Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας ποσο ειναι τα διδακτρα στα Κολλεγια για μεταπτυχιακο και ειδικοτερα στον κλαδο της πληροφορικης.Ενδιαφερομαι κυριως για το Big Data Analytics του Mediterranean College αλλα οποιαδηποτε πληροφορια για το θεμα θα βοηθουσε (εχω δει οτι υπαρχουν πολλα παρομοια μεταπτυχιακα προγραμαμτα σε διαφορα κολλεγια).

Εχω επικοινωνησει με τη γραμματεια του Κολλεγιου αλλα μου ειπαν να παω απο εκει να συζητησουμε.Το θεμα ειναι οτι εχω περιορισμενο χρονο και αν παω εκει και ακουσω για διδακτρα επιπεδου Deree (~9000) θα χασω τσαμπα τον χρονο μου.

Δημοσ.

Τι βασικό πτυχίο έχεις;

Αυτοί που διδάσκουν στο Med. College γνωρίζουν big data analytics? Εχουν δημοσιεύσεις σε περιοδικά/συνέδρια στο αντικείμενο; Ποιοι ειναι και γιατι δεν αναγράφονται στο site;

Οταν/αν πας να ρωτήσεις συγκεκριμένα ποιοι διδάσκουν και να τους τσεκάρεις στο scholar.google ή scopus.com

Αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ καλυτερα κάνε αίτηση στο http://analytics.aueb.gr/

Αν όχι, κάνε καλύτερα online courses sto https://www.coursera.org/specializations/big-data

Δημοσ.

Βασικο πτυχιο εχω Πληροφορικης.

Επειδη δουλευω, δεν εχω πολλες επιλογες δυστυχως.Κι εγω θα προτιμουσα το ΟΠΑ ή το ΠΑΠΕΙ αλλα  η μονη λυση ειναι κολλεγιο.Επισης δεν θα ηθελα e-learning.

Δημοσ.

Πήγε ο αδερφός μου και ρώτησε στο Mediterranean για άλλη ειδικότητα βέβαια και του είπαν κάπου 6.500.

Τι το θες? Από τα κολλέγια δεν περνάνε στο δημόσιο ε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 5 χρόνια έκανα το M.A. μου μέσω του AMC College αλλά έπεσα σε πιο ιδιαίτερη περίπτωση: ήμουν ουσιαστικά γραμμένη ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο UCLAN της Αγγλίας ΑΛΛΑ κάναμε τα μαθήματα στο campus του AMC [μερικές μέρες το μήνα ερχόντουσαν οι Άγγλοι καθηγητές -flying faculty δηλαδή- και κάναμε σερί 8ωρα μαθήματα...απίστευτα κουραστικό αλλά άξιζε και με το παραπάνω, μιλάμε για απίστευτους καθηγητές κι ας είχαν full αυστηρότητα]. Η αποφοίτηση κανονικά στην Αγγλία μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές που σπούδαζαν εκεί.

Χρόνος σπουδών: ~2 έτη ως full-time φοιτήτρια [δλδ 1 έτος τα μαθήματα και 9 μήνες η έρευνα & συγγραφή της πτυχιακής]
Κόστος: 7.500€ [γιατί αλλιώς αν το έκανα στο campus στην Αγγλία το συγκεκριμένο M.A. έβγαινε στα διπλάσια χρήματα]

So, αν άξιζε τελικά που έκανα μεταπτυχιακό μέσω κολλεγίου; ΝΑΙ. Γιατί σε συνεντεύξεις που έχω περάσει οι εργοδότες κωλοχαίρονταν όταν συζητούσαμε για τα μαθήματα που διδάχτηκα στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και το πόσο χρήσιμα ήταν για την εργασιακή μου πορεία. Και γιατί κάθε μέρα βλέπω όντως τις εφαρμογές του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού στη δουλειά μου και εφαρμόζω τις γνώσεις που μάζεψα μετά κόπων και βασάνων. Είναι τεράστια ικανοποίηση να βλέπεις ότι πιάνει τόπο η επένδυσή σου.

