Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια μια ερωτηση τι παιζιε με τελωνειο εκτως ευρωπαικη ενωσης με μεταχειρισμενα αντικειμενα? γιατι θελω να αγορασω κατι απο ebay  μεταχειρισμενο ευχαριστω

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σου πω και εγώ την ιστορία μου με το μπ@@@@λο που λέγεται ΕΛΤΑ και Ελληνικό κράτος!

Επαναπατρισμός από Αμερική(που βρισκόμουν για 2 μήνες με την δουλειά) και αποστολή πακέτου με United States Postal Service με μαξιλάρι , στολές , μπότες και άπλυτα!!!
8 Ιουνίου Παρασκευή απόγευμα αποστολή από Αλμπουκέρκη
14 Ιουνίου άφιξη ΑΘΗΝΑ
Βλέποντας ότι σταματάει στο τελωνείο, στέλνω στο email τους τα έγγραφα της απόσπασης στο εξωτερικό καθώς και περιγραφή ότι το δέμα περιέχει "Used Clothing"
Πέντε μέρες μετά μου απαντάνε:
"Ολοκληρώθηκε η υποβολή των παραστατικών για το δέμα σας και αναμένεται η απελευθέρωσή του από το Τελωνείο ώστε να αποσταλεί στο τοπικό σας ταχυδρομικό κατάστημα. Σας ευχαριστούμε."

Στις 2/7 έρχεται σπίτι ειδοποίηση για πληρωμή 200€ δασμούς για τα "άπλυτα". Μετά από 15 προσπάθειες πιάνω γραμμή στα τελωνεία και αφου τις εξηγώ την κατάσταση μου λέει ότι αυτή δεν ανοίγουν πακέτα απλά κοιτάνε τι insurance έχει το πακέτο.

1) το πακέτο είχε Insurance 200$
2) το custom form που είχα συμπληρώσει έγραφε αξία 5$ και περιγραφή "used clothing"

- To custom form το έχετε; 
- Ναι μου λέει το βλέπω.
- Και γιατί (μωρή ηλίθια) βγάζεται τους δασμούς με βάση το insurance;
-.........
- Δηλαδή αν στείλω τις μεταχειρισμένες μπότες και βρακιά μου που έχω πληρώσει ΦΠΑ στην Ελλάδα (μωρή ηλίθια) δεν θα βάλω insurance στο πακέτο μήπως χαθεί;;

Τελικά έχασα μια μέρα στα ΕΛΤΑ πάτρας για να το στείλω πίσω αθήνα για Επαναδασμολόγηση...25 Μέρες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση....

έχω ακριβά βρακιά ο άτιμος.

Screenshot_5.jpg

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, karaLRS είπε

...

1) το πακέτο είχε Insurance 200$
2) το custom form που είχα συμπληρώσει έγραφε αξία 5$ και περιγραφή "used clothing"

- To custom form το έχετε; 
- Ναι μου λέει το βλέπω.
- Και γιατί (μωρή ηλίθια) βγάζεται τους δασμούς με βάση το insurance;
-.........
- Δηλαδή αν στείλω τις μεταχειρισμένες μπότες και βρακιά μου που έχω πληρώσει ΦΠΑ στην Ελλάδα (μωρή ηλίθια) δεν θα βάλω insurance στο πακέτο μήπως χαθεί;;

Για το περιεργο ή παράλογο του θεματος, χρίζει λίγο συζήτησης αυτό που έκανες με την αποστολή. 

Οτιδήποτε μπαινει εντός ΕΕ (και οχι μονο Ελλάδα, οχι μονο ΕΛΤΑ), δασμολογείται με βάση την αξία CIF (Cost, Insurance and Freight), δηλαδή το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος αξίας ειδών, μεταφορικών ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Εφόσον λοιπον έβαλες insurance 200 ευρω, εκεί έγινε το μπερδεμα. Αυτό θα γινονταν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ κι αν έμενες και ειδικά σε άλλες πιο τυπικές ή δασμολάγνες χώρες θα πλήρωνες ακομα περισσότερα γιατί εκεί θα αγνοουσαν το 5 δολλαρια αξία, θα άνοιγαν το πακέτο και θα κοστολογουσαν τα μεταχειρισμένα (ακομα και απλυτα) είδη, με θεωρητική αξία της αγορας. Δηλαδή πόσο κοστίζει να πάρεις ένα ζευγαρι μεταχειρισμένες μποτες; Χ. Ποσο κοστίζουν 2 μεταχειρισμένα παντελονια εργασίας; Υ. Ποσο κοστίζουν 10 σωβρακοφανέλες; Ζ. κλπ κλπ, οποτε αντί για 5 δολλαρια θα σου εβγαινε άλλο σύνολο και μετά θα εβγαιναν οι αναλογοι δασμοι. 

ΕΥΛΟΓΑ θα ρωτήσεις, τι γινεται με τα πραγματα μας, που παιρνουμε βγαίνοντας απο την ΕΕ και τα φέρνουμε πισω οταν επιστρέφουμε. Υπάρχουν δυο λύσεις. Είτε τα παμε-φέρνουμε στη βαλιτσα μας ή "βγάζουμε" ένα ειδικό χαρτί κατά την έξοδο που τα αναφέρουμε και περιγράφουμε. Ετσι οταν τα φέρνουμε πισω (στη βαλιτσα ή σε κουτί οπως εσύ) παρουσιάζουμε αυτό το χαρτί και αφαιρουνται οι δασμοι ΕΚΤΟΣ της δασμολογησης του insurance-μεταφορικών που δεν το γλυτώνεις, εκτος αν ειχες δηλώσει χαμηλή τιμή (που και εκει παιζει αμφισβήτηση)

Στο δια ταυτα. Τυπικά και με βάση το νομο, ο/η υπαλληλος παρανόμησε γιατί σου χρέωσε λιγοτερα από όσα έπρεπε. Θα μπορουσε να σε δαγκώσει πολύ χειρότερα και να έχει και το νόμο μαζί της. 

Πρακτικά τι συμβαίνει. Υπάρχει μια ανεκτικότητα και παράβλεψη, ειδικά οταν φέρνουμε πράγματα στη βαλίτσα μας (ή μας τα ταχυδρομούμε) εφόσον έχεουν χαμηλό insurance και προφανέστατα είναι μεταχειρισμένα. Αν απο αμερική έφερνες με βαλίτσα ένα καινουργιο macbook χωρίς κουτιά-ζελατίνες, ενώ ξέρουν οτι πρεπει να πληρώσεις (κάνε μπαμ οτι ειναι καινουργιο), κάνουν τα στραβά μάτια. 

Άρα, τυπικά είσαι λάθος στην προσεγγιση του θέματος και στη θέση σου δεν θα ήμουν εριστικός απέναντι στους τελωνειακους, γιατί εχουν και το καρπουζι και το μαχαίρι. Θεωρώ πολύ πιθανό να σου μειώσουν τους δασμους και αυτό σαν ένδειξη καλής θέλησης και κατανόσης, ΑΛΛΑ μην πας με τσαμπουκά και χαρακτηρισμους, γιατί άνετα μπορουν να πάνε με το γράμμα του νομου και να σου την κάτσουν αλάδωτη. Αν ήσουν σε Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία (και άλλες δασμολαγνες χωρες), να εισαι σιγουρος οτι αν ζητουσες αναδασμολογηση θα πλήρωνες πολύ περισσότερα και οχι απο "τσατίλα" αλλά γιατί έτσι προβλέπεται. 

Δίδαγμα : Την επομενη φορά προσέχεις ΚΑΙ τα μεταφορικά αλλα κυρίως το δηλωμένο insurance.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, isay είπε

Για το περιεργο ή παράλογο του θεματος, χρίζει λίγο συζήτησης αυτό που έκανες με την αποστολή. 

Οτιδήποτε μπαινει εντός ΕΕ (και οχι μονο Ελλάδα, οχι μονο ΕΛΤΑ), δασμολογείται με βάση την αξία CIF (Cost, Insurance and Freight), δηλαδή το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος αξίας ειδών, μεταφορικών ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Εφόσον λοιπον έβαλες insurance 200 ευρω, εκεί έγινε το μπερδεμα. Αυτό θα γινονταν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ κι αν έμενες και ειδικά σε άλλες πιο τυπικές ή δασμολάγνες χώρες θα πλήρωνες ακομα περισσότερα γιατί εκεί θα αγνοουσαν το 5 δολλαρια αξία, θα άνοιγαν το πακέτο και θα κοστολογουσαν τα μεταχειρισμένα (ακομα και απλυτα) είδη, με θεωρητική αξία της αγορας. Δηλαδή πόσο κοστίζει να πάρεις ένα ζευγαρι μεταχειρισμένες μποτες; Χ. Ποσο κοστίζουν 2 μεταχειρισμένα παντελονια εργασίας; Υ. Ποσο κοστίζουν 10 σωβρακοφανέλες; Ζ. κλπ κλπ, οποτε αντί για 5 δολλαρια θα σου εβγαινε άλλο σύνολο και μετά θα εβγαιναν οι αναλογοι δασμοι. 

ΕΥΛΟΓΑ θα ρωτήσεις, τι γινεται με τα πραγματα μας, που παιρνουμε βγαίνοντας απο την ΕΕ και τα φέρνουμε πισω οταν επιστρέφουμε. Υπάρχουν δυο λύσεις. Είτε τα παμε-φέρνουμε στη βαλιτσα μας ή "βγάζουμε" ένα ειδικό χαρτί κατά την έξοδο που τα αναφέρουμε και περιγράφουμε. Ετσι οταν τα φέρνουμε πισω (στη βαλιτσα ή σε κουτί οπως εσύ) παρουσιάζουμε αυτό το χαρτί και αφαιρουνται οι δασμοι ΕΚΤΟΣ της δασμολογησης του insurance-μεταφορικών που δεν το γλυτώνεις, εκτος αν ειχες δηλώσει χαμηλή τιμή (που και εκει παιζει αμφισβήτηση)

Στο δια ταυτα. Τυπικά και με βάση το νομο, ο/η υπαλληλος παρανόμησε γιατί σου χρέωσε λιγοτερα από όσα έπρεπε. Θα μπορουσε να σε δαγκώσει πολύ χειρότερα και να έχει και το νόμο μαζί της. 

Πρακτικά τι συμβαίνει. Υπάρχει μια ανεκτικότητα και παράβλεψη, ειδικά οταν φέρνουμε πράγματα στη βαλίτσα μας (ή μας τα ταχυδρομούμε) εφόσον έχεουν χαμηλό insurance και προφανέστατα είναι μεταχειρισμένα. Αν απο αμερική έφερνες με βαλίτσα ένα καινουργιο macbook χωρίς κουτιά-ζελατίνες, ενώ ξέρουν οτι πρεπει να πληρώσεις (κάνε μπαμ οτι ειναι καινουργιο), κάνουν τα στραβά μάτια. 

Άρα, τυπικά είσαι λάθος στην προσεγγιση του θέματος και στη θέση σου δεν θα ήμουν εριστικός απέναντι στους τελωνειακους, γιατί εχουν και το καρπουζι και το μαχαίρι. Θεωρώ πολύ πιθανό να σου μειώσουν τους δασμους και αυτό σαν ένδειξη καλής θέλησης και κατανόσης, ΑΛΛΑ μην πας με τσαμπουκά και χαρακτηρισμους, γιατί άνετα μπορουν να πάνε με το γράμμα του νομου και να σου την κάτσουν αλάδωτη. Αν ήσουν σε Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία (και άλλες δασμολαγνες χωρες), να εισαι σιγουρος οτι αν ζητουσες αναδασμολογηση θα πλήρωνες πολύ περισσότερα και οχι απο "τσατίλα" αλλά γιατί έτσι προβλέπεται. 

Δίδαγμα : Την επομενη φορά προσέχεις ΚΑΙ τα μεταφορικά αλλα κυρίως το δηλωμένο insurance.

η τελωνειακός μου ζήτησε συγνώμη που δεν πρόσεξαν τι έγραφα στο customs form και κατευθείαν μου είπε να το στείλω πίσω για επαναδασμολογηση. 

στα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο. κυρίως στέκομαι στον χρόνο που παίρνει όλο αυτό

δεν μπορώ να χωνέψω όμως ότι το CIF περιλαμβάνει και insurance. δηλαδή αν στείλω ένα γράμμα που για μένα είναι σημαντικό και κοστολόγησω ότι αξίζει 10000 για μένα θα  φορολογηθούν με βάση αυτό; 

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, karaLRS είπε

η τελωνειακός μου ζήτησε συγνώμη που δεν πρόσεξαν τι έγραφα στο customs form και κατευθείαν μου είπε να το στείλω πίσω για επαναδασμολογηση. 

στα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο. κυρίως στέκομαι στον χρόνο που παίρνει όλο αυτό

δεν μπορώ να χωνέψω όμως ότι το CIF περιλαμβάνει και insurance. δηλαδή αν στείλω ένα γράμμα που για μένα είναι σημαντικό και κοστολόγησω ότι αξίζει 10000 για μένα θα  φορολογηθούν με βάση αυτό; 

(εικονικά νουμερα για το παραδειγμα)

Κι όμως ναι. Βασικά εδραιώθηκε (πολλά χρόνια ) τετοια μεθοδολογία για να περιορίσει την εισφοροδιαφυγή. Αρχικά έστελναν κάτι ακριβό, με εικονικό κόστος 10 δολλάρια και μεταφορικά 500, ετσι και ο πωλητης, επαιρνε τα χρήματα του και ο παραλήπτης πλήρωνε αστειους δασμους (ή και καθόλου). Μετά βάλανε στο κόλπο το insurance, δηλαδη είδος+μεταφορικά 15 δολάρια και insurance 500. Ετσι τα κράτη καθιέρωσαν το CIF που έμμεσα αναγκάζει τον αποστολέα να δηλώσει πιο αληθοφανή νουμερα, εκτός αν θελει να πάρει το ρίσκο να δηλώσει χαμηλό cif και να μην πάρει σοβαρη αποζημείωση στην περιπτωση που χαθεί το δέμα. 

Οι αναδασμολογήσεις αργουν πολύ γιατί γίνονται αλλου, οχι στο αεροδρόμιο. Αν είσαι τυχερός και πετύχεις σε καλή ημέρα τον υπάλληλο που θα την κάνει, ίσως τη γλυτώσεις με κάτι πολύ λιγοτερο, αλλά αυτό το insurance ειναι μεγάλος σκοπελος για να το παραβλέψουν εντελώς. Από την άλλη μετά απο τις εβδομάδες αναμονη, τα άπλυτα θα αναπτυξουν τετοιες μυρωδιές, που μην τρομάξεις αν σου χτυπήσει την πόρτα η αντιτρομοκρατική! 🤣🤣🤣🤣

Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

(εικονικά νουμερα για το παραδειγμα)

Κι όμως ναι. Βασικά εδραιώθηκε (πολλά χρόνια ) τετοια μεθοδολογία για να περιορίσει την εισφοροδιαφυγή. Αρχικά έστελναν κάτι ακριβό, με εικονικό κόστος 10 δολλάρια και μεταφορικά 500, ετσι και ο πωλητης, επαιρνε τα χρήματα του και ο παραλήπτης πλήρωνε αστειους δασμους (ή και καθόλου). Μετά βάλανε στο κόλπο το insurance, δηλαδη είδος+μεταφορικά 15 δολάρια και insurance 500. Ετσι τα κράτη καθιέρωσαν το CIF που έμμεσα αναγκάζει τον αποστολέα να δηλώσει πιο αληθοφανή νουμερα, εκτός αν θελει να πάρει το ρίσκο να δηλώσει χαμηλό cif και να μην πάρει σοβαρη αποζημείωση στην περιπτωση που χαθεί το δέμα. 

Οι αναδασμολογήσεις αργουν πολύ γιατί γίνονται αλλου, οχι στο αεροδρόμιο. Αν είσαι τυχερός και πετύχεις σε καλή ημέρα τον υπάλληλο που θα την κάνει, ίσως τη γλυτώσεις με κάτι πολύ λιγοτερο, αλλά αυτό το insurance ειναι μεγάλος σκοπελος για να το παραβλέψουν εντελώς. Από την άλλη μετά απο τις εβδομάδες αναμονη, τα άπλυτα θα αναπτυξουν τετοιες μυρωδιές, που μην τρομάξεις αν σου χτυπήσει την πόρτα η αντιτρομοκρατική! 🤣🤣🤣🤣

Θα ενημερώσω όταν έχω νέα. εγώ από τα λόγια της κατάλαβα ότι δεν θα πληρώσω τίποτα. 

πάλι συνεχίζω να βρίσκω εντελώς παράνομο την δασμολογηση με βάση την ασφάλιση. 

Δημοσ.

Παιδιά κάποιος μου μπήκε το αντικείμενο του τελωνείο και χρειάστηκε να στείλει απόδειξη να μου στείλει μήνυμα.

Να ρωτήσω αν στείλω μια ψεύτικη απόδειξη από κινέζο θα την πιστέψουν;;

Πόσο καιρό χρειάζεται για να φύγει το πακέτο από εκεί;;

Και αν ζητήσουν αποκλειστικά απόδειξη paypal πρέπει να φαίνεται απλά το ποσό η το transaction id?

• Moderators
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Cyxer είπε

Παιδιά κάποιος μου μπήκε το αντικείμενο του τελωνείο και χρειάστηκε να στείλει απόδειξη να μου στείλει μήνυμα.

Και αν ζητήσουν αποκλειστικά απόδειξη paypal πρέπει να φαίνεται απλά το ποσό η το transaction id?

Συνήθως ζητάνε κίνηση από το λογαριασμό η την κάρτα, δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται σε περίπτωση μαζικών αγορών πχ από AliExpress που φαινεται σαν μια χρέωση αλλά αφορά πολλά είδη

Δημοσ.
18 ώρες πριν, karaLRS είπε

Θα ενημερώσω όταν έχω νέα. εγώ από τα λόγια της κατάλαβα ότι δεν θα πληρώσω τίποτα. 

πάλι συνεχίζω να βρίσκω εντελώς παράνομο την δασμολογηση με βάση την ασφάλιση. 

Παρανομο δεν ειναι, παραλογο ισως (αν και εξηγηθηκε για ποιο λογο το καναν).

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Παρανομο δεν ειναι, παραλογο ισως (αν και εξηγηθηκε για ποιο λογο το καναν).

λάθος επιλογή λέξης. παράλογο και ανήθικο 

Δημοσ.
Στις 27/7/2018 στις 4:46 ΜΜ, Cyxer είπε

Help

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/7/2018 στις 4:46 ΜΜ, Cyxer είπε

9 λεπτά πριν, Cyxer είπε

Help

Αυτό που σκέφτςσαι να κάνεις ειναι παρανομο και μου αρέσει που επιμενεις κιολας. Εχουν γινει αναλογες ερωτήσεις και αναλυσεις και ολες τις φορε, η απάντηση-προτροπη ειναι μην το κάνεις γιατί οι τελωνιακοί έχουν πείρα και δεν ειναι γατάκια. Κάνουν πολλες φορές τα στραβά ματια με τις υποτιμολογήσεις που γράφουν τα πακέτα, αλλά οταν ζητάνε χαρτουρα και τους στέλνουν παρλαπίπες κυριολεκτικά προκαλείται η νοημοσύνη τους και μπορουν να τρέξουν τον αγοραστή σε σημείο που δε φαντάζεσαι. Αν θες τώρα να κάνεις κουτοπονηριά επιλογή σου. Για να γλυτώσεις λιγα ευρω, μη βρεθείς να χάνεις πλύ παραπάνω και να μην παραλμβάνεις καθόλου ή να πληρώνεις (άμμεσα ή έμμεσα) πολύ παραπάνω. 

Επεξ/σία από isay
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω 

Μπήκε αντικείμενο τελωνείο

Μου ζήτησαν απόδειξη τους έστειλα έκανε 15€ 

Και βγήκε από τελωνείο, υπάρχει πιθανότητα να έβαλαν κάτι δικό τους;

Επειδή ήταν power bank ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cyxer είπε

Παιδιά να ρωτήσω 

Μπήκε αντικείμενο τελωνείο

Μου ζήτησαν απόδειξη τους έστειλα έκανε 15€ 

Και βγήκε από τελωνείο, υπάρχει πιθανότητα να έβαλαν κάτι δικό τους;

Επειδή ήταν power bank ?

Υπάρχει πιθανότητα να έβαλαν κάτι δικό τους, υπάρχει πιθανότητα να σου στείλανε ένα τοστ αντί για power bank, να πέσει μετεωρίτης στον ταχυδρόμο ενώ σου το φέρνει.

Πιθανότητες υπάρχουν διάφορες. Λογικά θα είσαι μια χαρά όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...