Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

by the book θα έπρεπε να έχει το πακέτο πάνω του να χτυπήσει το κουδούνι και να το παραδώσει(δεν το έκανε αλλα δεν με καίει).

απο κει και πέρα κοροιδεύει την υπηρεσία γράφοντας ότι έχει αφήσει μια ειδοποίηση που δεν έχει αφήσει!! Γράφω κάτι παράλογο;;;

Επεξ/σία από Strategos
  • Like 4
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Strategos είπε

by the book θα έπρεπε να έχει το πακέτο πάνω του να χτυπήσει το κουδούνι και να το παραδώσει(δεν το έκανε αλλα δεν με καίει).

ποιο ειναι αυτο το book που ευαγγελιζεσαι; δεν νομιζω οτι προβλεπεται κατι τετοιο για συστημενα δεματα.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Να θυμίσω ότι μέχρι πέρσι ήταν 1,5€ για δέμα 1 κιλού. Αύξηση 73% που πέρασε απαρατήρητη...

Καθολου απαρατηρητη δεν περασε, πουλαγα κατι παιχνιδια τοτε και συζηταγα με τους αγοραστες και ο ενας νομιζε οτι προσπαθω να τον κλεψω που του ζηταγα 2,60ευρω αντι για 1,50ευρω που ηξερε και αυτος. :)
Κατι ειχα ακουσει οτι ηταν κατω του κοστους, η αληθεια ειναι οτι ηταν παρα πολυ καλη τιμη το 1,5ευρω. Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να δουλευουν με ζημιες.
Μακαρι να υπηρχε ανταγωνιστης εστω και  στα 2,6

Δημοσ.

Όσοι λένε ότι δεν είναι υποχρεωμένος/δεν μπορεί να τα φέρει κτλ κτλ....μάλλον δεν έχουν διαβάσει τον κώδικα ταχυδρομείων (και κατ' επέκταση δεν ξέρουν πως δικαιούνται να έχουν την υπηρεσία παράδοσης των επιστολών/δεμάτων τους).

Κάτι τέτοια έκανε και ο δικός μου διανομέας, στην αρχή εκανα παρατήρηση σε εκείνον, μετά στον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου διανομής και τέλος έφτασα στη διοικητρια ολης της περιοχής, αυτή τη φορά έχοντας μαζί μου το σχετικό εδάφιο του κώδικα που είχα βρει και διαβάσει στο μεταξύ και μετά πάλι στον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου, λέγοντας ότι "αν δεν αρχίσει να γίνεται η διανομή όπως περιγράφει ο κώδικας, θα αναφέρω τον υπάλληλο και μιας και έχω ενημερώσει κι εσένα για το πώς λειτουργεί, αν συνεχίσει να το κάνει θα αναφέρω κι εσένα". 

Μαντεψτε....άρχισε η διανομή να μου γίνεται σωστά 😁

• Like 4
  • Thanks 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alxnks είπε

Όσοι λένε ότι δεν είναι υποχρεωμένος/δεν μπορεί να τα φέρει κτλ κτλ....μάλλον δεν έχουν διαβάσει τον κώδικα ταχυδρομείων (και κατ' επέκταση δεν ξέρουν πως δικαιούνται να έχουν την υπηρεσία παράδοσης των επιστολών/δεμάτων τους).

Αυτό.

Ωστόσο, δεν φταίει ο ταχυδρόμος αλλά τα ΕΛΤΑ που δεν του παρέχουν μεγαλύτερο όχημα για να κάνει την δουλειά του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, randomcat είπε

Αυτό.

Ωστόσο, δεν φταίει ο ταχυδρόμος αλλά τα ΕΛΤΑ που δεν του παρέχουν μεγαλύτερο όχημα για να κάνει την δουλειά του.

Συμφωνώ.

Όπως επίσης ότι δεν έχουν αρκετό προσωπικό, καλύπτουν με εποχικούς (που δεν ξέρουν δρόμους/βαριουνται/δεν τους νοιάζει μιας και θα ναι προσωρινοί) κτλ.

