Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ ένα nickname δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση "προσωπικό δεδομένο", ωστόσο το φορουμ απαγορεύει τέτοιες ενέργειες. Θα το γράψω κυρίως για τον φίλο neov αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίζει. Επειδή λοιπόν η αγοραπωλησία έγινε μέσω insomnia, σε πρώτη φάση θα πάρεις ένα τηλ την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και θα τους αναφέρεις τι ακριβώς έγινε και σε ποια περιοχή. Αυτοί με την σειρά τους θα σε παραπέμψουν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή στην ασφάλεια όπου εκεί θα πας και θα καταθέσεις μήνυση για απάτη. Επειδή η μήνυση αυτή γίνεται αυταπάγγελτα, δεν πληρώνεις κάποιο παράβολο. Ούτε με δικηγόρο χρειάζεται να πας εκτός κι αν εσύ το επιθυμείς! Θα μαζέψεις λοιπόν σε πρώτη φάση όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχεις στην κατοχή σου και θα τα πάρεις μαζί για να τα καταθέσεις σαν αποδείξεις μαζί με την μήνυση. Μηνύματα στο τσατ του ινσομνια, μηνύματα απο κινητό, φωτογραφίες της αγγελίας, την απόδειξη πληρωμής, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα τα καταθέσεις όλα μαζί!

• Like 10
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hapatingo είπε

Το είχα πει και το λέω πάλι, να εφαρμοστεί σύστημα paypal στο insomnia.

Επίσης η δήθεν ασφάλεια του αριθμού κινητού που ακριβώς βοηθάει στην παρούσα απάτη?

Φίλε το insomnia δεν είναι εμπορικό κατάστημα μεταχειρισμένων κινητών 

1 ώρα πριν, cambo99 είπε

ότι εφόσον η απάτη έγινε διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδας, τότε είναι αρμοδιότητα και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος...

Φίλε δεν ξέρω αν εχεις πάει σε δικαστήριο αλλά πίστεψε με όταν  πει ότι του έστειλε  ένα παλιό Motorola αντί για Samsung s8 για παράδειγμα η δικαστής θα νομίζει ότι της μιλάνε κινεζικά 

Επεξ/σία από AlexK74
Δημοσ.

Αν κάποιος πάει σε δίκη θέλει χρήματα και χρόνο. Αν το κάνει συνειδητά για το γαμωτο, ΟΚ. 

Αν νομίζει ότι σε 3-6 μήνες θα εισπράξει χρήματα με τόκο, καλύτερα να μην το κάνει καθόλου. 

Χωρις να είμαι νομικός θεωρώ ότι ο κατηγορούμενος θα απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν κάποιος πάει σε δίκη θέλει χρήματα και χρόνο. Αν το κάνει συνειδητά για το γαμωτο, ΟΚ. 

Αν νομίζει ότι σε 3-6 μήνες θα εισπράξει χρήματα με τόκο, καλύτερα να μην το κάνει καθόλου. 

Χωρις να είμαι νομικός θεωρώ ότι ο κατηγορούμενος θα απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών. 

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου, απλά κάποιες διευκρινήσεις. Χρήματα θα χρειαστούν στην περίπτωση αγωγής (όπως προανέφερα η μήνυση είναι δωρεάν καθώς γίνεται αυταπάγγελτα) και επίσης ότι ο κατηγορούμενος θα απαλλαχθεί είναι κάτι τελείως υποκειμενικό καθώς εξαρτάται απο πολλά πράγματα. Αν υπάρχουν τα "κατάλληλα" στοιχεία εις βάρος του κατηγορουμένου, πιο πιθανή είναι η καταδίκη του.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του οποίος μιλάει για διαδικασίες δεν είδα να λέει για άρση απορρήτου με εισαγγελική παραγγελία...  Και μετα για μήνυση στην δίωξη. Αν και δεν είδα κάποια επίσημη θέση του Σιτέ... 

Δημοσ.
39 minutes ago, AlexK74 said:

Φίλε το insomnia δεν είναι εμπορικό κατάστημα μεταχειρισμένων κινητών 

Φίλε δεν ξέρω αν εχεις πάει σε δικαστήριο αλλά πίστεψε με όταν  πει ότι του έστειλε  ένα παλιό Motorola αντί για Samsung s8 για παράδειγμα η δικαστής θα νομίζει ότι της μιλάνε κινεζικά 

Ναι αλλά απαιτεί το κινητό σου για να πουλήσεις. Όπως και να έχει το paypal είναι αυτόνομη μηχανή πωλήσεις που τηρεί όλους τους κανόνες. Ούτε το ebay είναι κατάστημα, χώρος φιλοξενίας είναι που πληρώνετε με κάθε επιτυχημένη αγορά που κάνει ο πωλητής. Το insomnia δεν θα το κάνει αυτό, όπως ούτε τώρα το κάνει δεν πληρώνεται δηλαδή από της πωλήσεις άλλων. 

• Sad 1
Δημοσ.

@neov Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις πολλα τωρα. Θα ειχες αρκετα καλες πιθανοτητες να τραβουσες βιντεο την ωρα του unboxing.

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hapatingo είπε

Ναι αλλά απαιτεί το κινητό σου για να πουλήσεις. Όπως και να έχει το paypal είναι αυτόνομη μηχανή πωλήσεις που τηρεί όλους τους κανόνες. Ούτε το ebay είναι κατάστημα, χώρος φιλοξενίας είναι που πληρώνετε με κάθε επιτυχημένη αγορά που κάνει ο πωλητής. Το insomnia δεν θα το κάνει αυτό, όπως ούτε τώρα το κάνει δεν πληρώνεται δηλαδή από της πωλήσεις άλλων. 

2 λεπτά πριν, overpower είπε

@neov Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις πολλα τωρα. Θα ειχες αρκετα καλες πιθανοτητες να τραβουσες βιντεο την ωρα του unboxing.

Θα το έκανε δεκτό το δικαστήριο το βίντεο ;

Είναι λάθος ο τίτλος . Δεν υπάρχει αντικαταβολή υπάρχει κατάθεση χρημάτων 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, isay είπε

Μια χαρά τα λες για τη μύνηση. Εκεί πατα και ο αποστολέας, οτι ειναι too much για να το τρέξεις.

Αφου εχει 9 κριτικές, χάλασε του το, αλλά τονίζω οτι πρεπει να σε εχει ορίσει αγοραστη. Αν οχι, λυπάμαι. 

Πραγματικά σε παιδια, οσο απεχθάνομαι τους κουτοπονηρους πωλητες, άλλα τοσο που κάποιοι ειστε ευκολοπιστοι.

Τέσπα, αν δεν μπορεις να κάνεις πρακτικά κάτι αλλο, ξέχασε το και πάρε το σαν μάθημα. 

ΟΧΙ, γιατί απλά θα σβηστεί το νήμα.

Εχουν γινει πολλες αντιστοιχες ιστορίες

αδελφε δεν εχω καταλαβει; τι θα πει να το ξεχασει και να το παρει σαν μαθημα; η λεξη μαθημα με ολον τον σεβασμο χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανενα εδω μεσα, ειναι λεξη βαρια. λεγεται σε ατομο που φερθηκε χαζα λανθασμενα και με αυτο τιμωρειται για την επιλογη που εκανε. ο ανθρωπος ενα τηλεφωνο ηθελε να αγορασει τι ποιο απλο. ουτε ηθελε να χασει τα χρηματα του, αλλα και ουτε να του ανεβει η πιεση βλεποντας την απατη που επεσε. για ολα αυτα τα ανθρωπαρια που εξαπατουν κοσμο με σκοπο το ευκολο χρημα εχω να πω οτι εχουν βρει και τα κανουν. η νομοθετες πρεπει να καταλαβουν οτι στην ευνομια εχουν δικαιωμα ολοι. τι θα πει πληρωσε 100 ευρω για μηνηση;  πρεπει καποτε να σεβαστει τον νοικοκυρη και οχι τον κλεφτη. με αυτες τις τακτικες οι απατεωνες θα βρισκουν κοινωνιες σαν και αυτες παραδεισο. εξαλλου η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος θα ηθελα να ηξερα γιατι υπαρχει;

• Like 2
Δημοσ.

Αν το δηλωσει ο αποστολεας, οι μεταφορικες αφηνουν κανονικα να ανοιξεις το δεμα. Να το ζητάτε και αν δεν δέχεται  ο αποστολεας, μακρια.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες σας εγω το μονο που κραταω ειναι οτι. 1) ποτε ξανα αντικαταβολη εκτος και αν γινει ελεγχος πριν την παραδοση , 2) εισαι υπολογος τον πραεξων σου για αγορες μεταξυ ιδιωτων ( πχ χαλασμενα πραγματα αλλα πραγματα και τα σχετικα ) δυστυχως παιδια ετσι ειναι. Τελος ακουσα μια ωραια ιδεα για βιντεο στην παραδοση 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Αν το δηλωσει ο αποστολεας, οι μεταφορικες αφηνουν κανονικα να ανοιξεις το δεμα. Να το ζητάτε και αν δεν δέχεται  ο αποστολεας, μακρια.

Σε ποιο όνειρο στο 7ο? Δεν γίνετε μην γράφετε οτι να ναι 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, akamar είπε

Να πω εγω την επίσημη θέση του site .

Από εδώ και στο εξής για να αγοράσεις θα πρέπει να κανείς τεστ iq 

Γιατί αν καταφέρει κάποιος να σε κάνει να καταθέσεις χρήματα χωρίς να εχεις παραλάβει κάτι και ενώ εχεις συμφωνήσει για αντικαταβολή είσαι βλάκας 

Για να λέμε και καμία αλήθεια 

1) Φαντάζομαι έχεις προσέξει ότι ο φίλος την πάτησε με αντικαταβολή κι ότι παρέλαβε "κάτι"...

2) Εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι αν πέσεις σε λαμόγιο, ή με αντικαταβολή ή με κατάθεση, τα λεφτά σου θα τα κλαις. Τι να μη σου στείλει τίποτα, τι να σου στείλει βότσαλα ποταμίσια, το ίδιο και το αυτό. Το θέμα της "εξυπνάδας"; της "τύχης"; πες το όπως θες, είναι να τον κόψεις τον άλλο εξαρχής.

3) Εξ ορισμού οι ιδιωτικές συναλλαγές εμπεριέχουν ρίσκο μεγαλύτερο απ' ότι με ένα κατάστημα. Ούτε καταγγελία σε κάποια αρχή (πχ Συνήγορο του Καταναλωτή) μπορείς να κάνεις ούτε τίποτα, πέραν της καταγγελίας στην αστυνομία, που εκεί έχει άλλη διαδικασία, πολυπλοκότερη, καθώς είναι πλέον ποινικό το θέμα.

4) Λίγο με ρέγουλα οι χαρακτηρισμοί, δεν γνωριζόμαστε και το πιο εύκολο είναι να αρχίσουν τα καντήλια εκατέρωθεν (γενικά, όχι εγώ κι εσύ).

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, doctorser είπε

Σε ποιο όνειρο στο 7ο? Δεν γίνετε μην γράφετε οτι να ναι 

Ναι όντως δεν γίνετε γι'αυτό και το έχω κάνει πόσες φορές. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...