Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πόσα περίπτερα,ψιλικατζίδικα,μίνι μάρκετς,παντοπωλεία υπάρχουν, είναι η απόδειξη των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων.

Εκτός του ότι είναι σχεδόν όλα ακαλαίσθητα, τα θεωρώ και παρασιτικά ως καταστήματα. Αγοράζουν και πωλούν πολύ ακριβότερα από το SM και δεν προσφέρουν και κάτι. Αντί να παράγουμε, κάνουμε τους μεσάζοντες και περιμένουμε από τον κύκλο μας να μας συντηρήσει.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Το πόσα περίπτερα,ψιλικατζίδικα,μίνι μάρκετς,παντοπωλεία υπάρχουν, είναι η απόδειξη των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων.

Εκτός του ότι είναι σχεδόν όλα ακαλαίσθητα, τα θεωρώ και παρασιτικά ως καταστήματα. Αγοράζουν και πωλούν πολύ ακριβότερα από το SM και δεν προσφέρουν και κάτι. Αντί να παράγουμε, κάνουμε τους μεσάζοντες και περιμένουμε από τον κύκλο μας να μας συντηρήσει.

ακριβως οπως τα λες ειναι συν σουβλατζιδικα, εστιατορια, μπαρμπερικα, τυροπιταδικα, καφετεριες. Ο λαος μας εχει πιασει πατο (για δυτικο κρατος).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά πόσων χρονών είσαι να πούμε και κάθεσαι και λες αυτές τις αστειότητες; Αν δεν θες το περίπτερο επειδή θα σε τραβάει ο πιτσιρικάς να αγοράσει κάτι με την ίδια λογική να μην θες ούτε το σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι σου ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα επειδή μπορείς να περάσεις με τον πιτσιρικά και να σε τραβάει για κάτι. Αυτές τις καραμέλες ορισμένων που διαβάζω κατά καιρούς στο internet οτι παντού και όπου περνάνε βρίσκουν μπροστά τους περίπτερα που τους εμποδίζουν και ρίχνουν κατάρες για τους περιπτεράδες και τα περίπτερα έχω βαρεθεί να τα διαβάζω και τα θεωρώ μόνο ως τζάμπα γκρίνιες. Πόσες φορές στην ζωή σου θα τύχει να πρέπει να στριμωχτείς ή να αντιμετωπίσεις πρόβλημα επειδή θα βρεις μπροστά σου ένα περίπτερο; Σε πια περιοχή μένεις και αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα; 

Όσοι κάθονται και τα βάζουν με τα περίπτερα και τους ιδιοκτήτες τους το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν τον μισανθρωπισμό τους. Είναι και αυτοί άνθρωποι που κοιτάνε πως θα επιβιώσουν από μια δουλειά-επιχείρηση και από την στιγμή που όλα γίνονται νόμιμα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αν δεν έχετε χώρο να περάσετε από ένα πεζοδρόμιο επειδή έχει καταληφθεί από περίπτερο τότε να αναζητήσετε τις ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που χορήγησαν άδεια περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο. Και για όλα τα περίπτερα απαιτείται άδεια, δεν γίνεται αλλιώς διότι δεν θα μπορείς να πάρεις ούτε ηλεκτροδότηση. Τα περίπτερα χρειάζονται και είναι αναγκαία σε κεντρικά μέρη και πλατείες που υπάρχει πολύς κόσμος αλλά και ελεύθερος χώρος χωρίς να εμποδίζουν την προσπέλαση του κόσμου. Έχω και εγώ συναντήσει τραγικές περιπτώσεις που έπρεπε να στριμωχτώ σε ένα μέρος για να περάσω το πεζοδρόμιο πίσω από ένα περίπτερο στην Σταδίου, στον δρόμο δεν μπορούσα να βγω γιατί ήταν λεωφόρος, απορούσα πως στήθηκε περίπτερο εκεί, ο περιπτεράς δεν έφταιγε σε κάτι, οι αρχές έφταιγαν που του επέτρεψαν να εγκαταστήσει εκεί το περίπτερό του.

Αρκετά περίπτερα τα τελευταία χρόνια έχουν αποξηλωθεί, κάποιο πρόβλημα δεν έχω συναντήσει, θα ήθελα πολύ να υπήρχε ένα περίπτερο μέσα στο πεδίον του άρεως όπως παλιά, τώρα πρέπει να βγεις μέχρι έξω από Μαυροματαίων για να βρεις. Οι άδειες περιπτέρων κακώς απαγορεύτηκαν για μένα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι περιορισμός και αυστηρός έλεγχος που θα εγκατασταθεί ένα περίπτερο, να μην δημιουργεί προβλήματα κυκλοφορίας στους πεζούς. Όσο για τα νεοκλασσικά, πλην λίγων και σημαντικών κτιρίων του κέντρου, τα περισσότερα ρημάζουν με ετοιμόρροπες και ασυντήρητες προσόψεις, ας κάτσει πρώτα το κράτος να δει τι θα κάνει με αυτό το θέμα και προς το παρόν ας αφήσουμε τα περίπτερα. Απ' την στιγμή που καταστρέψαμε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από το 50-60 και μετά, είναι γελοίο να καθόμαστε και να μιλάμε για το τι ταιριάζει και τι οχι στην Ελληνική αρχιτεκτονική. 

Τα περιπτερα ειναι αχρηστα για την κοινωνια και πρεπει να κλεισουν. Αν δεν σου φτανουν τα λεφτα του μπαμπα για τον καφε απο το περιπτερο να πας να μαζεψεις ελειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα πλεον Ο καθε δημος δημοπρατεί αδειες για χ χρονια με χ ενοικιο.οποτε δεν προκειτε να αλλαξει κατι. Ενα ακομη clickbait αρθρο

Οι συνηθειες στην ελλαδα δεν εχουν σχεση με οποιαδηποτε αλλη χωρα.π.χ. καφες χ ωρες σε μαγαζια, τσιγαρο +ατμισμα παντα / παντου/ φτηνα ,μπουζουκια - clubs... δεν γινεται ολες οι χωρες να χουν βαρια βιομηχανια...για μενα πρεπει να γινουμε σαν την κυπρο δηλ.οφελη off shore χωρας

Υπαρχουν αρκετα περιπτερα που τζιραρουν περισσοτερα απο s.m. εκατονταδων τ.μ. και δεκαδων υπαλληλων 😛... 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δε συμφωνώ ότι δεν προσφέρουν τίποτα όλα αυτά τα μαγαζιά. Δεν μπορείς για κάθε τι να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, που μπορεί να είναι και μακριά από το σπίτι σου. Σου προσφέρουν αρκετά προϊόντα, δίπλα σου και πολλές φορές σε ώρες και μέρες που δεν θα μπορούσες να τα βρεις αλλού. Για μένα δηλαδή χρειάζονται, τώρα αν κάπου είναι πολλά τότε αναπόφευκτα κάποια θα κλείσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, είναι πιο ακριβά από τα supermarkets, όπως και η μαναβική στα supermarkets είναι πιο ακριβή από τη λαϊκή (αν πας αργά). Αλλά στις 3 το πρωί που είχα όρεξη για σοκολάτα πεταγόμουνα στο περίπτερο. Άμα λάχει έπαιρνα και φρέσκο γάλα και μια ρετσίνα. Ευτυχώς έχει ανοίξει 24/7 στη γειτονιά. Έχοντας ζήσει για καιρό σε αρκετές δυτικές χώρες, δεν ξέρω τι να πω για τα περίπτερα. Ανάμικτα τα πράγματα. (btw μείγνυμι ή μίγνυμι;)

PS: Τελικά ακόμη δεν κατάλαβα γιατί κλείσανε τα περισσότερα περίπτερα τώρα τελευταία.. Λόγω φορολογίας ή λόγω της μη μεταβίβασης/κληροδότησης των αδειών;

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος ζωής σε μια μεσογειακή χώρα σε σχέση με άλλες. Σαφώς και τα περίπτερα είναι χρήσιμα η τα ψιλικατζίδικα. 

Προσφέρουν μια ευκολία σε ώρες που το σούπερ μάρκετ είνσι κλειστό αλλά και σε περιοχές που το σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει. 

Και ποιος είπε ότι σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν τέτοια μαγαζιά; Οι ΗΠΑ έχουν τα μινιμαρκετ που δουλεύουν με έναν υπάλληλο 24ωρες, η τα βενζινάδικα. Σε επαρχιακές πόλεις, το τοπικό μπαρ μπορεί να πουλάει τα πάντα. 

Γιναμε ξαφνικά Βόρειοευρωπαιοι  που επειδή στις 9 δε κυκλοφορεί ψυχή στη χώρα τους λόγω κλίματος, είναι άχρηστα τα περίπτερα;

Ούτως ή αλλιώς η φορολογία πλέον είνσι βαρύτατη για τέτοια μαγαζάκια οπότε δε θα αντέξουν για πολύ ακόμα. Θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτά τα κακά πράγματα και να γίνουμε σύγχρονοι Ευρωπαίοι... 

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καταδικάζω αυτού του τύπου τα μαγαζιά συλλήβδην! Δεν ταιριάζουν με την ελληνική αρχιτεκτονική, ούτε την αισθητική του ελληνικού φυσικού τοπίου.

Βασίλη ξέρω ότι δε το έγραψες εσύ αυτό αλλά δε με αφήνει να το διορθώσω από ταμπλετ.

Τα περίπτερα σύνδεονται άμεσα με τη νελληνική αρχιτεκτονική εδώ και 100 χρόνια και αποτελούν κέντρο της γειτονιάς ακόμα και τώρα. Μέχρι και αίσθημα ασφαλείας δίνει σε γειτονιές. Δεκάδες γειτονιές ερημωσαν και δε κυκλοφορεί άνθρωπος από τότε που έκλεισε το γειτονικό περίπτερο. Τι να λέμε τώρα. 

Ρε που να χαθείτε και να μη σας πιάνει το GPS και να ψάχνετε περιπτερά να ρωτήσετε 😛

Επεξ/σία από gas7777
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Το σκεπτικό σου και η λογική σου  έχει τόσα λάθη που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και από που να τελειώσω.

Το γεγονός οτι από κάπου πρέπει να προμηθευτείς τα απαραίτητα προϊόντα για την διαβίωσή σου είναι μεν καταναλωτική συνήθεια αλλά είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να εξαλειφθεί, το ίδιο ισχύει λοιπόν για τον οποιονδήποτε άνθρωπο του πλανήτη και οχι μόνο στην Ελλάδα. Πάμε παρακάτω.

Με την λογική σου, οποιοδήποτε μαγαζί λιανικής είναι άχρηστο παρασιτικό και δεν πρέπει να υπάρχει, γιατί όλοι από κάπου θα προμηθευτούν τα προϊόντα για να τα πουλήσουν. Μάθε λοιπόν και το σούπερ μάρκετ λειτουργούν ως λιανική, κάποια μπορεί να κάνουν και χονδρεμπόριο στα μίνι μάρκετ, σε κάθε περίπτωση όμως προμηθεύεται τα προϊόντα από τους παραγωγούς και την χονδρική και τα πουλάει στα υποκαταστήματα. 

Ο λόγος για τον οποίον υπάρχουν παντοπωλεία και μίνι μάρκετ είναι για να εξυπηρετούν τον κόσμο σε κοντινότερη απόσταση από το να πας σε ένα σούπερ μάρκετ, έτσι γλιτώνεις δύο πράγματα, χρόνο αλλά και κούραση. Για σένα δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν, με ρώτησες εμένα που είμαι καρδιοπαθής και με ορθοπεδικά προβλήματα αν μπορώ να περπατήσω 600-700 μέτρα που είναι το κοντινότερο σούπερ μάρκετ, να ψάξω να βρω αυτά που θέλω και μετά άλλα τόσα μέτρα μέχρι να πάω σπίτι φορτωμένος με σακούλες, μετά να έχω να ανέβω και την σκάλα δύο ορόφους γιατί δεν υπάρχει ασανσέρ. αγοράζω λοιπόν οτι μπορώ από το μίνι μάρκετ 50 μέτρα πιο δίπλα μου, το ίδιο κάνει και η μάνα μου, και οτι δεν μπορούμε να το πάρουμε από εκεί το αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ. Τα ίδια με μένα ισχύουν για τους ηλικιωμένους. Εσύ μάλλον θα έχεις αυτοκίνητο και δεν σε απασχολεί αυτό το θέμα, εμένα με απασχολεί όμως.

Στα της τιμής, φυσικά και θα πληρώσεις παραπάνω τιμή οτι αγοράσεις από το μίνι μάρκετ, καθώς όσο μικρότερες οι παρτίδες των παραγγελιών από την χονδρική τόσο αυξάνουν τις τιμές ανά μονάδα και ανά τεμάχιο προϊόντος, στα μεγάλα μαγαζιά δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό είναι το αντίτιμο από το να κάθεσαι και να τρέχεις φορτωμένος με σακούλες στο σούπερ μάρκετ, επίσης αυτά και άλλα τόσα θα μπορούσες να τα πλήρωνες σε βενζίνη στο αμάξι για να πας στο σούπερ μάρκετ.

Όσο για το αν παράγουμε, αυτό δεν έχει τόσο σχέση με τα μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία, είτε υπήρχε παραγωγή και βαριά βιομηχανία είτε οχι, αυτό δεν αναιρεί όπως έγραψα και στην αρχή οτι η εξεύρεση των βασικών προϊόντων για την διαβίωσή σου είναι κάτι που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, οπότε είτε είχαμε βαριά βιομηχανία είτε οχι πάλι θα υπήρχαν αυτά τα μαγαζιά. Επίσης, μια χαρά παράγουμε αγροτικά προϊόντα, μόνο αυτό είναι σε θέση να παράγει η Ελλάδα, από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε να αυξηθεί παραπάνω η παραγωγή. Στην δική σου δουλειά παράγεις άραγε ή ασχολείσαι μόνο με παροχή υπηρεσιών; 

Μάθετε επιτέλους κάποιοι να μην κρίνετε τι είναι χρήσιμο και τι οχι στην κοινωνία με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Και εγώ μπορώ να πω οτι οι όλες οι καφετέριες είναι άχρηστες καθώς μόνο 2-3 φορές το έτος θα τύχει θα καθίσω σε καφετέρια με φίλο μου, αυτό όμως το κάνω εγώ οχι και οι υπόλοιποι.

2 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

ακριβως οπως τα λες ειναι συν σουβλατζιδικα, εστιατορια, μπαρμπερικα, τυροπιταδικα, καφετεριες. Ο λαος μας εχει πιασει πατο (για δυτικο κρατος).

Ναι βέβαια γιατί εσύ μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου και δεν θα χρειαστεί ποτέ σου να πας στα παραπάνω μαγαζιά. Έχεις μια κουζίνα που θα ζήλευαν και στο ακριβότερο εστιατόριο του κόσμου, μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα και κατέχεις τα πάντα από μαγειρική. Επίσης μπορείς να κουρευτείς μόνος σου ακόμα το πιο γαμάτο κούρεμα του κόσμου που την άλλη μέρα θα σου δούνε οι φίλοι σου και θα σου λένε οτι έχεις ατέλειες.... ξέχασα οτι κάνεις στο σπίτι και σουβλάκι και γύρο και μουγάτσα και τυρόπιτα, όντως έχει πατώσει πάρα πολύ αυτή η χώρα, από τον τόσο πολυξερισμό τα κάνουμε όλα μόνοι μας και οι άλλοι επαγγελματίες δεν μπορούν να βγάλουν δεκάρα.

2 ώρες πριν, Zito_H_Ergatia είπε

Τα περιπτερα ειναι αχρηστα για την κοινωνια και πρεπει να κλεισουν. Αν δεν σου φτανουν τα λεφτα του μπαμπα για τον καφε απο το περιπτερο να πας να μαζεψεις ελειες.

1. Μάθε ορθογραφία.

2. Δεν πίνω καφέ.

3. Ο πατέρας μου δεν ζει.

1 ώρα πριν, gas7777 είπε

Σοβαρά τώρα;;; Δε ταιριάζουν τα περίπτερα με την Ελληνική αρχιτεκτονική;;; Τα περίπτερα είναι η ελληνική αρχιτεκτονική εδώ και 100 χρόνια και αποτελούν κέντρο της γειτονιάς ακόμα και τώρα. Μέχρι και αίσθημα ασφαλείας δίνει σε γειτονιές. Δεκάδες γειτονιές ερημωσαν και δε κυκλοφορεί άνθρωπος από τότε που έκλεισε το γειτονικό περίπτερο. Τι να λέμε τώρα. 

Ρε που να χαθείτε και να μη σας πιάνει το GPS και να ψάχνετε περιπτερά να ρωτήσετε 😛

Αυτό δεν το έγραψα εγώ, αντίθετα κατέκρινα αυτόν που το έγραψε, έχεις βάλει το nickname μου σε λάθος quote. 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτό δεν το έγραψα εγώ, αντίθετα κατέκρινα αυτόν που το έγραψε, έχεις βάλει το nickname μου σε λάθος quote. 

Το ξέρω, το έχω γράψει και παραπάνω. Δυστυχώς δε με αφήνει καν να βγάλω τη παράθεση στην επεξεργασία από ταμπλετ οπότε αρκέστηκα στο να σημειώσω ότι δε το έγραψες εσύ. Λυπάμαι για τη σύγχυση. 

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι βέβαια γιατί εσύ μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου και δεν θα χρειαστεί ποτέ σου να πας στα παραπάνω μαγαζιά. Έχεις μια κουζίνα που θα ζήλευαν και στο ακριβότερο εστιατόριο του κόσμου, μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα και κατέχεις τα πάντα από μαγειρική. Επίσης μπορείς να κουρευτείς μόνος σου ακόμα το πιο γαμάτο κούρεμα του κόσμου που την άλλη μέρα θα σου δούνε οι φίλοι σου και θα σου λένε οτι έχεις ατέλειες.... ξέχασα οτι κάνεις στο σπίτι και σουβλάκι και γύρο και μουγάτσα και τυρόπιτα, όντως έχει πατώσει πάρα πολύ αυτή η χώρα, από τον τόσο πολυξερισμό τα κάνουμε όλα μόνοι μας και οι άλλοι επαγγελματίες δεν μπορούν να βγάλουν δεκάρα.

στην ελλαδα το παραχεσαμε με αυτα τα μαγαζια, το προβλημα ειναι οτι κανουμε μονο αυτα και οχι πιο σημαντικα πχ βιομηχανια

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

στην ελλαδα το παραχεσαμε με αυτα τα μαγαζια, το προβλημα ειναι οτι κανουμε μονο αυτα και οχι πιο σημαντικα πχ βιομηχανια

Ο καθένας κάνει αυτά που μπορεί ανάλογα το κεφάλαιό του τις γνώσεις του και τις αντοχές του. Αυτά τα πράγματα είμαστε μόνο σε θέση να κάνουμε στην Ελλάδα. Για βαριά βιομηχανία η Ελλάδα δεν κάνει. Και ούτε έκανε ποτέ της, ακόμα και κάτι παραμύθια που λένε ορισμένες εφημερίδες και ιστοσελίδες για την Ελλάδα του '30, απλά αγοράζαμε εξαρτήματα αυτοκινήτων από άλλες χώρες και πραγματοποιούσαμε εδώ την συναρμολόγηση. Επίσης βαριά βιομηχανία δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει και λόγω του ρόλου που έπαιξε το κράτος από το 80 και μετά, διεφθαρμένο δημόσιο, γραφειοκρατικά εμπόδια, συνδικαλιστές και απεργίες, εχθρικό περιβάλλον απέναντι στο επιχειρείν. Και ξαναλέω οτι ακόμα και να υπήρχε βαριά βιομηχανία πάλι θα υπήρχαν οι καφετέριες και τα τυροπιτάδικα, ενδεχομένως να ήταν πιο λίγα σε αριθμό.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το περίπτερο έχασε το χαρακτήρα του. Από κάτι το ιδιαίτερο πέρασε στο κοινότυπο και μάλιστα με την ανοχή τον αρχών, από το να πουλά εφημερίδες, τσιγάρα κλπ, να είναι μεγαλύτερα κι από μερικά μίνι μάρκετ κάνοντας ολοκληρωτική κατάληψη του χώρου στο πεζοδρόμιο. Θα προτιμούσα να έβαζε ο νόμος τα πράγματα στη θέση τους και να συνέχιζε η ύπαρξή τους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά ας κλείνανε όλα τα περίπτερα για μια εβδομάδα και μετά να δούμε τι θα λέγατε. Ρωτήστε και εμάς που δεν έχουμε και αν θελήσουμε να αγοράσουμε κάτι μετά τις 9 το βράδυ την γαμήσαμε.. :cry:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...