Αλλά αυτό δεν με αφορά, εγώ ως πελάτης πληρώνω για να λαμβάνω μια υπηρεσία, η οποία, ευτυχώς, μάλιστα περιγράφεται αναλυτικά στον κώδικα ταχυδρομείων πως πρέπει να γίνεται. Απαιτώ λοιπόν να λαμβάνω την υπηρεσία για την οποία πληρώνω και τίποτα λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, karaLRS said:

μιλάς για ελτα ή για ελτα courier. το δεύτερο μου το κάνει συνέχειά αυτό 

Τα ΕΛΤΑ courier ειναι χειροτερα απο τα ΕΛΤΑ στο κομματι της παραδοσης, ειδικα δεματων απο το εξωτερικο. Καθυστερησεις, μη αποστολη στον παραληπτη (και του λενε περνα απο κεντρο να παραλαβεις) κλπ.

Επισης τα συστημενα με ΕΛΤΑ, δημιουργουν συνηθως μεγαλυτερη ταλαιπωρια στον πελατη απ'οτι τα απλα.

Θα περιμενε κανεις να ισχυει ακριβως το αναποδο δηλαδη, ΕΛΤΑ courier>ΕΛΤΑ συστημενο>EΛΤΑ απλο, αλλα μονο τα δημοσια ταχυδρομεια της καρδιας μας εχουν καταφερει το ακριβως αναποδο.

Ολα αυτα τα λεω ως τακτικος αποστολεας απο εξωτερικο προς Ελλαδα, αλλα θεωρω δεδομενο πως πολλοι εδω εχουν τις ιδιες εμπειριες και ως παραληπτες.

Δεν κατηγορω τους ταχυδρομους παντως, αν και το κομματι της παραδοσης ειναι δικη τους ευθυνη. Επειδη ομως τυγχανει να εχω γνωστο και να μου εχει διηγηθει υπο τι συνθηκες εργαζονται, ειναι πραγματικα αδυνατο να εξυπηρετησουν, οσο κι αν θελουν ολους τους πελατες. Φυσικα ισχυει οτι γραφει παραπανω ο Alxnks , πως αυτο δεν αφορα τον πελατη μιας υπηρεσιας, αλλα απο την αλλη, δεν μπορω να τα βαλω και με τον ταχυδρομο της γειτονιας οταν ξερω οτι εκ των πραγματων δεν μπορει να βγαλει τον ογκο εργασιας που του φορτωνουν οι χαρτογιακαδες του ελληνικου δημοσιου. Επισης αυτα ειναι αναγκαια tradeoffs για μια δημοσια υπηρεσια που πρεπει να "εξυγιανθει". Πρεπει λοιπον να μειωθουν τα λειτουργικα κοστη των ΕΛΤΑ αλλα παραλληλα να μην χασουν τις θεσεις τους τα βολεμενα κομματοσκυλα, οι υπεραριθμοι γραφιάδες και οι τυποι που δεν πανε καν γραφειο. Πώς γινεται αυτό the greek way; Μειωνοντας τα κοστη πχ για την παραδοση. Eτσι προσλαμβανεις εποχιακους ταχυδρομους με μισθους πεινας, τους φορτωνεις ενα ογκο εργασιας που δεν ειναι ανθρωπινως δυνατο να τον επωμιστουν, και ανακοινωνεις νοικοκυρεμενα οικονομικα, χωρις να εχεις ακουμπησει τη γαγγραινα που κανονικα θα επρεπε να εχεις ξεριζωσει πρωτη-πρωτη (αλλα δε το επιθυμει ουτε ο μεσος Ελληνας πολιτης,και κατ'επεκταση ουτε και οι πολιτικοι).

Παρ'ολα αυτα τον τελευταιο χρονο εχω παρατηρησει αρκετα βηματα βελτιωσης ειδικα στις ταχυτητες εξυπηρετησης. Με τις παραδοσεις στις γειτονιες εξακολουθει το προβλημα να ειναι μεγαλο.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Συμφωνώ.

Όπως επίσης ότι δεν έχουν αρκετό προσωπικό, καλύπτουν με εποχικούς (που δεν ξέρουν δρόμους/βαριουνται/δεν τους νοιάζει μιας και θα ναι προσωρινοί) κτλ.

Αλλά αυτό δεν με αφορά, εγώ ως πελάτης πληρώνω για να λαμβάνω μια υπηρεσία, η οποία, ευτυχώς, μάλιστα περιγράφεται αναλυτικά στον κώδικα ταχυδρομείων πως πρέπει να γίνεται. Απαιτώ λοιπόν να λαμβάνω την υπηρεσία για την οποία πληρώνω και τίποτα λιγότερο.

Το έχει παραδεχτεί / δεν το έχει αρνηθεί και ο ταχυδρόμος της γειτονιάς μου ουκ ολίγες φορές όταν τον συνάντησα στο πεζοδρόμιο και μου έδωσε το χαρτάκι στο χέρι χωρίς να έχει το δέμα μου μαζί του ή όταν τον συνάντησα πηγαίνοντας κατ' ευθείαν στην αποθήκη των ΕΛΤΑ για να το παραλάβω:

"κοίτα με τι μηχανάκι είμαι, δεν χωράει και πολλά" (μια μικρή μηχανή με ένα καφάσι λαϊκής αγοράς για τα γράμματα/δέματα)

"το ξέρω ότι δεν φταις εσύ, φταίνε τα ΕΛΤΑ που δεν σου παρέχουν κάποιο όχημα για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου" (και εκείνος να μου γνέφει καταφατικά κουνώντας το κεφάλι)

Επιπλέον, το γράφει και στο χαρτάκι ότι πρέπει να παραλάβεις το δέμα την επόμενη ημέρα και ότι δεν μπορείς να το πάρεις την ίδια ημέρα που σου ήρθε το χαρτάκι. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή υποτίθεται ότι το έχει ο ταχυδρόμος μαζί του ή ότι βρίσκεται στις αποθήκες λόγω αποστολής παράδοσης; Προσωπικά, από τότε που καταργήσανε τους γκισέδες που εξυπηρετούν μόνο τα δέματα και τις παραλαβές και μπλέξανε μαζί συντάξεις και άλλα διάφορα και αυξήθηκε η αναμονή, πηγαίνω και χτυπάω την πόρτα κατ' ευθείαν στην αποθήκη τους αυθημερόν - και παρ' όλο που υπάλληλος του ταχυδρομείου μου είχε πει "απαγορεύεται να το κάνεις αυτό" - για να μην περιμένω στην ουρά των ΕΛΤΑ για να παραλάβω κάτι που κανονικά θα έπρεπε να είχε έρθει στην πόρτα μου. Την πρώτη φορά που το έκαναν μου είχαν πει "μα είναι μαρκαρισμένο για παράδοση και μπορείς από αύριο να το πάρεις" αλλά γρήγορα έμαθαν να το ξεμαρκάρουν και να μου το δίνουν μέσα σε 5'. Διαφορετικά ας μην είχαν ωράριο μέχρι 2+ το μεσημέρι αναγκάζοντάς μας είτε να αφήνουμε/καθυστερούμε στις δουλειές μας ή να κάνουμε εξουσιοδοτήσεις για παραλαβές δεμάτων.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι την μοναδική φορά που είχα γκρινιάξει σε μία υπάλληλο ζητώντας της το λόγο για τον οποίο μου φέρνουν χαρτάκια, μου είχε πει ότι:

"Ήταν συστημένα; Αν όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας τα φέρνουμε στην πόρτα. Μόνο τα συστημένα."

Αυτό δεν εξηγεί το γιατί κάποιες φορές μου τα φέρνουν ενώ κάποιες άλλες φορές όχι, ούτε και εξηγεί το γιατί ο OP δεν λαμβάνει τα συστημένα του.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν παραδίδουν δέματα, ειδοποιήσεις αφήνουν

Δεν μπορεί ενας πεζός ταχυδρόμος να κουβαλάει δέματα μαζι του, εστω και μικρα, μονο στα πορτα πορτα ειναι υποχρεωμένοι να στο φέρουν στην πόρτα σου.

Και τα ελτα έχουν μια χαρά υπηρεσίες

22 ώρες πριν, orck είπε

Μηπως εισαι υπερβολικος;
Πληρωσες 2,60υρω για δεμα ενος κιλου, στο μεταφερουν και θες να εχεις υπηρεσιες ισαξιες των courier που ζητανε για το ιδιο δεμα πανω απο 10ευρω;
Δυο λυσεις υπαρχουν.

Θες φτηνο κοστος αλλα να πηγαινεις μονος σου να παραλαμβανεις το δεμα απο το τοπικο καταστημα, τοτε ελτα δεμα συστημενο, ελαχιστο κοστος 2,60
Θες να στο φερνουν σπιτι σου το συντομοντερο δυνατον, πληρωσε 10αρικο και απευθυνσου σε μια εταιρια courier (και τα ΕΛΤΑ courier) για να κανεις την δουλεια σου.

Η τελευταια σου προταση τα λεει ολα ομως, εαν εχεις αποφασισει οτι δεν κανεις κεφι το κακο δημοσιο γιατι ασχολεισαι μαζι του και δεν πας στο καταπληκτικο ιδιωτικο να εισαι αρχοντας;
Μαλλον σου πεφτουν βαρια τα 10αρικα που ζητανε.

ΥΓ Καποιες εταιριες courier εχουν μικροτερο κοστος εαν πας εσυ στο γραφειο τους η εαν η παραλαβη γινει απο το γραφειο αποστολης, δες και αυτο μηπως και βγει φτηνοτερα ετσι.

22 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Θελει να το παίξει "Ξυπόλητος πρίγκηψ"

22 ώρες πριν, p_under είπε

Στο απλο δεμα με χρέωση 2.60€ δεν στο φερνουν ποτέ σπίτι, και πλεον δεν θα αφηνουν ειδοποιηση αν ο αποστολεας έχει δωσει το κινητο του παραληπτη. 

Υπαρχει ομως η υπηρεσια δεμα κατοικον που χρεωνεται 1€ παραπανω και στο φερνουν κανονικα. 

22 ώρες πριν, orck είπε

. Δεν υπερασπιζομαστε κανεναν ταχυδρομο.
Σου λεμε οτι μια φτηνη υπηρεσια εχει και φτηνη εξυπηρετηση. Οταν αγοραζεις κατι απο Κινα και το βαζεις δωρεαν αποστολη η την απλη χρεωση λογικο ειναι να περιμενεις και να πας να το παραλαβεις εσυ. Εαν ομως επιλεξεις μια διεθνη εταιρια μεταοφορων (πχ dhl) τοτε σαφως και θα πληρωσεις αρκετα παραπανω, αλλα θα παραλαβεις και πιο γρηγορα και θα στο φερουν στην πορτα σου. Δεν ειναι το Zastava και η Mercedes το ιδιο πραγμα, παρολο που εχουν 4 ροδες και τα δυο.

Δηλαδη εαν παρεις τον κυρ Μητσο αυτος θα στο φερει σπιτι σου;

22 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Μηπως δεν ξερεις ουτε εσυ ο ιδιος τον λογο που γκρινιαζεις τελικα;

22 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

ποιο ειναι αυτο το book που ευαγγελιζεσαι; δεν νομιζω οτι προβλεπεται κατι τετοιο για συστημενα δεματα.

Τελικά τι ισχύει;

Δημοσ.

1.5E στα δέματα ήταν προσφορά των ΕΛΤΑ δεν ήταν η κανονική τιμή αυτή

Είμαι υπερ να μην αφήνει χαρτάκι εφόσον υπάρχει ειδοποίηση στο κινητό

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Είμαι υπερ να μην αφήνει χαρτάκι εφόσον υπάρχει ειδοποίηση στο κινητό 

Εγώ είμαι επίσης υπέρ του να μην αφήνει χαρτάκι εφόσον υπάρχει ειδοποίηση στο κινητό και αν και μόνο αν οι τιμές παραμένουν φτηνές...

... αλλά και εφόσον υπάρχουν γκισέδες στο ταχυδρομείο που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις παραλαβές και εφόσον λειτουργούν και τα απογεύματα και όχι μόνο 7+ το πρωί με μέχρι 2 το μεσημέρι.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Κάτι τέτοια έκανε και ο δικός μου διανομέας, στην αρχή εκανα παρατήρηση σε εκείνον, μετά στον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου διανομής και τέλος έφτασα στη διοικητρια ολης της περιοχής, αυτή τη φορά έχοντας μαζί μου το σχετικό εδάφιο του κώδικα που είχα βρει και διαβάσει στο μεταξύ και μετά πάλι στον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου, λέγοντας ότι "αν δεν αρχίσει να γίνεται η διανομή όπως περιγράφει ο κώδικας, θα αναφέρω τον υπάλληλο και μιας και έχω ενημερώσει κι εσένα για το πώς λειτουργεί, αν συνεχίσει να το κάνει θα αναφέρω κι εσένα". 

Μαντεψτε....άρχισε η διανομή να μου γίνεται σωστά 😁

Εχεις διαθεσιμο τον κωδικα ταχυδρομειων να το διαβασουμε και εμεις; Γιατι παιζει ολοι να λενε τα ιδια ακριβως ψεματα εαν ισχυει αυτο που λες;
Ξερω καταστημα στον Αλιμο, στον Αγ.Δημητριο και στην Ν.Σμυρνη που ειναι και το απογευμα ανοιχτα, λογικα σε ολες τις μεγαλες πολεις ετσι ειναι.

Επεξ/σία από orck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, orck είπε

Ξερω καταστημα στον Αλιμο, στον Αγ.Δημητριο και στην Ν.Σμυρνη που ειναι και το απογευμα ανοιχτα, λογικα σε ολες τις μεγαλες πολεις ετσι ειναι. 

Ναι, έχω και εγώ στην περιοχή μου καταστήματα που είναι ανοιχτά μέχρι τις 5 (για απογεύματα 5+ δεν θυμάμαι).

Αν όμως θέλω να παραλάβω κάτι είμαι υποχρεωμένος να πάω σε ένα πολύ συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο είναι ανοιχτό 7+ το πρωί με μέχρι 2 το μεσημέρι, και όπου δεν υπάρχει ξεχωριστή ουρά για παραλαβές. Πρέπει να περιμένω τους συνταξιούχους, εκείνους που θέλουν να στείλουν κάτι, εκείνους που θέλουν να εξοφλήσουν κάποιον λογαριασμό κ.λπ.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.

Τα ταχυδρομεια εχουν παρει ασχημο δρομο εδω και 2 περιπου χρονια.Εγω επιασα ταχυδρομο να πεταει τα γραμματα απο το μηχανακι στην πορτα της πολυκατοικιας απο εξω που περναει χιλιαδες κοσμος.Απλα πηρα καποια τηλεφωνα και μου εδωσαν τον υπευθυνο της περιοχης οπου του ειπα τι γινεται και δεν το ξαναειδα.Εχω δει ομως πολλες φορες γραμματα και λογαριασμους πεταμενους στο πεζοδρομιο αλλων πολυκατοικιων.Δεν κατεβαινουν καν απο το μηχανακι.

• Sad 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, orck είπε

Εχεις διαθεσιμο τον κωδικα ταχυδρομειων να το διαβασουμε και εμεις; Γιατι παιζει ολοι να λενε τα ιδια ακριβως ψεματα εαν ισχυει αυτο που λες;

εύκολο:

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE%A7%CE%A5%CE%9A%20&%20%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91.pdf

αντιγράφω από σελίδα 66:

Β4 ∆ιανοµή Ταχυδροµικών Αντικειµένων

Σύµφωνα µε τις διατάξεις των νόµων 4053/2012 και την αριθ. 710/019/13.03.2014 απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ., η διανοµή των ταχυδροµικών αντικειµένων γίνεται στη διεύθυνση του παραλήπτη µε την προϋπόθεση ότι η διεύθυνση αναγράφεται σωστά και πλήρως στο ταχυδροµικό αντικείµενο, δηλαδή περιλαµβάνει οδό, αριθµό και ταχυδροµικό κώδικα. Η αναγραφόµενη οδός και αριθµός θα πρέπει να είναι µοναδικοί ανά περιοχή, επίσηµα καθορισµένοι από τον οικείο Οργανισµό Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθµού. Σε περιοχές όπου η οδοαρίθµηση είναι ελλιπής ή χωρίς µοναδικές ονοµασίες οδών και κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα κατ’ οίκον διανοµής των αντικειµένων αλληλογραφίας, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραλαµβάνουν τα ταχυδροµικά τους αντικείµενα από τοπικό κατάστηµα ή θυρίδα υποδοχής ή γραµµατοθυρίδες που εγκαθίστανται µε ευθύνη των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κατάλληλα προκαθορισµένα σηµεία, σε συνεννόηση µε τον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (Ε.Ε.Τ.Τ). Οι προσήκουσες εγκαταστάσεις που εγκαθίστανται µε δαπάνη των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν συγκεκριµένα χαρακτηριστικά, είναι εύκολα προσβάσιµες και µπορούν να χρησιµοποιούνται από όλους τους φορείς παροχής ταχυδροµικών υπηρεσιών.

Β4.1 Απλή αλληλογραφία

Τα προς διανοµή απλά ταχυδροµικά αντικείµενα προσκοµίζονται στην αναγραφόµενη διεύθυνση και τοποθετούνται στα γραµµατοκιβώτια των κατοικιών ή πολυκατοικιών (εφόσον υπάρχουν). Οι κάτοχοι των γραµµατοκιβωτίων είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη σωστή σήµανση (αναγραφή ονόµατος) των γραµµατοκιβωτίων. Σε περιπτώσεις έλλειψης ή µη επαρκούς σήµανσης γραµµατοκιβωτίων, ειδικά σε πολυκατοικίες, όταν το αρµόδιο προσωπικό της Εταιρείας δεν αναγνωρίζει το γραµµατοκιβώτιο του παραλήπτη για την επίδοση απλών ταχυδροµικών αντικειµένων, δύναται να τα τοποθετήσει σε κατά το δυνατόν, ασφαλές, κατά την ΧΥΚ-ΕΛΤΑ 67 κρίση του, σηµείο της εισόδου. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωµα να επιστρέψει τα απλά ταχυδροµικά αντικείµενα στον αποστολέα.

Β4.2 Απλά Μικροδέµατα

Τα απλά µικροδέµατα προσκοµίζονται από τον διανοµέα στην διεύθυνση του παραλήπτη και εφόσον λόγω διάστασης δεν είναι δυνατή η επίδοση στο γραµµατοκιβώτιο, αναζητείται ο παραλήπτης ή σύνοικος αυτού προκειµένου να επιδοθεί χωρίς αποδεικτικό επίδοσης. Σε περίπτωση µη ανεύρεσης του παραλήπτη ή σύνοικου εκδίδεται ειδοποιητήριο για την παραλαβή του από το πλησιέστερο ταχυδροµικό κατάστηµα ή θυρίδα υποδοχής. Το ταχυδροµικό κατάστηµα ή θυρίδα υποδοχής παρακολουθεί και διασφαλίζει τα ειδοποιηµένα απλά µικροδέµατα.

Β4.3 Επίδοση σε γραµµατοθυρίδες

Ταχυδροµικά αντικείµενα επιστολικού ταχυδροµείου, που έχουν επιγραφή αριθµό γραµµατοθυρίδας, αν µεν είναι απλά τοποθετούνται εντός της γραµµατοθυρίδας, εάν δε είναι ειδικής διαχείρισης (συστηµένα, επί αντικαταβολή, δηλωµένης αξίας) εκδίδεται ειδοποιητήριο, για την επίδοσή τους από τη θυρίδα του ταχυδροµικού καταστήµατος, το οποίο τοποθετείται στην οικεία γραµµατοθυρίδα. Το ίδιο ισχύει για τα δέµατα και τις επιταγές.

Β4.4 Έκδοση ειδοποιητηρίου

Στην περίπτωση επίδοσης συστηµένης αλληλογραφίας και εξόφλησης ταχυδροµικών επιταγών, κατά την οποία απουσιάζει ο παραλήπτης, εκδίδεται ειδοποιητήριο για την προσέλευσή του στο ταχυδροµικό κατάστηµα στο οποίο αναγράφεται το χρονικό διάστηµα παραµονής του ταχυδροµικού αντικειµένου σε αυτό το οποίο δεν µπορεί να είναι µικρότερο των είκοσι ηµερολογιακών ηµερών .

Β4.5 Επίδοση συστηµένης αλληλογραφίας

Τα προς διανοµή συστηµένα αντικείµενα προσκοµίζονται από το διανοµέα στην αναγραφόµενη διεύθυνση και επιδίδονται µε υπογραφή στον παραλήπτη ή στο ΧΥΚ-ΕΛΤΑ 68 νόµιµο εκπρόσωπό του. Ειδικά για τις πολυώροφες οικοδοµές οι διανοµείς υποχρεούνται να επιδώσουν µέχρι τον πρώτο όροφο, αν δεν υπάρχει ανελκυστήρας και σε όλους τους ορόφους της οικοδοµής αν υπάρχει.

Β4.6 Επίδοση ∆εµάτων Εσωτερικού

Η επίδοση δεµάτων εσωτερικού, µε εξαίρεση τα οίκοι δέµατα, γίνεται από τις θυρίδες των ταχυδροµικών καταστηµάτων και ταχυδροµικών πρακτορείων Β’ – Γ’ τάξης, ύστερα από τηλεφωνική ειδοποίηση ή την έκδοση σχετικού ειδοποιητηρίου, στο οποίο θα αναγράφεται και το χρονικό διάστηµα παραµονής του δέµατος στο ταχυδροµικό κατάστηµα ή πρακτορείο επίδοσης.

Β4.7 Εισερχόµενα ∆έµατα Εξωτερικού – Επίδοση

Τα εισερχόµενα στη χώρα δέµατα εξωτερικού επιδίδονται κατά γενικό κανόνα στην αναγραφόµενη σε αυτά διεύθυνση του παραλήπτη τους. Στην περίπτωση µη ανεύρεσης του παραλήπτη κατά τη διέλευση του διανοµέα εκδίδεται ειδοποιητήριο, προκειµένου ο παραλήπτης να προσέλθει στο πλησιέστερο στη διεύθυνσή του ταχυδροµικό κατάστηµα για την παραλαβή του αντικειµένου.

επειδή είδα αναφέρθηκαν τα μικροδέματα, ακόμα κι αυτά όπως βλέπετε υποχρεούται να έρχονται μέχρι την πόρτα μας και μόνο αν δεν είμαστε στο σπίτι να μας αφήνει ο ταχυδρόμος ειδοποίηση. 

τα συστημένα εννοείται επίσης ότι πρέπει να έρχονται σπίτι και αν δεν είμαστε εκεί, τότε να εκδίδεται ειδοποίηση.

πολλοί ταχυδρόμοι εκδίδουν την ειδοποίηση πριν καν βγούνε για διανομή και αφήνουν αυτήν! προσωπικά, με βάση τα παραπάνω, δεν το αποδέχομαι. 

οπότε όποιοι θέλετε, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε με ταχυδρόμο/υπεύθυνο τοπικού καταστήματος διανομής (όχι ταχυδρομείο, η διανομή έχει να κάνει με αυτό το θέμα, οι ταχυδρόμοι υπάγονται στο γραφείο διανομής, όχι στο ταχυδρομείο!), αν θέλετε αναφέρετε τους τα παραπάνω :)

• Like 2
  • Thanks 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...