Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ,

Ελπιζω να ειστε καλα θελω να μοιραστω τις σκεψεις μου και την ιστορια μου πολυ γρηγορα και θα θελα να ακουσω τις αποψεις σας .

Ειμαι 22 ετων και περιμενω να μπω στρατο τους επομενους μηνες .Πριν απο αυτο δουλευα σε μια διαφημιστικη για 2 μηνες ομως εφυγα γιατι δεν μου αρεσε .

Εχω τελιωσει μαγειρικη σχολη και εχω δουλεψει 6 μηνες ως μαγειρας .Στο ενδιαμεσο για περιπου 1,5 - 2 χρονια ασχολουμουν με διαφορα πραγματα στο ιντερνετ . Γενικα ως μαγειρας θα μπορουσα να βρω δουλεια αλλα η αληθεια ειναι πως δεν μαρεσει ιδιαιτερα για αυτο οπως καταλαβατε εχω ασχοληθει και με αλλα πραγματα .Προσωπικα θα μου αρεσε μια δουλεια σε καποια εταιρεια οπου θα μπορει να υπαρχει.καποια εξελιξη με τον καιρο και θα μπορεις να εχεις πιο διοικητικες αρμοδιοτητες .

Γενικα θελω να ρωτησω αν σε μια.εταιρεια ,πχ πολυεθνικη τυπου ικεα η πρακτκερ η ακομα και σε αλλους κλαδους οχι απαραιτητα πολυκαταστηματα, μπορω να ξεκινησω ως πωλητης και να εχω καποια εξελιξη χωρις καποιο πτυχιο ;

'Η γενικα δεν υπαρχουν προοπτικες και απλα μενεις πωλητης ;

Επισης αν ξερει κανεις να μου καμια εταιρεια που αξιζει να στειλω βιογραφικο ευπροσδεκτο ..Αυτα .

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είσαι μάγειρας και θέλεις να κάνεις δουλειά με διοικητικές αρμοδιότητες; Θα έπρεπε να διάβαζες περισσότερο στο σχολείο και να μην πήγαινες σε μαγειρική αλλά σε κάποιο σοβαρό τμήμα Πανεπιστημίου.

Πωλητής μπορείς να γίνεις και να πληρώνεσε καλά με ποσοστά επί των πωλήσεων. Αλλά με πολύ ιδρώτα. Και πρέπει να έχεις και ταλέντο για να το κάνεις, δεν κάνει ο καθένας πωλήσεις.

Γνώμη μου συνέχισε μαγειρική. Από βοηθός μάγειρα να αρχίσεις και μπορείς να κάνεις άλματα στην καριέρα σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sotitis είπε

22 ετων 

δουλευα σε  διαφημιστικη  εφυγα δεν μου αρεσε .

Εχω τελιωσει μαγειρικη  θα μπορουσα να βρω δουλεια αλλα η αληθεια ειναι πως δεν μαρεσει  .

θα μου αρεσε δουλεια  οπου  μπορεις να εχεις πιο διοικητικες αρμοδιοτητες .

μπορω να  εχω  εξελιξη χωρις πτυχιο ;

6MJukuQ.jpg

Επεξ/σία από momotis
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα ελεγα να συνεχίσεις με την μαγειρική μιας και εχεις πτυχίο και αυτο θα σε βοηθήσει να βρεις ποιο ευκολα δουλεια απο το να πας καπου χωρις να εχεις κανενα χαρτι , μην νομίζεις οτι η περισσότεροι κανουν την δουλεια που τους αρεσει, φτάνει να εισαι καλος σε αυτο που κανεις ;)

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.

Σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, είχα ακούσει (πριν 15 χρόνια όμως) για άτομα που ξεκίνησαν ως απλοί υπάλληλοι και γίνανε διευθυντές καταστήματος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, techartware είπε

Σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, είχα ακούσει (πριν 15 χρόνια όμως) για άτομα που ξεκίνησαν ως απλοί υπάλληλοι και γίνανε διευθυντές καταστήματος.

με μαγικό ραβδί σίγουρα όχι, δούλεψαν σκληρά, περάσαν από 50 κύματα, υπερωρίες, παίρναν πρωτοβουλίες σε δύσκολες καταστάσεις και ανέβηκαν. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ΙΚΕΑ έχει δικό του μεταπτυχιακό για να προωθήσει εσωτερικά τους καλούς. Τα My Market πρόσφατα πήραν νέους πτυχιούχους για assistant manager με σκοπο να γινουν διευθυντές καταστήματος. Αν δεν έχεις κωλόβυσμα, μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κάτι πλέον. 'Η διάβασε πολύ για πτυχίο και μεταπτυχιακό ή κοίτα κανένα επάγγελμα που δεν κοιτάνε τυπικά προσόντα αλλά αν μπορείς να κάνεις την δουλειά, όπως η μαγειρική.

Επεξ/σία από idomeneas7
Δημοσ.

Ίσως πριν ξεκινήσεις κάπου, θα έπρεπε κατά την διάρκεια της συνέντευξης να συζητήσεις για το αν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης. Εξάλλου πολλές αγγελίες μιλάνε για θέσεις με προοπτικές εξέλιξης (όσο αυτό δεν είναι απλά διαφημιστικό). Παρόλα αυτά, αν τόσο πολύ σε ενδιαφέρει η εξέλιξη, θα μπορούσες μελλοντικά να κάνεις και κάποιες part-time σπουδές εξ' αποστάσεως, αν κρίνεις ότι αυτό θα σε βοηθούσε. Προφανώς όπως σου είπαν χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά και ικανότητες (το αποτέλεσμα μετράει). 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, techartware είπε

Ίσως πριν ξεκινήσεις κάπου, θα έπρεπε κατά την διάρκεια της συνέντευξης να συζητήσεις για το αν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης.

Αυτό είναι το ίδιο με το να ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού αν υπάρχουν προοπτικές γάμου.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Αυτό είναι το ίδιο με το να ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού αν υπάρχουν προοπτικές γάμου.

Δεν νομίζω ότι η αναλογία ισχύει. Δεν είναι κακό μια εταιρία να παρουσιάσει την πολιτική της, πχ αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος να ανέβει ιεραρχικά αν δεν έχει τα τυπικά προσόντα.   

Επίσης δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι κακό από το πρώτο / πρώτα ραντεβού να φανεί αν υπάρχει πχ η διάθεση για οικογένεια. 🙂

Το θέμα όμως Σωτήρη είναι τι ψάχνεις. Πχ εξέλιξη για παραπάνω μισθό ? Η απλά η διοίκηση (αν και συνήθως έχει  παραπάνω μισθό). Δεν θα έπρεπε να λάβεις υπόψιν και τι σου αρέσει ή τι καταφέρεις καλύτερα?

Επεξ/σία από techartware
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sotitis είπε

Γενικα θελω να ρωτησω αν σε μια.εταιρεια ,πχ πολυεθνικη τυπου ικεα η πρακτκερ η ακομα και σε αλλους κλαδους οχι απαραιτητα πολυκαταστηματα, μπορω να ξεκινησω ως πωλητης και να εχω καποια εξελιξη χωρις καποιο πτυχιο ;

Σε πολυεθνικές χώρις πτυχίο δεν εχεις ιδίαιτερες προοπτικές εξέλιξης. Δυστυχως (ή ευτυχως) δεν ζούμε στο 60 πχ. που με σκληρή και μόνο δουλεια και χωρίς κανενα "χαρτί" μπορούσες να ανέβεις στην ιεραρχία. Επίσης να ξέρεις οτι ο ανταγωνισμός εκει έξω είναι τεράστιος.

Επειδή δεν ξέρω τι ίσως εχεις στο μυαλό σου εννοώντας διοικητικές θέσεις, ρίξε μια ματια σε αγγελίες στο Linkedin πχ. σε πολυεθνικές να δεις τι ζητάνε γενικά.

Εφόσον σε ενδιαφέρουν διοικητικές θέσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι να γραφτεις σε κάποια ανώτατη σχολή και να πάρεις κάποιο πτυχίο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, techartware είπε

Δεν νομίζω ότι η αναλογία ισχύει. Δεν είναι κακό μια εταιρία να παρουσιάσει την πολιτική της, πχ αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος να ανέβει ιεραρχικά αν δεν έχει τα τυπικά προσόντα.   

Επίσης δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι κακό από το πρώτο / πρώτα ραντεβού να φανεί αν υπάρχει πχ η διάθεση για οικογένεια. 

Και τα δύο χτυπάνε το ίδιο άσχημα και είναι επιεικώς χαζό να τα ρωτήσεις. Εξέλιξη ίσως υπάρξει αν βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος από μέσα, αλλιώς θα πάρουν απ' έξω. Γάμος ίσως υπάρξει αν ταιριάζει ο ένας στον άλλον και πάει εκεί το πράγμα από μόνο του σε βάθος χρόνου. Δεν σε ξέρουν καν, τι περιμένεις να ακούσεις δηλαδή?

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Δεν ισχυει αυτό. Σε συνεντεύξεις σε δουλείες εκτός Ελλάδας, επιβάλλεται να ρωτήσεις για την εξέλιξη που ίσως έχεις. Σε αντιθετη περίπτωση δείχνει αδιαφορία για την θέση.

Τώρα στο εσωτερικό δεν ξέρω τι γίνεται πλέον. Εχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο να θεωρουν τραγική αυτη την ερώτηση;

Επεξ/σία από rg550
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...