KoreanW Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, idomeneas7 said: Τα ρούχα μετά τις εκπτώσεις δεν επιστρέφουν στην κανονική τιμή. Περνάει η σεζόν και τα στέλνουν σε στοκατζίδικα ή τα πουλάνε χονδρική αλλού, πάντως σε σενα δεν τα ξαναπουλανε στην αρχικη τιμή οι μεγάλες αλυσιδες. Έχω αγοράσει πριν καμιά δεκαετία (κυριολεκτικά δεκαετία) παπούτσι επώνυμο και έχω ξεχάσει πότε ακριβώς και από πού το είχα ψωνίσει. Το έχω φορέσει, το έχω ευχαριστήθεί, το ξέρω και το έχω ακόμα. Μάντεψε ότι το ακριβώς ίδιο ξεχασμένο μοντέλο παπούτσι δεκαετίας το πέτυχα πόασφατα σε βιτρίνα άλλου καταστήματος. Είχε αποκτήσει και μεγαλύτερη τιμή από ό,τι παλιά στο πρώτο κατατημα. Αν το είχα στοκάρει από παλιά, θα είχα κάνει επένδυση στο παπούτσι και θα έπρεπε να έβγαζα λεφτά! LOL Περί στοκ και παλαιών σεζόν. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από KoreanW
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε Ακόμα και να προβλέπεται, μπορούν να χρεώσουν κάτι και σε αυτη την περίπτωση. Πχ αν ήταν κατόπιν παραγγελίας ή αν ήταν απο ηλεκτρονικό κατάστημα. Οπότε μεταφορικά επιστροφής, τέλος επανατοποθέτησης κλπ. Σαφώς και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να χρεώσουν κάτι, δεν αναφέρθηκα σε τέτοιες. 16 λεπτά πριν, Malthador είπε Μιλαω για επιστροφή προϊόντος και παράλληλη αλλαγή του με αλλο προϊόν. Επιστροφή χρημάτων σε ρούχα κάνουν πολύ λίγες αλυσίδες. Pro-tip: δεν αναφέρομαι σε ελαττωματικό προϊόν προφανώς. Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι... αυτό που περιγράφεις ως "επιστροφή προϊόντος και παράλληλη αλλαγή του με άλλο προϊόν" δεν είναι δύο διαφορετικές πράξεις, είναι μία πράξη, και με μια λέξη λέγεται αλλαγή. Ε στην αλλαγή το κατάστημα υπολογίζει την τρέχουσα αξία του αγαθού. Αν ήταν δύο διαφορετικές πράξεις, τότε και μόνο θα υπολογιζόταν η τιμή που πλήρωσες το προϊόν. Για να στο κάνω πιο λιανά, μερικά καταστήματα μόνο επιτρέπουν να επιστρέψεις το προϊόν που αγόρασες και να πάρεις πίσω χρήματα (ας πούμε praktiker και lidl). Στα συγκεκριμένα καταστήματα πας στο ταμείο και επιστρέφεις το προϊόν που αγόρασες, σου δίνουν πίσω όσα ακριβώς πλήρωσες, και μετά αν θέλεις αγοράζεις από το κατάστημα ότι θέλεις (ακόμα και το ίδιο σαν αυτό που επέστρεψες) με την τρέχουσα τιμή πώλησης.
idomeneas7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, KoreanW είπε Έχω αγοράσει πριν καμιά δεκαετία παπούτσι επώνυμο και έχω ξεχάσει πότε ακριβώς και από πού το είχα ψωνίσει. Μάντεψε ότι το ακριβώς ίδιο ξεχασμένο μοντέλο παπούτσι δεκαετίας το πέτυχα πόασφατα σε βιτρίνα καταστήματος. Είχε και μεγαλύτερη τιμή από ό,τι παλιά. Αν το είχα στοκάρει από παλιά, θα είχα κάνει επένδυση στο παπούτσι και θα έγβαζα λεφτά! LOL Περί στοκ και παλαιών σεζόν. Πρώτον δεν θα έβγαζες λεφτά γιατί αν κάνεις discounting με το επιτόκιο και συνυπολογίσεις τα έξοδα αποθήκευσης, μάλλον θα έχανες λεφτά. Επίσης τα περισσότερα παπούτσια δεν αντέχουν στην αποθήκευση πολλά χρόνια και διαλύονται. Εκτός αυτού, πιθανότατα είναι επανακυκλοφορία του παλιού και "κλασσικού" μοντέλου και όχι ξεχασμένο στοκ από τότε. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από idomeneas7
KoreanW Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, idomeneas7 said: Πρώτον δεν θα έβγαζες λεφτά γιατί αν κάνεις discounting με το επιτόκιο και συνυπολογίσεις τα έξοδα αποθήκευσης, μάλλον θα έχανες λεφτά. Επίσης τα περισσότερα παπούτσια δεν αντέχουν στην αποθήκευση πολλά χρόνια και διαλύονται. Εκτός αυτού, πιθανότατα είναι επανακυκλοφορία του παλιού και "κλασσικού" μοντέλου και όχι ξεχασμένο στοκ από τότε. πολύ γνώστη σε βρίσκω χωρίς να κρατάς ούτε μια αμφιβολία για περίπτωση που δεν ξέρεις για να ξέρεις λοιπόν, δεν επρόκειτο για «κλασικό» σχέδιο ούτε καν «της μόδας» σήμερα και πάντως μια «επανακυκλοφορία» παλιάς κοπής σχεδίου σε τόσο μεγάλη διαφορά τιμής προς τα πάνω μετά από τόσο πολλά χρόνια, πρέπει να κάνει πολύ μα πολύ έξυπνο έξυπνο (sic) τον έμπορο Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από KoreanW
idomeneas7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Ποιά είναι η διαφορά τιμής? Επίσης το ότι το έχει στην βιτρίνα αυτός, δεν σημαίνει και ότι το παίρνουν πελάτες. Οπως και μπορει να το πουλαει τοσο ως τυπου "vintage" και σπανιο. Σε καθε περιπτωση, δωσε μου τιμες πριν-μετα να σου πω αν θα ειχε νοημα να το στοκαρεις.
koumos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Παιδιά το ξαναγράφω. Η πίστωση γίνεται αποκλειστικά με το ποσό που έχεις πληρώσει. Αν θες να το αλλάξεις με άλλο πληρώνεις τη διαφορά εφόσον αυτό είναι πιο ακριβό.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 hour ago, idomeneas7 said: Τα ρούχα μετά τις εκπτώσεις δεν επιστρέφουν στην κανονική τιμή. Περνάει η σεζόν και τα στέλνουν σε στοκατζίδικα ή τα πουλάνε χονδρική αλλού, πάντως σε σενα δεν τα ξαναπουλανε στην αρχικη τιμή οι μεγάλες αλυσιδες. Κατ' αρχάς, υπάρχουν είδη ρουχισμού για τα οποία δεν ισχύει αυτό. Για παράδειγμα η κλασική σειρά της Converse που την βρίσκεις πάντα στο ράφι. Αν αγοράσω ένα τέτοιο προϊόν σε προσφορά, όταν το αλλάξω σε ποιά τιμή θα πρέπει να μου το αλλάξουν, στην τρέχουσα ή στην τιμή αγοράς; Αλλά έστω ότι είναι έτσι όπως τα λες στην περίπτωσή μου (δεν το γνωρίζω ακόμα, θα το γνωρίζω όταν τελειώσουν οι εκπτώσεις). Πες ότι αγοράζω ένα προϊόν με έκπτωση και πάω μετά το πέρας των εκπτώσεων για το αλλάξω. Ποιά θα είναι η «τρέχουσα» τιμή από τη στιγμή που το προϊόν θα έχει αποσυρθεί και δεν θα υπάρχει στα καταστήματα; 1 hour ago, Έλεος said: Ξέρω ότι απο απόσταση οι επιστροφές και οι αλλαγές δουλεύουν πιο πολύ υπέρ σου. Στο κατάστημα θα σε γελάσω. Όπως και να έχει, αν έχεις χρόνο και σε νοιάζει, μπορείς να απευθυνθείς στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Είναι ανεξάρτητη αρχή, και εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολλάκις. Ότι θα γίνει καταγγελία θα γίνει, όχι για τα 10 ευρώ, αλλά για το γαμώτο πιο πολύ. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι μου «έφαγαν» λεφτά από το πουθενά. 1 hour ago, Joshua21 said: Σαφώς και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να χρεώσουν κάτι, δεν αναφέρθηκα σε τέτοιες. Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι... αυτό που περιγράφεις ως "επιστροφή προϊόντος και παράλληλη αλλαγή του με άλλο προϊόν" δεν είναι δύο διαφορετικές πράξεις, είναι μία πράξη, και με μια λέξη λέγεται αλλαγή. Ε στην αλλαγή το κατάστημα υπολογίζει την τρέχουσα αξία του αγαθού. Αν ήταν δύο διαφορετικές πράξεις, τότε και μόνο θα υπολογιζόταν η τιμή που πλήρωσες το προϊόν. Για να στο κάνω πιο λιανά, μερικά καταστήματα μόνο επιτρέπουν να επιστρέψεις το προϊόν που αγόρασες και να πάρεις πίσω χρήματα (ας πούμε praktiker και lidl). Στα συγκεκριμένα καταστήματα πας στο ταμείο και επιστρέφεις το προϊόν που αγόρασες, σου δίνουν πίσω όσα ακριβώς πλήρωσες, και μετά αν θέλεις αγοράζεις από το κατάστημα ότι θέλεις (ακόμα και το ίδιο σαν αυτό που επέστρεψες) με την τρέχουσα τιμή πώλησης. Έστω ότι είναι μια πράξη, δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω το τεχνικό του θέματος, το πρακτικό με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα πίσω, θέλω να αλλάξω το προϊόν με άλλο προϊόν ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Υπάρχει κάπου γραμμένο το τι ισχύει στην περίπτωση αλλαγής (νόμος, οδηγία κλπ) ή απλά κάθε κατάστημα κάνει ότι του κατέβει; Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας από την οποία αγόρασα το προϊόν γράφει απλά και ξάστερα: «iii. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αλλαγή του προϊόντος με άλλο. Μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος έχετε δυνατότητα αλλαγής του προϊόντος που παραλάβατε με άλλο ίσης αξίας με το τίμημα που έχετε ήδη καταβάλει ή με πρόσθετο τίμημα εφόσον το επιθυμείτε. Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ζημία υποστεί το προϊόν κατά την επιστροφή του προς εμάς, βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στις κατηγορίες προϊόντων που αναφέρονται στην κάτωθι υπό iv παράγραφο για τις οποίες δεν ισχύει ούτε το δικαιώμα υπαναχώρησης.» Για τα φυσικά καταστήματα της εταιρείας δεν γράφει κάτι όμως, εκτός από μία υποσημείωση επάνω στο αποδεικτικό αγοράς που αναφέρει ότι «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές». 1 hour ago, koumos said: Παιδιά το ξαναγράφω. Η πίστωση γίνεται αποκλειστικά με το ποσό που έχεις πληρώσει. Αν θες να το αλλάξεις με άλλο πληρώνεις τη διαφορά εφόσον αυτό είναι πιο ακριβό. Χωρίς να γίνομαι καχύποπτος, κάτι πιο solid από την άποψή σου; Νόμος, οδηγία;
Στεφανος123 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Να ξερεις οτι απο το copy/paste που εκανες βρισκεται μεσα σε 1 sec το καταστημα στο οποιο αναφερεσαι.Απλα σε ενημερωνω σε περιπτωση που δε θες να το αναφερεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Στεφανος123 said: Να ξερεις οτι απο το copy/paste που εκανες βρισκεται μεσα σε 1 sec το καταστημα στο οποιο αναφερεσαι.Απλα σε ενημερωνω σε περιπτωση που δε θες να το αναφερεις. Δεν με πειράζει, δεν έχω κάνει κάποια δυσφήμιση. Ακολουθούν μία πολιτική και διερευνώ κατά πόσο είναι νόμιμη, δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτό. Ούτως ή άλλως είναι ενημερωμένοι ότι θα το κάνω. Και πάλι όμως, δεν βγάζει μόνο αυτό το κατάστημα στο Google, βγάζει πολλά. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Malthador
idomeneas7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Αλλά έστω ότι είναι έτσι όπως τα λες στην περίπτωσή μου (δεν το γνωρίζω ακόμα, θα το γνωρίζω όταν τελειώσουν οι εκπτώσεις). Πες ότι αγοράζω ένα προϊόν με έκπτωση και πάω μετά το πέρας των εκπτώσεων για το αλλάξω. Ποιά θα είναι η «τρέχουσα» τιμή από τη στιγμή που το προϊόν θα έχει αποσυρθεί και δεν θα υπάρχει στα καταστήματα; Αν δεν το πουλάνε πιά, πολύ πιθανό να μην το αλλάξουν καν.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 minute ago, idomeneas7 said: Αν δεν το πουλάνε πιά, πολύ πιθανό να μην το αλλάξουν καν. Στην απόδειξη αγοράς επίσης αναγράφεται ότι «αλλαγές γίνονται μέσα σε ένα μήνα από την αγορά». Οπότε δεν υπάρχει ο περιορισμός που αναφέρεις.
idomeneas7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Το κάθε κατάστημα έχει την πολιτική του, εγώ σου λέω κάτι γενικό. Αν το δεχτούν πίσω, το λογικό είναι να το πάρουν στην τελευταία τιμή που είχε πωληθεί βάσει συστήματος. Το ίδιο κάνουν και πολλά καταστήματα που δέχονται επιστροφές χωρίς απόδειξη.
Έλεος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 29 λεπτά πριν, Malthador είπε Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας από την οποία αγόρασα το προϊόν γράφει απλά και ξάστερα: «iii. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αλλαγή του προϊόντος με άλλο. Μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος έχετε δυνατότητα αλλαγής του προϊόντος που παραλάβατε με άλλο ίσης αξίας με το τίμημα που έχετε ήδη καταβάλει ή με πρόσθετο τίμημα εφόσον το επιθυμείτε. Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ζημία υποστεί το προϊόν κατά την επιστροφή του προς εμάς, βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στις κατηγορίες προϊόντων που αναφέρονται στην κάτωθι υπό iv παράγραφο για τις οποίες δεν ισχύει ούτε το δικαιώμα υπαναχώρησης.» Για τα φυσικά καταστήματα της εταιρείας δεν γράφει κάτι όμως, εκτός από μία υποσημείωση επάνω στο αποδεικτικό αγοράς που αναφέρει ότι «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές». Είναι περίεργο, αλλά και εγώ πριν που έψαξα λιγο στις νομοθεσίες που παραθέτει ο ΣτΚ δε μπορούσα να βρω αναφορές για φυσικό κατάστημα παρά μόνο για ηλεκτρονικά και "εξ αποστάσεως" αγορές. Δεν το έψαξα διεξοδικά βέβαια επειδή θέλει αρκετό διάβασμα. Αν έχεις χρόνο ψάξτο, ή στείλε mail στον συνήγορο που τα ξέρουν απ' έξω αυτά. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 39 λεπτά πριν, Malthador είπε Έστω ότι είναι μια πράξη, δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω το τεχνικό του θέματος, το πρακτικό με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα πίσω, θέλω να αλλάξω το προϊόν με άλλο προϊόν ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Υπάρχει κάπου γραμμένο το τι ισχύει στην περίπτωση αλλαγής (νόμος, οδηγία κλπ) ή απλά κάθε κατάστημα κάνει ότι του κατέβει; Μα στο πρακτικό του θέματος αναφέρθηκα και εγώ... Αυτό που θέλεις να κάνεις λέγεται αλλαγή προϊόντος και όχι επιστροφή, άσχετα αν δεν θες να το εμπεδώσεις. Επίσης τα φυσικά καταστήματα ΔΕΝ είναι υποχρεωμένα ούτε να δέχονται επιστροφές ούτε να κάνουν αλλαγές, εκτός βέβαια αν το προϊόν είναι ελαττωματικό ή αν πρόκειται για αγορά μέσω διαδικτύου(εκεί έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης μέσα σε 14 ημέρες). Είναι θέμα πολιτικής του κάθε καταστήματος αν θα δεχτεί αλλαγές ή και επιστροφές. Όσο για το τι ισχύει σε περίπτωση αλλαγής έχει βάλει ήδη link από τη γραμμή καταναλωτή η idomeneas, που λέει ξεκάθαρα "Η αποτίμηση του προϊόντος γίνεται στην τρέχουσα τιμή. Εναπόκειται, επομένως, στην πολιτική του καταστήματος.". Το ξαναβάζω γιατί μάλλον σου διέφυγε: http://www.1520.gov.gr/syxnes-erotiseis-proionta/93-syxnes-erotiseis/199-allagi-proiontos 1 ώρα πριν, Malthador είπε Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας από την οποία αγόρασα το προϊόν γράφει απλά και ξάστερα: «iii. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αλλαγή του προϊόντος με άλλο. Μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος έχετε δυνατότητα αλλαγής του προϊόντος που παραλάβατε με άλλο ίσης αξίας με το τίμημα που έχετε ήδη καταβάλει ή με πρόσθετο τίμημα εφόσον το επιθυμείτε. Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ζημία υποστεί το προϊόν κατά την επιστροφή του προς εμάς, βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στις κατηγορίες προϊόντων που αναφέρονται στην κάτωθι υπό iv παράγραφο για τις οποίες δεν ισχύει ούτε το δικαιώμα υπαναχώρησης.» Αυτό είναι εντελώς άσχετο με την περίπτωση σου, μια και εσύ έκανες αγορά από το φυσικό κατάστημα και όχι από το ηλεκτρονικό, συνεπώς δεν ισχύουν οι όροι και προϋποθέσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος. 1 ώρα πριν, Malthador είπε Για τα φυσικά καταστήματα της εταιρείας δεν γράφει κάτι όμως, εκτός από μία υποσημείωση επάνω στο αποδεικτικό αγοράς που αναφέρει ότι «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές». Το οποίο είναι - κατά την ταπεινή μου άποψη τουλάχιστον - απλό και ξάστερο, εφόσον το μπλουζάκι που αγόρασες σήμερα έχει 40, με 40 θα υπολογιστεί η αξία του.
koumos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Malthador είπε Χωρίς να γίνομαι καχύποπτος, κάτι πιο solid από την άποψή σου; Νόμος, οδηγία; Δυστυχώς δεν γνωρίζω αλλά μιλάω από προσωπικές εμπειρίες. Το κάθε κατάστημα ακολουθεί την δική του πολιτική επιστροφών και υπαναχωρήσεων. Συνήθως όταν δέχονται επιστροφές αυτές είναι με την αξία του παραστατικού αγοράς, καθώς η επιστροφή αφορά αξία και όχι το προιόν αυτό καθ' εαυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα