Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, adi32 είπε Ειδικά σε παροχή υπηρεσιών πρέπει να κάνουμε παζάρια γιατί ζητάνε ότι θέλουνε με σκοπό να πάρουν όσο το δυνατό πιο πολλά μετά το παζάρι. Πολλοί επαγγελματίες σε κόβουν κι αν σε δουν με φράγκα σου λένε διπλάσια τιμή. Για αγορές αγαθών τα πράγματα είναι πολύ απλά με το σκρουτζ. Μπα δεν είναι έτσι, δεν θα πάρεις το ίδιο κουάλιτι στην υπηρεσία σου, άλλο να χορέψω για 100 € και άλλο για 50 € 😜
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 42 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Μπα δεν είναι έτσι, δεν θα πάρεις το ίδιο κουάλιτι στην υπηρεσία σου, άλλο να χορέψω για 100 € και άλλο για 50 € 😜 με 50 τι παίρνω δηλαδη; κάνα τσάμικο ή μπρέικ ντανς στο τσακίρ κέφι;
blackdeagle Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 15 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε Όποιος κάνει παζάρια σε μεγάλα μαγαζιά για μένα είναι γύφτος....άμα το θες πάρτο στην τιμή που το πουλάει αν όχι ψαξου για κάτι ποιο φθηνό...... η περίμενε εκπτώσεις/προσφορές ( λες και μπορεί ο υπάλληλος να σου κάνει έκπτωση λες και είναι δικό του το μαγαζί) Μου είχε τύχει σε αγγελία που πούλαγα κάτι και μου έκανε παζάρια ένας τυπάς και του το κατέβασα λίγο και ενώ κλεισαμε τιμή όταν συναντηθηκαμε να το πάρει έκανε πάλι παζάρια για ακόμα χαμηλότερη τιμή.... εννοείτε πως πήρε τα @@ μου ο γύφτος Δεν κάνεις παζάρια με υπάλληλους,το κάνουν δεν λέω,αλλά οταν κάνεις παζάρια πχ. για ρούχα μιλάς με κάποιον υπεύθηνο που μπορεί να σου κάνει ένα 5-10% πχ.
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε με 50 τι παίρνω δηλαδη; κάνα τσάμικο ή μπρέικ ντανς στο τσακίρ κέφι; η και πωλ ντάνσιγκ με PhysX εφέ καπνού 😂 τα κανονικά εφέ με αληθινές εκρήξεις είναι στο Premium pack. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2018 από Pokemon640
talibanakos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, papoys1 είπε Νομίζω ότι οι περισσότεροι λένε παραμύθια. Ειδικα ενας πιο πανω,αλλα και γενικα ! 5 ώρες πριν, blackdeagle είπε Δεν κάνεις παζάρια με υπάλληλους,το κάνουν δεν λέω,αλλά οταν κάνεις παζάρια πχ. για ρούχα μιλάς με κάποιον υπεύθηνο που μπορεί να σου κάνει ένα 5-10% πχ. Μια φορα ειχα παει να παρω running στην Καλαματα μου εκανε καλο ψαλιδι ενας υπαλληλος. Ηθελα να αγορασω ενα καλο παπουτσι για στιβο τοτε,αλλα ουτε τα σχεδια που ειχε μου αρεσαν,ουτε τα χρωματα,ουτε και οι τιμες. Μου ζητουσε για το cayano 11 τοτε 170 ευρω. Φιλε του λεω,εγω θελω ενα καλο παπουτσι για τρεξιμο,αλλα τα σχεδια που εχεις δε με τρελαινουν,ουτε και προκειται να δωσω 170 ευρω. Μου εκοψε επιτοπου 40 ευρω.. Ακομα και τωρα αναρωτιεμαι..
orck Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Υπαρχουν προιοντα και υπηρεσιες που πουλανε οσο πουλανε με απιστευτα πολυ μεγαλο καπελο απο τους λιανεμπορους. Για παραδειγμα, παπουτσια, επωνυμα γυαλια ηλιου και ορασεως, επωνυμα ρουχα, καλυντικα, απο υπηρεσιες νυχαδικα, αποτριχωτικαδικα, γενικα υπηρεσιες ομορφιας. Μονο σε αυτα θα δεις απιστευτο ξεφουσκωμα τιμων οταν τελειωσει η σεζον η οταν σε δουν να εισαι ετοιμος να φυγεις. Σε αντιθεση σε προιοντα τεχνολογιας το κερδος δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο.
jakegate7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 1 hour ago, talibanakos said: Ειδικα ενας πιο πανω,αλλα και γενικα ! Μια φορα ειχα παει να παρω running στην Καλαματα μου εκανε καλο ψαλιδι ενας υπαλληλος. Ηθελα να αγορασω ενα καλο παπουτσι για στιβο τοτε,αλλα ουτε τα σχεδια που ειχε μου αρεσαν,ουτε τα χρωματα,ουτε και οι τιμες. Μου ζητουσε για το cayano 11 τοτε 170 ευρω. Φιλε του λεω,εγω θελω ενα καλο παπουτσι για τρεξιμο,αλλα τα σχεδια που εχεις δε με τρελαινουν,ουτε και προκειται να δωσω 170 ευρω. Μου εκοψε επιτοπου 40 ευρω.. Ακομα και τωρα αναρωτιεμαι.. πηρες απόδειξη στα 130? γιατί αλλιώς τον συμφέρει να πουλήσει στα 130 μαυρα από τα 170 με απόδειξη.
talibanakos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, jakegate7 είπε πηρες απόδειξη στα 130? γιατί αλλιώς τον συμφέρει να πουλήσει στα 130 μαυρα από τα 170 με απόδειξη. Νομιζω οτι ειχα παρει κανονικα,αλλα πανε πολλα χρονια. Το περιεργο ειναι οτι ηταν υπαλληλος.
UsualSuspect__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 @fytotech δεν ξέρω αν σχολίασες, αλλά είπα να σε κάνω tag.
Mansora Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Λόγω δουλειάς πάντα κάνω διαπραγματευσεις και σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητα και ας αισθάνεται άβολα η γυναίκα μου. Δεν θα κάνω ποτέ σε μια αλυσίδα καταστημάτων, σουπερμάρκετ κτλ αλλά όπου μπορώ να κάνω μόνο κέρδος έχω ή θα μου πουν όχι ή θα κερδίσω. Το μυστικό στο παζαρι είναι να προτείνεις κάτι που θα έχουν και οι δυο όφελος είτε είναι μετρητά, να μην κόψει απόδειξη, μεγαλύτερη ποσότητα, υποτιμολόγηση κτλ.
dimips Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Ελπίζω στο ψαρά και το κρεοπώλη να μη κάνετε παζάρια. Μη πάθουν τίποτα η γυναίκα σας και τα παιδιά σας που δε φταίνε σε τίποτα επειδή θέλατε να νιώσετε εσείς την ικανοποίηση 1
fytotech Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Υπάρχουν δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που μπαίνουν στο ίδιο καζάνι στο thread. Υπάρχει η διαπραγμάτευση σε μεταχειρισμένο προϊόν και σε καινούργιο. Για εμένα είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Κι εξηγούμαι. Όταν κάτι είναι καινούργιο, η αξία του είναι γνωστή. Είναι πάνω κάτω συγκεκριμένη. Όταν όμως μιλάμε για μεταχειρισμένο προϊόν, τότε είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πάμε πρώτα στο μεταχειρισμένο, μιας κι υπάρχει παράδειγμα με αγγελίες στο forum. (μπορείτε να δείτε και τις αξιολογήσεις μου!) Το τι βρίσκεις στο forum, είναι πραγματικά αστείο. Ο καθένας ζητάει εντελώς αυθαίρετα αυτό που νομίζει. Ελάχιστοι κάνουν έρευνα αγοράς, να δουν πόσο πιάνει αυτό που ζητάνε. Για κινητά δεν το συζητάω. Οι τιμές, ειδικά σε νέα μοντέλα είναι σχεδόν πάντα σε ακριβότερες τιμές από νέο στο bestprice. Δείγμααγγελίας στο Insomnia: "Το κινητό το πήρα πριν τρεις μήνες από τον Κωτσόβολο (x τιμή), δε μου έκανε (ή κάποια άλλη δικαιολογία) και το πουλάω (x άντε στα τρελά κέφια x-5% τιμή)." Όλα αυτά, ενώ ολοκαίνουργιο κάνει x - 30% στο bestprice. Άλλο δείγμα αγγελίας, ιδιαίτερα εκνευριστικό: "Πήρα κατά λάθος δύο, άρα πουλάω το δεύτερο στην ίδια ακριβώς τιμή που κάνει καινούργιο.". Όλα αυτά πάλι σε ακριβότερες τιμές. Πάμε τώρα και στα καινούργια. Εδώ είναι ο καημός μου. Εδώ κλαίω καθημερινά. Όχι για τα παζάρια που μου κάνουν (έχω φυτώριο) αλλά για το πόσο δεν έχουμε ως λαός βασικές γνώσεις οικονομίας. Κάνει κάτι 6€ και μου λέει, θα μου κόψεις κάτι; Κι εννοεί 1€. Συνήθως απαντάω θα σου κόψω το ευρώ αν μου πεις πόσο ποσοστό έκπτωσης είναι. 99,9999%, δεν ξέρουν καν τι λέω. Για να μην πάω στο καινούργιο που δε θέλει απόδειξη. Επειδή, το φυτώριο το έχω με τον αδερφό μου κι είμαστε μικροί και χαζοί, κόβουμε τα πάντα. Για να μην μπαίνω σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης, τους λέω (αλήθεια) πως εμείς στα φυτά έχουμε 13% ΦΠΑ, οπότε πάλι δε θα είναι μεγάλη η έκπτωση. Εδώ πια σκαλώνουν ακόμα πιο πολλοί. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει 13% στο 6€ για καμία δύναμη. Α κι ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω. Η τιμή που πήρες είναι με ΦΠΑ. Εσύ δεν το πουλάς με ΦΠΑ. Δεν αποδίδεις πουθενά φόρο. Τα είπα και ξεθύμανα! 1
AristidisZ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Υπάρχει παζάρι και παζάρι... Ειδικά εάν μιλάμε για μεγάλες αγορές (οχήματα, σπίτια κλπ) εννοείται ότι θα υπάρξει παζάρι Επίσης όπως σωστά είπε ο προλαλήσας, υπάρχουν κατηγορίες αγορών (για καινούργια πράγματα) που εκ προοιμίου σηκώνουν διαπραγμάτευση Κλασσικο παράδειγμα π.χ. τα ρολόγια, που έχουν μια αρχική τιμή καταλανικού και φυσικά παζαρεύεις την έκπτωση Απο εκεί και έπειτα το να πάω να κάνω παζάρι στον περίπτερα γιατί έχει την σοκολάτα μισό ευρώ πιο ακριβά ή στο ΙΚΕΑ επειδή βρίσκω το τραπεζάκι στο Σκρουτζ πέντε ευρώ πιο φτηνά, προφανώς και είναι μαλακια...
masteripper Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις..τόσο σε επίπεδο μαγαζιού , όσο και σε επίπεδο συναλλαγής τύπου forum.. Νομίζω ότι μια απλή ερώτηση αν "τραβάει" η ομάδα δείχνει πολλά και για τον πωλητή...εδώ μέσα παίζει πολύ παλαβομαρα
Diskimpex Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Mansora είπε Λόγω δουλειάς πάντα κάνω διαπραγματευσεις και σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητα και ας αισθάνεται άβολα η γυναίκα μου. Δεν θα κάνω ποτέ σε μια αλυσίδα καταστημάτων, σουπερμάρκετ κτλ αλλά όπου μπορώ να κάνω μόνο κέρδος έχω ή θα μου πουν όχι ή θα κερδίσω. Το μυστικό στο παζαρι είναι να προτείνεις κάτι που θα έχουν και οι δυο όφελος είτε είναι μετρητά, να μην κόψει απόδειξη, μεγαλύτερη ποσότητα, υποτιμολόγηση κτλ. Και σε πολλες αλυσιδες εκτος σουπερμαρκετ παιζουν καλυτερες τιμες .Αναλογα το προιον και πως θα πληρωσεις .Καλυτερη τιμη μετρανε και οι παραπανω ατοκες δοσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα