Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Επιστρέφω με το PhD μου να σχολιάσω τα νέα δεδομένα.

Οι θετοί γονείς σου είναι μεγάλοι. Αν είναι σαν την πλειοψηφία των Ελλήνων αυτής της ηλικίας, υπάρχει τεράστιο χάσμα γενεών ανάμεσά σας. Ο βιολογικός τώρα είναι νέος και Ευρωπαίος, οπότε συμβαδίζετε και ταιριάζετε πολύ περισσότερο. Επικοινωνείτε καλύτερα και απολαμβάνεις την παρέα του. Για αυτόν τον λόγο, όχι επειδή "το αίμα νερό δεν γίνεται".

Επίσης είναι και το θέμα ότι οι θετοί σου γονείς, ως γέροι, θα αρχίσουν να παίρνουν την κάτω βόλτα σύντομα και μετά θα πεθάνουν. Εσύ λοιπόν αναμένεις μια σχέση με τους θετούς που θα φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, ενώ με τον βιολογικό δυνητικά θα ανθίζει.

Επιμένω ότι το καλύτερο είναι να αναπτύξετε μια φιλική/αδελφική σχέση γιατί δεν γίνεται κοτζάμ γομάρι να σε υιοθετήσει και να το παίζει μπαμπάς. Επίσης είναι πολύ πιθανό να κάνει κανονική οικογένεια προσεχώς και εκεί θα κολλάς καλύτερα ως "θειος" του παιδιού του παρά ως αδερφός.

Χρήσιμο το phd σου! Οι γονείς μου είναι 68 και αρκετά καλοστεκούμενοι, δε νομίζω ότι τώρα κοντά θα αρχίσει αυτή η πτώση ούτε το είχα σκεφτεί ποτέ μου. Ότι επικοινωνούμε επικοινωνούμε. Και οι σπουδές μας παρότι είναι ψιλοάσχετες αρέσουν και σε μένα και σε εκείνον και συζητάμε πολύ για αυτά τα θέματα. Επίσης φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται κάθε φορά που γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο να ενθουσιάζεσαι και να "υποτιμάς" λίγο τους "σίγουρους" αλλά αυτό γρήγορα βρίσκει την ισορροπία του και νομίζω και εγώ την έχω βρει. Τώρα τι είδους σχέση έχουμε δε ξέρω, αδελφό δεν είχα ποτέ και δεν ξέρω πως είναι μια σχέση με αδερφό. Θείους έχω αλλά δεν είχαμε ποτέ σχέσεις οπότε και πάλι δεν έχω εικόνα. Με το όνομα του πάντως τον φωνάζω και κάποιες φορές τον λέω και μπαμπά. Τώρα αν εννοείς αν γίνεται να με υιοθετήσει από νομικής πλευράς εφόσον υπάρχει συγγένεια γίνεται (τώρα τη διαδικασία δεν την ξέρω, αλλά έχω τα χαρτιά κάναμε και κάναμε και ένα DNA). Τώρα σχετικά με το θέμα οικογένεια, θα χαρώ πολύ αν κάνει και κάνει και παιδιά.

4 λεπτά πριν, ILIAS GR είπε

Εσύ σαν τι αισθάνεσαι; Σαν Γάλλος ή σαν Έλληνας;

καλά μη το ξεφτιλίσουμε Έλληνας νιώθω. Η Γαλλία είναι μια χώρα που τη συμπαθούσα πάντα βέβαια αλλά τώρα δε μπορώ να λέω ότι είμαι Γάλλος προς θεού.

2 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Καλύτερα σκέψου, για ποιό λόγο θέλει (και από οτι λες επιμένει) ο ίδιος για κάτι τέτοιο μετά παό τόσα χρόνια; Μήπως έχει κάποιο όφελος που αυτή τη στιγμή αγνοείς;
Και κακά τα ψέματα ακόμα και το να πεις στους γονείς σου οτι θέλεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό. Καταλαβαίνω οτι έχεις ενθουσιαστεί και πιθανόν έχεις εξιδανικεύσει κάποια πράγματα στο μυαλό σου, αλλά καλύτερα να δεις τα πράγματα λιγότερο ρομαντικά και περισσότερο ρεαλιστικά.

Κέρδος όπως το εννοείς εσύ δεν έχει, απλά προσπαθεί κάπως να επανορθώσει. Αυτό για το επίθετο δεν σκοπεύω να το πω άμεσα ούτε να το κάνω ακόμα. Θα χαιρόμουν απλά και μόνο αν το δεχόντουσαν ότι θέλω να τον βρω και ότι τον βρήκα και αν τον γνώριζαν κιόλας. Βέβαια το γεγονός ότι είμαστε ίδιοι ίσως τους κάνει να νιώσουν κάπως απόμακρα.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομικά γίνεται, στην πράξη είναι κουλό να έχετε σχέση μπαμπά-γιού. Φίλου/αδερφού όμως μια χαρά μπορείτε πρακτικά.

'Οσο καλοστεκούμενοι και να ναι, το 68 δεν έχει και πολλά να πει με το 24. Ούτε να κάνει. Ενώ το 24 με το 40 έχει παρόμοιο τρόπο σκέψης και ζωής, μπορούν να κάνουν και να πουν πολλά μαζί. Ως φίλοι. Βάλε στην άκρη ότι είναι πατέρας σου από τεχνική άποψη, ξέχνα το τελείως.

Δημοσ.

Εμένα πάντως call me crazy αλλά το γεγονός οτι προσπαθεί στα κρυφά να πείσει τον γιό του που είχε δώσει για υιοθεσία να πάρει το επίθετό του μου φαίνεται τεράστειο red flag.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Αυτός μου το πρότεινε η αλήθεια είναι και το ξαναλέει συχνά πυκνά. Ίσως ακουστεί χαζό αλλά από τότε που είδα το επίθετο γραμμένο στα χαρτιά, μέσα μου θεώρησα ότι έτσι με λένε.

Θεωρείς ότι ένα όνομα προσδιορίζει την ύπαρξη σου; 

Μίλησε με κάποιον ειδικό. Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί το εδώ νταβαντούρι. Αν δεν έχεις χρήματα για ειδικό και είσαι ακόμη φοιτητές, υπάρχουν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τα πανεπιστήμια δωρεάν.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, totem_lost said:

Εμένα πάντως call me crazy αλλά το γεγονός οτι προσπαθεί στα κρυφά να πείσει τον γιό του που είχε δώσει για υιοθεσία να πάρει το επίθετό του μου φαίνεται τεράστειο red flag.

+ Για εμφαση.

Πραγματικα ομως να ειχα υιοθετησει παιδι και αυτο μετα απο χρονια να μου ελεγε οτι θα παρω το ονομα του βιολογικου, χωρις κιολας να του εχω κανει τπτ...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, idomeneas7 είπε

Νομικά γίνεται, στην πράξη είναι κουλό να έχετε σχέση μπαμπά-γιού. Φίλου/αδερφού όμως μια χαρά μπορείτε πρακτικά.

'Οσο καλοστεκούμενοι και να ναι, το 68 δεν έχει και πολλά να πει με το 24. Ούτε να κάνει. Ενώ το 24 με το 40 έχει παρόμοιο τρόπο σκέψης και ζωής, μπορούν να κάνουν και να πουν πολλά μαζί. Ως φίλοι. Βάλε στην άκρη ότι είναι πατέρας σου από τεχνική άποψη, ξέχνα το τελείως.

Καλά στην πράξη συμφωνώ δεν έχει καμία σχέση η σχέση μαζί του με τον θετό μου πατέρα. Μέχρι και σε κλαμπ έχουμε πάει μαζί. 

2 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Δεν προσπαθεί στα κρυφά απλά μου το είπε. Δηλαδή τι θα μπορούσε να κάνει; Να βρει τους θετούς να τους πει ότι τόσο καιρό τον έχω βρει και θα αλλάξω και το επίθετο μου; Η εγκεφαλικό ή έγκλημα θα γινόταν. Εξάλλου για να μαστε και ρεαλιστες δε με έδωσε αυτός, οι γονείς του με τους γονείς της μάνας μου τα είχαν συμφωνήσει και με "ξεφορτώθηκαν". Την μάνα μου από τότε έχει να τη δει μου είπε.

1 λεπτό πριν, christakos07 είπε

Θεωρείς ότι ένα όνομα προσδιορίζει την ύπαρξη σου; 

Μίλησε με κάποιον ειδικό. Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί το εδώ νταβαντούρι. Αν δεν έχεις χρήματα για ειδικό και είσαι ακόμη φοιτητές, υπάρχουν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τα πανεπιστήμια δωρεάν.

Βαρύ λίγο το προσδιορίζει την ύπαρξη μου. Απλά θα ου άρεσε να το έχω.

1 λεπτό πριν, devil-ji είπε

+ Για εμφαση.

Πραγματικα ομως να ειχα υιοθετησει παιδι και αυτο μετα απο χρονια να μου ελεγε οτι θα παρω το ονομα του βιολογικου, χωρις κιολας να του εχω κανει τπτ...

Ακούγεται άδικο και μάλλον είναι. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Βαρύ λίγο το προσδιορίζει την ύπαρξη μου. Απλά θα ου άρεσε να το έχω.

Τι σημαίνει ότι "θα μου άρεσε να το χω"? Τι είναι η αλλαγή ονόματος? Καπρίτσιο?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christakos07 είπε

Τι σημαίνει ότι "θα μου άρεσε να το χω"? Τι είναι η αλλαγή ονόματος? Καπρίτσιο?

Δεν είναι καπρίτσιο είναι το όνομα που θα είχα αν δεν με είχαν δώσει για υιοθεσία. Δεν βρήκα ένα επίθετο από τον κατάλογο και είπα α ωραίο είναι ας το πάρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kolumvitis είπε

Δεν είναι καπρίτσιο είναι το όνομα που θα είχα αν δεν με είχαν δώσει για υιοθεσία. Δεν βρήκα ένα επίθετο από τον κατάλογο και είπα α ωραίο είναι ας το πάρω.

Ναι αλλά δεν μπορείς να ζεις με τα ενδεχόμενα του παρελθόντος.

Επιμένω στην άποψη μου. Ζήτα συμβουλές από ειδικό. Η συζήτηση εδώ είναι εντελώς απρόσωπη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ναι αλλά δεν μπορείς να ζεις με τα ενδεχόμενα του παρελθόντος.

Επιμένω στην άποψη μου. Ζήτα συμβουλές από ειδικό. Η συζήτηση εδώ είναι εντελώς απρόσωπη.

Δεν είναι ενδεχόμενο. Το όνομα του βιολογικού μου πατέρα είναι. Οσον αφορά τον ειδικό, μου φαίνεται δύσκολο να τον επισκεφτώ άμεσα. 

• Confused 2
Δημοσ.

και που να βρεις την  βιολογικη μαμα... 300 σελιδες θρεντ χαλαρα...

απο οτι βλεπω εισαι με το ενα ποδι για βολτες στο τροκαντερο...  οποτε τι το κοσκινιζεις?

ριξτο στους δικους σου, θα γκρινιαξουν αλλα αφου αυτο θες ολα καλα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tornado είπε

και που να βρεις την  βιολογικη μαμα... 300 σελιδες θρεντ χαλαρα...

απο οτι βλεπω εισαι με το ενα ποδι για βολτες στο τροκαντερο...  οποτε τι το κοσκινιζεις?

ριξτο στους δικους σου, θα γκρινιαξουν αλλα αφου αυτο θες ολα καλα.

Δε θα γκρινιάξουν θα χαλαστούν. Πως είναι κάποια θέματα σε κάποιες οικογένειες που με το που το λες χαλάει η διάθεση όλων αυτόματα; Χώρια που θα αρχίσει η μάνα μου να κλαίει και δε το θέλω. Τη βιολογική μου μάνα δεν ξέρω αν ποτέ τη βρω. Και σκέφτομαι ότι ίσως έχει κάνει οικογένεια ήδη. Δεν είχα σκεφτεί όταν έβρισκα τον πατέρα μου ότι θα μπορούσα να του ταράξω (αρνητικά) τη ζωή. Όμως τώρα σκέφτομαι ότι ίσως να ναι παντρεμένη με παιδιά και θα ρθει και ένας ξέμπαρκος να της πει είναι ο γιος της. Φοβάμαι λίγο να ανακατέψω πάλι αυτή την ιστορία, όχι ότι φυσικά το αποκλειώ.

Δημοσ.

εγω νομιζω οτι δεν χρειαζεσαι την γνωμη κανενος οπως γραφεις.

Πρεπει απλα να αποφασισεις οτι ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη δεν εχει εφευρεθει ακομα αυτη η πατεντα.

Πρεπει να ζυγισεις αυτο που θες με τις λιγοτερες απωλειες, ολα τα υπολοιπα ειναι κουβεντα να γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Πάντα ήταν στα σχέδια μου να ζήσω στο εξωτερικό και λίγο με τη δουλειά μου

Το κύριο μέλημά σου θα έπρεπε να είναι η ολοκλήρωση των σπουδών και η επαγγελματική αποκατάσταση

Επεξ/σία από Dagobert
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dagobert είπε

Μπορεί να νοιώθεις μπερδεμένος και να θέλεις καλές σχέσεις και με τις δύο οικογένειες, όμως είσαι 24 ετών. Το κύριο μέλημά σου θα έπρεπε να είναι η ολοκλήρωση των σπουδών και η επαγγελματική αποκατάσταση, ώστε να μπορείς να συντηρείς εαυτόν, την οικογένεια σου (όταν αποκτήσεις) και να βοηθάς τους θετούς σου γονείς. Ο βιολογικός σου πατέρας θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός φίλος και αν η σχέση σας δοκιμαστεί με τα χρόνια, ο  μεγάλος αδελφός ή θείος. Αν  τυχόν πας στο εξωτερικό για εργασία, θα έχεις έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης για ότι  συμβεί.  Το να αναλώνεσαι στα ίδια και τα ίδια, να ανακατεύεις και να στενοχωρείς τρεις ανθρώπους δεν είναι και το πιο υπεύθυνο από μέρους σου. Οπότε δείξε υπευθυνότητα απέναντι στους θετούς γονείς, οι οποίοι είναι η οικογένειά σου και φτιάξε το μέλλον σου, ενώ στον βιολογικό πατέρα, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σου φίλος, πες του ότι τον εκτιμάς, θα ήθελες να είναι δίπλα σου και να σε στηρίζει κι όχι να κάνει δώρα, να λέει για ονόματα κλπ. Δηλαδή να βάλεις όρια. Μην ξεχνάς, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη κερδίζονται κι αυτό αφορά όλους τους εμπλεκόμενους.

Συμφωνώ με ότι λες. Τώρα μόλις ξεκίνησα το διδακτορικό μου. Σκέφτομαι πολύ τα επαγγελματικά μου, το φανταριλίκι που έχω μπροστά. Θα ήθελα πολύ να ζήσω στη Γαλλία και θα μπορούσα να κάνω το μεγαλύτερο μέρος του διδακτορικού μου εκεί. Με τα προγράμματα ερασμους (δεν είναι τα ίδια με τα προπτυχιακά αν ξέρεις) μπορείς να το κάνεις αυτό. Σε πληρώνουν λίγο αλλά δε με νοιάζει γιατί μου έχει πει να μένω σπίτι του οπότε θα είμαστε οκ σε αυτό. Αλλά και πάλι δε θα μπορώ να πω στους γονείς τι γίνεται. Γιατί σίγουρα θα ρθουν και ειλικρινά αν τον δουν δε χρειάζεται να τους πω τι συγγένεια έχουμε φαίνεται. Αυτό με τα δώρα που είπα έχει παρεξηγηθεί. Απλά όταν βρισκόμαστε (2-3 φορές το χρόνο) μου παίρνει κάτι χαζό ένα βιβλίο, ένα ρούχο όπως και εγώ εκείνου. Είναι κάπως εθιμοτυπικό. Δεν είναι δώρα του στυλ κινητά και αυτοκίνητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...