NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, dimigar είπε Σας ήρθε αυτό το εμαιλ; Τι κάνουμε; Ισχύει για την Ελλάδα; Αυτό είχε ερθει σε μένα πριν 3-4 χρόνια
lambros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;;
runner69 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 4 ώρες πριν, lambros είπε Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;; ναι , εως τα αντιστοιχα 200€ νομιζω χωρις προμηθεια. Εχει στο αεροδρομιο τους ΑΤΜ. Απο εκει ειχα βγαλει. Ψαξε για τις τραπεζες τους.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 15 ώρες πριν, dimigar είπε Σας ήρθε αυτό το εμαιλ; Τι κάνουμε; Ισχύει για την Ελλάδα; εδώ και χρόνια.Δίνεις αφμ.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, lambros είπε Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;; Στην Πράγα ολοι δέχονται καρτες, δεν υπαρχει λογος ύπαρξης μετρητων, αν θέλεις κάποια πάρτα μαζί σου απο εδω
red1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Κύριοι καλησπέρα. Μερικές διευκρινίσεις παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι: 1) Μέχρι πριν μερικούς μήνες, κάθε φορά που φορτιζα/έκανα top-up τον λογαριασμό μου στη Revolut μέσω της κάρτας μου/τράπεζας μου (Alpha), ερχόταν ΠΑΝΤΑ ειδοποίηση ασφαλείας /pop-up ειδοποίηση για να εγκρίνω η όχι τη συναλλαγή ανεξαρτήτως του ποσού (ακόμα και για 10 ή 20€ π.χ). Πλέον , αυτό δεν ισχύει καθώς δεν εμφανίζεται το pop -up για την έγκριση συναλλαγής, γιατί ? 2) Σήμερα, έκανα ένα top-up 40€ για μια online αγορά χρησιμοποιώντας/συνδέοντας στον Rev λογαριασμό μου την 2η χρεωστική μου κάρτα. ΠΑΛΙ δεν έλαβα ειδοποίηση ασφαλείας/έγκρισης συναλλαγής ούτε από την Rev, ούτε και από την τράπεζα μου εδώ στο εξωτερικό, και εδώ είναι η απορία μου : πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε που θα βρει/κλέψει την κάρτα μου δεν την συνδέσει με τον δικό του λογαριασμό για να κάνει αγορές ή/και μεταφορές χρημάτων μιας που - απ' ότι φαίνεται - δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ? Ευχαριστώ
stavros750 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 On 10/01/2024 at 12:13, Doubt said: Όταν χρειαστεί να τα κάνεις πάλι € μπορεί να χάσεις περισσότερα λόγω αλλαγής της ισοτιμίας. Άσε που ως 1000€ ανά μήνα μπορείς να αλλάξεις χωρίς προμήθεια στο δωρεάν πρόγραμμα. Παθών σε αυτό, είχα μετατρέψει τα ευρώ σε λίρες, και ειδικά με το premium για 2 μηνες free που μου είχε δοθεί, με συνέφερε φουλ, αλλά συνέχεια έχανα όλο και παραπάνω στην ισοτιμία. Είχαν τοκιστει τα λεφτά για 2 μήνες και παρόλα αυτά ήμουν μείον κατά 20€. Ευτυχώς έφαγε μια πτώση η ισοτιμία 3 μέρες πριν λήξει το premium και τα μετέτρεψα όλα σε ευρώ, παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου + τους τόκους. Βέβαια το καλό είναι με τις ισοτιμίες, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσει η αγορά στο σημείο αγοράς σου, αλλά μπαίνεις σε άλλη λογική εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ισοτιμία (και είναι αυτή που καθορίζει περισσότερο το κέρδος σου), παρά για τον τοκισμό σαν τοκισμό. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 15 λεπτά πριν, red1 είπε Κύριοι καλησπέρα. Μερικές διευκρινίσεις παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι: 1) Μέχρι πριν μερικούς μήνες, κάθε φορά που φορτιζα/έκανα top-up τον λογαριασμό μου στη Revolut μέσω της κάρτας μου/τράπεζας μου (Alpha), ερχόταν ΠΑΝΤΑ ειδοποίηση ασφαλείας /pop-up ειδοποίηση για να εγκρίνω η όχι τη συναλλαγή ανεξαρτήτως του ποσού (ακόμα και για 10 ή 20€ π.χ). Πλέον , αυτό δεν ισχύει καθώς δεν εμφανίζεται το pop -up για την έγκριση συναλλαγής, γιατί ? 2) Σήμερα, έκανα ένα top-up 40€ για μια online αγορά χρησιμοποιώντας/συνδέοντας στον Rev λογαριασμό μου την 2η χρεωστική μου κάρτα. ΠΑΛΙ δεν έλαβα ειδοποίηση ασφαλείας/έγκρισης συναλλαγής ούτε από την Rev, ούτε και από την τράπεζα μου εδώ στο εξωτερικό, και εδώ είναι η απορία μου : πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε που θα βρει/κλέψει την κάρτα μου δεν την συνδέσει με τον δικό του λογαριασμό για να κάνει αγορές ή/και μεταφορές χρημάτων μιας που - απ' ότι φαίνεται - δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ? Ευχαριστώ Η ειδοποίηση που περιμένεις αφορά την τράπεζα απο την οποιά τραβάς τα λεφτά,σωστά;Δεν θα σου ερχόταν απο την ρέβο ούτως ή άλλως.Στην άλλη τράπεζα πρέπει να κοιτάξεις αν έχει πχ trusted retailers οπότε δεν χρειάζεται να ζητάει εγκριση. 2
runner69 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Στην Πράγα ολοι δέχονται καρτες, δεν υπαρχει λογος ύπαρξης μετρητων, αν θέλεις κάποια πάρτα μαζί σου απο εδω πριν 5 χρονια παντως υπήρχαν μικρομάγαζα που δεν ειχαν ή "δεν δουλευαν" οπως τυχαινει σε ορισμενα στην Ελλαδα. Σιγουρα θα εχουν βελτιωθει και ηταν καλυτερα απο εδω τοτε αλλα παντα πρεπει να εχεις και λιγο μετρητο πανω σου.
Billator Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stavros750 είπε Παθών σε αυτό, είχα μετατρέψει τα ευρώ σε λίρες, και ειδικά με το premium για 2 μηνες free που μου είχε δοθεί, με συνέφερε φουλ, αλλά συνέχεια έχανα όλο και παραπάνω στην ισοτιμία. Είχαν τοκιστει τα λεφτά για 2 μήνες και παρόλα αυτά ήμουν μείον κατά 20€. Ευτυχώς έφαγε μια πτώση η ισοτιμία 3 μέρες πριν λήξει το premium και τα μετέτρεψα όλα σε ευρώ, παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου + τους τόκους. Βέβαια το καλό είναι με τις ισοτιμίες, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσει η αγορά στο σημείο αγοράς σου, αλλά μπαίνεις σε άλλη λογική εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ισοτιμία (και είναι αυτή που καθορίζει περισσότερο το κέρδος σου), παρά για τον τοκισμό σαν τοκισμό. Γενικότερα είναι "θέμα" αυτό, αλλά το κυριότερο είναι τι εμπιστεύεσαι εσύ περισσότερο και σε πια αγορά πιστεύεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ USD και long term θεωρώ από άποψη επένδυσεις θα είσαι πιο κερδισμένος. Η μόνη φορά που άλλαξα USD σε ευρώ ήταν όταν το δολάριο ξεπέρασε το ευρώ, όπου εκεί ήταν σαν να κλέβεις εκκλησία 😋 Βέβαια είχα και ένα promo εδώ και χρόνια που για το premium πλήρωνα μόλις 2€, και τώρα που πήγε στα 10€ θα το σκεφτώ πολύ αν αξίζει (χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει την επιλογή μου ως προς usd). Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2024 από Billator
atrias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 13/01/2024 at 07:45, lambros said: Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;; Κατ αντιστοιχία, πρόσφατα στην Ουγγαρία, παντού δεχόταν κάρτα. Όμως υπήρχαν μικρά μαγαζιά (σουβενίρ κλπ) που αν πλήρωνες μετρητά σου έδιναν καλύτερη τιμή (ακόμα κι αν τα μετρητά ήταν ευρώ) Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από atrias
ΓΙΩΡΓΟΣ-2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 10 ώρες πριν, atrias είπε Κατ αντιστοιχία, πρόσφατα στην Ουγγαρία, παντού δεχόταν κάρτα. Όμως υπήρχαν μικρά μαγαζιά (σουβενίρ κλπ) που αν πλήρωνες μετρητά σου έδιναν καλύτερη τιμή (ακόμα κι αν τα μετρητά ήταν ευρώ) Το ίδιο συνάντησα και εγώ πέρυσι που πήγα στην τσεχία
Natashaky Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η κάρτα revolut 18< (αυτή των παιδιών) λειτουργεί σε άλλες χώρες κι αν κάνει μετατροπή νομίσματος.
malaperda Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 2 hours ago, Natashaky said: Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η κάρτα revolut 18< (αυτή των παιδιών) λειτουργεί σε άλλες χώρες κι αν κάνει μετατροπή νομίσματος. Η απάντηση είναι ναι και ναι. 1
astrea966 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 καλημερα.θελω να κανω μια ερωτηση που πιθανοτατα θα εχει απαντηθει 100αδες φορες αλλα που να τη βρεις σε τοσες σελιδες την απαντηση.εκανα χθες λογαριασμο στη revolut και η ερωτηση μου ειναι απλη. θελω να κανω μια αγορα απο εξωτερικο και συγκεκριμενα ιαπωνια. πρεπει να αλλαξω το λογαριασμο στο νομισμα που θα πληρωσω και κανω μετα την πληρωμη με την καρτα η απλα αφηνω τον λογαριασμο σε ευρω και κανω την πληρωμη και κανει η καρτα ολη τη δουλεια; εχει καποια διαφορα το ενα με το αλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα