Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως είναι αργός?? είναι ο nvme που έχει το Laptop IdeaPad 3-14ALC6 M.2,2242 στη σελίδα με τα ανταλλακτικά δέχεται μέγεθος 2280

Ποιόν στα 500GB??

image.png.a6591bdae4038694eb0e2251111c2c9a.png

image.png.4bef5d78de78cc39b038534ad8b92c69.png

Επεξ/σία από maarinos
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω να πάρω 2 εξωτερικούς δίσκους. Δεν έχω καταλήξει κάπου μεταξύ μηχανικού ή ssd. Θα πάρω 2 του 1tb ώστε να έχω backup σε 2 δίσκους τα αρχεία. 

Ότι βλέπω στο σκρουτζ σε αξιολογήσεις είναι σκουπίδι. Μπαίνεις σε δίσκους με 4-5 αστέρια και είναι γεμάτα σχόλια που τα τίναξαν τη πρώτη μέρα ή μέσα σε λίγους μήνες. Η μπάλα παίρνει Western Digital , Toshiba , lacie , Seagate τα πάντα όλα πλην Samsung που φαίνεται να είναι σε καλύτερη μοίρα.

Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στους εξωτερικούς δίσκους ? Ειλικρινά σε εσωτερικούς δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα χρόνια τώρα είτε μηχανικούς είτε ssd,nvme κλπ.

Είναι μονόδρομος η Samsung με τα 110€ περίπου ανα 1tb ???

Δημοσ.
Στις 3/6/2025 στις 6:31 ΜΜ, Chocobo είπε

Καλησπέρα. Ψάχνω να πάρω 2 εξωτερικούς δίσκους. Δεν έχω καταλήξει κάπου μεταξύ μηχανικού ή ssd. Θα πάρω 2 του 1tb ώστε να έχω backup σε 2 δίσκους τα αρχεία. 

Ότι βλέπω στο σκρουτζ σε αξιολογήσεις είναι σκουπίδι. Μπαίνεις σε δίσκους με 4-5 αστέρια και είναι γεμάτα σχόλια που τα τίναξαν τη πρώτη μέρα ή μέσα σε λίγους μήνες. Η μπάλα παίρνει Western Digital , Toshiba , lacie , Seagate τα πάντα όλα πλην Samsung που φαίνεται να είναι σε καλύτερη μοίρα.

Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στους εξωτερικούς δίσκους ? Ειλικρινά σε εσωτερικούς δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα χρόνια τώρα είτε μηχανικούς είτε ssd,nvme κλπ.

Είναι μονόδρομος η Samsung με τα 110€ περίπου ανα 1tb ???

Ολοι οι δίσκοι ίδιοι είναι είτε εξωτερικοί ειτε εσωτερικοί.  Σιγουρα οι μηχανικοί είναι ποιο ευαίσθητοι για εξωτερικοί,  οπότε πας ssd. Οι εξωτερικοί ssd συνήθως παρουσιάζουν πρόβλημα στην θήκη.  Οπότε η καλυτερη επιλογη για εξωτερικό σκληρό είναι να πάρεις μια καλή θήκη και να βάλεις ένα ssd μεσα.

Τώρα να πει κάποιος ότι κάποια εταιρεια είναι καλυτερη απο κάποια άλλη ,θα πρέπει να υπάρχει μελέτη και οχι απλά σχολιασμό skroutz.  Γιατί μπορεί πχ η Samsung να έχει πουλήσει μερικα σε σύγκριση πχ. με την wd και το δείγμα να εινσι πλασματικό. 

Πάντως οποίο σκληρό και να αγοράσεις καλυτερα x2 τουλαχιστον για να μπορείς να έχεις backup.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Ολοι οι δίσκοι ίδιοι είναι είτε εξωτερικοί ειτε εσωτερικοί.  Σιγουρα οι μηχανικοί είναι ποιο ευαίσθητοι για εξωτερικοί,  οπότε πας ssd. Οι εξωτερικοί ssd συνήθως παρουσιάζουν πρόβλημα στην θήκη.  Οπότε η καλυτερη επιλογη για εξωτερικό σκληρό είναι να πάρεις μια καλή θήκη και να βάλεις ένα ssd μεσα.

Τώρα να πει κάποιος ότι κάποια εταιρεια είναι καλυτερη απο κάποια άλλη ,θα πρέπει να υπάρχει μελέτη και οχι απλά σχολιασμό skroutz.  Γιατί μπορεί πχ η Samsung να έχει πουλήσει μερικα σε σύγκριση πχ. με την wd και το δείγμα να εινσι πλασματικό. 

Πάντως οποίο σκληρό και να αγοράσεις καλυτερα x2 τουλαχιστον για να μπορείς να έχεις backup.

Επομένως μου λες πως αν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τη φορτικότητα(που είμαι) είναι πολύ καλύτερο να πάρω 2 εσωτερικούς δίσκους να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chocobo είπε

Επομένως μου λες πως αν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τη φορτικότητα(που είμαι) είναι πολύ καλύτερο να πάρω 2 εσωτερικούς δίσκους να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δύο nvme φθηνούς και δύο θήκες για αυτούς. Η φορητοτητα δεν νομιζω να θυσιάζεται ιδιαίτερα,  αν αναλογιστης το μέγεθος που εχουν οι θήκες για nvme.

Αν τις ενώσεις με ταινία 😝...θα έχουν μέγεθος περιπου ενός κλασσικού sata 2.5' εξωτερικού σκληρού.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ αγοράζω εσωτερικούς δίσκους για backup. Απλώς επειδή δεν έχω όρεξη ούτε να ανοίγω τον υπολογιστή για να τους τοποθετώ, αλλά ούτε να κάθομαι να αγοράζω εξωτερικές θήκες, έχω πάρει έναν docking station σαν αυτό, τους κουμπώνω εκεί, μεταφέρω τα δεδομένα μου, και μετά τους αφαιρώ και τους βάζω στο ντουλάπι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...