haris_216 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Ότι λέει ο koumos. Μπορεί στο παραστατικό (απόδειξη) να αναφέρεται συγκεκριμένο προϊόν αλλά αυτό αφορά το κατάστημα (την αποθήκη του). Ο πελάτης πλήρωσε ένα συγκεκριμένο οικονομικό αντίκρυσμα, για το οποίο και θα φορολογηθεί η εταιρία και κατά την επιστροφή θα εισπράξει αυτό που πλήρωσε. Δεν μπορεί η εταιρία να έχει οικονομικό όφελος από τη στιγμή που "ακυρώνεται" (όχι πραγματικά, μην πιαστείτε από τη λέξη ) η συναλλαγή. Δηλαδή να εισπράξει 50, να επιστρέψει 40 και να έχει κέρδος χωρίς διακίνηση εμπορεύματος. Τα πράγματα "μπλέκονται" και γκριζάρουν λίγο όταν δεν μιλήσουμε για επιστροφή χρημάτων αλλά για αλλαγή. Όταν δε η αλλαγή δεν αφορά το ίδιο ρούχο (πχ για λόγους μεγέθους) αλλά άλλο τότε... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, idomeneas7 said: Καθόλου λογικό αυτό που λέτε και μάλιστα επιβεβαιώνει και το υπουργείο οικονομίας αυτό που λέω. "Αγόρασα ένα προϊόν (ρούχο) και πλήρωσα 30 ευρώ. Στη συνέχεια θέλησα να το αλλάξω αλλά στο κατάστημα υπολόγισαν την αξία του προϊόντος αυτού σε 12 ευρώ γιατί αυτή ήταν η τρέχουσα τιμή λόγω των εκπτώσεων. Είναι σωστό ;" Η αποτίμηση του προϊόντος γίνεται στην τρέχουσα τιμή. Εναπόκειται, επομένως, στην πολιτική του καταστήματος. (Για την περίπτωση που πραγματοποιείται επιστροφή λόγω ελαττωματικότητας του προϊόντος βλέπετε ερωτήσεις στην ιδια ενότητα) Δεν περίμενα πάντως να ισχύει κάτι τέτοιο... Mόνο για ελαττωματικό προϊόν η τιμή παραμένει ίδια κι ας έχει εκπτώσεις. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από ThReSh
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, ThReSh είπε "Αγόρασα ένα προϊόν (ρούχο) και πλήρωσα 30 ευρώ. Στη συνέχεια θέλησα να το αλλάξω αλλά στο κατάστημα υπολόγισαν την αξία του προϊόντος αυτού σε 12 ευρώ γιατί αυτή ήταν η τρέχουσα τιμή λόγω των εκπτώσεων. Είναι σωστό ;" Η αποτίμηση του προϊόντος γίνεται στην τρέχουσα τιμή. Εναπόκειται, επομένως, στην πολιτική του καταστήματος. (Για την περίπτωση που πραγματοποιείται επιστροφή λόγω ελαττωματικότητας του προϊόντος βλέπετε ερωτήσεις στην ιδια ενότητα) Δεν περίμενα πάντως να ισχύει κάτι τέτοιο... Mόνο για ελαττωματικό προϊόν η τιμή παραμένει ίδια κι ας έχει εκπτώσεις. Εσύ δηλαδή τι περίμενες να ισχύει? Να υπολόγιζαν το ρούχο που αλλάζεις με την κανονική τιμή(30€), και ταυτόχρονα να υπολόγιζαν την τρέχουσα τιμή(δλδ με έκπτωση) σε αυτό που θα πάρεις ως αλλαγή?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 10 minutes ago, Joshua21 said: Εσύ δηλαδή τι περίμενες να ισχύει? Να υπολόγιζαν το ρούχο που αλλάζεις με την κανονική τιμή(30€), και ταυτόχρονα να υπολόγιζαν την τρέχουσα τιμή(δλδ με έκπτωση) σε αυτό που θα πάρεις ως αλλαγή? Θα προτιμούσα να ισχύει αυτό που ισχύει στις αγορές εξ' αποστάσεως... 😛
