Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα από τα παιχνίδια της χρυσής εποχής των point-and-click παιχνιδιών adventure και της LucasArts ήταν χωρίς αμφιβολία το Day Of The Tentacle το οποίο κυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια (yeap).

Αν και δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο σχέδιο κυκλοφορίας κάποιας επίσημης συνέχειας από την Double Fine, εντούτοις η αγάπη των φίλων του παιχνιδιού ήταν αρκετή ώστε μερικοί από αυτούς να δημιουργήσουν ένα ανεπίσημο sequel. Με την ονομασία Return of the Tentacle, το παιχνίδι διατίθεται εντελώς δωρεάν από σήμερα για Windows, Mac και Linux, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Οι δημιουργοί του έχουν μείνει πιστοί στο μοναδικό 2D καλλιτεχνικό στυλ για το οποίο ξεχώρισε - μεταξύ άλλων- το αρχικό παιχνίδι, έχοντας δημιουργήσει διάφορες τοποθεσίες σχεδιασμένες στο χέρι ενώ ενδεικτική της λεπτομέρειας που έχει δοθεί, είναι και η δημιουργία πρωτότυπου soundtrack. Το σενάριο πάντως δεν διαφέρει πολύ αφού πάλι σκοπός σας είναι να βρείτε ένα τρόπο να εμποδίσετε το μοβ Tentacle να κατακτήσει τον κόσμο, υποδουλώνοντας όλους τους ανθρώπους. Επιπλέον πολλές τοποθεσίες προέρχονται από το πρώτο παιχνίδι.

Το Return Of The Tentacle αποτελεί ένα προϊόν «αγάπης» από άτομα που ερωτεύτηκαν το Day Of The Tentacle, και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δείχνει να καταφέρνει να αναπαράγει τη μαγεία που προσέφερε το αρχικό παιχνίδι. Πιθανότατα μάλιστα να αποτελεί και την αφορμή για περισσότερες συνέχειες με βάση την αναφορά της λέξης "Πρόλογος" που συνοδεύει την ονομασία του παιχνιδιού.

Press Start

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Απο τα κορυφαία, τα πιο έξυπνα,πιο πνευματώδη και χιουμοριστικά adventures που έχουν βγει ποτέ,μακάρι να βγεί και επίσημο Sequel ! ✌️

• Like 6
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Απο τα κορυφαία, τα πιο έξυπνα,πιο πνευματώδη και χιουμοριστικά adventures που έχουν βγει ποτέ,μακάρι να βγεί και επίσημο Sequel ! ✌️

Όντως  το παιχνίδι ήταν φοβερό και δεν γνώριζα για την προσπάθεια των παιδιών για το sequel .

Θα το δοκιμάσω σίγουρα🤗

Δημοσ.

Δεν το ηξερα το παιχνιδι,αλλα τωρα που το ειδα σιγουρα θα το δοκιμασω. Μπραβο σε αυτους που το εφτιαξαν😎

• Like 2
Δημοσ.

ενα μεγαλο ευχαριστω.

εχω linux χρονια τωρα και δεν εχω πολλες επιλογες απο παιχνιδια,

εχω παιξει το αρχικο maniac mansion σε atari st520

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, alucards74 είπε

Όντως  το παιχνίδι ήταν φοβερό και δεν γνώριζα για την προσπάθεια των παιδιών για το sequel .

Θα το δοκιμάσω σίγουρα🤗

Nα το δοκιμασεις οπωσδηποτε!! Το τελειωσα σε ενα βραδακι και το απολαυσα οσο και το original. Ευχομαι να το συνεχισουν.. Ειπαν πως αν υπαρχει απηχηση θα το κανουν!

Επεξ/σία από Sybnios
  • Like 2
Δημοσ.

Σαν... retro maniac έχω ακόμη το κουτί από το αρχικό παιχνίδι που το είχα απολαύσει πάρα πολύ!

Εννοείται θα το απολαύσω και αυτό...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Άντε να εξηγήσεις τη μαγεία αυτών των παιχνιδιών στα σημερινά παιδιά!

Μην νομιζεις,και εμεις οι πιο νεοι ξερουμε να τα εκτιμουμε(οχι ολοι).Τουλαχιστον εγω που μου αρεσουν τα retro. Εχουν μια μαγεια αυτα τα παιχνιδια😁

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

ενα μεγαλο ευχαριστω.

εχω linux χρονια τωρα και δεν εχω πολλες επιλογες απο παιχνιδια,

εχω παιξει το αρχικο maniac mansion σε atari st520

Δοκίμασε ScummVm, ή MS-DOS emulator! ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Ένα απίστευτο παιχνιδι!Η συνέχεια του maniac mansion.δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο έχει αρκετούς θαυμαστές ανά τον κόσμο και κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των είκοσι καλύτερων παιχνιδιών περιπέτειας του Adventure Gamers.φυσικο και επόμενο να υπαρξει sequel.Οπως και πολλα sequel της σειρας kings quest της sierra.Τυχεροι εμείς που είχαμε τη χαρά να μεγαλώσουμε με αυτά τα παιχνίδια που δημιούργησε η μεγάλη τότε Lucas films.Ποιος μπορεί να ξεχάσειτο loom που έπαιζες με νοτες,τη σειρά the secret of the monkey island,Indiana Jones,grim fantango?Ωραια εποχή για gamers τώρα που δεν μας ένοιαζε τα FPS αλλά η πλοκη του παιχνιδιου.,εποχή που για να αλλάξεις οθόνη στο monkey island έπρεπε να αλλάξεις 2 δισκέτες 3.5 σε amiga 500 και να περιμενεις κάνα δυο λεπτά για να φορτωσει αλλά ποιον εννοιαζε?

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...