Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο πραγματάκια και από εμένα για το θλιβερό γεγονός:

-Αφού δε μπορούμε να γκρεμίσουμε σπίτια, μήπως να παίρναμε μέτρα ασφαλείας; Δεν ξέρω αν ένα χτιστό υπόγειο βοηθούσε σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αν οι ειδικοί λένε ναι, τότε υποχρεωτικά κάθε οίκημα να έχει από ένα (ή έστω ανά 2-3 κατοικίες για να προστατευτεί ο κόσμος).

-Προέρχομαι από περιοχή που έχει πληγεί παλιότερα από θεομηνία. Αν και ακόμα κλαίμε για τα θύματα, εγώ έχω ήδη αρχίσει να ανησυχώ για την οικονομική επιβίωση των πληγέντων. Αν κάποιος δεν είχε οικονομική καβάντζα, βλέπω να περνάει πολύ δύσκολα. Το κράτος, εκτός από τα 5 χιλιάρικα, το μόνο που μπορεί να δώσει είναι άτοκο δάνειο. Δύσκολες καταστάσεις πάντως.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tornado είπε

και συμπληρωνω αυθαιρετες που μπορει να οδηγησουν σε τραγωδιες οπως αυτη του θεματος.

Θες να κανεις αυθαιρετο? γιατι δεν πας ρε ξυπνιε στη κορυφη του βουνου μονος σου?

Επίσης αυτό. Κατοικίες που οι ιδιοκτήτες τους έκλεισαν τον δρόμο αυθαίρετα πρέπει να κατηγορήσουν γιασυμμ σε δολοφονία 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panas76 είπε

Επίσης αυτό. Κατοικίες που οι ιδιοκτήτες τους έκλεισαν τον δρόμο αυθαίρετα πρέπει να κατηγορήσουν γιασυμμ σε δολοφονία 

Καμια ελπίδα στην ελλαδα του 2018. Αφου στο μυαλό του μέσου νεο-Έλληνα "μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια" υπάρχει μονο. Μας άφησαν. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ. (ευθύνες  υπάρχουν και απο τις δυο μεριές, υπόψιν, μην ξεκινήσει κανεις...)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε σε αυτά που λέγαμε πριν. Θα χτίσουν νέα σπίτια εκεί πέρα και μετά από λίγα χρόνια θα έχουμε την ίδια συζήτηση με νέες πυρκαγιές, ότι κανένας δεν φταίει γιατί έχτισε βάσει νόμου και πλήρωσε ΕΝΦΙΑ.

Επί της ουσίας:

Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, αν υπήρχε σωστός συντονισμός και γρήγορη ενημέρωση εκκένωση των οικισμών θα είχε γλιτώσει πολύς κόσμος.

Πρακτικά πλέον, δεν μπορείς πλέον να τα γκρεμίσεις όλα. Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις, να γκρεμιστούν κάποια που είναι ακόμη αυθαίρετα σε βαθμό πρόκλησης και να δημιουργηθούν υποδομές και σαφής νομοθεσία που δεν θα επιτρέπει την διαιώνιση της νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας.

Ίσως βέβαια θα έπρεπε να πληρώνουν αυξημένο φόρο νομιμοποίησης όλοι αυτοί που έχτισαν όπου να' ναι, γιατί οι υποδομές σε τέτοιες περιοχές δεν είναι και εύκολο να υλοποιηθούν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tornado είπε

αλλο τι πρεπει και αλλο τι ειναι.

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Περιοχες που ειναι αυθαιρετες θα επρεπε να γκρεμιζονται.

Δεν είναι αυθαίρετες από τη στιγμή που πληρώνουν φόρους. Από την στιγμή που το ελληνικό κράτος τους παίρνει λεφτά, έχει και την υποχρέωση να τους προστατέψει.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δεν ξερω τι θα κανουν, θα παρω το μεσημερι να ρωτησω. τι μασκες ειχατε? εμεις τις απλες τις "χειρουργικες" ειχαμε και δεν τις φοραγαμε καν ολη την ωρα και δεν εχω παθει κατι. οι γαμπες μου με εχουν πεθανει ομως..

Μάσκες τις απλές με το φίλτρο τέτοιου ειδους 

Sup-Air-filtromaska-23306_pegasosafety-2 

Tα πόδια άστα να πάνε. Ειχα καιρό να κατέβω σε τέτοια δράση και μου βγηκε η πίστη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, darkmatinee είπε

Δεν είναι αυθαίρετες από τη στιγμή που πληρώνουν φόρους. Απ199ό την στιγμή που το ελληνικό κράτος τους παίρνει λεφτά, έχει και την υποχρέωση να τους προστατέψει.

νομιζω οτι ακομα και αν το κρατος το ενδιαφερει να στα παρει,

δεν πρεπει να εξαφανιζεται η κοινη λογικη.

Αν εγω εχω τα κοννε και μπορω και χτιζω περικυκλωμενος απο πευκα και οταν πιασει φωτια παιρνω το 199 και λεω ελατε να με σωσετε

γιατι πληρωνω ενφια ε οκ... καλα μου σαραντα και ευχαριστω που θα κλαψετε για παρτη μου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Δύο πραγματάκια και από εμένα για το θλιβερό γεγονός:

-Αφού δε μπορούμε να γκρεμίσουμε σπίτια, μήπως να παίρναμε μέτρα ασφαλείας; Δεν ξέρω αν ένα χτιστό υπόγειο βοηθούσε σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αν οι ειδικοί λένε ναι, τότε υποχρεωτικά κάθε οίκημα να έχει από ένα (ή έστω ανά 2-3 κατοικίες για να προστατευτεί ο κόσμος).

Νομίζω εξαρτάται από τα υλικά. Αν πχ έχει πάρει φωτιά από πάνω, και η θερμοκρασία είναι σαν αυτές που ανέφεραν κάποιοι (κατά πολύ άνω των 100c), θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά με ειδικό πάχος. Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοια περίπτωση, το καταφύγιο, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, θα πρέπει να έχει και ένα εσωτερικό σύστημα ανακύκλωσης αέρα, για να μη πεθάνουν όσοι είναι μέσα από ασφυξία. Αυτό θα κοστίσει, και σε περιπτώσεις που ο άλλος χτίζει αυθαίρετα για να γλιτώσει από δω και από κει, σιγά μη ξοδέψει χρήματα για κάτι τέτοιο.

Πέραν αυτού, έχε υπ' όψιν το άλλο που έγινε σε αυτή τη φωτιά: Κάηκε πυλώνας της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα, και επειδή το σύστημα ύδρευσης λειτουργεί με ρεύμα, κόπηκε και το νερό. Άρα θα πρέπει το καταφύγιο να έχει και μπαταρία η οποία διατηρείται φορτισμένη συνέχεια, και έχει και αυτή έξοδα συντήρησης, ώστε και το σύστημα καθαρισμού του αέρα να λειτουργεί, αλλά και να έχουν κάποιο φως οι άνθρωποι εκεί μέσα. Για να μη πω για δεξαμενή σε κάθε σπίτι νερού για κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσως κοπεί και το νερό.

Υ.Γ. Υπάρχει ένα υλικό στην οικοδομή που είναι άφλεκτο και έχει τεράστια θερμομόνωση, αλλά στην Ελλάδα συγκεκριμένα απαγορεύεται η χρήση του επειδή δεν ανταποκρίνεται καλά στους σεισμούς.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, αν υπήρχε σωστός συντονισμός και γρήγορη ενημέρωση εκκένωση των οικισμών θα είχε γλιτώσει πολύς κόσμος.

Οπως έγραψα και νωρίτερα, ευτυχως που δεν διατάχθηκε εκκένωση. Θα ειχαμε χιλιάδες νεκρους μέσα στα αμάξια τους πάνω στη Μαραθωνος.

Για να φυγουν με ασφάλεια τοσες χιλιάδες άτομα που ζουν καλοκαιριάτικο εκει, χρειάζονται ώρες, ή αλλιως σχέδιο που να το γνωριζουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Ο συντονισμός θα έπρεπε να ειναι, μαζικός και να προέρχεται και απο τα κανάλια. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, παρατηστε αμάξια τα πάντα και τρέξτε στη παραλία.

Η φωτιά ειχε περάσει τη Μαραθωνος και πολλά κανάλια έδειχναν οτι η φωτιά ειναι στο Νταού. Δεν τους ριχνω ευθήνη αλλά ο κόσμος απ τη τηλεόραση περίμενε να μάθει. Και ξαφνικά έβλεπαν τη φωτιά στα 200 μέτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος πάει το Σάββατο και θέλει να με πάρει μαζί του για βοήθεια μου λέει. (Η να κάνουμε ένα insomnia team για το Σαββατοκύριακο να πάμε για βοήθεια όλοι μαζί παρέα)

Δυτικά προάστια μένω,μπορώ Σάββατο από το πρωί μεχρι όσο πάει.

Έχω ασυρματους,μάσκα με φίλτρα (λόγω δουλειάς ολα) και διάφορα άλλα που βοηθάνε τέτοιες καταστάσεις αρκετά.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alithinos είπε

Νομίζω εξαρτάται από τα υλικά. Αν πχ έχει πάρει φωτιά από πάνω, και η θερμοκρασία είναι σαν αυτές που ανέφεραν κάποιοι (κατά πολύ άνω των 100c), θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά με ειδικό πάχος. Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοια περίπτωση, το καταφύγιο, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, θα πρέπει να έχει και ένα εσωτερικό σύστημα ανακύκλωσης αέρα, για να μη πεθάνουν όσοι είναι μέσα από ασφυξία. Αυτό θα κοστίσει, και σε περιπτώσεις που ο άλλος χτίζει αυθαίρετα για να γλιτώσει από δω και από κει, σιγά μη ξοδέψει χρήματα για κάτι τέτοιο.

Πέραν αυτού, έχε υπ' όψιν το άλλο που έγινε σε αυτή τη φωτιά: Κάηκε πυλώνας της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα, και επειδή το σύστημα ύδρευσης λειτουργεί με ρεύμα, κόπηκε και το νερό. Άρα θα πρέπει το καταφύγιο να έχει και μπαταρία η οποία διατηρείται φορτισμένη συνέχεια, και έχει και αυτή έξοδα συντήρησης, ώστε και το σύστημα καθαρισμού του αέρα να λειτουργεί, αλλά και να έχουν κάποιο φως οι άνθρωποι εκεί μέσα. Για να μη πω για δεξαμενή σε κάθε σπίτι νερού για κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσως κοπεί και το νερό.

Υ.Γ. Υπάρχει ένα υλικό στην οικοδομή που είναι άφλεκτο και έχει τεράστια θερμομόνωση, αλλά στην Ελλάδα συγκεκριμένα απαγορεύεται η χρήση του επειδή δεν ανταποκρίνεται καλά στους σεισμούς.

θα με ενδιέφερε να μάθω πιο υλικό ειναι αφλεκτο αλλα δεν ανταποκρίνεται στους σεισμούς γιατι μυριζομαι τεραστιο hoax

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Alithinos είπε

Μιας και το αναφέρεις, υπάρχουν και κατοικίες από πεπιεσμένο ξύλο το οποίο είναι πυρίμαχο (Σουηδία, αν θυμάμαι καλά). Θες σπίτι στο δάσος; Ωραία, έτσι θα χτίσεις. Βέβαια, μιλάμε για υποθέσεις με βάθος 50 χρόνων, αλλά συζήτηση να γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

...

-Προέρχομαι από περιοχή που έχει πληγεί παλιότερα από θεομηνία. Αν και ακόμα κλαίμε για τα θύματα, εγώ έχω ήδη αρχίσει να ανησυχώ για την οικονομική επιβίωση των πληγέντων. Αν κάποιος δεν είχε οικονομική καβάντζα, βλέπω να περνάει πολύ δύσκολα. Το κράτος, εκτός από τα 5 χιλιάρικα, το μόνο που μπορεί να δώσει είναι άτοκο δάνειο. Δύσκολες καταστάσεις πάντως.

Αυτό που είπε κάποιος στις πιο πίσω σελίδες, πρέπει να φτιαχτούν εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθούν όσοι δεν βρουν κάπου να μείνουν.

Και να παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης σε όσους μείνουν εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Αυτό που είπε κάποιος στις πιο πίσω σελίδες, πρέπει να φτιαχτούν εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθούν όσοι δεν βρουν κάπου να μείνουν.

Και να παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης σε όσους μείνουν εκεί.

Για να στεγαστουν οι Λαμπιρη, Σαμπουτζακη, Ρουβας και οι λοιποί ανάλογοι της περιοχής 

Επεξ/σία από Panas76
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Όποιος πάει το Σάββατο και θέλει να με πάρει μαζί του για βοήθεια μου λέει. (Η να κάνουμε ένα insomnia team για το Σαββατοκύριακο να πάμε για βοήθεια όλοι μαζί παρέα)

Δυτικά προάστια μένω,μπορώ Σάββατο από το πρωί μεχρι όσο πάει.

Έχω ασυρματους,μάσκα με φίλτρα (λόγω δουλειάς ολα) και διάφορα άλλα που βοηθάνε τέτοιες καταστάσεις αρκετά.

Σάββατο δε θα κατέβω. Πιστευω οτι επειδη ειναι μη εργάσιμη ημέρα θα πάει πολυς κόσμος και αρκετοί "περίεργοι". Ηδη βλεπουμε κοσμο που απλώς περνάει με τα αμάξια για να "δει". Ομως μη σε αγχωνει αυτο. Αν πας στο Δημαρχειο Ραφηνας, ο υπευθυνος των Σαμαρειτών θα σου δωσει αμέσως τομέα να ασχοληθείς :-) 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...