Xvipes Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει με ποιο κριτήριο βγαίνουν διάφορες προσφορές στα σούπερ μάρκετ(1 + 1 δώρο, % έκπτωση, κλπ). Είναι προϊόντα που πρόκειται να "χαλάσουν" ή έχουν μείνει στο ράφι καιρό? Είναι προϊόντα κράχτες για να φέρουν τον κόσμο στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ? Είναι και τα δύο? Γενικά θεωρείτε καλά προϊόντα αυτά που είναι σε προσφορά ή προσπαθείτε να τα αποφεύγετε?
*nenya* Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Σε φαγώσιμα αποφεύγω τέτοιου τύπου προσφορές '1+1' γιατί ως τώρα έχω δεί να βρίσκονται υπερβολικά κοντά στην ημ/νία λήξης και άρα δεν θα προλάβω να τα καταναλώσω κ το ένα θα πεταχτεί στα σκουπίδια. Σε απορρυπαντικά/χαρτικά/σαμπουάν όμως το '1+1' είναι κομπλέ. Χώρο να έχεις στα ντουλάπια σου. 1
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Xvipes είπε Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει με ποιο κριτήριο βγαίνουν διάφορες προσφορές στα σούπερ μάρκετ(1 + 1 δώρο, % έκπτωση, κλπ). Είναι προϊόντα που πρόκειται να "χαλάσουν" ή έχουν μείνει στο ράφι καιρό? Είναι προϊόντα κράχτες για να φέρουν τον κόσμο στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ? Είναι και τα δύο? Γενικά θεωρείτε καλά προϊόντα αυτά που είναι σε προσφορά ή προσπαθείτε να τα αποφεύγετε? τα αγαπημενα μου ειναι τα προϊοντα που την μια μερα εχουνε τιμη Χ και την επομενη 1+1 δωρο!!!!!! με τιμη Υ=1,987654321*Χ τα προτιμω παντα για να επιβραβευσω και να συντηρησω τα εθνικα μας γονιδια Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από le vent nous porterAAAA
MikeJ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Πάντως υπάρχουν κάποια προϊόντα που πιο συχνά είναι 1+1 δώρο (δεμένα) παρά όχι. Συνήθεις ύποπτοι κάτι Le Petit Marseillais αφρόλουτρα , αποσμητικά πάσης φύσεως αλλά ιδιαίτερα Nivea κλπ κλπ . Σε σημείο που το 1+1 είναι κοροϊδία πλέον (μάλιστα θυμάμαι πριν κάποια χρόνια που ήταν ένας νόμος που θα ψηφιζόταν και θα έβαζε όριο σε τέτοιες περιπτώσεις ότι δλδ υπάρχει όριο στο κάθε πόσο μπορείς να βάζεις κάτι 1+1 γιατί άμα το κάνεις συνέχεια ουσιαστικά έχεις αποφασίσει ποια είναι η κανονική τιμή και αναγκάζεις τον άλλον να πάρει 2 ξεγελώντας εν μέρει ότι είναι προσφορά) Γενικά πάντως στα μη τρόφιμα άμα κάτι δεν είναι τουλάχιστον -50% ή 1+1 (ή και τα 2 αν γίνεται) δε συμφέρει να τα πάρεις διότι συνέχεια παίζουν τέτοιες προσφορές και άρα είναι εμφανές ότι εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους. Από εκεί και έπειτα οι "καλές" προσφορές προφανώς και είναι σε μεγάλο βαθμό κράχτες με σκοπό να σε αναγκάσουν να επιλέξεις το τάδε σουπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας καθώς πηγαίνοντας για τη προσφορά θα πάρεις λογικά και ότι άλλο χρειάζεσαι. Επίσης η λογική λέει ότι οι περισσότερες προσφορές συνήθως προέρχονται από συνεννόηση των καταστημάτων με τις εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα στο πλαίσιο καμπάνιας αφού οι ίδιες ή παραπλήσιες προσφορές παίζουν την ίδια περίοδο σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ.
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Στα φαγώσιμα αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι όταν βλέπεις πολυσυσκευασίες, είτε έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης όπως λέει και η nenya, είτε έχουν κάποια αστοχία. Έχει τύχει παλιότερα με σοκολάτες 3 Bit να έχουν υποδεέστερη γεύση και υφή, κάποιες φορές μάλιστα ήταν και αλλοιωμένες (είχε «ασπρίσει» η σοκολάτα). Το ίδιο και με Snickers, με μπισκότα Παπαδοπούλου κ.ά.. Νομίζω όμως ότι είναι προφανές κάτι τέτοιο, όταν βλέπεις στο ράφι το απλό τεμάχιο σε Χ τιμή και πολυσυσκευασία (όχι τεμάχιο με μεγαλύτερη ποσότητα, έχει διαφορά) σε αρκετά δελεαστική τιμή, κάτι παίζει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τι γίνεται με εκείνα που σχεδόν όλο το χρόνο είναι 1+1, αλλά μπορείς να τα αγοράσεις και μεμονωμένα. Εκεί νομίζω ότι γίνεται ξεκάθαρο ότι οι τιμές τεμαχίων είναι κατά πολύ αυξημένες, όχι μόνο στα συγκεκριμένα, αλλά και σε άλλα που πληρώνουμε και θεωρούμε ότι είναι ας πούμε λογικό να κοστίζουν τόσο. 1
blackdeagle Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λάθος ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα, μόνο στις ΗΜ. Λήξεις είναι κάπως σωστός ο φίλος πιο πάνω...Τα προιοντα που ειναι σε προσφορά έχουν την ιδια ποιότητα με τα μεμονωμένα, οι προσφορές αυτές βγαίνουν κατόπιν συμφωνίας του ΣΟΥπερ μαρκετ με τις εταιρείες, όταν ομως σου λεει ολα τα μπισκοτα 30% φθηνότερα,εκεί είναι πρωτοβουλία του σούπερ μαρκετ,και δεν εχουν σχέση οι εταιρείες αλλα και απο κει μπορει να κερδίσει παλι το σουπερ τοποθετώντας κάποια σταντ και προβολές. Σε κάθε περίπτωση όταν ανοίγουμε προιον και είναι αλλοιωμενο βγάζουμε φωτογραφία και το επιστρέφουμε στο σούπερ μάρκετ. Μόλις τώρα, blackdeagle είπε Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από blackdeagle 6
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Εγώ σου λέω τι έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια. Δύσκολο να είναι η ιδέα μου. Και ανέφερα και συγκεκριμένα προϊόντα, που το έχω παρατηρήσει αρκετές φορές με το καθένα, όχι μία.
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε τα αγαπημενα μου ειναι τα προϊοντα που την μια μερα εχουνε τιμη Χ και την επομενη 1+1 δωρο!!!!!! με τιμη Υ=1,987654321*Χ τα προτιμω παντα για να επιβραβευσω και να συντηρησω τα εθνικα μας γονιδια Εγώ πολλές φορές αναρωτιέμαι. Υπάρχουν ηλίθιοι που πάνε και αγοράζουν ένα μόνο σαμπουάν head & shoulders 360 ml και πληρώνουν 4,98 που γράφουν στα s/m ως τιμή μονάδας;;;;;;;
mylo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Σε περίπτωση που δούμε ότι η προσφορά δεν είναι προσφορά αλλά μουφα, τι κάνουμε; απλώς τα ψελνουμε στον υπεύθυνο του καταστήματος ή κάτι παραπάνω - διαφορετικό;
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, papoys1 είπε Εγώ πολλές φορές αναρωτιέμαι. Υπάρχουν ηλίθιοι που πάνε και αγοράζουν ένα μόνο σαμπουάν head & shoulders 360 ml και πληρώνουν 4,98 που γράφουν στα s/m ως τιμή μονάδας;;;;;;; Πού να δεις εγώ που δίνω ~10€/200ml για φαρμακευτικό πόσο φθηνό μου φαίνεται το H&S. 1
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Πού να δεις εγώ που δίνω ~10€/200ml για φαρμακευτικό πόσο φθηνό μου φαίνεται το H&S. Αν έχεις πρόβλημα με τα κοινά δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.Εγώ συνήθως παίρνω h&s των 700 ml με τιμή γύρω στα 3,10 , 3,20 από mart που το βάζει συχνά το μεταγγίζω σιγά σιγά σε ένα μικρό και κάνω τη δουλειά μου.Εγώ έχω κολλήσει σε αυτό.Ότι άλλο σαμπουάν και αν έχω πάρει σε 10-15 με πιάνει φαγούρα και μετά πιτυρίδα. Εθισμός κανονικός λέμε.Το έχω ακούσει και από άλλους.
blackdeagle Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 19 ώρες πριν, phanispal είπε Εγώ σου λέω τι έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια. Δύσκολο να είναι η ιδέα μου. Και ανέφερα και συγκεκριμένα προϊόντα, που το έχω παρατηρήσει αρκετές φορές με το καθένα, όχι μία. Από το Lidl ψωνίζεις? γιατί εκεί τα περισσότερα είναι αλλοιωμένα...
phanispal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μην κολλάς στην αλλοίωση. Τις περισσότερες φορές απλά είχαν διαφορετική, υποδεέστερη γεύση. Μπορεί για παράδειγμα να είναι μπισκότα που έχουν ψηθεί λίγο παραπάνω, ή τέλος πάντων να έχουν τέτοιου είδους θέματα. Και όχι, όσες φορές μου έτυχε δεν είχα αγοράσει από Lidl αλλά από πιο «κλασάτες» αλυσίδες. Δοκίμασε και μόνος σου αν θες, μπορείς να πάρεις Snickers τεμάχιο και την πολυσυσκευασία με τα 4 αν θυμάμαι καλά, που χωρίς να είναι σε προσφορά (έκπτωση), βγαίνουν περίπου στη μισή τιμή αν θυμάμαι καλά. Κάποια φεγγάρια τα έτρωγα σα σνακ στη δουλειά, γι' αυτό και λέω ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.
vagos789 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Είναι προϊόντα που πρόκειται να "χαλάσουν" ή έχουν μείνει στο ράφι καιρό?-Αυτα εχουν σαφη σημανση,κοντινης ημερομηνιας ληξεως Είναι προϊόντα κράχτες για να φέρουν τον κόσμο στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ?-Ναι,ερχεται για την προσφορα,αγοραζει κι αλλα χωρις προσφορα,πχ στο lidl οτι παρεις απο επωνυμα ειναι συνηθως ακριβο,τους κραχτες τους πουλαει με ζημια Επισης οπως προαναφερθηκε καποιες εταιρειες (πολυεθνικες) πουλάνε ουσιαστικα συνεχως σε προσφορα (πχ 30% εναλλαξ με 1+1 ) για να τραβανε περισσοτερο τον πελατη Δηλαδη δεν υπαρχει κανενας λογος να αποφευγετε αυτα τα προιοντα,οσα γραφησαν περι αλλοιωμενων και lidl κτλ ειναι ξεκαθαρα βλακειες. Καμια εταιρεια και κανενα sm δεν πουλαει προβληματικα προιοντα (αυτο μπορει να το κανει ο γυφτος στην ΕΟ αλλα και παλι οχι). Οι αλλοιωσεις που βρισκονται καμια φορα κατα 99% ειναι προβλημα στην αλυσιδα μεταφορας 1
dtzgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, mylo είπε Σε περίπτωση που δούμε ότι η προσφορά δεν είναι προσφορά αλλά μουφα, τι κάνουμε; απλώς τα ψελνουμε στον υπεύθυνο του καταστήματος ή κάτι παραπάνω - διαφορετικό; Δεν το αγοράζουμε. Αν θέλουμε να ψάλλουμε, πάμε στην εκκλησία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις