οι κατσαρίδες μετακομίζουν στο δίπλα σπίτι ) δες επίσης εαν αυτός που σου κάνει την απολύμανση κάνει καλή δουλειά , ρώτα φίλους και γνωστούς γύρω γύρω να δεις τι παίζει οκ, σ ευχαριστώ πολύ..! απολυμανση με υγρο εχει κανει σε ολους τους χωρους μεσα εξω, και τζελ εχουμε βαλει στις γυψοσανιδες και σε σημεια στην κουζινα που μπορει να περασουν, ψυγειο, κουζινα, συρταρια, μεντεσεδες κλπ κλπ.. τον ξεραμε για καλο, ειναι σχετικα και συγγενης μας, αλλα παρολαυτα θα παμε και σε αλλη εταιρεια καλου κακου. σ ευχαριστω παντως!
PCharon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Όσο υφίστανται τρόποι να μπαίνουν μέσα στο σπίτι, δεν τελειώνουν ποτέ αν το σπίτι είναι εκτεθειμένο σε εστίες. Αυτό που ονομάζεται «εξυγίανση του χώρου» δεν έχει να κάνει μόνο με τη καθαριότητα, αλλά με τα μέτρα αποκλεισμού εισόδων στο χώρο (παράθυρα φωταγωγών/εξαερισμοί/σιφώνια με απευθείας σύνδεση σε αποχέτευση κτλ) και πιθανών φωλιών (οποιαδήποτε διάκενα/είσοδοι προς κενά τοιχοποιίας) λόγω της τοποθέτησης αντικειμένων, εντοιχισμένων επίπλων, σωληνώσεων, καλωδίων που πάντα αφήνει κενά, ειδικά στις κουζίνες/μπάνια. Προσωπικά τις έχω εξαφανίσει χωρίς φάρμακα, μόνο με την οργάνωση και εξυγίανση του χώρου, με άλλα λόγια έφραξα τα πάντα από σχισμές, κλείνω τα παράθυρα χωρίς σίτα μόλις βραδιάσει, τοποθετώ τάπα στη μπανιέρα κτλ. Όσες προϋπήρχαν στο σπίτι τις σκότωσα μία-μία μέχρι που δεν ξαναείδα ποτέ.
phanispal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Όπως τα λέει ο PCharon είναι νομίζω. Κι εγώ μένω σε σχετικά παλιό σπίτι, που όμως έχει γίνει ανακαίνιση (αλουμίνια, μπάνιο, κουζίνα). Έχω μόνιμα σίτες παντού και μέσα στο σπίτι δεν έχω δει ούτε μία εδώ και 1½ χρόνο. Μόνο στο μπαλκόνι. Προφανώς και δε μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, αλλά φαντάζομαι πως απλά δεν υπάρχει τρόπος να μπουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα