Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

Οποτε μεχρι τωρα ΔΕΝ ξερουμε τι θα γινει με τα τωρινα 50ρικα.

Δηλαδη δεν ξερουμε αν σε 15 χρονια με ενα παλιο 50ρικο:

1. θα μπορω να παω στο μαγαζι της γειτονιας και να αγορασω τσιγαρα
  2. θα πρεπει να παω σε καποια τραπεζα/ανταλλακτηριο να τα αλλαξω με καινουργια

Βγάζε σιγά σιγά από κει που `χεις κριμένα τα παλιά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και αντικατέστησε τα με καινούργιας κοπής….    

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, thant είπε

Αυτό που λες είναι το σωστό, ισχύει όμως στη θεωρία. Στην πράξη τα ΑΤΜ βγάζουν οτι να ναι..

Ειναι αληθεια, στα atm βαζουν ακομη και παλια και κανουρια 50αρικα, εν μερη κατανοητο λογω της ελειψης ρευστοτητας των τραπεζων πριν απο λιγα χρονια αλλα οχι πλεον, απλα ειναι ελληνικες τραπεζες και, ως συνηθως, κανουν οτι γουσταρουν.

3 ώρες πριν, tzelen είπε

Αν δεν κάνω λάθος, αν πας σε τράπεζα με 500ικο να στο χαλάσουν, θα σε χρεώσουν προμήθεια.

Σε ελληνικη τραπεζα; πολυ πιθανον, οι ελληνικες τραπεζες χρεωνουν οτι γουσταρουν χωρις να τους νοιαζουν οι κανονες.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια απο προσωπική εμπειρια πριν μερικους μηνες που πληρώθηκα στην δουλεία μου με 500 ευρα απο καποιον πελατη, αφου πηγα στην εθνικη Τράπεζα της Ελλάδος να τα χαλασω, δεδομενου του οτι  δεν το δέχονται πλέον σούπερ μάρκετ και μαγαζια,  μου κρατησαν προμηθεια 1% στο καθε χαρτονόμισμα και με εβαλαν να υπογραψω με αριθμό ταυτοτητας γυρω στα 4 έντυπα.  

• Confused 1
Δημοσ.

Σε περίπτωση που ζητήσεις κατάθεση αντί να στα χαλάσουν, τότε κρατάνε προμήθεια; Αν δεν κρατάνε προμήθεια τότε μπορείς να τα καταθέσεις στον λογαριασμό σου είτε για αποταμίευση, είτε για να τα βγάλεις εκ των υστέρων από το ΑΤΜ, είτε για να τα διαχειριστείς κάπως αλλιώς (πχ να πληρώσεις κάτι μέσω e-banking ή με την χρήση κάρτας).

• Like 3
Δημοσ.

Καλύτερα που θα τα καταργήσουν πάντως. Μόνο μια φορά στην ζωή μου είδα μπροστά μου και έπιασα στα χέρια μου 500ρικο όταν μας είχε πληρώσει ο ενοικιαστής την εγγύηση και το πρώτο νοίκι για ένα διαμέρισμα, μάλιστα οι δικοί μου με ρωτούσαν να το προσέξω αν ήταν πλαστό. Για 200ρικο, λίγες φορές έχω πιάσει ίσως 4-5, πάντως λιγότερες από 10. 

Πρακτικά είναι ένα σχεδόν άχρηστο χαρτονόμισμα, ο μόνος λόγος να το χρειαστεί κάποιος είναι για αγορά μετρητών πολύ μεγάλης αξίας, αλλά μόνο κάποιος με κάλο στον εγκέφαλο θα ρισκάρει να μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επάνω του αντί να κάνει την αγορά/πληρωμή μέσω χρεωστικής ή ebanking. 

Οι μόνοι που μας μένουν είναι όσοι ασχολούνται με παράνομες πράξεις και ενέργειες.

Δημοσ.

Εγώ πάντως τα δίνω στον Ρέμο στην Μύκονο και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα 

Το cohiba δεν ανάβει και τόσο καλά βέβαια, αλλά τα βουτάω στην Μπελβεντέρε και μετά παίρνουν εύκολα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ πάντως τα δίνω στον Ρέμο στην Μύκονο και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα 

Το cohiba δεν ανάβει και τόσο καλά βέβαια, αλλά τα βουτάω στην Μπελβεντέρε και μετά παίρνουν εύκολα

Η ζωή είναι για αρχοντες σαν αυτό που περιγράφεις και όχι σαν και εμάς που δεν έχουμε δει από κοντά ποτέ κάτι τέτοιο. Η μπελβε η πενταλιτρη ανάβει καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να τα καταργήσουν ωρε τα 500άρικα και ακόμη περισσότερο τα 50άρικα που όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί ? εγω λέω να βγάλουν και 1000άρικο εδώ είχαν τα Χιλιοδόλαρα στήν αμερική (και 5 και 10 και 100 χιλιάδες χαρτονόμισμα είχαν μέχρι το 1969... )για να κάνουμε την δουλειά μας 💲,γιατί να μην έχει το ευρώ μεγάλα χαρτονομίσματα εεε ? Και πέραν του χιούμορ,γιατί τρώγονται τόσο τον τελευταίο καιρό ώστε να μην χρησιμοποιούμε μετρητά για αγορές ? για να τρώμε την πλαστικούρα και να δεχόμαστε τα ανύπαρκτα/φτιαχτά ψηφία του συστήματος στούς τραπεζικούς υπολογιστές πιο εύκολα ?  :ph34r:

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Γιατί να τα καταργήσουν ωρε τα 500άρικα και ακόμη περισσότερο τα 50άρικα που όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί ? εγω λέω να βγάλουν και 1000άρικο εδώ είχαν τα Χιλιοδόλαρα στήν αμερική (και 5 και 10 και 100 χιλιάδες χαρτονόμισμα είχαν μέχρι το 1969... )για να κάνουμε την δουλειά μας 💲,γιατί να μην έχει το ευρώ μεγάλα χαρτονομίσματα εεε ? Και πέραν του χιούμορ,γιατί τρώγονται τόσο τον τελευταίο καιρό ώστε να μην χρησιμοποιούμε μετρητά για αγορές ? για να τρώμε την πλαστικούρα και να δεχόμαστε τα ανύπαρκτα/φτιαχτά ψηφία του συστήματος στούς τραπεζικούς υπολογιστές πιο εύκολα ?  :ph34r:

Το δεύτερο άχρηστο post της ημέρας μετά τον άλλον στο thread για τα μαϊμού προϊόντα. 

Κανένας δεν ανέφερε να καταργηθούν τα 50αρικα, απλά άλλαξαν και συζητάνε κάποιοι αν το παλιό χαρτονόμισμα θα μπορεί να αντικατασταθεί.

Τα 500ρικα καλώς θα τα καταργήσουν για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο post.

Πολύ ευχαρίστως να βγάλουν και χιλιάρικο, κάτσε να πληρώσεις ως φορολογούμενος μέσα στην Ε.Ε το κόστος εκτύπωσης.

Κάτσε να στοιβάζεσαι στα ταμεία των super market ή να τσακώνεσαι με τον κάθε μαγαζάτορα επειδή δεν έχεις ψιλά για τα ρέστα, κάτσε να στήνεσαι στην ΔΕΗ στην εφορία και στην τράπεζα για τις δουλειές σου.

Οι ηλεκτρονικές αγορές θα γίνουν υποχρεωτικές έτσι κι αλλιώς απ' την Ε.Ε. Αν δεν τις θες κάτσε να πληρώνεις σε φόρους το μαύρο χρήμα από την φοροδιαφυγή με τα μετρητά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλύτερα που θα τα καταργήσουν πάντως. Μόνο μια φορά στην ζωή μου είδα μπροστά μου και έπιασα στα χέρια μου 500ρικο όταν μας είχε πληρώσει ο ενοικιαστής την εγγύηση και το πρώτο νοίκι για ένα διαμέρισμα, μάλιστα οι δικοί μου με ρωτούσαν να το προσέξω αν ήταν πλαστό. Για 200ρικο, λίγες φορές έχω πιάσει ίσως 4-5, πάντως λιγότερες από 10. 

Πρακτικά είναι ένα σχεδόν άχρηστο χαρτονόμισμα, ο μόνος λόγος να το χρειαστεί κάποιος είναι για αγορά μετρητών πολύ μεγάλης αξίας, αλλά μόνο κάποιος με κάλο στον εγκέφαλο θα ρισκάρει να μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επάνω του αντί να κάνει την αγορά/πληρωμή μέσω χρεωστικής ή ebanking. 

Οι μόνοι που μας μένουν είναι όσοι ασχολούνται με παράνομες πράξεις και ενέργειες.

Δουλεύω σε μουσείο και πρόσφατα ήρθε μια κυρία και μας έδωσε 200ευρω για ένα εισιτήριο κόστους 2 ευρώ, της δώσαμε ρέστα 198 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπτε να απαγορευτούν τα μεγάλα χαρτονομίσματα για αγορές μικρού κόστους.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Δουλεύω σε μουσείο και πρόσφατα ήρθε μια κυρία και μας έδωσε 200ευρω για ένα εισιτήριο κόστους 2 ευρώ, της δώσαμε ρέστα 198 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπτε να απαγορευτούν τα μεγάλα χαρτονομίσματα για αγορές μικρού κόστους.

200ρικο για 2ευρώ? Ο Χριστός και η μάνα του! Εγώ έχει τύχει κάποιες φορές να πληρώσω με 50ρικο για αγορές διαφόρων προϊόντων και οι άνθρωποι να μην έχουν ψιλά και να παιδεύονται να μου βρούνε. Π.χ αγορά μιας συσκευής με 50ρικο που είχε τιμή 20.1 ευρώ. Τώρα τι τα ήθελαν τα 10 λεπτά στο κόστος.... Μου έδωσαν ρέστα ένα 10ρικο σε χάρτινα, μου έδωσαν τα υπόλοιπα 10 σε μονόευρα δίευρα πενηντάλεπτα, μου έδωσαν τα υπόλοιπα 7-8 ευρώ σε κέρματα που τα έψαχναν στο ταμείο και για τα υπόλοιπα 2-3 άνοιγαν τα πορτοφόλια τους τα συρτάρια τους, στο τέλος προσφέρθηκε ένας υπάλληλος. Τώρα με την χρεωστική κάρτα έχω βρει την ηρεμία μου σε αυτά τα θέματα. Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν π.χ με τα ντελίβερι, τα ψιλά δυστυχώς ξοδεύονται εύκολα.

Αυτή με το 200ευρω αν είχα μαγαζί και ήτανε να μου πάρει όλα τα ψηλά με αποτέλεσμα να μην έχω να δώσω σε άλλους, θα της έλεγα να αγοράσει από αλλού.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς φίλε Βασίλη_29  δεν κατάλαβες το τι ήταν ειπωμένο με χιούμορ και τι οχι,αφού φαίνεται πως πήρες στα σοβαρά αυτο που είπα πιο πάνω για το χιλιάρικο...

Αναφέρθηκε στο αρχικό πόστ και σε κάποια άλλα πως κάπου γίνεται"πανικός" γιατί θα αποσυρθούνε και δεν θα γίνονται δεκτά !,αυτό (εάν και εφόσον γινότανε),δεν είναι ανάλογο με το οτι θα καταργηθούνε τελικά ?

Καλά που είσαι και εσυ να ελένχεις και να επισημαίνεις τα άχρηστα πόστ της ημέρας ! ας κάνεις αίτηση να σε προσλάβουνε αν θέλεις να έχεις αυτό το καθήκον,γιατί χρειάζεται ιδιαίτερα έξυπνα παιδιά το site. 

Απο κει και πέρα,καλό θα ήταν να προβληματίζεται και λίγο παραπάνω ο κόσμος πράγματα όπως αυτό που έγραψα στο τέλος,στα σούπερ μάρκετ/μαγαζιά ναι βέβαια μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα το 500άρικο (και το 200άρικο),δεν είπε κανείς το αντίθετο,όμως αυτή η καραμέλα με την φοροδιαφυγή δεν δικαιολογεί τα πάντα,γιατί θα πρέπει να μην δέχονται μετρητά πάνω απο κάποιο ποσό ιδιαίτερα όταν κάνεις μεγαλύτερες αγορές σε μεγάλα καταστήματα ? όταν αγοράζεις κάτι απο ενα μαγαζί που ξεπερνά τα 500 ευρώ και ζητάν να σου το στέλνουν αντικαταβολή,λένε δεν δέχονται μετρητά,εδω κάνει "αμάν" ο κόσμος και τα μαγαζιά για να κινηθούνε που λένε πως δεν έχουν μετρητά να κινηθεί η αγορά,όμως όταν αγοράσεις μια κάρτα γραφικών που έχει 520 και Την πληρώνεις με αντικαταβολή στο σπίτι σου,σου λένε πως δεν δέχονται.

Προωθείται λοιπόν πολύ το άυλο (και κατ εμέ χωρίς αντίκρισμα εδω και καιρό) χρήμα ολο και περισσότερο,αυτό το βασικό ήθελα να επισημάνω και ίσως να θέσω και κάποιους προβληματισμούς.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, gokuthelegend said:

Δεν είσασταν υποχρεωμένοι να το δεχτείτε, οπότε άσχετο το "θα έπρεπε". Αν η επιχείρηση θέλει, το κάνει.

Δημοσ.

Τι; Σοβαρα δεν εχουν υποχρεωση να δεχθουν νομιμο χρημα; Δηλαδη τι, εχουν δικαιωμα να δεχονται οτι τους βολευει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δώσεις μόνος σου τον ορισμό του "νόμιμου χρήματος" θα διαπιστώσεις πως δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν έχει ένας ιδιώτης την υποχρέωση να το δεχτεί για μια συναλλαγή.

Υποχρέωση να το δεχτούν έχουν μόνο εκείνοι που τους χρωστάς. Δε μπορεί δηλαδή να μου χρωστάς επίσημα 100 ευρώ και να δέχομαι αποπληρωμή μόνο με αίμα και να λέω ότι μέχρι να με πληρώσεις με αίμα θα τοκίζεται. Αντίθετα, αν έχω στη βιτρίνα μου κάτι και το δίνω μόνο με αντάλλαγμα ένα σακί αλεύρι, φυσικά δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω τα ευρώ που μου προσφέρεις αντί για αλεύρι.

Επεξ/σία από defacer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...