traganoulis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Εδώ και 3-4 χρόνια έχω αρκετή ξηροδερμία. Γύρω από τη μύτη κυρίως όπου το χειμώνα κοκκινίζει και απολεπίζεται. Όμως πήγα σε δερματολόγο μου είπε απλά αφυδατώνεται πολύ το δέρμα, βάζω μια ενυδατική και σε 2-3 μέρες ανακουφίζεται το πρόβλημα (γιατί πέραν του ότι αισθητικά δεν είναι ωραίο με δημιουργεί ένα αίσθημα έντονου τσουξίσματος το οποίο χειροτερεύει με το κρύο). Με τη ζέστη πάλι πολύ καλύτερα μια φορά τη βδομάδα βάζω εκεί ενυδατική προληπτικά μην ξαναρχίσει να κοκκινίζει και να ξεφλουδίζει. Ομως παρατήρησα ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα γένια. Αλλά προφανώς δεν μπορώ να βάλω εκεί κρέμα μένει στις τρίχες. Το να τα ξυρίσω δεν είναι λύση γιατί ερεθίζομαι απίστευτα. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να χω γένια μερικών ημέρων. Όμως και πάλι έχω φαγούρα, κοκκινίλες και σαν πιτυρίδα ας πουμε. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για τα γένια; Έχετε πάθει τίποτα παρόμοιο ή μόνο εγώ όλο τινάζω τη μπλούζα μου;
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Με βάση αυτά που λες, φαίνεται να έχεις (και εσύ) σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αν όντως έχεις, και δε στο είπε ο δερματολόγος, είναι για κλωτσιές. Πάρε κι άλλη άποψη από άλλον. Ό,τι και να σου πούμε εμείς, δεν έχει και πολύ νόημα, δεν είμαστε ειδικοί. Αν σου πει ότι έχεις κάτι συγκεκριμένο, τότε μπορεί να γίνει μια συζήτηση με άλλους που έχουν το ίδιο πράγμα. 1
traganoulis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Με βάση αυτά που λες, φαίνεται να έχεις (και εσύ) σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αν όντως έχεις, και δε στο είπε ο δερματολόγος, είναι για κλωτσιές. Πάρε κι άλλη άποψη από άλλον. Ό,τι και να σου πούμε εμείς, δεν έχει και πολύ νόημα, δεν είμαστε ειδικοί. Αν σου πει ότι έχεις κάτι συγκεκριμένο, τότε μπορεί να γίνει μια συζήτηση με άλλους που έχουν το ίδιο πράγμα. Δε μου είπε κάτι τέτοιο. Βασικά εγώ του είπα μήπως είναι αυτό μου είπε απλά έχεις ξηροδερμία. Τα μαλλιά μου είναι λιπαρά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Επίσης με την ενυδατική (απλή ενυδατική δεν έχει κορτιζόνη ή κάτι άλλο) βλέπω πλήρη επούλωση. Δηλαδή αν ας πουμε έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο να ψιλοέχει κάνει πληγές αριστερά και δεξιά από τη μύτη (δεν ματώνει απλά είναι κόκκινο, ερεθισμένο και γδαρμένο κάπως) και βάλω ενυδατική βελτίωση βλέπω την ίδια μέρα και έχει φύγει σε 3-4 ημέρες. Βέβαβαι ακόμα και μια μέρα να την ξεχάσω την ενυδατική πάλι θα αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα. Δεν ξέρω αν έκανε λάθος διάγνωση πάντως είμαι ευχαριστημένος από την ενυδατική. Φαντάζομαι ότι αν μπορούσα να βάλω κάτι σε κρέμα και στα γένια θα με έσωζε. Κάτι σε σαμπουάν σκεφτόμουν ή κάτι σαν να το ψεκάζεις από πάνω(?). @tyxeros δεν είχα δει καθόλου αυτό το θέμα θα το κοιτάξω και αυτό, σε ευχαριστώ!
G.bar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα.. Δεν θελω να κανω διαφημιση αλλά η λύση ήρθε απο μιά κρέμα της frezyderm που μου πρότεινε ενας φαρμακοποιός. Οι κοκκινίλες έφυγαν αμέσως μετά την εφαρμογή, οχι σε μια βδομάδα. Βέβαια αν σταματήσω τη χρήση επανερχονται μετα απο καποιο διαστημα, συνηθώς γίνεται οταν μου τελειώνει και μεχρι να παρω άλλη. Επίσης την βαζω πάνω απο γένια στα σημεία με κοκκινιλες και δουλευει αρκετα καλα και εκει. https://blog.frezyderm.gr/ygeia/dermatologia/2016/10/31/rodoxrous-nosos-suxnes-erwtiseis/
new_guy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δοκίμασε κάποια λάδι ή μπαλμ για γένια. Νομίζω θα κάνει δουλειά.
patras7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λογικα εχεις σμηγαματοροικη δερματιτιδα αλλα καλο θαναι να παρεις και μια δευτερη αποψη απο ειδικο.εγω ταλαιπωριομουνα χρονια αλλα ευτυχως βρηκα την λυση.μαλλια λουσιμο με ultrex.προσωπο καλλυντικη κρεμα BIODERMA SENSIBIO DS CREME 40ML. Μπορεις να την απλωνεις και στα γενια. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από patras7 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Και η uriage ds emulsion φοβερή. Σε 2 μέρες από την εφαρμογή μου εξαφάνισε κοκκινίλες αφημένες για κάνα μήνα στην τύχη τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα