Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Πρίν λίγες ημέρες έλαβα λογαριασμό από ΔΕΔΔΗΕ και ελέγχοντάς τον βρήκα κάποιες (2) χρεώσεις που δεν είχαν λογική (δες επισυναπτώμενο αρχείο). Έστειλα μήνυμα, το δέχτηκαν και είμαι σε αναμονή από ΔΕΔΔΗΕ. Απλά ανέβασα αυτό το post γαι ενημέρωση όλων μήπως η εν λόγω εταιρεία με τα μύρια ελλείματα (λένε για 30.000.000€ μόνο από ΥΚΩ) προσπαθεί να μειώσει το έλλειμα με τέτοιους τρόπους.

Ευχαριστώ για την προσοχή ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ..

Λογ. ΔΕΔΔΗΕ.pdf

Επεξ/σία από leftgr
Δημοσ.

Ο δεδδηε δεν στέλνει λογαριασμούς, τα όρια αντιστοιχούν σε κατανάλωση 4 μηνών και 53 μέρες δεν μας κάνουν 4 μήνες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμμια σχεση ο ΔΕΔΔΗΕ για εκδοση λογαριασμων. Πληρωνεται απο ολους του παροχους και οχι μονο μεσω ΔΕΗ για το δικτυο που διαχειριζεται .Ειναι τα 29,15 μαζι με ΑΔΜΗΕ που εχει ο λογαριασμος σου .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να παραθέσω τα εξης:

1) Στον φίλο nvel πρώτα, αν και η ΔΕΗ έχει όπως και οι άλλοι τετράμηνο έχεις το δικαίωμα να στέλνεις εσύ στο δίμηνο την μετρησή σου και έτσι να έχεις πάντα "Εκκαθαριστικό" απλά τα δίμηνα αυτά δεν είναι ποτέ 60 ημέρες (π.χ οι τελευταίοι 5 λογαριασμοί μου ήταν σε 54/68/49/76/53 ημέρες ή όπως λέει η ΔΕΗ στο site της... {{Το Οικιακό Τιμολόγιο Γ1 αφορά περίοδο τετραμήνου (συγκεκριμένα, 120 ημερών). Εάν η καταμέτρηση αφορά διαφορετική περίοδο, τότε τα κλιμάκια κατανάλωσης, η χρέωση παγίου και η ελάχιστη χρέωση υπολογίζονται αναλογικά, χρησιμοποιώντας το συντελεστή Α = ημέρες περιόδου κατανάλωσης /120 ημέρες. Εγώ και στους 2 λογαριασμους που έχω εδώ και πολύ καιρό έχω ανα 2 μήνες πάντα εκκαθαριστικό.

2) Στον φίλο "Γιάννης Platano", ναι το γνωρίζω ότι τα κερατιάτικα αυτά τα πληρώνεις ανεξαρτήτως ποιόν έχεις πάροχο αλλά το θέμα δεν ήταν έκει,  οι ΥΚΩ έχουν βαθμίδες (δες επισυναπτώμενο) από 0-1600kWh χρέωση 0,00690€/kWh από 1601-2000 0,05000 €/kWh και άνω των 2001 0,08500 €/kWh άρα εγώ με 1065 θα έπρεπε να είχα 1065Χ0,00690=7,35€ και όχι 29,15€

Oikiako Timologio G1 A4-1-1-18-ΕΤΜΕΑΡ.pdf

10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Καλησπέρα, Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έκανα το post γιατί είναι λάθος (από λάθος ή εξεπίτηδες είναι το θέμα). Ο λογαριασμός μου έπρεπε να είναι όπως ο δικό σου, απλά να αναφέρω ακόμα ότι έχω στο ονομά μου δύο λογαριασμούς και είναι η πρώτη φορά που ήρθε κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εκκαθαριστικος ειναι για 53 μέρες, δηλαδή 53/120 =  44,17% του τετραμήνου. Επομένως, τα όρια των κλιμακίων προσαρμόζονται στο 44,17% των ονομαστικών (που αφορούν σε τετράμηνο).

Αντί να προσαρμόσεις τις κλίμακες, μπορείς να αναγαγεις την κατανάλωση σου στο αντίστοιχο των 120 ημερών, πολλαπλασιάζοντας με 120 και διαιρώντας με 53. Η κατανάλωση σου ήταν 1065 kWh σε 53 μέρες, που ανάγεται σε 2411 (σε βάση 120 ημερών).

Επομένως μια χαρά χρεώθηκε και δεν υπάρχει λάθος.

Επικρατεί η εσφαλμένη άποψη ότι βγάζοντας κάθε 2μηνο εκκαθαριστικό, μπορεί κανείς να κερδίσει λόγω μικρότερης καταναλωσης. Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί ρητά αναφέρεται ότι οι κλίμακες αφορούν σε τετράμηνο και αν εκδίδεται εκκαθαριστικος με διάρκεια διαφορετική από 120 μέρες, οι κλιμακες προσαρμόζονται ανάλογα.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την εξήγηση που έδωσες και θα ήθελα να δεις αν σου είναι εύκολο τα δυο εκκαθαριστικά που επισυνάπτω (το "σπίτι 1" είναι αυτός για τον οποίο συζητάμε και ο "σπίτι 2" είναι ο 2ος που έχω στο ονομά μου για οικία που βρίσκεται 2 τετράγωνα μακρυά), ήρθαν με διαφορά λίγων ημερών και Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΈΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΚΩ είναι διαφορετικος.

Το 1 για 1065kWh πληρώνει 240€ και το 2 για 1200kWh πληρώνει 221€

Λογ. ΔΕΔΔΗΕ - σπίτι 1.pdf

Λογ. ΔΕΔΔΗΕ - σπίτι 2.pdf

Δημοσ.

Αφου ο δευτερος λογσρισμος αφορα νυκτερινο τιμολογιο ειναι λογικο νο ειναι μικροτερος,. Σοβαρα θεωρεις οτι οι υπολογιστες της δεη κανουν λσθος πραξεις στους λογαρισμους σου;

Δημοσ.

Δεν έχει νομίζω σημασία τι πιστεύω και τι όχι, έλπίζω απλά σε 1-2 που θα μου δώσουν απάντηση όπως υποσχέθηκαν να δώσω στοιχεία ή να πω sorry για το post.

• Confused 1
Δημοσ.

Όπως γράφουν οι λογαριασμοί σου στην πρώτη σελίδα πάνω αριστερά, αλλά και στη σύμβαση που έχεις υπογράψει με τη ΔΕΗ, ο πρώτος χρεώνεται με το τιμολόγιο Γ1 και ο δεύτερος με το Γ1Ν. Οι τιμοκατάλογοι αυτοί υπάρχουν εδώ:

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia

Έχουν διαφορές στο ότι το νυχτερινό μέρος της κατανάλωσης (οι 346 από τις 1200kWh) χρεώνονται με χαμηλότερη τιμή, καθώς επίσης και με μικρότερες ή και μηδενικές σε κάποιες περιπτώσεις ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθώς και ΥΚΩ. Αυτό είναι το κίνητρο που δίνεται από τους διαχειριστές του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να σπρωξεις μέρος της κατανάλωσης σου σε ώρες χαμηλής ζήτησης.

Επίσης, ο πρώτος αφορά διάστημα 53 ημερών και ο δεύτερος 67 (κάνε τον υπολογισμό που είπαμε πριν για τα όρια των κλιμακίων που εφαρμόζονται). Ο δεύτερος, τέλος, έχει και ελαφρά μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης λόγω συνέπειας 15% από τον προηγούμενο λογαριασμό.

Σωστά είναι, δεν υπάρχει απολύτως κανένα λάθος.

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dtzgr είπε

Σωστά είναι, δεν υπάρχει απολύτως κανένα λάθος.

Ότι και να του πεις αυτός εκεί θα συνεχίζει να νομίζει πως ολόκληρη δεη του έκλεψε 5 ευρώ.