Οπότε TS, κοίτα επίσης το μεταπτυχιακό που θα διαλέξεις να σχετίζεται άμεσα με την αγορά εργασίας, κάνε πρώτα μια έρευνα για το πόσο επιθυμητά είναι αυτά που θα σου προσφέρει. [Εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις το μεταπτυχιακό για να σου ανοίξει συγκεκριμένη πόρτα σε έρευνα-διδακτορικό μετέπειτα. Εκεί προφανώς θα προσέξεις άλλα πραγματάκια.]

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

Βασικο πτυχιο εχω Πληροφορικης.

Επειδη δουλευω, δεν εχω πολλες επιλογες δυστυχως.Κι εγω θα προτιμουσα το ΟΠΑ ή το ΠΑΠΕΙ αλλα  η μονη λυση ειναι κολλεγιο.Επισης δεν θα ηθελα e-learning.

Τι εννοεις? Εξ αποστάσεως?

Υπάρχουν εξαιρετικά μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως και στην Ελληνική. Δε συζητάω για Εγγλέζικα Πανεπιστήμια διοτι απλά ειναι πιο ακριβά, η ποιότητά τους ομως ειναι πολυ καλή. Και βέβαια ετήσια ή 1,5 έτος το πολύ.

Και επειδη πολλά ακουγονται για τα Κυπριακά η το ΕΑΠ που έχουν εξαιρετικά μεταπτυχιακά, οι διδάσκοντες σε τέτοια πανεπιστημια, ειναι συνηθως οι ιδιοι με τα συμβατικά. Πολλά από τα "ιερα τέρατα" των Ελληνικων πανεπιστημίων που για να μπεις στα μεταπτυχιακά τους πρέπει να εισαι γιος τζακιού και να έχεις ηδη άλλο μεταπτυχιακο απο άλλο πανεπιστημιο στο ιδιο τομέα (ναι ειναι αληθεια...), διδάσκουν σε ιδιωτικά ή στο ΕΑΠ.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δεν με ενδιαφερει το Δημοσιο αλλα πως γινεται να μην περνανε;Το μεταπτυχιακο θελω να το κανω επειδη ειναι ενας κλαδος που με ενδιαφερει, μπορει να μην το χρησιμοποιησω ποτε επαγγελματικα.Προφανως υπαρχουν καλα μεταπτυχιακα εξ αποστασεως απλα προσωπικα δεν με βολευει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δεν με ενδιαφερει το Δημοσιο αλλα πως γινεται να μην περνανε;Το μεταπτυχιακο θελω να το κανω επειδη ειναι ενας κλαδος που με ενδιαφερει, μπορει να μην το χρησιμοποιησω ποτε επαγγελματικα.Προφανως υπαρχουν καλα μεταπτυχιακα εξ αποστασεως απλα προσωπικα δεν με βολευει.

Δεν περνανε στο δημοσιο επειδη ειναι απο εκπαιδευτικα ιδρυματα τα οποία το κρατος δεν μπορει να βεβαιωσει το επιπεδο των σπουδων. Αν μπορεις να γινει κατι οπως εκανε η *nenya* το πραγμα αλλαζει επειδη εγγυαται το κρατος της Βρετανιας για το επιπεδο, και παλι βεβαια θες να μπλεξεις ειτε λιγο ειτε πολυ (αναλογα την περιπτωση) με τον ΔΟΑΤΑΠ.

Δημοσ.

Νομιζω απλα ΔΟΑΤΑΠ χρειαζεται, απο τη στιγμη που παιρνεις πτυχιο απο ξενο πανεπιστημιο.Στη περιπτωση του Mediterranean College παιρνεις απο το Derby.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Νομιζω απλα ΔΟΑΤΑΠ χρειαζεται, απο τη στιγμη που παιρνεις πτυχιο απο ξενο πανεπιστημιο.Στη περιπτωση του Mediterranean College παιρνεις απο το Derby.

Ναι αλλα πανεπιστήμιο απο πανεπιστήμιο εχει διαφορά για τον ΔΟΑΤΑΠ, και όσον αφορά τον χρόνο να εκδοθεί απόφαση (για την πλάκα μπορεί να πάρει μερικά χρόνια η διαδικασία) και όσον αφορά την τελική απόφαση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...