Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, dexterios είπε Το Facebook ήταν υπό έρευνα για φοροδιαφυγή για την απόδοση όλων των εσόδων μέσω Facebook Ireland, υποτίθεται ότι το σταμάτησε https://www.theguardian.com/technology/2017/dec/12/facebook-ad-revenue-countries-earned-ireland https://www.bbc.co.uk/news/business-42324485 Λένε οτι μέχρι το 2019 ότι θα το έχουν σταματήσει Άλλο φοροδιαφυγή και άλλο φοροαποφυγή. To Facebook στην Ευρώπη έχει έδρα την Ιρλανδία (το ΑΦΜ του το έχω στο παραπάνω post μου) και πληρώνει κανονικά τους φόρους του στην Ιρλανδία για τις υπηρεσίες που παρέχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Άρα το Facebook δε φοροδιαφεύγει. Αυτό που ζητάνε οι άλλες χώρες της ΕΕ (και η Ελλάδα) είναι το Facebook να ανοίξει υποκατάστηματα σε όλες τις χώρες τις ΕΕ (και στην Ελλάδα φυσικά ) και να φορολογείται πχ στην Ελλάδα για τις υπηρεσίες που παρέχει στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Μυρίστηκαν και τα άλλα κράτη χρήμα και σου λέει γιατί μονο η Ιρλανδία να βγάζει φράγκα απο το Facebook. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν δεν αλλάξει κάτι στη νομοθεσία της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει το Facebook είναι νομιμότατο. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
dexterios Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Ματ ο ίδιο το Facebook ανακοίνωσε ότι σταματάει https://www.irishtimes.com/business/technology/facebook-will-no-longer-use-ireland-as-a-global-tax-and-revenue-base-1.3324646 Άρχισαν την διαδικασία το 2017 και είπαν ότι μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί
Hapatingo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εάν είναι έτσι γιατί να πληρώνουμε ΦΠΑ στις υπηρεσίες της Apple όταν αυτή φορολογείται άλλου? Εννοώ να πληρώνουμε τον ΦΠΑ της έδρας της και όχι της Ελλάδας. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από Hapatingo
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, dexterios είπε Ματ ο ίδιο το Facebook ανακοίνωσε ότι σταματάει https://www.irishtimes.com/business/technology/facebook-will-no-longer-use-ireland-as-a-global-tax-and-revenue-base-1.3324646 Άρχισαν την διαδικασία το 2017 και είπαν ότι μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί ΟΚ ας το κάνει τότε. Εμένα δε με απασχολεί. Τη δουλεία μου θα τη κάνω έτσι και αλλιώς.
spectaculator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Παιδιά, μην τα μπερδεύουμε αυτά με τα "ξένα" POS. Τα ξένα POS είναι για να αποφέυγει κανείς τις επιβαρύνσεις των ελληνικών τραπεζών από τις συναλλαγές με αυτά. Και σύμφωνα με τη σχετική ελληνική νομοθεσία, το σύνολό των διατραπεζικών συναλαγών στην επικράτεια της χώρας επιτρέπεται μόνο μέσω ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Γι' αυτό τα POS άλλων είναι παράνομα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Εάν είναι έτσι γιατί να πληρώνουμε ΦΠΑ στις υπηρεσίες της Apple όταν αυτή φορολογείται άλλου? Εννοώ να πληρώνουμε τον ΦΠΑ της έδρας της και όχι της Ελλάδας. Δε το ξέρω (και δε το έχω προσέξει κιόλας, όταν αγοράσω ξανά από iTunes θα το δω), εμείς πάντως όταν πουλάμε με ΦΠΑ ο πελάτης πληρώνει το ΦΠΑ της χώρας που έχει έδρα η επιχείρηση μας. ΦΠΑ δεν υπάρχει όταν είναι ενδοκοινοτική συναλλαγή και οι 2 επιχειρήσεις είναι εγγραμένες στο VIES: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html 2 λεπτά πριν, spectaculator είπε Παιδιά, μην τα μπερδεύουμε αυτά με τα "ξένα" POS. Τα ξένα POS είναι για να αποφέυγει κανείς τις επιβαρύνσεις των ελληνικών τραπεζών από τις συναλλαγές με αυτά. Και σύμφωνα με τη σχετική ελληνική νομοθεσία, το σύνολό των διατραπεζικών συναλαγών στην επικράτεια της χώρας επιτρέπεται μόνο μέσω ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Γι' αυτό τα POS άλλων είναι παράνομα. Όχι. Διάβασε παραπάνω τα post μου.
spectaculator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, VICKR είπε Όχι. Διάβασε παραπάνω τα post μου. Κάνεις λάθος. Αυτά ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και υπάρχουν χρεώσεις για όλες τις οικονομικές συναλαγές στη χώρα μας (ακόμα και τύπου paypal).
vagos789 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Το κρατος μπορει αυριο να βγαλει ενα νομο που να λεει οτι θα μου δινετε το 120% των κερδων σας Αν νομιζετε οτι οι επιχειρηματιες θα κουνησουν στωικά το κεφαλι και θα πουν "ετσι ειναι τι να κανουμε",εισαστε βαθια γελασμενοι Επισης οσο μεγαλυτεροι φοροι,τοσο μεγαλυτερο ειναι το κινητρο-ανταμοιβη να "σπασεις" τα δεσμα Τελος,τα cc εκτος των αλλων σημαινουν και γραφειοκρατια που κι αυτη ειναι ενα κρυμμενο κοστος για την επιχειρηση
spectaculator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 13 λεπτά πριν, vagos789 είπε Το κρατος μπορει αυριο να βγαλει ενα νομο που να λεει οτι θα μου δινετε το 120% των κερδων σας Αν νομιζετε οτι οι επιχειρηματιες θα κουνησουν στωικά το κεφαλι και θα πουν "ετσι ειναι τι να κανουμε",εισαστε βαθια γελασμενοι Επισης οσο μεγαλυτεροι φοροι,τοσο μεγαλυτερο ειναι το κινητρο-ανταμοιβη να "σπασεις" τα δεσμα Τελος,τα cc εκτος των αλλων σημαινουν και γραφειοκρατια που κι αυτη ειναι ενα κρυμμενο κοστος για την επιχειρηση Αυτά νομίζουν πολλοί και γι' αυτό πολλές επιχειρήσεις κλείνουν αδιάβαστες, από μαγκιά..
Hapatingo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 8 minutes ago, spectaculator said: Αυτά νομίζουν πολλοί και γι' αυτό πολλές επιχειρήσεις κλείνουν αδιάβαστες, από μαγκιά.. Κακά τα ψέματα, με τα cc έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις ιδίως τον πρώτο καιρό που για να στείλεις 2.000 ευρώ σε προμηθευτές του εξωτερικού έπρεπε να πας χαρτί από τον κηδεμόνα σου και να περιμένεις να στο εγκρίνουν. Πλέον κανένας δεν επενδύει στην Ελλάδα!
spectaculator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Κακά τα ψέματα, με τα cc έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις ιδίως τον πρώτο καιρό που για να στείλεις 2.000 ευρώ σε προμηθευτές του εξωτερικού έπρεπε να πας χαρτί από τον κηδεμόνα σου και να περιμένεις να στο εγκρίνουν. Πλέον κανένας δεν επενδύει στην Ελλάδα! Αυτό είναι πρόβλημα της επιχειρηματκότητας στην Ελλάδα. Σχεδόν καμιά επιχείρηση δεν προσχεδιάζει την βιωσιμότητά της με αποτέλεσμα στη πρώτη στραβή να χρεωκοπήσει. Η πλάκα είναι πως το πάθημα δεν έγεινε μάθημα με αποτέλεσμα να κλείνουν πολλές αδυνατόντας να πληρώσουν ακόμα κι ένα πρόστιμο. Απαράδεκτο, αυτό δεν είναι επιχειρείν αλλά βλακεία.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ας κανουν copy paste τα φορλογικα συστηματα Κυπρου και Βουλγαριας. 12.5% φορολογία η Κυπρος στις επιχειρήσεις και 2.5% στα μερίσματα Ελληνων. 10% φορολογία η Βουλγαρία στις επιχειρήσεις και 5% στα μερίσματα (αν όμως είσαι Έλληνας πληρώνεις και άλλο ένα 10% στο Ελληνικό κράτος). Στα 100.000 EUR κέρδη ανά έτος δίνω σύνολο 25% σε φόρους και έχω 75.000 EUR / έτος νόμιμα στη τσέπη (εμένα μου κάνει) Με το φορολογικό σύστημα που έχει τώρα η Ελλάδα δε τα τολμούσα να ανοίξω επιχείρηση. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
spectaculator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, VICKR είπε Ας κανουν copy paste τα φορλογικα συστηματα Κυπρου και Βουλγαριας. 12.5% φορολογία η Κυπρος στις επιχειρήσεις και 2.5% στα μερίσματα Ελληνων. 10% φορολογία η Βουλγαρία στις επιχειρήσεις και 5% στα μερίσματα (αν όμως είσαι Έλληνας πληρώνεις και άλλο ένα 10% στο Ελληνικό κράτος). Στα 100.000 EUR κέρδη ανά έτος δίνω σύνολο 25% σε φόρους και έχω 75.000 EUR / έτος νόμιμα στη τσέπη (εμένα μου κάνει) Με το φορολογικό σύστημα που έχει τώρα η Ελλάδα δε τα τολμούσα να ανοίξω επιχείρηση. Βουλγαρία; Και νόμιζα πως μιλούσαμε σοβαρά. Παρόλα τα χάλια της οικονομίας μας δες που είναι η βουλγαρία και μετά το συζητάμε ξανά. Η χώρα που ακόμα ανακαλύπτει την άσφαλτο και που το 2% του πληθισμού της κατέχει το 90% των κεφαλαίων της χώρας. Κύπρος! Χμμμ, μάλλον κάνεις λάθος. Για να βγούν από τη κρίση ανέβασαν οριζόντια τη φορολόγηση στα 40%. Είναι μικρός ο πλυθισμός όμως και πολλά από τα έξοδά τους (π.χ. εξοπλιστικά) τους τα φροντίζουν άλλοι. Κι εκεί πάνω-κάτω τα ίδια με εδώ είναι: Κύπρος, πηγή: https://www.aesinternational.com/education-centre/taxes-for-expats/cyprus Tax % Tax Base (EUR) 0 Up to 19,500 20% 19,501-28,000 25% 28,001-36,300 30% 36,301-60,000 35% 60,001 and over Ελλάδα, πηγή: http://www.worldwide-tax.com/greece/greece_tax.asp Tax % The Tax Base (EURO) 22 1-25,000 32 25,001-42,000 42 42,001 and over Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από spectaculator
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Η Βουλγαρία είναι πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα σε θέματα επιχειρήσεων. Τα πάντα γίνονται online και οι έλεγχοι είναι τακτικότατοι όλη τη περίοδο του χρόνου (και όχι μόνο τα καλοκαίρια με «τρίαινες») Θα σου γράψω μόνο το εξής. Η Βουλγαρία δεν έχει capital controls η Ελλάδα έχει από τον Ιούλιο του 2015. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς την οικονομική κατάσταση των 2 χωρών. Όσο για την Κύπρο ο πίνακας που έχεις ανεβάσει με τη φορολογική κλίμακα αφορά τα φυσικά πρόσωπα και όχι τις επιχειρήσεις. Εδώ είναι ένας πίνακας με τη φορολογία επιχειρήσεων σε πάρα πολλές χώρες: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_rates Και άλλο ένα link σχετικά με τη Κύπρο: https://www.cypruscompanies.gr/page/el/35/ όπως είδες εσύ κάνεις λάθος και όχι εγώ. 😉 Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
dexterios Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Σε όλα αυτά τα διαφημιστικά για την χαμηλή φορολογία επιχειρήσεων στην Κύπρο όμως ξεχνάνε να πούνε ότι εκεί στα capital control έγινε κούρεμα καταθέσεων, πόσο φιλικό είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον που κουρεύει καταθέσεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα