lary7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Οι θετοί γονείς σου το βλέπουν ότι έχουν "επενδύσει"σε εσένα και στο τέλος θα μείνουν στα γεράματα μόνοι τους , ίσως με μια ευχετήρια κάρτα στις γιορτές. Είναι δύσκολο για αυτούς κάποιος που αγάπησαν και φρόντισαν από μωρό να τους εγκαταλείπει επειδή εμφανίστηκε το φάντασμα από το παρελθόν. Σκέψου πως θα σου φαίνονταν εσένα αν μια μέρα ανακαλύπτεις ότι σε αποκληρωνουν επειδή πχ άλλαξες επίθετο, εσένα δεν θα σε στενοχώρουσες; Την όλη υπόθεση καλό είναι να την χειριστής με λεπτότητα, δεν είναι παράλογο να σκέφτεσαι ότι έχεις 2 πατεράδες ουσιαστικά αλλά θα πρέπει να ισορροπήσεις σε 2 βάρκες, αν το πετύχεις θα είσαι χαρούμενος, αν όχι κάποιον θα πρέπει να δυσαρεστήσει αναγκαστικά
kolumvitis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, lary7 είπε Οι θετοί γονείς σου το βλέπουν ότι έχουν "επενδύσει"σε εσένα και στο τέλος θα μείνουν στα γεράματα μόνοι τους , ίσως με μια ευχετήρια κάρτα στις γιορτές. Είναι δύσκολο για αυτούς κάποιος που αγάπησαν και φρόντισαν από μωρό να τους εγκαταλείπει επειδή εμφανίστηκε το φάντασμα από το παρελθόν. Σκέψου πως θα σου φαίνονταν εσένα αν μια μέρα ανακαλύπτεις ότι σε αποκληρωνουν επειδή πχ άλλαξες επίθετο, εσένα δεν θα σε στενοχώρουσες; Την όλη υπόθεση καλό είναι να την χειριστής με λεπτότητα, δεν είναι παράλογο να σκέφτεσαι ότι έχεις 2 πατεράδες ουσιαστικά αλλά θα πρέπει να ισορροπήσεις σε 2 βάρκες, αν το πετύχεις θα είσαι χαρούμενος, αν όχι κάποιον θα πρέπει να δυσαρεστήσει αναγκαστικά Δεν έχω σκοπό να τους εγκαταλείψω αλλά θέλω και τον μπαμπά μου και τώρα που τον γνώρισα απλά δε μπορώ χωρίς εκείνον. Εξάλλου ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και από βιολογικά παιδιά τα οποία απλά παρατάνε τους γονείς τους. Όχι ότι θα το έκανα αυτό ποτέ. Επίσης κληρονομιές δεν με νοιάζουν με νοιαζει ότι βρήκα τον πατέρα μου. Και δεν πιστεύω θα με αποκλήρωναν γιατί με αγαπάνε. Το πρόβλημα είναι ότι θα πικραθούν όχι ότι θα έχω "αντίποινα".
AtiX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Η μάνα ζει? Ξέρεις ποια είναι? Που μένει? Τι κάνει?
devil-ji Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακομα δεν λες να καταλαβεις οτι μπαμπας/πατερας σου ειναι ΜΟΝΟ ο ενας απο τους δυο... Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από devil-ji 2
lary7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Βάλτους να το σκεφτουν σαν ένα παιδί σε διαζύγιο. Η ξαδέρφη μου χώρισε με ένα κορίτσι και ξαναπαντρεύτηκε. Η μικρή είναι σαν να έχει 2 μπαμπάδες που την αγαπούν και οι 2, οι 3 γονείς διατηρούν καλές σχεσεις ενώ στο σπίτι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα 2 πλέον παιδιά της νεας οικογένειάς. Όλα είναι θέμα ισορροπίας αλλά και να καταλάβουν όλοι ότι το καλό του παιδιού έχει προτεραιότητα. Μόνο στο θέμα του επιθέτου σε βρίσκω λίγο φάουλ, DNA περνεις από τον βιολογικό πατέρα αλλά επίθετο από αυτόν που σε μεγαλώνει και σε κάνει άνθρωπο.
phanispal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 30 λεπτά πριν, lary7 είπε Οι θετοί γονείς σου το βλέπουν ότι έχουν "επενδύσει"σε εσένα και στο τέλος θα μείνουν στα γεράματα μόνοι τους , ίσως με μια ευχετήρια κάρτα στις γιορτές. Σοβαρά τώρα; Το συνεχίζετε; Γι' αυτό τον υιοθέτησαν; Για να τους γηροκομήσει; 1
lary7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Σοβαρά τώρα; Το συνεχίζετε; Γι' αυτό τον υιοθέτησαν; Για να τους γηροκομήσει; Γιατί το βρίσκεις παράλογο οι γονείς να περιμένουν από τα παιδιά βοήθεια όταν γεράσουν; Διαχρονικα ένας από τους λόγους να κάνεις παιδιά είναι και τα γεράματα, αν δεν το βλέπεις έτσι, ίσως το δεις όταν γερασεις 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, lary7 είπε Γιατί το βρίσκεις παράλογο οι γονείς να περιμένουν από τα παιδιά βοήθεια όταν γεράσουν; Διαχρονικα ένας από τους λόγους να κάνεις παιδιά είναι και τα γεράματα, αν δεν το βλέπεις έτσι, ίσως το δεις όταν γερασεις Άλλο περιμένω μια βοήθεια στα γεράματά μου και άλλο σε θέλω αποκλειστική... κανένας λογικός γονιός δεν θέλει τα παιδιά του ως αποκλειστικές αλλά τώρα τελευταία βγαίνει όλη η ανασφάλεια της εποχής και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να ισχύει για κάποιους... ΥΓ: αυτό το διαχρονικά κλπ κλπ μόνο σε κλειστές κοινωνίες ισχύει... Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από AtiX 2
kolumvitis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 43 λεπτά πριν, AtiX είπε Άλλο περιμένω μια βοήθεια στα γεράματά μου και άλλο σε θέλω αποκλειστική... κανένας λογικός γονιός δεν θέλει τα παιδιά του ως αποκλειστικές αλλά τώρα τελευταία βγαίνει όλη η ανασφάλεια της εποχής και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να ισχύει για κάποιους... ΥΓ: αυτό το διαχρονικά κλπ κλπ μόνο σε κλειστές κοινωνίες ισχύει... Η αλήθεια είναι ότι και εμένα δεν μαρέσει το σκεπτικό που αντί για ασφάλεια ζωής έχω ένα παιδί ώστε όταν χρειαστεί αυτό να με προσέξει. Δηλ 1 ώρα πριν, devil-ji είπε Ακομα δεν λες να καταλαβεις οτι μπαμπας/πατερας σου ειναι ΜΟΝΟ ο ενας απο τους δυο... Δεν θεωρώ υποχρεωτικό να θεωρώ τον έναν μόνο πατέρα μου. Τον βιολογικό μου τον αγάπησα και δεν τον αποχωρίζομαι με τίποτα. Ούτε θέλω να ναι κάτι λιγότερο από πατέρας μου.
l337 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, kolumvitis είπε Δεν θεωρώ υποχρεωτικό να θεωρώ τον έναν μόνο πατέρα μου. Τον βιολογικό μου τον αγάπησα και δεν τον αποχωρίζομαι με τίποτα. Ούτε θέλω να ναι κάτι λιγότερο από πατέρας μου. Εσύ μπορεί να τον αγαπάς όπως λες (αλήθεια.. πότε πρόλαβες; ) και δεν τον αποχωρίζεσαι με τίποτα άλλά αμελείς το γεγονός πως ο ίδιος στο παρελθόν σε αποχωρίστηκε "αβίαστα" όταν του ήσουν βάρος και ανεπιθύμητος και σε πέταξε όπως τη σακούλα σκουπιδιών στα σκουπίδια. Το να χρυσώνεις το χάπι δεν βοηθάει. Εσύ μπορεί να νομίζεις πως του είσαι σημαντικός αλλά αυτό που "επιλέγεις" να μην βλέπεις είναι πως -ως φαίνεται- και τώρα την πάρτη του κοιτάζει και σε χρησιμοποιεί ενώ εσύ.. τρία πουλάκια κάθονται. Έτσι φαίνεται από τα γραφόμενα σου τουλάχιστόν. Επίσης αντί να επιλέξεις κάποια ψυχολόγο να εκφράσεις τους (πολύ προσωπικούς) προβληματισμούς σου, τους εκφράζεις μέσα σε ένα forum κάνοντας τους βορά του όποιου κουτσομπολιού. Η ψυχολόγος βέβαια δεν θα σου χάιδευε τα αυτιά.. 1
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Εμένα ένα με προβληματίζει. Έχουμε φτάσει στις τέσσερις σελίδες και ο TS αν και δέχτηκε ερωτήσεις δεν μας έχει πει κουβέντα για τη βιολογική του μητέρα.Ναι γνώρισε τον βιολογικό πατέρα μας λέει ότι βγήκαν μαζί μέχρι και σε κλαμπ πήγαν δεν μπήκε στον πειρασμό σε αυτό το διάστημα να ρωτήσει να μάθει να βρει τη βιολογική μητέρα με την οποία ξέρουμε ότι είναι άρρηκτος ο δεσμός όχι ενός παιδιού αλλά ακόμη και ενός ενήλικου άντρα;;;;; Εγώ ένα θα σου πω.Είναι άσχημο αυτό που κάνεις κρυφά από τους θετούς σου γονείς με τους οποίους ναι δεν ταιριάζει το DNA σου,με τους οποίους ναι ποτέ δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει τόσο ισχυρός όσο είναι ο δεσμός ενός παιδιού με τους πραγματικούς γονείς ιδιαίτερα ενός αγοριού με τη βιολογική του μητέρα;;;; Είσαι 18 χρονών από τον γραπτό σου λόγο διακρίνω ότι είσαι ένα μορφωμένο παιδί άρα μπορείς να πάρεις κάποιες αποφάσεις για τη ζωή σου. Καταρχήν να ενημερώσεις τους θετούς σου γονείς.Είναι άσχημο για αυτούς που σε έχουν μεγαλώσει να μάθουν αύριο από κάπου αλλού αυτό που κάνεις. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως με ειλικρινή διάλογο θα βρεθεί η λύση. Δεν το πιστεύω αλλά ένα θα σου πω.Θα ήταν πολύ άσχημο να τρολάρεις με ένα τέτοιο θέμα γιατί ενδεχομένως και άλλα παιδιά να βρίσκονται στη δική σου θέση να μας διαβάζουν και να βρίσκονται σε δύσκολη θέση για το τι πρέπει και αυτά να κάνουν και να προσπαθούν να βρουν λύσεις όχι από τους ειδικούς αλλά μέσα από φόρουμ που ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τον έχετε στήσει στη γωνία και τον βαράτε τον άνθρωπο. Είναι άσχημο για τους θετούς, κακώς βγάζεις τ' άπλυτά σου στη φόρα μπλα μπλα μπλα. Για εκείνον δεν ήταν άσχημο όταν έμαθε ότι είναι υιοθετημένος; Δε γκρεμίστηκε ο κόσμος του, ανεξάρτητα αν μεγάλωσε με αγάπη; Ο άνθρωπος δείχνει συγκροτημένος. Το ότι μπαίνει εδώ να εκφράσει τον προβληματισμό του, προφανώς αποτελεί μια διέξοδο για εκείνον, έναν τρόπο προσωρινής ψυχοθεραπείας. Θέλει ν' ακούσει διάφορες απόψεις, δε νομίζω πως σημαίνει ότι είναι στον κόσμο του. Η στάση των θετών του γονιών είναι υπερβολική και λανθασμένη για μένα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον πεισμώνουν να κάνει το αντίθετο. Δείχνει ξεκάθαρα ότι σκέφτονται εγωιστικά. Εκτός κι αν θεωρούν ότι ο βιολογικός του πατέρας είναι εγκληματίας και ανησυχούν και για το υιοθετημένο παιδί τους. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από phanispal 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Αρχίστε να κάνετε φιναλε σιγά σιγά γιατί δεν έχει νόημα να κάνει συνεχώς λουπες η συζήτηση. 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 36 λεπτά πριν, billdanos είπε Αρχίστε να κάνετε φιναλε σιγά σιγά γιατί δεν έχει νόημα να κάνει συνεχώς λουπες η συζήτηση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, AtiX είπε Άλλο περιμένω μια βοήθεια στα γεράματά μου και άλλο σε θέλω αποκλειστική... κανένας λογικός γονιός δεν θέλει τα παιδιά του ως αποκλειστικές αλλά τώρα τελευταία βγαίνει όλη η ανασφάλεια της εποχής και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να ισχύει για κάποιους... ΥΓ: αυτό το διαχρονικά κλπ κλπ μόνο σε κλειστές κοινωνίες ισχύει... Σε μια κοινωνία που ο γιος/κόρη θα έφευγε στα 18 για να δουλέψει ισχύει αυτό που λες. Σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, που δυστυχώς τα παιδιά μένουν με τους γονείς μέχρι τα 40, τους χαρίζουν οι γονείς σπίτια-αυτοκίνητα κλπ μετά λογικό είναι να έχουν και απαιτήσεις. Επί του θέματος πάλι, εγώ δεν νομίζω να έτρεχα στο εξωτερικό για να γνωρίσω κάποιον, που αν και βιολογικός μπαμπάς, επί της ουσίας είναι ένας άγνωστος. Ουσιαστικά είναι απλά ένας νέος φίλος και όχι μπαμπάς. Στα 24 δεν μπορείς να αποκτήσεις δεύτερο μπαμπά. Επίσης όπως τα γράφει, όλα φαίνονται πολύ βολικά. Ο βιολογικός υποτίθεται ότι τον έψαχνε, έκαναν και DNA test (που είναι πανάκριβο)... τώρα θέλει να τον πάρει στο σπίτι και να του δώσει το όνομα κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις