Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, ParhsG said:

Χωρις σιγουριά έχω ακούσει οτι δε δινει πολλά λεφτά δηλαδη σε devs το πολυ  ~1800 καθαρά, σε άλλες εταιρίες για προγραματιστές εχω δει να αγγιζουν και 2500+ που νομιζω ειναι ταβανι για ελλαδα. Αλλά εχει παροχές καλές οπότε ειναι σαν να παιρνεις παραπάνω πχ φαγητό παιδικους σταθμούς κτλ. Βεβαια σε αλλες εταιρίες manager και διευθυντες χαλαρα 3κ++

Mια χαρα ειναι 1.8K καθαρα για developer, μην τρελαθουμε... Για Ελλαδα παντα.

Δεν ξερω ποιες εταιρειες εχεις ακουσει να δινουν σε developer (οχι senior) 2.5k καθαρα εντος ελληνικων συνορων, αλλα αν υπαρχουν μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου ξεκαθαρα . Σε αυτον τον ισχυρισμο συμπεριλαμβανω και τις σουπερ ντουπερ πολυεθνικες που εχουν local presence που επισης βλεπω απιθανο να δινουν 2.5κ καθαρα σε απλο developer.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 2
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, YourTrueLegend είπε

Mια χαρα ειναι 1.8K καθαρα για developer... Για Ελλαδα παντα.

Δεν ξερω ποιες εταιρειες εχεις ακουσει να δινουν σε developer (οχι senior) 2.5k καθαρα εντος ελληνικων συνορων, αλλα αν υπαρχουν μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου ξεκαθαρα.

Ε μιλάω για senior και  επισης ξερω στην εθνική τράπεζα οτι έχουν τετοιο μισθο μπορει και παραπάνω γιατι ηταν σχεδον 30ρηδες

Δημοσ.

Στο skroutz.gr/faq λέει:

Από που αντλεί το Skroutz τις πληροφορίες που αφορούν στη τιμή και στη διαθεσιμότητα των προϊόντων που προβάλλει;
Τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα αποστέλλουν με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο στο Skroutz τις πληροφορίες που αφορούν στη τιμή και στη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Και το bestprice.gr ίδια μεθοδολογία έχει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, ParhsG said:

Ε μιλάω για senior και  επισης ξερω στην εθνική τράπεζα οτι έχουν τετοιο μισθο μπορει και παραπάνω γιατι ηταν σχεδον 30ρηδες

E ok το senior ομως ειναι αλλη μισθολογικη κλιμακα απο τον απλο dev...Οπως το εγραψες φαινοταν να μιλας για απλο dev, για τον οποιο επαναλαμβανω πως το 1.8k καθαρο ειναι ονειρο απατηλο πλην λιγων εξαιρεσεων.

Για senior ισως και να υπαρχουν 2.5k καθαρα, αλλα ειμαι βεβαιος οτι ειναι και παλι πολυ λιγες οι εταιρειες που δινουν τετοιο μισθο.

Για να το πω αλλιως, 2.5k καθαρα, μετα απο κρατησεις για ΙΚΑ, φορο εισοδηματος και αλληλεγγυη και οτι αλλη κρατηση υπαρχει, ειναι τρελο νουμερο και σε πολλες περιπτωσεις δεν το βλεπουν ουτε προισταμενοι σε γερες πολυεθνικες που θεωρουνται καλοι εργοδοτες για τα δεδομενα της Ελλαδας.

Απλα σε καλους εργοδοτες αυτο που κανει τη διαφορα και ισοσταθμιζει καπως το κομματι του μισθου, ειναι οι εξτρα παροχες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Για να το πω αλλιως, 2.5k καθαρα, μετα απο κρατησεις για ΙΚΑ, φορο εισοδηματος και αλληλεγγυη και οτι αλλη κρατηση υπαρχει, ειναι τρελο νουμερο και σε πολλες περιπτωσεις δεν το βλεπουν ουτε προισταμενοι σε γερες πολυεθνικες που θεωρουνται καλοι εργοδοτες για τα δεδομενα της Ελλαδας.

Σύμφωνα με το aftertax.gr, το οποίο είναι αρκετά αξιόπιστο, 2.5k καθαρά για ασφαλισμενο στο ΙΚΑ σημαίνει 3721 μεικτά, δηλαδή 62k μεικτά το χρονο, που αντιστοιχούν σε 52k φορολογητέα το χρόνο. Δεν παίζει τέτοιο νούμερο στην Ελλάδα, εκτός αν μιλάμε για τον αρχιτέκτονα/αρχιμηχανικο του βασικού προϊόντος της εταιρείας (=ευθύνες και αποφάσεις που αν βγουν λάθος μπορούν να φαληρισουν την επιχείρηση). 

Γενικα, αξιόλογος μισθός με λίγες ή μη σημαντικές ευθύνες ΔΕΝ παίζει. Ο μισθός καλύπτει την ευθύνη και τις ικανότητες που απαιτούνται για αυτή. 

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Mια χαρα ειναι 1.8K καθαρα για developer, μην τρελαθουμε... Για Ελλαδα παντα.

Δεν ξερω ποιες εταιρειες εχεις ακουσει να δινουν σε developer (οχι senior) 2.5k καθαρα εντος ελληνικων συνορων, αλλα αν υπαρχουν μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου ξεκαθαρα . Σε αυτον τον ισχυρισμο συμπεριλαμβανω και τις σουπερ ντουπερ πολυεθνικες που εχουν local presence που επισης βλεπω απιθανο να δινουν 2.5κ καθαρα σε απλο developer.

Τριχες κατσαρες που ειναι καλα λεφτα 1,8Κ για ντεβελοπερ (στην Ελλαδα του 2018).
Αυτος ο ντεβελοπερ αντι να βγαζει τα ματια του καθε μερα να διαβαζει τι αλλαγες γινονται καθημερινα θα μπορουσε να μην παει καν πανεπηστημιο και μετα το λυκειο να παει για υδραυλικος οπου με το καλημερα θα εισπρατε ενα 50αρικακι μαυρο και αραχνο.
Πολυ χαλαρα τα 2Κ τον μηνα, με δηλωμενα τα ελαχιστα για να μην δωσει φορο ουτε λεπτουδακι, και να περνει και ταμειο αλληλοβοηθειας.

Δεν ειμαι ντεβελοπερ αλλα εσεις οι ιδιοι εχετε ξεφτιλυσει τις δουλειες σας και σας φερονται σαν τον ξαδερφο που "ξερει λιγο απο γκομπιουτερ και βγαζει και τους ιους"

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, orck είπε

Τριχες κατσαρες που ειναι καλα λεφτα 1,8Κ για ντεβελοπερ (στην Ελλαδα του 2018).
Αυτος ο ντεβελοπερ αντι να βγαζει τα ματια του καθε μερα να διαβαζει τι αλλαγες γινονται καθημερινα θα μπορουσε να μην παει καν πανεπηστημιο και μετα το λυκειο να παει για υδραυλικος οπου με το καλημερα θα εισπρατε ενα 50αρικακι μαυρο και αραχνο.
 Πολυ χαλαρα τα 2Κ τον μηνα, με δηλωμενα τα ελαχιστα για να μην δωσει φορο ουτε λεπτουδακι, και να περνει και ταμειο αλληλοβοηθειας.

Δεν ειμαι ντεβελοπερ αλλα εσεις οι ιδιοι εχετε ξεφτιλυσει τις δουλειες σας και σας φερονται σαν τον ξαδερφο που "ξερει λιγο απο γκομπιουτερ και βγαζει και τους ιους"

μη συγκρινουμε π@υτσες με βουρτσες...

καθε επαγγελμα εχεις τις δυσκολιες του & απαιτουνται οι αναλογες ικανοτητες.

οσο για το μαυρο & αραχνο, αν ησουν απ'αυτους που θα πληρωναν τον ηλεκτρολογο, υδραυλικο, μπογιατζη κλπ με αποδειξη στα 100€ θα επαιζε μπλοκακι και σ'αυτους που δεν το χρειαζονται ;) 

γιατι οταν βουλωσει η χεστρα, ο υδραυλικος θα βαλει τα χερια κ τη μουρη του μεσα - οχι ο κομπιουτερας !!! 

Επεξ/σία από mclein
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το λεει καθαρα αυτο στη σελιδα του  ? Το bestprice με τον ιδιο τροπο δουλευει ?

Γιατι να του πληρωνουν συνδρομη καταστηματα οπως Πλαισιο , Κωτσοβολος που ξερουν οτι ειναι μακραν πιο ακριβα απο τα αλλα σε καθε περιπτωση ?

Φυσικά και δουλεύει με συγκεκριμένα καταστήματα, παίρνουν ποσοστά απο τα κλικ στα links και απο το αν τελικά αγοράσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Φυσικά και δουλεύει με συγκεκριμένα καταστήματα, παίρνουν ποσοστά απο τα κλικ στα links και απο το αν τελικά αγοράσεις

Το ερωτημα μου παραμενει :

Γιατι να του πληρωνουν συνδρομη καταστηματα οπως Πλαισιο , Κωτσοβολος που ξερουν οτι ειναι μακραν πιο ακριβα απο τα αλλα σε καθε περιπτωση ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Για να εμφανίζονται στην αναζήτηση. Πολλές φορές ψάχνουμε κάτι στο Σκρουτζ μόνο και μόνο για να δούμε ποια καταστήματα το έχουν, καθώς και διαθεσιμότητες...

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Γιάννης Platano said:

Βασικά όλα τα τα "μεγάλα" καταστήματα πλην Κωτσόβολου και You έχουν αποχωρήσει από το Skroutz. 

Το media markt υπάρχει μόνο στο bestprice. 

Είναι λογικό καθώς και ακριβότεροι είναι συνήθως αλλά και τα λεφτά που πλήρωναν ήταν πάρα πολλά και δεν είχαν όφελος , βάλε και τις αρνητικές κριτικές που πιο εύκολα κάποιος χώνει σε αλυσίδα/πολυεθνική. 

Επίσης με την αποχώρηση σε αναγκάζει να μπαίνεις από μόνος σου στα σάιτ των μεγάλων γιατί και αυτοί κατά καιρούς κάνουν προσφορές.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, orck said:

Αφ'ενος μεν δεν ειμαι developer. Αφ'εταιρου δε, για αλλο πραγμα μιλαω εγω και σε αλλο πραγμα απαντας εσυ.

That being said, στην Ελλαδα του 2018, τα 1.8κ καθαρα για developer ειναι μισθος-ονειρο. Και αυτο το λεω οχι με βαση το ποσα επρεπε να πληρωνεται σε εναν ομορφο και φανταστικο κοσμο, αλλα με βαση την πραγματικοτητα. Φυσικα οπως προειπα , αγνοω την υπαρξη εταιρειων που πληρωνουν 1.8κ καθαρα τον απλο developer.

Σε οτι αφορα αυτα που γραφεις , στον φανταστικο κοσμο με το λεφτοδεντρο, ολοι επρεπε να παιρνουν διπλασια βαση της δουλειας που κανουν. Χαιρω πολυ, αλλα οι μισθοι διαμορφωνονται βαση συγκεκριμενων παραγοντων που εχουν να κανουν με την πραγματικοτητα και οχι με το τι φανταζεται ο καθενας οτι επρεπε να πληρωνεται η Χ δουλεια.

Επισης, μην συγκρινεις βουρτσες με οδοντοβουρτσες, ητοι καθαρα με μαυρα εισοδηματα, γιατι οδηγεισαι σε λαθος συμπερασματα. Και ο developer μπορει να παιξει μπαλα σαν τον υδραυλικο αλλωστε (να δουλευει για παρτη του ως ελ. επαγγελματιας με μαυρα λεφτα) και τοτε μπορουμε να δουμε ποιος βαζει περισσοτερα τσεπη. Ομως η συζητηση δεν σχετιζεται με αυτο το θεμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, orck είπε

θα μπορουσε να μην παει καν πανεπηστημιο και μετα το λυκειο να παει για υδραυλικος οπου με το καλημερα θα εισπρατε ενα 50αρικακι μαυρο και αραχνο.

Επεξ/σία από stelios18120
επειδή είμαι υδραυλικος σου λέω οτι έχεις δίκιο.τα πρωινά καθαρίζω τα σκατα του κάθενος για το πενηνταρικακι που λες...αν είσαι διατεθειμένος εσύ και ο κάθε εσύ να φάει σκατα και όχι να φοράει τα καθαρά του ρουχα αραχτος στο a/c ελάτε!!!!
  • Like 5
Δημοσ.

Σε συνέντευξη πάντως ο CEO είχε πει ότι θέλουμε να προσλάβουμε άτομα και δε βρίσκουμε. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι προφανώς τα λεφτά που δίνουν για τα skills που ζητάνε είναι λίγα και άρα οι υποψήφιοι επιλέγουν μάλλον το εξωτερικό. 

Προφανώς δε φταίει απόλυτα το skroutz σε αυτό καθώς έχουμε υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταγωνιστούν παίχτες από άλλες χώρες που μπορούν να δίνουν πιο ανταγωνιστικούς μισθούς. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...