sakisgri Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 1 ώρα πριν, zio10 είπε Έχει ψωνίσει κανείς από sunsky online; Θεωρείται αξιόπιστο; πιο πολύ για το αν θα έρθει και όχι για το κόστος, είναι πολύ φτηνό αυτό που θέλω. Δεν έχω ψωνίσει, αλλά φαίνεται αρκετά αξιόπιστο. https://uk.trustpilot.com/review/www.sunsky-online.com https://allreviews.ca/online-shopping/sunsky-reviews Αν και διάβασα ειναι για επαγγελματίες και dropshipping, μπορεί να στέλνει και σε ιδιώτες. Αν ειναι Vat included (με φ.π.α.) λογικά δεν θα πληρώσεις τελωνείο, αλλά επέλεξε China post η EMS για να έρθει με τα ΕΛΤΑ. Παράδειγμα: https://www.sunsky-online.com/base/doc!view.do?code=HowToMakeOrder Με ιδιωτική courier πιο πιθανό να σε χρεώσουν, και πολλά, ας ειναι (αν ειναι) Vat Included. https://www.sunsky-online.com/base/doc!view.do?code=dutiesTaxes Γράφει: (μεταφρασμένο) Την 1η Ιουλίου 2021, τέθηκαν σε ισχύ στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) νέοι κανόνες για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σχετικά με τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίοι επηρεάζουν τις πωλήσεις αγαθών σε καταναλωτές της ΕΕ μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ένας αριθμός One-Stop Shop (IOSS) θα πρέπει να παρέχεται στον μεταφορέα για παραγγελίες για τις οποίες η Sunsky έχει εισπράξει ΦΠΑ και οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην ΕΕ από χώρες/περιοχές εκτός ΕΕ. Για να υποστηρίξουμε αυτήν την αλλαγή, έχουμε ενημερώσει τον ιστότοπό μας και το API ώστε να εμφανίζουν τους αριθμούς IOSS για τις ισχύουσες παραγγελίες. 1 1
baader Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου τι ισχυει για αγορες απο iherb ? λενε οτι δεν πληρωνεις τελωνειο πλεον ειναι αληθεια ?
georgep800 Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Καλησπέρα, Σε παραγγελία απο Αγγλία, ο πωλητής αντί για Royal Mail πήρε την απόφαση να το στείλει με FedEx. Το προιόν κοστίζει 25 λίρες και τα μεταφορικά 12,5 λίρες. Να περιμένω καμιά καμπάνα; Το αναφέρω γιατί θυμάμαι πριν χρόνια με DHL είχα πληρώσει υπέρογκο ποσό για μικρής αξίας αντικείμενο. Έχουν αλλάξει πολιτική οι εταιρίες αυτές;
Nabuko Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου 49 λεπτά πριν, georgep800 είπε Να περιμένω καμιά καμπάνα; Εξαρτάται. Έχει πληρωθεί ο φπα ή θα τον πληρώσεις εσύ εδώ? 1. Αν πωλητής δήλωσε και πλήρωσε ΦΠΑ (IOSS/DTP) τότε δεν πληρώνεις κάτι έξτρα. 2. Αν πωλητής ΔΕΝ δήλωσε/πλήρωσε ΦΠΑ Τότε ΦΠΑ 24% (44 € × 0,24 = ~10,5 €) Handling fee FedEx (συνήθως 15–25 €, ανάλογα με τη διαδικασία) Τελικό κόστος: 10,5 € + (15 εώς 25 €) = 25,5 με 35,5 ευρώ. 1
Alexander0 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου παράγγειλα ένα αντικείμενο με τελικό κόστος 65 λίρες και μου έρχεται με ΕΛΤΑ. παρατηρώ στο πινακάκι των ΕΛΤΑ ότι τα αντικείμενα αξίας απο €50-€100 το τέλος εκτελωνισμού είναι €10. Αυτό ειναι το τελικό κόστος; Δεν θα χρεώσουν και ΦΠΑ:
sakisgri Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 32 λεπτά πριν, Alexander0 είπε παράγγειλα ένα αντικείμενο με τελικό κόστος 65 λίρες και μου έρχεται με ΕΛΤΑ. παρατηρώ στο πινακάκι των ΕΛΤΑ ότι τα αντικείμενα αξίας απο €50-€100 το τέλος εκτελωνισμού είναι €10. Αυτό ειναι το τελικό κόστος; Δεν θα χρεώσουν και ΦΠΑ: Ναι, εφόσον ο Φ.Π.Α. (VAT) συμπεριλαμβανόταν στην τιμή, δηλαδή αν αναγραφόταν 'VAT Included' η 'Taxes" και αυτό, αν περάσει τελωνείο. δλδ αν ο πωλητής τα έκανα όλα σωστά (IOSS και declaration) υπάρχει περίπτωση να πάρει διασάφηση χωρίς να χρειαστεί να περάσει τελωνείο. Αν δεν αναγράφεται 'VAT Included', τότε σίγουρα θα περάσει τελωνείο για να εισπραχτεί ο Φ.Π.Α. και μαζί με αυτό τα τέλη εκτελωνισμού 1
Alexander0 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ναι, εφόσον ο Φ.Π.Α. (VAT) συμπεριλαμβανόταν στην τιμή, δηλαδή αν αναγραφόταν 'VAT Included' η 'Taxes" και αυτό, αν περάσει τελωνείο. δλδ αν ο πωλητής τα έκανα όλα σωστά (IOSS και declaration) υπάρχει περίπτωση να πάρει διασάφηση χωρίς να χρειαστεί να περάσει τελωνείο. Αν δεν αναγράφεται 'VAT Included', τότε σίγουρα θα περάσει τελωνείο για να εισπραχτεί ο Φ.Π.Α. και μαζί με αυτό τα τέλη εκτελωνισμού ευχαριστώ για τις πληροφορίες! όχι, δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. πλήρωσα μόνο για την αξία του αντικειμένου + μεταφορικά. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω απο ΑΥΤΟ το πινακάκι των ΕΛΤΑ είναι αν εννοεί ότι για αντικείμενα αξίας απο €50-€100 το τέλος εκτελωνισμού είναι €10 μόνο; δεν θα χρεώσουν και επιπλέον ΦΠΑ; Δηλαδή ΦΠΑ 24% (75 € × 0,24 = ~18 €); Συν τα €10 που αντιστοιχούν στην κατηγορία του αντικειμένου; Δηλαδή τελικό κόστος €10 + €18 = €28; τι απο τα παραπάνω ισχύει σχετικά με το τελικό κόστος; 1
sakisgri Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 10 λεπτά πριν, Alexander0 είπε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! όχι, δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. πλήρωσα μόνο για την αξία του αντικειμένου + μεταφορικά. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω απο ΑΥΤΟ το πινακάκι των ΕΛΤΑ είναι αν εννοεί ότι για αντικείμενα αξίας απο €50-€100 το τέλος εκτελωνισμού είναι €10 μόνο; δεν θα χρεώσουν και επιπλέον ΦΠΑ; Δηλαδή ΦΠΑ 24% (75 € × 0,24 = ~18 €); Συν τα €10 που αντιστοιχούν στην κατηγορία του αντικειμένου; Δηλαδή τελικό κόστος €10 + €18 = €28; τι απο τα παραπάνω ισχύει σχετικά με το τελικό κόστος; Εννοεί, αν ειναι ήδη πληρωμένος ο Φ.Π.Α και περάσει τελωνείο (για τους λόγους που έγραψα πιο πάνω), θα χρεωθείς μόνο τέλη εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία του δέματος. Αν δεν ειναι, όπως στη περίπτωση σου, θα χρεωθείς τον Φ.Π.Α. + τέλη εκτελωνισμού. Όπως έγραψες €10 + €18 = €28 Και η τρίτη περίπτωση ειναι αν ειναι ο Φ.Π.Α. πληρωμένος ήδη και ο πωλητής/κατάστημα έχει κάνει όλη τη διαδικασία σωστά, δεν χρεώνεσαι τπτ. Είναι το κομμάτι που γράφει αυτό: "∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D)" Αν θέλεις διάβασε και μια εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio/
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Για αγορες απο ΗΒ να βάλω πάλι το https://demagr.com/#/aboutUs/ .Δεν θα έχετε ανησυχίες πέρι τελωνείου. Δεν είναι το πιο γρήγορο στα σίγουρα,υπολογίστε στις 10 μέρες να παραλάβετε με acs.Αν έχετε και δωρεάν αποστολή εντός ΗΒ μάλλον δεν θα πληρώσετε ούτε για τα μεταφορικά πιο πολλά στο σύνολο.
corsair04 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Ένα φιλικό μου πρόσωπο προχώρησε σε μια αγορά ενός προϊόντος από Χονγκ Κονγκ, του έδωσαν ένα tracking number από μια εταιρία αποστολής WUYOU…Σήμερα του ήρθε ενημέρωση ότι παρέλαβε το προϊόν και συγκεκριμένα στις 19/9, ενώ το προϊόν δεν το παρέλαβα ποτέ. Μήπως κάποιος ξέρει εάν υπάρχει όντως τέτοια μεταφορική και με ποιον συνεργάζεται ; Το προϊόν ήταν να παραδοθεί στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Πόλη υπήρχε οδός και αριθμός.Όταν πραγματοποίησε την αγορά εμένα μου κίνησε την υποψία γιατί έκανε δυο-τρεις χρεώσεις πρώτα μικρο ποσόν και τον έβαλα και ακύρωσε την κάρτα …
sakisgri Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, corsair04 είπε Ένα φιλικό μου πρόσωπο προχώρησε σε μια αγορά ενός προϊόντος από Χονγκ Κονγκ, του έδωσαν ένα tracking number από μια εταιρία αποστολής WUYOU…Σήμερα του ήρθε ενημέρωση ότι παρέλαβε το προϊόν και συγκεκριμένα στις 19/9, ενώ το προϊόν δεν το παρέλαβα ποτέ. Μήπως κάποιος ξέρει εάν υπάρχει όντως τέτοια μεταφορική και με ποιον συνεργάζεται ; Το προϊόν ήταν να παραδοθεί στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Πόλη υπήρχε οδός και αριθμός.Όταν πραγματοποίησε την αγορά εμένα μου κίνησε την υποψία γιατί έκανε δυο-τρεις χρεώσεις πρώτα μικρο ποσόν και τον έβαλα και ακύρωσε την κάρτα … Τέτοια μεταφορική υπάρχει: https://wuyoushipping.com/ Με ποιον συνεργάζεται ίσως να φαίνεται (αν ειναι legit) αν βάλεις το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ Το parcelsapp.com είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για περιπτώσεις σαν αυτή, γιατί: δείχνει όλες τις ενδιάμεσες στάσεις του δέματος πολλές φορές αποκαλύπτει με ποια courier ή ταχυδρομική συνεργάζεται η αρχική εταιρεία στο τελευταίο στάδιο (π.χ. συνεργάζεται με ΕΛΤΑ ή Speedex) αν το tracking είναι ψεύτικο, δεν θα αντιστοιχεί σε κανονικό δρομολόγιο, ή θα δείχνει ασαφείς/γενικές τοποθεσίες ("delivered to country", χωρίς πόλη ή οδό) Αν όντως φαίνεται παραδόθηκε, είναι πιθανό να πρόκειται για περίπτωση απάτης όπου ο πωλητής/αποστολέας ή κάποιος τρίτος δίνει ψευδές tracking με δήθεν παράδοση, ή να έχει χρησιμοποιηθεί υπηρεσία όπου δεν υπάρχει πραγματική παραλαβή. Αν το tracking δείχνει απλώς “Παραδόθηκε - Ελλάδα” χωρίς ακριβή διεύθυνση ή πληροφορία παραλήπτη, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για παραπλανητικό tracking (π.χ. να παραδόθηκε κάπου αλλού ή να μην παραδόθηκε καθόλου). Τι μπορείτε να κάνετε Επικοινωνήστε με τον πωλητή και ζητήστε αποδείξεις παράδοσης (π.χ. υπογραφή παραλήπτη, φωτογραφία παράδοσης, κατοπτρικό αποδεικτικό από courier). Επικοινωνήστε με την WUYOU μέσω των επίσημων στοιχείων επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους για να επαληθεύσετε την κατάσταση του tracking number. Μπορείτε να στείλετε email στην WUYOU στο [email protected] ή να συμπληρώσετε τη φόρμα στο https://wuyoushipping.com/contact Αν η πληρωμή έγινε με κάρτα ή μέσω κάποιας πύλης πληρωμών που έχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων (chargeback), εξετάστε το ενδεχόμενο να ανοίξετε διαφωνία αν ο πωλητής δεν ανταποκρίνεται. EDIT: Ξέχασα να αναφέρω, είχα δει και αυτό https://www.chinapostaltracking.com/qa/wuyou0322360124-148150 Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από sakisgri 2
aces Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, corsair04 είπε Ένα φιλικό μου πρόσωπο προχώρησε σε μια αγορά ενός προϊόντος από Χονγκ Κονγκ, του έδωσαν ένα tracking number από μια εταιρία αποστολής WUYOU…Σήμερα του ήρθε ενημέρωση ότι παρέλαβε το προϊόν και συγκεκριμένα στις 19/9, ενώ το προϊόν δεν το παρέλαβα ποτέ. Μήπως κάποιος ξέρει εάν υπάρχει όντως τέτοια μεταφορική και με ποιον συνεργάζεται ; Το προϊόν ήταν να παραδοθεί στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Πόλη υπήρχε οδός και αριθμός.Όταν πραγματοποίησε την αγορά εμένα μου κίνησε την υποψία γιατί έκανε δυο-τρεις χρεώσεις πρώτα μικρο ποσόν και τον έβαλα και ακύρωσε την κάρτα … Θα πρέπει αρχικά να δει ποια εταιρεία συνεργάζεται/παραδιδει την αποστολή εδώ στην Ελλάδα. Στο https://parcelsapp.com ενδέχεται να φανεί αυτή η πληροφορία διαφορετικά θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάστημα/WUYOU μήπως κ έστειλαν λανθασμένο tracking ή fake number. Εφόσον έγινε πληρωμή με κάρτα είναι εφικτή η επιστροφή απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο μέσω τραπεζης αν το κατάστημα δεν βοηθήσει/απαντήσει. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από aces 1
Newbie1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Για ενα δεμα δηλωμενης αξιας 510 ευρω που παρελαβα απο DHL τον Αυγουστο, πληρωσα 122 Ευρω ΦΠΑ (24%) και αλλα 56 ευρω αμοιβη τους. Δεν ειχε επιπλεον φορο λογω κατηγοριας HS Code. Μηπως ξερετε ποσο παει η αμοιβη αν ερχοταν με Fedex; Γενικα εχουν διαφορα στις τιμες στις υπηρεσιες τους;
sakisgri Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Newbie1 είπε Για ενα δεμα δηλωμενης αξιας 510 ευρω που παρελαβα απο DHL τον Αυγουστο, πληρωσα 122 Ευρω ΦΠΑ (24%) και αλλα 56 ευρω αμοιβη τους. Δεν ειχε επιπλεον φορο λογω κατηγοριας HS Code. Μηπως ξερετε ποσο παει η αμοιβη αν ερχοταν με Fedex; Γενικα εχουν διαφορα στις τιμες στις υπηρεσιες τους; Περίπου τα ίδια θα πλήρωνες και με FedEx – ίσως και παραπάνω. Γενικά, μεταξύ των ιδιωτικών μεταφορικών εταιρειών (DHL, FedEx, UPS κ.λπ.), οι χρεώσεις για ΦΠΑ, εκτελωνισμό και διαχείριση είναι πάνω-κάτω ίδιες. Πάντως, στην περίπτωσή σου, νομίζω ότι πλήρωσες λιγότερα απ’ ό,τι συνήθως διαβάζω για δέματα αυτής της αξίας. Πολύ πιο φτηνά θα σου έβγαινε αν είχε σταλεί με κρατικό ταχυδρομείο, π.χ. ΕΛΤΑ ή EMS. Όταν φεύγει το δέμα από τη χώρα προέλευσης με εθνικό ταχυδρομείο η EMS, ο εκτελωνισμός στην Ελλάδα γίνεται μέσω ΕΛΤΑ και τα κόστη είναι αρκετά χαμηλότερα. Σε αυτή τη περίπτωση με τα ΕΛΤΑ θα πλήρωνες 25€ (εννοείται + Φ.Π.Α.). Επίσης, αν ο πωλητής προσφέρει την επιλογή DDP (Delivered Duty Paid), συμφέρει. Ρώτα τον αν μπορεί να στείλει έτσι. Πληρώνεις κάτι παραπάνω στο checkout, αλλά όλα (ΦΠΑ, τελωνεία, έξοδα μεταφορικής) είναι ήδη καλυμμένα και το δέμα έρχεται κατευθείαν στην πόρτα σου χωρίς άλλες χρεώσεις. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από sakisgri 2
Newbie1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Εχω επιλογη για DDP μεσω FeDex και μαλιστα ετσι εφερνα τα περισσοτερα δεματα παλιοτερα αλλα τωρα για το δεμα που θελω να φερω ΔΗΛΩΜΕΝΗΣ αξιας 66$ ζητανε 273$ + 53$ VAT. 326$ δλδ συνολο. Με δικο μου εκτελωνισμο με DHL βγαινει 195$ + οτι πληρωσω εδω και με FedeX 190$ + οτι πληρωσω τελωνειο. Αν δηλαδη η διαφορα στην FedeX μεταξυ DDP και απλης ειναι 136$ σκεφτομαι αν το στειλω με την απλη μηπως τα φαω ετσι κ αλλιως στο τελος. Ενω με DHL αν παω με την λογικη του δεματος του Αυγουστου θα πληρωσω καπου 66$=56 Ευρω * 24% = 13 + 55(υπηρεσια μπορει και λιγοτερο)= 70 ευρω καπου 82$ τελωνειο. Οποτε FedeX DDP και DHL φαινεται να εχουν διαφορα κανα 50αρη με υπολογισμους. DHL DDP δεν εχω επιλογη. Κλασικο ταχυδρομειο USPS βγαινει πανω απο 450$ λογω μεγεθους. Το προφανες ειναι να παω με DHL γιατι η FedeX μοιαζει ακριβοτερη. Περισσοτερο ηθελα να δοκιμασω Fedex για να δω τις διαδικασιες της να εχω μια εικονα για αυτο ρωτησα αν εχουν μεγαλη διαφορα. Για να μην το κρυβω μηπως βοηθηθουν κ αλλοι, μιλαμε για parcel forward υπηρεσια και συγκεκριμενα την Planet Express.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα