Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές που κάνει η ρέβολουτ απο 1 Ιουλίου. Δεν είδα κάποιο θέμα να γράψω εκεί γι αυτό οπότε το ρωτάω εδώ. Πλέον εφόσον βάζουμε αφμ στη ρέβολουτ, οι δαπάνες μέσω τις κάρτας θα μετράνε στις δαπάνες στη φορολογική μας σωστά; Και εφόσον ναι... μετά από ποια ποσά μπορεί να έχω θέμα στη φορολογική μου? Εδώ να πω ότι έχω μισθό στα 700 ευρώ το μήνα. Και οι καταθέσεις στη ρεβολουτ είναι της τάξης των 300 ευρώ το μήνα από paypal....(ξέχωρα του μισθού μου οι καταθέσεις αυτές). Θα έχω λέτε θέμα πλέον με τις δαπάνες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί είμαι σκράπας με αυτά και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. 

• Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 minutes ago, vagstef said:

Μα πραγματικά.. Αν θες μπορείς να δώσεις και σε κάποιον την ίδια την κάρτα. Ότι θέλει ο καθένας. 

Το πρόβλημα του φίλου είναι στην υπόνοια μην τον χρεώσουν παραπάνω. Εγώ προσωπικά τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχω πέσει σε κανένα κατάστημα που συμπληρώνεις τα στοιχεία της κάρτας σου στην ιστοσελίδα του, πάντα σε πετάει σε περιβάλλον τράπεζας/ paypal ή άλλων παρόχων.

Τόση ώρα μιλάει σε θεωρικό επίπεδο χωρίς κανένα παράδειγμα και αναφέρει για έναν φίλο του που μια φορά στα χρονικά τον χρέωσαν Παρασκευή διπλή χρέωση και την Δευτέρα του τα επέτρεψαν. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε ότι με τις κάρτες δεν χάνεις ποτέ.

Αυτό που θέλει βέβαια το παρέχει η klarna, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για την Ελλάδα. Κατά την αγορά η klarna δημιουργεί κάρτα μίας χρήσεως η οποία φορτώνεται επιτόπου με το ποσό της συναλλαγής και μόνο. Αυτό γίνεται σε κάθε συναλλαγή, δηλαδή κάθε συναλλαγή και μια καινούργια κάρτα που έχει μόνο το ποσό της χρέωσης και αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια χρέωση αν μεταφέρω χρήματα από το PayPal Wallet στον λογαριασμό της Revolut μέσω IBAN; Η πειραιώς για παράδειγμα θυμάμαι μου είχε κρατήσει 4€. Με την Revolut τι ισχύει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eoder είπε

Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές που κάνει η ρέβολουτ απο 1 Ιουλίου. Δεν είδα κάποιο θέμα να γράψω εκεί γι αυτό οπότε το ρωτάω εδώ. Πλέον εφόσον βάζουμε αφμ στη ρέβολουτ, οι δαπάνες μέσω τις κάρτας θα μετράνε στις δαπάνες στη φορολογική μας σωστά; Και εφόσον ναι... μετά από ποια ποσά μπορεί να έχω θέμα στη φορολογική μου? Εδώ να πω ότι έχω μισθό στα 700 ευρώ το μήνα. Και οι καταθέσεις στη ρεβολουτ είναι της τάξης των 300 ευρώ το μήνα από paypal....(ξέχωρα του μισθού μου οι καταθέσεις αυτές). Θα έχω λέτε θέμα πλέον με τις δαπάνες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί είμαι σκράπας με αυτά και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. 

Οχι,η ενημερωση της φορολογικής δήλωσης γίνεται μονο απο τις ελληνικές τράπεζες.Μπορείς να τις βάλεις χειροκίνητα στην φορολογική σου δήλωση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι,η ενημερωση της φορολογικής δήλωσης γίνεται μονο απο τις ελληνικές τράπεζες.Μπορείς να τις βάλεις χειροκίνητα στην φορολογική σου δήλωση.

Ααα τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!!! Άρα στην ουσία για την εφορία αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν καν; 

Επεξ/σία από Eoder
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eoder είπε

Ααα τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!!! Άρα στην ουσία για την εφορία αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν καν; 

Ακριβώς

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Eoder είπε

Απο την στιγμή που γίνεται τράπεζα εντός Ε.Ε. και έχεις δηλωμένο ΑΦΜ μπορεί η εφορία να ζητήσει κινήσεις οποτεδήποτε χρειαστεί. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, naruto14 είπε

Υπάρχει κάποια χρέωση αν μεταφέρω χρήματα από το PayPal Wallet στον λογαριασμό της Revolut μέσω IBAN; Η πειραιώς για παράδειγμα θυμάμαι μου είχε κρατήσει 4€. Με την Revolut τι ισχύει;

Η πειραιώς χρεώνει αν λάβεις πάνω από 15 ευρώ
https://www.piraeusbank.gr/~/media/Gr/Idiwtes/Files/Pricing-List/2022/Pricing_List_09-05-2022.pdf

η revolut δεν χρεώνει όσα και να λάβεις

δώσε ένα feeback αν συνδέσεις το Revolut IBAN με το paypal πλζ και σου δουλέψει ΟΚ γιατί κι εγώ σκέφτομαι να το κάνω

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Απο την στιγμή που γίνεται τράπεζα εντός Ε.Ε. και έχεις δηλωμένο ΑΦΜ μπορεί η εφορία να ζητήσει κινήσεις οποτεδήποτε χρειαστεί. 

Δεν θα τις πάρει, τραπεζικό απόρρητο λέγεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν θα τις πάρει, τραπεζικό απόρρητο λέγεται.

Απο ότι εχω διαβασει και εδω μεσα καθε χρόνο στέλνουν 1 report οι ευρωπαικές τράπεζες στην εφορια. Αρα απο τη στιγμη που θα περασουμε στην revolut bank, θα το κανει και αυτη λογικά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, runner69 είπε

Απο ότι εχω διαβασει και εδω μεσα καθε χρόνο στέλνουν 1 report οι ευρωπαικές τράπεζες στην εφορια. Αρα απο τη στιγμη που θα περασουμε στην revolut bank, θα το κανει και αυτη λογικά.

Όχι για κινήσεις, αυτό έλειπε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Doubt είπε

Όχι για κινήσεις, αυτό έλειπε.

μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Εννοείται οτι στέλνουν καταστάσεις με όλες τις κινήσεις μόλις ζητηθεί, το τραπεζικό απόρρητο δεν ισχύει για το υπουργείο οικονομικών κάθε χώρας. Σαν fintech δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, αλλά σαν τράπεζα στην Ε.Ε. θα έχουν υποχρέωση πλέον.

Επεξ/σία από cyberguy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...