Δεν παίζει ρόλο που μέχρι και μαθηματικά του απέδειξες πως κάνει λάθος και ο λογαριασμός είναι ολόσωστος, περίμενε να ακούσει πως έχει δίκιο και η ΔΕΗ  είναι απατεώνες και δεν δέχεται άλλη απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dtzgr είπε

Ο εκκαθαριστικος ειναι για 53 μέρες, δηλαδή 53/120 =  44,17% του τετραμήνου. Επομένως, τα όρια των κλιμακίων προσαρμόζονται στο 44,17% των ονομαστικών (που αφορούν σε τετράμηνο).

Αντί να προσαρμόσεις τις κλίμακες, μπορείς να αναγαγεις την κατανάλωση σου στο αντίστοιχο των 120 ημερών, πολλαπλασιάζοντας με 120 και διαιρώντας με 53. Η κατανάλωση σου ήταν 1065 kWh σε 53 μέρες, που ανάγεται σε 2411 (σε βάση 120 ημερών).

Επομένως μια χαρά χρεώθηκε και δεν υπάρχει λάθος.

Επικρατεί η εσφαλμένη άποψη ότι βγάζοντας κάθε 2μηνο εκκαθαριστικό, μπορεί κανείς να κερδίσει λόγω μικρότερης καταναλωσης. Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί ρητά αναφέρεται ότι οι κλίμακες αφορούν σε τετράμηνο και αν εκδίδεται εκκαθαριστικος με διάρκεια διαφορετική από 120 μέρες, οι κλιμακες προσαρμόζονται ανάλογα.

Αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λάθος είναι ότι δήλωσες εσύ την κατανάλωσή σου -έτσι φαίνεται-και δεν σου ήρθε έναντι αλλά εκκαθαριστικός.ΟΜΩΣ η ΔΕΗ κάνει ΠΑΝΤΑ αναγωγή σε τετράμηνο τις κιλοβατώρες που έχεις καταναλώσει και δεν τιμολογεί ποτέ δίμηνο(έστω 53-58 ημέρες) με απλά λόγια χοντρικά στο πρώτο λογαριασμό 1065Χ2=2130kwh θα τιμολογηθείς σαν να είχες καταναλώσει τόσες άρα πάνω από 2000 άρα με 0,10252 ενώ στον δεύτερο 854Χ2= 1708kwh κατω από 2000  οπότε με 0.946.Στο δεύτερο σε σώζει το νυχτερινό.Την έχω πατήσει κι εγώ έτσι και πλήρωσα 50 ευρώ επιπλέον από ότι αν δεν δήλωνα κιλοβατώρες.Άστο να σου έρχεται έναντι να είσαι σίγουρος.Αν επιμένεις δες εδώ  https://kantoliana.gr/kataxorisi-endeikseon-metriti

Επεξ/σία από giorgosvet
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

θα τιμολογηθείς σαν να είχες καταναλώσει τόσες

Θα τιμολογηθείς με αυτές τις κλίμακες, αλλά ακριβώς για όσες κιλοβατώρες έχεις καταναλώσει.

26 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Το λάθος είναι ότι δήλωσες εσύ την κατανάλωσή σου -έτσι φαίνεται-και δεν σου ήρθε έναντι αλλά εκκαθαριστικός .

....

Άστο να σου έρχεται έναντι να είσαι σίγουρος.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ούτε κερδίζουν ούτε χάνουν αν δηλώνουν τις πραγματικές κιλοβατώρες αντί για έναντι. Το μόνο που κερδίζεις, είναι ότι αντί να εκδίδεται έναντι και να πληρώνεις κατ' εκτίμηση, εκδίδεται εκκαθαριστικός και πληρώνεις ακριβώς. Όμως, σε επίπεδο τετραμήνου -- δηλαδή ανά 2 λογαριασμούς -- πληρώνεις ακριβώς το ίδιο και με τους 2 τρόπους.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...