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Θα προτιμούσα να ισχύει αυτό που ισχύει στις αγορές εξ' αποστάσεως... 😛 Τι περίμενες σε ρώτησα, όχι τι θα προτιμούσες να ισχύει. Εγώ πάντως αγόρασα προ ημερών από Admiral μια βερμούδα 30€, σήμερα τα έχει βάλει όλα 50% κάτω. Θεωρείς λογικό να το να πάω να κάνω αλλαγή σήμερα, να αποτιμηθεί όσο ακριβώς την αγόρασα, και ως αλλαγή να πάρω 2 ίδιες χωρίς να δώσω μία? Ή έστω 4 μπλουζάκια που είχαν 15€ έκαστο ενώ τώρα με την έκπτωση έχουν 7,5€? 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Joshua21 said: Τι περίμενες σε ρώτησα, όχι τι θα προτιμούσες να ισχύει. Εγώ πάντως αγόρασα προ ημερών από Admiral μια βερμούδα 30€, σήμερα τα έχει βάλει όλα 50% κάτω. Θεωρείς λογικό να το να πάω να κάνω αλλαγή σήμερα, να αποτιμηθεί όσο ακριβώς την αγόρασα, και ως αλλαγή να πάρω 2 ίδιες χωρίς να δώσω μία? Ή έστω 4 μπλουζάκια που είχαν 15€ έκαστο ενώ τώρα με την έκπτωση έχουν 7,5€? Πες ότι έχω ένα κατάστημα κοντά μου, κοιτάω κάτι από κοντά, μετά πηγαίνω το αγοράζω μέσω internet κι αλλάζω γνώμη μετά την παραλαβή. Η υπαναχώρηση θα γίνει στην τιμή της απόδειξης κι ας μπήκε μετά σε προσφορά/έκπτωση το προϊόν. Loophole θα μου πεις, ο νόμος είναι για να προστατεύει αυτούς που δεν μπορούν να πάνε να το κοιτάξουν από κοντά. Το τι περίμενα, δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω ότι το έχω σκεφτεί αρκετά για να πω ότι είναι πράγματι άδικο να δίνει πίσω τα λεφτά της απόδειξης. Απλά το συγκρίνω με την αγορά εξ" αποστάσεως... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από ThReSh
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 2 hours ago, haris_216 said: Δηλαδή να εισπράξει 50, να επιστρέψει 40 και να έχει κέρδος χωρίς διακίνηση εμπορεύματος. Ενδιαφέρουσα άποψη. Θα το ρωτήσω στη ΔΟΥ μου αύριο. Γιατί πέραν του ότι το κατάστημα με την πρακτική του ελαφρώνει την τσέπη μου κατά 10 ευρώ, εισπράττει κιόλας 10 ευρώ χωρίς να έχει προσφέρει προϊόν ως αντίκρισμα. Δεν μου φαίνεται και πολύ ακριβές φορολογικά, θα το ψάξω. 1 hour ago, Joshua21 said: Τι περίμενες σε ρώτησα, όχι τι θα προτιμούσες να ισχύει. Εγώ πάντως αγόρασα προ ημερών από Admiral μια βερμούδα 30€, σήμερα τα έχει βάλει όλα 50% κάτω. Θεωρείς λογικό να το να πάω να κάνω αλλαγή σήμερα, να αποτιμηθεί όσο ακριβώς την αγόρασα, και ως αλλαγή να πάρω 2 ίδιες χωρίς να δώσω μία? Ή έστω 4 μπλουζάκια που είχαν 15€ έκαστο ενώ τώρα με την έκπτωση έχουν 7,5€? Τα 30 ευρώ που έδωσες προχθές αξίζουν 30 ευρώ και σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στον πληθωρισμό από τότε. Εάν επιστρέψεις ένα προϊόν που αγόρασες για 30 ευρώ και σου δώσουν πίσω ένα προϊόν που αξίζει 15 ευρώ, τότε είτε έχουν αλαφρύνει την τσέπη σου κατά 15 ευρώ χωρίς να σου δώσουν προϊόν (πράγμα που μοιάζει με κλοπή), είτε τους έδωσες 30 ευρώ για ένα προϊόν που αξίζει 15 ευρώ (πράγμα που μοιάζει με απάτη). Το ξαναρωτάω πάντως, έτσι για το αστείο της υπόθεσης πιο πολύ: αν αγοράσω ένα προϊόν σε προσφορά και το αλλάξω μετά το πέρας της προσφοράς όπου θα έχει επιστρέψει η τιμή του στα αρχικά επίπεδα, με ποιά τιμή θα μου το αλλάξει το κατάστημα; Με την τρέχουσα ή με αυτή που το αγόρασα;
