Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή δεν είναι που έλεγε ότι μας καίνε με λέιζερ από τα ιπτάμενα φρούρια; Όλοι αυτοί οι αφυπνισμένοι ψηφίζουν ε;

Επεξ/σία από akpe
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Όσον αφορά αυθαίρετα και αυθαιρεσίες, πολύ αργά για δάκρυα πλέον.

Στα αυθαίρετα έπρεπε το κράτος να διέκοπτε δια της βίας τις εργασίες ανοικοδόμησης και να κατεδαφιζόταν οτι υπήρχε πριν χτιστεί, ακόμα κι αν ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μπορούσε να ανεγείρει το αυθαίρετο χωρίς να προλάβει το κράτος να διακόψει τις εργασίες τότε έπρεπε να γινόταν κατεδάφιση. Αυτά έπρεπε να ξεκινήσουν από το 1960 που άρχισε το φαινόμενο και οχι σήμερα.

Οι πολιτικοί ήθελαν να κάνουν διευκολύνσεις στου παρανομούντες έτσι τους βοήθησαν να βάλουν ρεύμα και νερό.

Πλέον έχουμε ένα τεράστιο κτιριακό δυναμικό αυθαιρέτων στο οποίο δεν μπορεί να γίνει τίποτα διότι θα υπάρξει τεράστιο πολιτικό κόστος και οι ιδιοκτήτες σε περίπτωση κατεδάφισης θα κυνηγάνε με τις πέτρες όποιον πολιτικό λάβει απόφαση και προσπαθήσει να τα κατεδαφίσει καθολικώς.

Από την άλλη, οι διαδικασίες τακτοποίησης, τα πρόστιμα από τις πολεοδομίες και οι διοικητικές ποινές οικονομικού χαρακτήρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να αναπληρώσουν ως ένα μικρό ποσοστό τα χρήματα που δεν μπήκαν στα δημόσια ταμεία τις προηγούμενες δεκαετίες εξαιτίας εργασιών χωρίς άδειες, χωρίς ένσημα, όλα μαύρα χωρίς πληρωμή φόρων τελών χωρίς τίποτα. Αυτές οι λύσεις δεν μπορούν όμως να αναπληρώσουν ούτε να διορθώσουν τις ζημιές που έχουν γίνει στο περιβάλλον, κοπές δέντρων, πυρκαγιές, τσιμεντοποίηση οικοπέδων και χάραγμα δρόμων, περιοχές και μέρη με κακό σχεδιασμό και υψηλό κίνδυνο για απώλειες ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση πλημμύρας ή πυρκαγιάς.

Γενικώς, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ούτε να αλλάξει τίποτα σε αυτό το θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aris1986 είπε

Ταυτόχρονα το ίδιο συμβαίνει και με τα ιδιωτικά κανάλια. Οπότε το βλέπω ως αγώνα game of thrones. Δεν μου λέει κάτι. Θυμάσαι και το Μέγκα με τον Γρηγορόπουλο που πρόσθεσε στο βίντεο του πυροβολισμού να σπάνε βιτρίνες, γυαλιά, σκυλιά να γαυγιζουν και είπαν ο αστυνομικός ήταν σε άμυνα, ότι τους την έπεσαν 10 άτομα.

4 χρόνια μετά ζήτησαν συγγνώμη και απέλυσαν τον οπερατέρ. Problem solved.

Τα ίδια σκατα είναι για μένα και χειρότερο πια έχει γίνει το ίντερνετ με τους Δγιαδοσται, λιποαναροφηση τώρα, χάσετε κιλά, cookies accept κτλπ.

Όλη η ιδιωτική τηλεόραση φίλε μου δεν είναι απλά πλήρως κατευθυνόμενη , είναι επικίνδυνα και πονηρά κατευθυνόμενη και μάλιστα από ειδικούς ώστε να αλλοιώνει  μυαλό και σκέψη αυτών που δεν έχουν την ικανότητα ούτε τη δύναμη πλέον να το φιλτράρουν και να το καταλάβουν γιατί έχουν γίνει υποχείριό τους.

Και παλαιότερα ήταν παρήγορο που υπήρχε το ίντερνετ στο οποίο διακινούντο ελεύθερες σκέψεις και ιδέες χωρίς ταυτότητα από πίσω.Πλέον έχει αλωθεί και αυτό μπορώ να πω πιο επικίνδυνα από την τηλεόραση.

Δεν θα πω ότι είναι κακό κάποιοι να βλέπουν τηλεόραση.Κακό είναι να ταυτίζονται μαζί της κάνοντας σημαία όσα ακούνε από αυτή τα οποίο είναι πλήρως κατευθυνόμενα.

6 ώρες πριν, tornado είπε

με τα καταλληλα προσωπα στην καταλληλη θεση και τα σωστα πακετα....

Μάλλον χωρίς να το θέλεις είπες την αλήθεια εννοώντας τα πακέτα που δίνονται στην Ελλάδα στα κατάλληλα πρόσωπα αλλά όχι για το σκοπό που εννοείς εσύ που πιστεύω ότι αναφέρεσαι στα έργα αλλά  για το άλλο που συνήθως δίνονται στη χώρα μας για το οποίο δε μου αρέσει να αναφέρομαι σε παραδείγματα.:P

• Like 2
Δημοσ.

Τι έχει κάνει ο Σπαι και κάνετε τόσες αναφορές για αυτό?

Ειλικρινά ρωτάω (δεν έχω δει συνολικά πάνω από 5 λεπτά τηλεόραση από τότε που τελείωσε το Μουντιάλ.)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο ΣΚΑΙ αναφέρει ότι έχουμε νεκρούς, ενώ η ΕΡΤ παρουσιάζει την αλήθεια, ότι όλα έγιναν τέλεια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Ο ΣΚΑΙ αναφέρει ότι έχουμε νεκρούς, ενώ η ΕΡΤ παρουσιάζει την αλήθεια, ότι όλα έγιναν τέλεια.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, xaratsi είπε

Κι εμένα αυτό είναι το παράπονο μου και ίσως και των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ενας ΗΓΕΤΗΣ που θα μαζεψει μια ισχυρή ομάδα και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και χτίσιμο απ την αρχή χωρίς να τον επηρεάζει η γνώμη και η μαγαζαρα του κάθε πονηρου επειδή έτυχε να έχει φράγκα.. 

Ένας τέτοιος ηγέτης θα έπαιρνε 1.000 ψήφους μόνο. Δεν θα τον ψήφιζε κανείς γιατί "δεν βολεύει"

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DYEL είπε

Ειλικρινά ρωτάω (δεν έχω δει συνολικά πάνω από 5 λεπτά τηλεόραση από τότε που τελείωσε το Μουντιάλ.)

Χθες ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ αστυνομίας. Δε γινόταν εκκένωση λένε αυτοί, άλλο η κατασκήνωση, γιατί δεν έγινε εκκένωση, είδατε η κατασκήνωση, λένε στο  Σκαι 

Ασε που έκοψαν την μετάδοση της συνέντευξης τύπου στη μέση. 

• Like 1
Δημοσ.

Βλέποντας την συνέντευξη χθες, μου δόθηκε η εντύπωση πως μόνο η πυροσβεστική έκανε σωστά τη δουλειά της. Όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι έψαχναν δικαιολογίες να ρίξουν τις ευθύνες αλλού..

Δημοσ.

Η συνέντευξη τύπου 

Τι κράτησα προσωπικά:

1.  Η Κινέτα είναι 100% εμπρησμός. 13 εστίες, σε δρόμους, παράλληλα σε γραμμική διάταξη και οριζόντια από την φορά του ανέμου.
  2. Στο Μάτι, ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό (υπάρχουν 2 εστίες και κάποιο εύρημα).
  3. Στο Μάτι είχαμε ακραίο φαινόμενο, με ριπές ανέμου των 120χλμ/ώρα = 90' για ολοκλήρωση του φαινομένου. Φαινόμενο = από την 1η εστία , μέχρι να σβήσει η φωτιά στη θάλασσα. 
  4. Η εκκένωση, αν όχι αδύνατη, ήταν πολύ δύσκολη. Πιο δύσκολη η απόφαση. Αν εκκένωναν πιο νωρίς, ενδεχομένως να έστελναν τον κόσμο στη φωτιά. Μόνο αν έφευγε ο κόσμος ΠΡΙΝ περάσει η φωτιά την Μαραθώνος θα προλάβαιναν. Τα πλοία ήθελαν χρόνο να φτάσουν (ισχύει αυτό).
  5. Για μένα αν δεν υπήρχε η φωτιά της Κινέτας και έπεφτε όλο το βάρος στο Μάτι, ίσως ανέκοπταν τη φωτιά πριν περάσει την Μαραθώνος. Με φλόγες όμως τόσο τεράστιες, ίσως και όχι.  
  6. Μάλλον οι νεκροί , μπορεί να είναι και λίγοι τελικά και ευτυχώς που δεν είναι πολλαπλάσιοι. Αν είναι αποτέλεσμα της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής ή τύχης, δεν το ξέρω.
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DYEL είπε

Υπάρουν δορυφορικές φωτογραφίες με το Πόρτοσάλτε με μπιτόνια να βάζει φωτιά και μετά να βάζει οδοφράγματα στο δρόμο και να κλείνει για να μη φύγουν τα αυτοκίνητα.

Επίσης ενώ έκαψε όλα τα άλλα σπίτια πήγε μετά και πρoστάτευε το σπίτι του Ψινάκη μπας και είναι στην επιτροπή του επόμενου Voice.

Ευτυχώς ακούγονται όλο και περισσότερο ραδιόφωνα που λένε την αλήθεια για το πως την όλη τραγωδία την προκάλεσαν οι κάτοικοι.

Σταματήστε πειτέλους να ακούτε/βλέπετε ραδιόρφωνα/κανάλια χωρίς την έγκριση του κράτους και γυρίστε στις ανεξάρτητες πηγές της Αυγής, ΕΦΣΥΝ, Realfm, ΚΟΝΤΡΑ και ΕΡΤ.

/offtopic

Η απόφαση οτιδήποτε προκύψει να παρουσιαστει ως προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης υπήρξε την 1η μέρα και είναι πάγια τακτική.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

μου προκαλει εντυπωση τι πουλιεται στο ματι (πουλιοταν μαλλον) και ποσο...

http://www.xe.gr/property/search?System.item_type=re_residence_hol&Transaction.price.to=&Transaction.type_channel=117518&Geo.area_id_new__hierarchy=83186&Item.area.from=

βεβαια τα πευκα απαραιτητο ντεκορ των σπιτιων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tornado είπε

μου προκαλει εντυπωση τι πουλιεται στο ματι (πουλιοταν μαλλον) και ποσο...

http://www.xe.gr/property/search?System.item_type=re_residence_hol&Transaction.price.to=&Transaction.type_channel=117518&Geo.area_id_new__hierarchy=83186&Item.area.from=

βεβαια τα πευκα απαραιτητο ντεκορ των σπιτιων...

Δε μπορώ να φανταστώ ότι και πριν τη φωτιά θα έδινε κάποιος ~€4m για έστω 400 τετραγωνικά στο μάτι.

Το ότι κάποιος βάζει μια τέτοια αγγελία δε σημαίνει ότι θα πουληθεί και ποτέ τόσο.

Πέρα από αυτό θα υπέθετα ότι λειτουργούν ως μικρά ξενοδοχεία παρά οικίες.

40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η εκκένωση, αν όχι αδύνατη, ήταν πολύ δύσκολη. Πιο δύσκολη η απόφαση.

Μα για τα δύσκολα έχεις τις κρατικές υπηρεσίες (όχι μόνο την πυροσβεστική, γενικά).

Στα ευκολα γίνομαι και εγώ στρατηγός / υπουργός / Δ/νων σύμβουλος.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Karnov είπε

Ρε συ  μηπως πρεπει να σε δει ενας γιατρος ?

7 ώρες πριν, akpe είπε

Αυτή δεν είναι που έλεγε ότι μας καίνε με λέιζερ από τα ιπτάμενα φρούρια; Όλοι αυτοί οι αφυπνισμένοι ψηφίζουν ε;

Να ξερεις πως σοβαρα το εβαλε αυτο ο απο πανω το πιστευει .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...