Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχει η μάνα μου την παρακάτω κουζινομηχανή, δεκαετία και βάλε και τα λεφτά της τα έβγαλε με το παραπάνω.

Πριν λίγο καιρό σταμάτησε να επιταχύνει, γυρνάει αλλά δεν ανταποκρίνεται καθόλου σε αλλαγές τις ταχύτητας. Ο ηλεκτρολόγος, της είπε ότι δεν επισκευάζεται.

Έχω δει και από παλιότερες ζημιές που είχαμε σε διάφορα ηλεκτρικά ότι οι ηλεκτρολόγοι αν θεωρούν ότι το κόστος εργατικών και ανταλλακτικών είναι πολύ μεγάλο ή αν είναι πολύς ο μπελάς για λίγα χρήματα δεν το κάνουν, θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας.

Είναι καμμένο; Μπορεί να επισκευαστεί;

Παίρνει ρεύμα, γυρνάει κανονικά αλλά δεν επιταχύνει οπότε πρακτικά είναι μη λειτουργικό αφού δεν μπορεί να κόψει/ ζυμώσει κτλ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

vintage-braun-multipractic-4259-food-processor-5613736-1_800X600.jpg?8992f868d8c36bb9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, janus5555 είπε

οι ηλεκτρολόγοι αν θεωρούν ότι το κόστος εργατικών και ανταλλακτικών είναι πολύ μεγάλο ή αν είναι πολύς ο μπελάς για λίγα χρήματα δεν το κάνουν

ισχυει.. και ειναι και λογικο εδω που τα λεμε, μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να σου βγαλει μια 15ετια ακομα κλπ αλλα με 80ευρω παιρνεις καινουριο

να σου ζητήσει 30ευρω το ανταλλακτικό(και ειναι και ακριβα τα καταραμένα) και ενα 20ρικο τη δουλεια ;

Η αλλη εναλλακτική ειναι να παρεις το ανταλλακτικό εσυ και να του ζητήσεις να στο επισκευάσει, οποτε θα χρεωσει μονο την εργασία.

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.

Πολλές φορές επειδή βαριούνται να ψάξουν να βρουν ένα ανταλλακτικό που κοστίζει ελάχιστα και να ανοίξουν όλη τη συσκευή για να πάρουν ένα 20αρικο, που είναι "λίγα" λεφτά σε σχέση με αυτά που έχουν συνηθίσει, σου ρίχνουν άκυρο. Και πετάς κάτι που είναι λειτουργικό και οκ. Είχαμε σίδερο που ο ένας το έβγαλε καμμένο και για πέταμα και ο επόμενος το επισκεύασε με 10ε σύνολο..

Η ερώτηση μου είναι αν ισχύει αυτό που λέει ότι επειδή δεν επιταχύνει είναι καμμένο και για πέταμα.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να το ελέγξω, τί να δω κτλ;

Δημοσ.

διάβασα "Καζινομηχανή" και χάρηκα στην αρχή 😂

ο διακόπτης (πιθανά) να σου χάλασε, πρέπει να βρεις αντίστοιχο, θα χρειαστεί να το ανοίξεις (εκτός πρίζας πάντα) και να δεις τι γράφει πάνω το ανταλλακτικό του.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για ένα παρόμοιο της philips του '95 μοντέλο, δεν υπήρχαν αναλλακτικά ούτε για δείγμα, (χαλασμένος διακόπτης), λόγω παλαιότητας και πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν τα οικονομικά σας είναι καλά και μια μικρή εξοικονόμηση από την επισκευή θα έχει μεγάλη σημασία.

Αλλά κάνε μια χάρη στη μάνα σου και πάρε της ένα καινούριο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitris85 είπε

Για ένα παρόμοιο της philips του '95 μοντέλο, δεν υπήρχαν αναλλακτικά ούτε για δείγμα, (χαλασμένος διακόπτης), λόγω παλαιότητας και πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. 

τον διακόπτη μπορείς να τον βολέψεις με έναν περίπου ίδιο, απλά θα φαίνονται τα καλώδια έξω 😁

Δημοσ.
5 ώρες πριν, janus5555 είπε

Πολλές φορές επειδή βαριούνται να ψάξουν να βρουν ένα ανταλλακτικό που κοστίζει ελάχιστα και να ανοίξουν όλη τη συσκευή για να πάρουν ένα 20αρικο, που είναι "λίγα" λεφτά σε σχέση με αυτά που έχουν συνηθίσει, σου ρίχνουν άκυρο. Και πετάς κάτι που είναι λειτουργικό και οκ. Είχαμε σίδερο που ο ένας το έβγαλε καμμένο και για πέταμα και ο επόμενος το επισκεύασε με 10ε σύνολο..

Η ερώτηση μου είναι αν ισχύει αυτό που λέει ότι επειδή δεν επιταχύνει είναι καμμένο και για πέταμα.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να το ελέγξω, τί να δω κτλ;

Σε γενικές γραμμές σε εσένα το κόστος ειναι το ανταλλακτικό και τα εργατικά, στο οποιο συμπεριλαμβάνεται το ψάξιμο του ανταλλακτικου σαν χρόνο. Αν το συνολικό κόστος ειναι τουλάχιστον σχεδόν ιδιο με αγορά καινουργιας συσκευής τοτε σε συμφερει να πας σε καινουργιο. Μπορεις βέβαια να ζητήσεις και 2η-3η γνώμη απο αλλο τεχνικό, που υπάρχουν αρκετοί.

Πάντως γενικά να ξέρεις οτι κάνενα τεχνικό δεν τον συμφέρει να ψάχνει να βρει ανταλλακτικά γιατι το περιθώριο κέρδους ειναι αστείο ΣΥΝ οτι γίνονται λάθη στους κωδικους απο τις ίδιες τις εταιρίες. Εξαίρεση κωδικοι που χαλάνε συνέχεια (π.χ ρουλεμάν πλυντηρίων)

Θες να εχεις κολλητό ένα τεχνικό; Αγόραζε απο αλλου το ανταλλακτικό (βρες μονος σου ποιο ειναι που να ταιριάζει), φέρε τον να στο περάσει και μετα αγοραζε απο αυτόν αναλλώσιμα.

Θες απο την αλλη να σε βλέπει σαν σπασαρχίδη; Ρώτα πόσο κάνει η επισκευή και μετά αρχισε του τις γκρίνιες και τα παζάρια, γιατί το ενα γιατί το αλλο, μα εγω το βρίσκω στο aliexpress 1,23 ευρω, κλπ κλπ.

Δημοσ.

ποτενσιομετρο νομιζω λεγεται το ανταλλακτικο. ενας ηλεκτρονικος θα ξερει καλυτερα βεβαια.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δώσαμε πολλή έμφαση στον ηλεκτρολόγο ενώ εγώ ήθελα πιο πολλές λεπτομέρειες για την ανίχνευση του προβλήματος!

15 ώρες πριν, Ison_ είπε

Δεν ξέρω αν τα οικονομικά σας είναι καλά και μια μικρή εξοικονόμηση από την επισκευή θα έχει μεγάλη σημασία.

Αλλά κάνε μια χάρη στη μάνα σου και πάρε της ένα καινούριο...

Τα οικονομικά μας αντέχουν καινούριο αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με την άποψη "πάλιωσε άρα πέτα το και πάρε ένα καινούριο" ασχέτως λειτουργικής κατάστασης, προσπαθώ να μην πετάω εύκολα ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί το λες όμως; Αυτή η συσκευή έκανε παπάδες και άντεξε και πολλά χρόνια.

15 ώρες πριν, isay είπε

Σε γενικές γραμμές σε εσένα το κόστος ειναι το ανταλλακτικό και τα εργατικά, στο οποιο συμπεριλαμβάνεται το ψάξιμο του ανταλλακτικου σαν χρόνο. Αν το συνολικό κόστος ειναι τουλάχιστον σχεδόν ιδιο με αγορά καινουργιας συσκευής τοτε σε συμφερει να πας σε καινουργιο. Μπορεις βέβαια να ζητήσεις και 2η-3η γνώμη απο αλλο τεχνικό, που υπάρχουν αρκετοί.

Πάντως γενικά να ξέρεις οτι κάνενα τεχνικό δεν τον συμφέρει να ψάχνει να βρει ανταλλακτικά γιατι το περιθώριο κέρδους ειναι αστείο ΣΥΝ οτι γίνονται λάθη στους κωδικους απο τις ίδιες τις εταιρίες. Εξαίρεση κωδικοι που χαλάνε συνέχεια (π.χ ρουλεμάν πλυντηρίων)

Θες να εχεις κολλητό ένα τεχνικό; Αγόραζε απο αλλου το ανταλλακτικό (βρες μονος σου ποιο ειναι που να ταιριάζει), φέρε τον να στο περάσει και μετα αγοραζε απο αυτόν αναλλώσιμα.

Θες απο την αλλη να σε βλέπει σαν σπασαρχίδη; Ρώτα πόσο κάνει η επισκευή και μετά αρχισε του τις γκρίνιες και τα παζάρια, γιατί το ενα γιατί το αλλο, μα εγω το βρίσκω στο aliexpress 1,23 ευρω, κλπ κλπ.

Είναι οφ τοπικ το θέμα αυτό αλλά νομίζω ότι αυτή είναι γενικά η κατάσταση και τη θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και άκρως αντιεπαγγελματική. Πρακτικά κάποιος πιο ηλικιωμένος/ άσχετος που δεν έχει ευχέρεια να ψάξει και ονλν για ανταλλακτικά, ό,τι του χαλάει πρέπει να το πετάει επειδή ο μάστορας της γειτονιάς βαριέται να το φτιάξει!

Με το ίδιο σκεπτικό φίλε μου, οι δικηγόροι δεν θα έπρεπε να κάνουν μεταφράσεις επειδή είναι χρονοβόρες και δεν πληρώνονται καλά και οι μηχανικοί δεν θα έπρεπε να κάνουν ενεργειακά πιστοποιητικά για τον ίδιο λόγο... Να σου πω εγώ το αντίστροφο: θες να έχεις καλούς και σταθερούς πελάτες; Να έχεις όρεξη να τους εξυπηρετήσεις, να είσαι ειλικρινής και να μη περιμένεις να βγάλεις μεροκάματο με μισή ώρα δουλειά.

@Pokemon640 κανέναν οδηγό που δείχνει πως το ανοίγω και πως ελέγχω αν όντως ο διακόπτης έχει το πρόβλημα;

Δημοσ.

Ισως να μπορείς να καταργήσεις το διακόπτη, και να το δουλεύεις στη φουλ ταχύτητα αν δε έχει καεί-αρπάξει το μοτέρ. Πήγαινε το για επισκευή πες του το αυτό αν δεν βρούν ανταλλακτικά. Τώρα πόσο θα σου ζητήσει για τη πατέντα; Κανα 20 τουλάχιστον.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, janus5555 είπε

Είναι οφ τοπικ το θέμα αυτό αλλά νομίζω ότι αυτή είναι γενικά η κατάσταση και τη θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και άκρως αντιεπαγγελματική. Πρακτικά κάποιος πιο ηλικιωμένος/ άσχετος που δεν έχει ευχέρεια να ψάξει και ονλν για ανταλλακτικά, ό,τι του χαλάει πρέπει να το πετάει επειδή ο μάστορας της γειτονιάς βαριέται να το φτιάξει!

Με το ίδιο σκεπτικό φίλε μου, οι δικηγόροι δεν θα έπρεπε να κάνουν μεταφράσεις επειδή είναι χρονοβόρες και δεν πληρώνονται καλά και οι μηχανικοί δεν θα έπρεπε να κάνουν ενεργειακά πιστοποιητικά για τον ίδιο λόγο... Να σου πω εγώ το αντίστροφο: θες να έχεις καλούς και σταθερούς πελάτες; Να έχεις όρεξη να τους εξυπηρετήσεις, να είσαι ειλικρινής και να μη περιμένεις να βγάλεις μεροκάματο με μισή ώρα δουλειά.

Δεν κατανόησες τι έγραψα. Δεν είπα βαριέταί, σου εξήγησα πως δουλευει το σύστημα για να βγάζει και αυτός μεροκάματο και εσύ να εχεις οικονομικές επισκευές. Επειδή ξέρω απο μέσα κάποια πράγματα, το να βρεις ενα ανταλλακτικό, ειδικά για παλιό μηχάνημα δεν ειναι τόσο απλό και με ρίσκο να μην κάνει (πακέτο και χαμενα χρήματα). Το αντικείμενο μου δεν είναι οι επισκευές ηλεκτρικών αλλά κάτι "αντίστοιχο" οποτε αν φάω φάω 2 ώρες για να βρω ανταλλακτικό θα πρεπει να σε χρεώσω, αλλά εσένα θα σου κακοφανεί. Σε αυτές τις 2 ώρες θα μπορουσα να κάνω Χ επισκευές σε άλλες βλάβες, πιο κοινές και να βγάλω χρήματα να ταίσω την οικογενεια μου. 

Με δυο λογια, τζάμπα πολύ ψάξιμο για μια επισκευή (ειτε για ανταλλακτικό ή για την ίδια επισκευή) την κάνω μονο για δικές μου βλάβες ή για πολύ δικους μου ανθρώπους. Για τους ξένους δεν υπάρχει κανενας λόγος να κάνω "εθελοντική" εργασία όταν αφορά εμπορική δραστηριότητα. 

Να ξέρεις γενικά οτι οι ίδιες οι εταιρίες εφαρμόζουν μοντέλο "περιορισμένου χρόνου ζωής προϊόντων" για να πουλάνε συνεχώς νεα προιόντα και να εχουν κέρδος (και να μην κλείσουν). ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα προϊόντα που παραγονται σήμερα (απο απλές λάμπες, μέχρι ψυγεία και αυτοκίνητα) διέπονται απο αυτή τη φιλοσοφία. Οσο βγαίνεις απο την εγγύηση ολο και πιο δυσκολα θα βρίσκεις ανταλλακτικά και ολο και θα ειναι ολο και πιο ακριβά, μεχρι να φτάσεις στο σημείο να αναγκαστείς να πάρεις καινουργιο γιατί σε συμφέρει. Αν απο την άλλη το ιδιο εργοστάσιο βγάλει ένα ΚΑΛΟ μηχάνημα που δεν θα παθαίνει τίποτα, θα κοστίζει πολύ περισσότερο απο τον ανταγωνισμό, οποτε δεν θα κάνει πωλήσεις

Στο πατρικό μου είχαμε ένα πλυντήριο 20 ετών που ειχε πλύνει τόνους πραγματα και οι επισκευές ήταν φθηνές. Λογω συνθυκών και χώρου αναγκάστηκα να τους πάρω ένα μικρότερο (ακριβή μάρκα). Το παλιό μπήκε αποθήκη αν και λειτουργικό. Είμαι απολυτα βέβαιος οτι αν βγάλει 6ετία πριν αναγκαστώ να το αλλάξω θα είμαι χαρουμενος και ξέρω οτι όλα τα εξαρτήματα θα είναι σχετικά ακριβά. Μπορώ να σου παραθέσω σειρά τετοιων παραδειγμάτων. Πχ οι τηλεοράσεις (ακομα και οι επώνυμες) έχουν σχεδιαστεί (οσον αφορά τα υλικά) να αντέχουν λίγο παραπάνω απο την εγγύηση και μετά αρχίζουν να καιγονται οι λεντοταινίες ή τα τροφοδοτικά. Ξέρεις πόσο πουλάνε οι εταιρίες αυτά τα εξαρτήματα; Σχεδόν να αγοράσεις 60% μιας νεας τηλεόρασης. Αν όμως αφιερώσεις προσωπικό χρόνο θα βρεις ανταλλακτικά στη μισή και λιγοτερο τιμή, που θα ερθουν μετά απο 1 μήνα και με προσωπικο πάλι κόπο και χρόνο να τα περάσεις.

Για το δικό σου θέμα τώρα, εγώ δεν είμαι σιγουρος αν το προβλημα σου ειναι στο διακόπτη ή στο μοτέρ ή στη μετάδοση κίνησης. Αν δεν μπορεις μόνος σου να το λύσεις και να δεις τι φταίει, επιμενω να πάρεις δευτερη γνώμη απο αλλο μάστορα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...