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Πες ότι έχω ένα κατάστημα κοντά μου, κοιτάω κάτι από κοντά, μετά πηγαίνω το αγοράζω μέσω internet κι αλλάζω γνώμη μετά την παραλαβή. Η υπαναχώρηση θα γίνει στην τιμή της απόδειξης κι ας μπήκε μετά σε προσφορά/έκπτωση το προϊόν. Loophole θα μου πεις, ο νόμος είναι για να προστατεύει αυτούς που δεν μπορούν να πάνε να το κοιτάξουν από κοντά. Το τι περίμενα, δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω ότι το έχω σκεφτεί αρκετά για να πω ότι είναι πράγματι άδικο να δίνει πίσω τα λεφτά της απόδειξης. Απλά το συγκρίνω με την αγορά εξ" αποστάσεως... Δεν είναι το θέμα μας η επιστροφή χρημάτων, το θέμα μας είναι η αλλαγή, και από ότι βλέπω αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως σε αυτό που ρωτάω. Πάντως ένα από τα βασικά μαθήματα που κάναμε όλοι μας στο σχολείο είναι ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την αγορά εξ" αποστάσεως με την αγορά εντός καταστήματος, ούτε ίδια πράγματα είναι, και κυρίως ο νόμος τα αντιμετωπίζει διαφορετικά. 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Τα 30 ευρώ που έδωσες προχθές αξίζουν 30 ευρώ και σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στον πληθωρισμό από τότε. Εάν επιστρέψεις ένα προϊόν που αγόρασες για 30 ευρώ και σου δώσουν πίσω ένα προϊόν που αξίζει 15 ευρώ, τότε είτε έχουν αλαφρύνει την τσέπη σου κατά 15 ευρώ χωρίς να σου δώσουν προϊόν (πράγμα που μοιάζει με κλοπή), είτε τους έδωσες 30 ευρώ για ένα προϊόν που αξίζει 15 ευρώ (πράγμα που μοιάζει με απάτη). Τα 30€ όσο άξιζαν προχτές τόσο αξίζουν και σήμερα, κάτι που δεν ισχύει για το προϊόν μια και προχτές άξιζε 30 ενώ σήμερα αξίζει μόλις 15! Μην μπερδεύεις την αξία των χρημάτων με την αξία του προϊόντος, το προϊόν θα πάω να αλλάξω, όχι χρήματα. 25 λεπτά πριν, Malthador είπε Το ξαναρωτάω πάντως, έτσι για το αστείο της υπόθεσης πιο πολύ: αν αγοράσω ένα προϊόν σε προσφορά και το αλλάξω μετά το πέρας της προσφοράς όπου θα έχει επιστρέψει η τιμή του στα αρχικά επίπεδα, με ποιά τιμή θα μου το αλλάξει το κατάστημα; Με την τρέχουσα ή με αυτή που το αγόρασα; Ανάλογα το κατάστημα, τα περισσότερα θα στο αλλάξουν στην τρέχουσα(κανονική) τιμή, ενώ μερικά θα αρνηθούν να στο αλλάξουν και αντί αυτού θα σου πουν πως δέχονται μόνο επιστροφή (δλδ να πάρουν πίσω το προϊόν και να σου επιστρέψουν όσα πλήρωσες). Είναι θέμα πολιτικής του καταστήματος, το κατάστημα σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένο από τον νόμο ούτε να κάνει αλλαγή ούτε να δεχτεί επιστροφή. Εκτός βέβαια αν - όπως είπα και παραπάνω - πρόκειται είτε για ελαττωματικό προϊόν ή για πώληση εξ" αποστάσεως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 hour ago, Joshua21 said: Δεν είναι το θέμα μας η επιστροφή χρημάτων, το θέμα μας είναι η αλλαγή, και από ότι βλέπω αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως σε αυτό που ρωτάω. Πάντως ένα από τα βασικά μαθήματα που κάναμε όλοι μας στο σχολείο είναι ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την αγορά εξ" αποστάσεως με την αγορά εντός καταστήματος, ούτε ίδια πράγματα είναι, και κυρίως ο νόμος τα αντιμετωπίζει διαφορετικά. Δεν έθιξα την αλλαγή γενικότερα, μόνο την επιστροφή χρημάτων. Ναι δεν είναι το θέμα, αλλά από την στιγμή που έχει ήδη απαντηθεί πηγαίνουμε κι offtopic. Αν πιστεύεις ότι δεν πρέπει, κάνεις report. To loophole πράγμα που ανέφερα δεν είναι και τόσο "ανόμιο" πράγμα. Απλά επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα από το νόμο να προβλέπει τέτοια, τους βάζει κι αυτούς μέσα.
