Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kleo1 είπε

Έχω βαρεθεί να ακούω το "δεν έχουμε να ΄φαμε".

Μου θυμίζεις μια ξαδέρφη της μανας μου, που δεν ξέρει τι έχει και λέει συχνά σε συζητήσεις μας .... σήμερα ο κόσμος δεν πεινάει. 😛

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Πολλοί από αυτούς που σήμερα λένε ότι πεινάνε δεν ξέρουν τι θα πει πραγματική πείνα.

και για ποιον λόγο θα έπρεπε να μάθουν δηλαδή; 

Δημοσ.

Συμφωνείς, βλέπω, ότι δεν ξέρουν και άρα απλά κακομοιριάζουν.

Το αν πρέπει να μάθουν, μπορείς να το απαντήσεις εσύ, γιατί εγώ δεν είπα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Συμφωνείς, βλέπω, ότι δεν ξέρουν και άρα απλά κακομοιριάζουν.

Το αν πρέπει να μάθουν, μπορείς να το απαντήσεις εσύ, γιατί εγώ δεν είπα αυτό.

Ακριβώς επειδή δεν συμφωνώ στο "κακομοιριάζουν" το είπα... φυσικό ειναι να παραπονούνται!! 

το ότι κυριολεκτικά δεν ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε ούτε μια φέτα ψωμί πχ για 5 μέρες όπως συμβαίνει σε κάποιες περιοχές πχ της Αφρικής δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται για την δραματική πτώση στην ποιότητα της ζωής τους...

Δεν ειναι με άλλα λόγια (και δεν θα έπρεπε να ειναι σε ένα πολιτισμένο κράτος το 2018) το κριτήριο για να θεωρείσαι ότι ζεις εντάξει το κυριολεκτικά αν  μπορείς να βάλεις μπουκιές στο στόμα σου ή όχι.  Το να σιτίζεσαι αξιοπρεπώς θα πρέπει να ειναι το αυτονόητο και για τον τελευταίο πολίτη! Δεν είμαστε προϊστορική φυλή είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σωστή έκφραση, τότε, είναι: "δυσκολευόμαστε να περάσουμε άνετα" ή "ξεβολευόμαστε" ή "δεν έχουμε το κάτι παραπάνω" ή "πρέπει να κόψουμε τις πολυτέλειες" ή κάτι αντίστοιχο. Αναφέρομαι σε αυτούς που κακομοιριάζουν (που ισχυρίζομαι ότι είναι αρκετοί). Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά πεινάνε (υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες και φυσικά και στη δική μας).

Το "πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε", ειδικά από ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα φτώχειας και αγοράζουν ακριβα PC ή άλλα είδη μη πρώτης ανάγκης, είναι απλά προσβολή του χειρότερου είδους προς αυτούς που πραγματικά πεινάνε και δεν έχουν να φάνε.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Η σωστή έκφραση, τότε, είναι: "δυσκολευόμαστε να περάσουμε άνετα" ή "ξεβολευόμαστε" ή "δεν έχουμε το κάτι παραπάνω" ή "πρέπει να κόψουμε τις πολυτέλειες" ή κάτι αντίστοιχο. Αναφέρομαι σε αυτούς που κακομοιριάζουν (που ισχυρίζομαι ότι είναι αρκετοί). Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά πεινάνε (υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες και φυσικά και στη δική μας).

Το "πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε", ειδικά από ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα φτώχειας και αγοράζουν ακριβα PC ή άλλα είδη μη πρώτης ανάγκης, είναι απλά προσβολή του χειρότερου είδους προς αυτούς που πραγματικά πεινάνε και δεν έχουν να φάνε.

Ε δεν ειναι σοβαρή συζήτηση τώρα αυτή.. είναι τρόπος του λέγειν.... σιγά μην αναλύει ο άλλος την οικογενιοοικονομική του κατάσταση στο "πως τα περνάς" του άλλου... και αν απαντήσει πχ "σκατά" ειναι πάλι λάθος γιατί τα σκατά ειναι κενώσεις της διαδικασίας του μεταβολισμού οπότε θα έπρεπε να πει καλύτερα πως η παραγωγή κορτιζόνης στον εγκέφαλο του μειώθηκε λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων που τον οδήγησαν στον να χωρίσει με την σύντροφο του κτλ κτλ κτλ; λες ένα "σκατά!" και τελείωσες :P 

Δημοσ.

Είναι βαθύτερο, και φανερώνει τη σαπίλα μας, όταν χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για μπιστολιάσματα κάθε είδους ή για είσπραξη επιδομάτων από ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη.

Χρησιμοποιήθηκε ως τέτοια δικαιολογία σε αυτή τη συζήτηση (και δεν είναι η μόνη. Έχει γίνει μόδα).

Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Μόνο ισοι δεν είναι όλοι. Υπάρχουν εξαθλοιωμένοι, υπάρχουν δήθεν, κλπ. Δεν μπορεί κανείς να τους βάζει στο ίδιο καζάνι.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kleo1 είπε

πρόσεξε, δε λέω για άτομα που χρωστάνε και πετάνε τα λεφτά τους. Εντάξει υπάρχουν κι αυτοί. Το σχόλιο μου ήταν για την κλάψα. Εγώ προσωπικά την βλέπω παντού.

Δε σημαίνει ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν να πληρώσουν ή ότι χρωστάνε. Ίσα ίσα, έχουν αλλά κλαίγονται.

Έχω βαρεθεί να ακούω το "δεν έχουμε να ΄φαμε".

Οπότε με βάση αυτο λέω να μη παίρνουμε σοβαρά τι λέει ο καθένας για να βγάλουμε συμπέρασμα αν χρωστάνε στη ΔΕΗ

Οκ. Γενικώς η κλάψα είναι λογικό να υπάρχει και θα ενταθεί περισσότερο, δεν το λέω μόνο για το "δεν έχουμε να φάμε". Αλλά για το οτι επικρατεί ένα μπάχαλο σχεδόν σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα της καθημερινότητας και της ζωής στην Ελλάδα και δεν διαφαίνεται να αλλάζει.

21 ώρες πριν, notist είπε

Δεν το πήρα χαμπάρι αυτό χαχαχαχα. Ο βασίλης29 θα ξέρει που τον μυρίζεται γενικά.

Δεν νομίζω να είναι αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι πελατης ΔΕΗ σε καθολικη υπηρεσια. Μετα απο αρκετους απληρωτους λογαριασμους και επειδη ημουν σε ΚΟΤ (αρα δεν μπορουσαν να το κοψουν) εν τελη μου ηρθε γραμμα απο ΔΕΔΔΗΕ οτι εχει γινει καταγγελια της συμβασης απο τον προηγουμενο προμηθευτη και πλεον ειμαι σε καθολικη υπηρεσια. Οι λογαριασμοι ξεκινησαν απο το μηδεν, καταφερα να πληρωσω τους 2 πρωτους και τωρα δεν μπορω να ανταπεξελθω.

Χρωσταω 2000 ευρω (πριν μερικες μερες εληξε και ο 3ος απληρωτος, ο 2ος ηταν καπου στα 1700), ειμαι ακομα με ρευμα ολως περιεργως και περιμενω να μου το κοψουν ανα πασα στιγμη. Πηγα για ρυθμιση και μου ζητανε να πληρωσω 4 ψηφιο ποσο για ρυθμιση, γιατι πελατες σε καθολικη υπηρεσια υποχρεωουνται να πληρωσουν 40% και κατι λιγες δοσεις (και ΟΤΙ  χρωστουσες απο πριν, οποτε πηγα σε 5ψηφιο ποσο). Μεχρι και ο υπαλληλος σηκωσε τα χερια που πηγα για ρυθμιση, μονο που δεν μου ειπε να αρχισω να σκεφτομαι για γεννητριες και μπαταριες. Επισης μου ειπε οτι δεν μπορει ο λογαριασμος πλεον να μεταβιβαστει σε κανενα οικογενειακο μελος (πχ με μισθωτηριο συμβολαιο ή δωρεαν παραχωρηση), θα βρει το χρεος μπροστα του ξανα.

Την πατησα για τα καλα (οχι εγω προσωπικα, οι γονεις μου κυριως φταινε για αυτη την καταντια επαναπαυομενοι οτι δεν κοβουν ρευμα σε ΚΟΤ), οποτε οσοι ειστε ΚΟΤ να προσεχετε και να πληρωνετε οτι μπορειτε γιατι μια μερα θα φουσκωσει τοσο το χρεος που θα ειναι ηδη αργα οπως εγω. Ηδη αρχισα να ψαχνω για γεννητριες και αυτονομο συστημα τροφοδοσιας, μιας και μενω πολυ εκτος σε χωριο οποτε δεν υπαρχει κανενας να παραπονεθει για την φασαρια. Η αυτο ή ενοικιαση και αναγκαστικη μετακομιση, ουσιαστικα σα να εχασα το σπιτι μου.

Γνωριζει κανενας εαν ειδοποιουν τηλεφωνικα πριν την διακοπη (μερες ή ωρες) ή απλα ερχονται οποτε θελουν ?

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stefa_1 είπε

Ειμαι πελατης ΔΕΗ σε καθολικη υπηρεσια. Μετα απο αρκετους απληρωτους λογαριασμους και επειδη ημουν σε ΚΟΤ (αρα δεν μπορουσαν να το κοψουν) εν τελη μου ηρθε γραμμα απο ΔΕΔΔΗΕ οτι εχει γινει καταγγελια της συμβασης απο τον προηγουμενο προμηθευτη και πλεον ειμαι σε καθολικη υπηρεσια. Οι λογαριασμοι ξεκινησαν απο το μηδεν, καταφερα να πληρωσω τους 2 πρωτους και τωρα δεν μπορω να ανταπεξελθω.

Χρωσταω 2000 ευρω (πριν μερικες μερες εληξε και ο 3ος απληρωτος, ο 2ος ηταν καπου στα 1700), ειμαι ακομα με ρευμα ολως περιεργως και περιμενω να μου το κοψουν ανα πασα στιγμη. Πηγα για ρυθμιση και μου ζητανε να πληρωσω 4 ψηφιο ποσο για ρυθμιση, γιατι πελατες σε καθολικη υπηρεσια υποχρεωουνται να πληρωσουν 40% και κατι λιγες δοσεις (και ΟΤΙ  χρωστουσες απο πριν, οποτε πηγα σε 5ψηφιο ποσο). Μεχρι και ο υπαλληλος σηκωσε τα χερια που πηγα για ρυθμιση, μονο που δεν μου ειπε να αρχισω να σκεφτομαι για γεννητριες και μπαταριες. Επισης μου ειπε οτι δεν μπορει ο λογαριασμος πλεον να μεταβιβαστει σε κανενα οικογενειακο μελος (πχ με μισθωτηριο συμβολαιο ή δωρεαν παραχωρηση), θα βρει το χρεος μπροστα του ξανα.

Την πατησα για τα καλα (οχι εγω προσωπικα, οι γονεις μου κυριως φταινε για αυτη την καταντια επαναπαυομενοι οτι δεν κοβουν ρευμα σε ΚΟΤ), οποτε οσοι ειστε ΚΟΤ να προσεχετε και να πληρωνετε οτι μπορειτε γιατι μια μερα θα φουσκωσει τοσο το χρεος που θα ειναι ηδη αργα οπως εγω. Ηδη αρχισα να ψαχνω για γεννητριες και αυτονομο συστημα τροφοδοσιας, μιας και μενω πολυ εκτος σε χωριο οποτε δεν υπαρχει κανενας να παραπονεθει για την φασαρια. Η αυτο ή ενοικιαση και αναγκαστικη μετακομιση, ουσιαστικα σα να εχασα το σπιτι μου.

Γνωριζει κανενας εαν ειδοποιουν τηλεφωνικα πριν την διακοπη (μερες ή ωρες) ή απλα ερχονται οποτε θελουν ?

Οχι δεν ειδοποιουν.Δινουν απλα εντολη σε ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη.

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι οσο εχω τουλαχιστον δουλεια και υγεια πρωτα κοιταω υποχρεωσεις και μια νορμα διαβιωση. Προφανως λοιπουν καποιες "πολυτελειες" που δεν ειχα και ποτε ιδιαιτερα. Το θεμα ειναι απλο..το καψες?θα ΠΛΕΡΩ

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nipoa είπε

τι ειναι ΚΟΤ

τι σημαινει "πελατης καθολικης υπηρεσιας"

ΚΟΤ ειναι το κοινωνικο τιμολογιο 

Καθολικης υπηρεσιας:   https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/promitheutis-katholikis-upiresiasJun17201620731570PM  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...