palasd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 19 ώρες πριν, Malthador είπε Για τα φυσικά καταστήματα της εταιρείας δεν γράφει κάτι όμως, εκτός από μία υποσημείωση επάνω στο αποδεικτικό αγοράς που αναφέρει ότι «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές». Χωρίς να γίνομαι καχύποπτος, κάτι πιο solid από την άποψή σου; Νόμος, οδηγία; Μα το σαιτ το αναφέρει ακριβώς τι γίνεται για το φυσικό κατάστημα «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές».
koumos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, palasd είπε Μα το σαιτ το αναφέρει ακριβώς τι γίνεται για το φυσικό κατάστημα «Αλλαγές γίνονται με τις τρέχουσες τιμές». Ωραια τοτε ας μην κανει την λεγόμενη "αλλαγή" αλλα να παει να ζητήσει πιστωτικό. Να πάρει τα λεφτα του πισω με απλά λόγια εφόσον δεν έχει παρέλθει το διάστημα που επιτρέπεται! Τι θα του πουν, έδωσες 50 και πηρες το τάδε προιον το οποίο τώρα έχει 25 άρα μόνο 25 μπορούμε να σας δώσουμε πίσω? χαχαχα
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 13 λεπτά πριν, koumos είπε Ωραια τοτε ας μην κανει την λεγόμενη "αλλαγή" αλλα να παει να ζητήσει πιστωτικό. Να πάρει τα λεφτα του πισω με απλά λόγια εφόσον δεν έχει παρέλθει το διάστημα που επιτρέπεται! Τι θα του πουν, έδωσες 50 και πηρες το τάδε προιον το οποίο τώρα έχει 25 άρα μόνο 25 μπορούμε να σας δώσουμε πίσω? χαχαχα Όχι δεν θα του πουν έτσι, απλά θα του πουν πως η πολιτική του καταστήματος δεν επιτρέπει την επιστροφή χρημάτων.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν η «πολιτική» ενός καταστήματος λέει ότι «δεχόμαστε επιστροφές, μόνο εάν στηθείτε στα τέσσερα πρώτα» θα είναι κάτι αποδεκτό νομικώς από τη στιγμή που ο νόμος αφήνει το ελεύθερο στα καταστήματα να χαράζουν τη δική τους πολιτική επιστροφών; Εάν όχι, γιατί; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Malthador 1 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 38 λεπτά πριν, Malthador είπε Αν η «πολιτική» ενός καταστήματος λέει ότι «δεχόμαστε επιστροφές, μόνο εάν στηθείτε στα τέσσερα πρώτα» θα είναι κάτι αποδεκτό νομικώς από τη στιγμή που ο νόμος αφήνει το ελεύθερο στα καταστήματα να χαράζουν τη δική τους πολιτική επιστροφών; Εάν όχι, γιατί; 0/10
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Just now, Joshua21 said: 0/10 Άρα λοιπόν δεν νοείται «πολιτική του καταστήματος» γενικά κι αόριστα, υπάρχει κάποιο νοητό όριο στο οποίο τραβάμε μία κόκκινη γραμμή και λέμε ότι από εδώ και κάτω παραβιάζονται τα χρηστά ήθη και το περί δικαίου αίσθημα. Για εμένα αυτό το όριο είναι όταν τους δίνω λεφτά χωρίς να έχω αντίκρισμα. Μένει να δούμε αν θα συμφωνήσει και η αρμόδια αρχή που θα εξετάσει το ζήτημα. Θενξ για την απάντηση btw.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα