Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ψάχνω για ένα σχετικό με τον τίτλο μεταπτυχιακό για εξ αποστάσεως. Υπάρχει κάτι; 

Δημοσ.

Εάν θέλεις όντως ένα μεταπτυχιακό για να μάθεις, τότε το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ (δεν ξέρω πώς το έχουν ονομάσει τώρα) έχει λίστα με τα ιδρύματα/τίτλους σπουδών που αναγνωρίζει. Μπορείς να ψάξεις στο google, να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει ακριβώς εσένα και μετά να τσεκάρεις εάν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ. 

Εάν θέλεις απλά ένα χαρτί για κάποιο δικό σου λόγο (όσο και εάν διαφωνώ με αυτό, ανεξαρτήτως λόγου), μπορείς απλά να πάρεις το φθηνότερο που θα προταθεί εδώ. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Εάν θέλεις όντως ένα μεταπτυχιακό για να μάθεις, τότε το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ (δεν ξέρω πώς το έχουν ονομάσει τώρα) έχει λίστα με τα ιδρύματα/τίτλους σπουδών που αναγνωρίζει. Μπορείς να ψάξεις στο google, να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει ακριβώς εσένα και μετά να τσεκάρεις εάν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ. 

Εάν θέλεις απλά ένα χαρτί για κάποιο δικό σου λόγο (όσο και εάν διαφωνώ με αυτό, ανεξαρτήτως λόγου), μπορείς απλά να πάρεις το φθηνότερο που θα προταθεί εδώ. 

Η λίστες που έχει δεν είναι και οι πιο πρόσφατες....

Δημοσ.

Το είχα ψάξει πριν καμιά 5ετια+ και είχα βρει ότι για να μπορέσεις να δώσεις εξετάσεις στον ΔΟΣΤΑΠ και να αναγνωρίσεις τίτλο εξ αποστάσεως σπουδών θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με κάποιον εγχώριο εξ αποστάσεως τίτλο.

Τότε το μόνο εν Ελλάδι ίδρυμα που πρόσφερε εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν το ΕΑΠ αλλά τώρα νομίζω οτι και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια προσφέρουν κάποια εξ αποστάσεως προγράμματα.

Βέβαια απο τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, οπότε μην πάρεις αυτά που σου γράφω σαν δεδομένα. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με κάποιον απο το ΔΟΑΤΑΠ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fortistis είπε

Οπότε το κριτήριο για να μάθει κάποιος είναι η σφραγίδα ενός ξεπερασμένου μνημείου γραφειοκρατίας; 

Απαντώντας στην αρχική ερώτηση, επειδή ζούμε στο 2018, αν δε σκοπεύεις να κάνεις διδακτορικό στην Ελλάδα μπορείς να αγνοήσεις πλήρως το αστείο ΔΟΑΤΑΠ και να κάνεις όποιο μεταπτυχιακό σου αρέσει από όποιο αναγνωρισμένο διεθνώς ξένο Πανεπιστήμιο το προσφέρει εξ αποστάσεως. 

Επεξ/σία από Constant1ne
Δημοσ.
35 minutes ago, Constant1ne said:

Οπότε το κριτήριο για να μάθει κάποιος είναι η σφραγίδα ενός ξεπερασμένου μνημείου γραφειοκρατίας; 

Δε φαίνεται να ξέρεις ούτε ποιός είναι ο ρόλος του ΔΟΑΤΑΠ (βασικά, ποιο πρόβλημα προσπαθεί να λύσει), ούτε ότι το αντίστοιχο "ξεπερασμένο μνημείο γραφειοκρατείας" υπάρχει βασικά σε όλες τις χώρες.

https://ec.europa.eu/ploteus/en/recognition-qualifications/

Among other things.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, defacer είπε

Δε φαίνεται να ξέρεις ούτε ποιός είναι ο ρόλος του ΔΟΑΤΑΠ (βασικά, ποιο πρόβλημα προσπαθεί να λύσει), ούτε ότι το αντίστοιχο "ξεπερασμένο μνημείο γραφειοκρατείας" υπάρχει βασικά σε όλες τις χώρες.

Among other things.

Έχεις μεγάλο άδικο.

Το θέμα δεν είναι να υπάρχει το αντίστοιχο γραφείο/υπηρεσία σε κάθε χώρα, αλλά με ποια νοοτροπία λειτουργεί. (όπως και η γενικότερη δομή εκαπίδευσης κάθε χώρα στην οποία εντάσσεται).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
21 minutes ago, DrLo said:

Έχεις μεγάλο άδικο.

Το θέμα δεν είναι να υπάρχει το αντίστοιχο γραφείο/υπηρεσία σε κάθε χώρα, αλλά με ποια νοοτροπία λειτουργεί. (όπως και η γενικότερη δομή εκαπίδευσης κάθε χώρα στην οποία εντάσσεται).

Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι έχω, αλλά για να καταλήξουμε εκεί πρέπει να κάνουμε πρώτα τη συζήτηση που λες. Ή μπορεί και να αποδειχθεί ότι έχουμε και οι δύο δίκιο. Πιστεύεις ότι στην προκειμένη έχουμε τη γνώση και τη θέληση να κάνουμε τέτοια συζήτηση και την προσπεράσαμε ως σούπερ προφανή, ή ότι είμαστε λίγο trigger happy στο κράξιμο οποιαδήποτε δημόσιας υπηρεσίας;

Επιπλέον, είναι νομίζω προφανές (λέμε τώρα) ότι απλά δε γίνεται να μην υπάρχει κάποιος οργανισμός που να έχει αυτή την αρμοδιότητα. Οπότε διαφωνώ με το "θέμα δεν είναι να υπάρχει", γιατί πολύ απλά όπως και σε πολλά πράγματα είναι απείρως προτιμότερο να έχεις ένα κακό κάτι, παρά κανένα απολύτως. Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν χωρίς κανένα φορέα αρμόδιο για αναγνώριση τίτλων.

Και τέλος, την τοποθέτησή μου τη βασιζω και στην εκτίμηση πως όταν κάποιος θέλει να πει "ο οργανισμός καλά κάνει και υπάρχει, να δούμε την προσέγγιση όμως" μάλλον δε θα χρησιμοποιήσει την έκφραση "ξεπερασμένο μνημείο".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, defacer είπε

Among other things.

Οπότε είναι λογικό κάποιος να μην μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόγραμμα όπως το http://www.omscs.gatech.edu/ ή έστω οποιουδήποτε βρετανικού πτυχίου που έχει πάρει την αναγνώριση από το αντίστοιχο UK NARIC επειδή δεν έχει εξετάσεις μαθημάτων δια ζώσης ή δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα στο ΕΑΠ.

Η κύρια ένστασή μου ήταν στο σχόλιο ότι για να μάθεις πρέπει να βρεις κάτι που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ. Δε νομίζω πως τα κυπριακά που αναγνωρίζει με τόση ευκολία πχ. είναι καλύτερα από τα αμερικάνικα.

Επεξ/σία από Constant1ne
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ρόλος του ΔΟΑΤΑΠ ειναι σημαντικος αν επιθυμείς να εργαστεις στο δημόσιο ή αν επιθυμείς να πληρωθεις για το πτυχίο σου στον ιδιωτικο τομέα.

Πχ το deree, δε παυει να αποτελεί κολέγιο, οπότε δε θεωρειτε ισότιμο με τα Ελληνικά ΑΕΙ. Η απορρόφιση βέβαια στον ιδιωτικο τομέα ειναι διαφορετική.

Γενικά ο ΔΟΑΤΑΠ έχει τον ρόλο του στην Ελλάδα, διοτι σε αντιθεση με τις περισσότερες χωρες της Ε.Ε. , έχουμε 4ετη φοιτηση στα πανεπιστήμιά μας και διετές μεταπτυχιακό. 

update. Τα κυπριακά έχουν προσαρμοστει πληρως με τα Ελληνικά δεδομένα. Δε μπορουν να τα κόψουν και οι βασικοι πελάτες ειναι οι Ελλαδίτες.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, defacer είπε

Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι έχω, αλλά για να καταλήξουμε εκεί πρέπει να κάνουμε πρώτα τη συζήτηση που λες. Ή μπορεί και να αποδειχθεί ότι έχουμε και οι δύο δίκιο. Πιστεύεις ότι στην προκειμένη έχουμε τη γνώση και τη θέληση να κάνουμε τέτοια συζήτηση και την προσπεράσαμε ως σούπερ προφανή, ή ότι είμαστε λίγο trigger happy στο κράξιμο οποιαδήποτε δημόσιας υπηρεσίας;

Επιπλέον, είναι νομίζω προφανές (λέμε τώρα) ότι απλά δε γίνεται να μην υπάρχει κάποιος οργανισμός που να έχει αυτή την αρμοδιότητα. Οπότε διαφωνώ με το "θέμα δεν είναι να υπάρχει", γιατί πολύ απλά όπως και σε πολλά πράγματα είναι απείρως προτιμότερο να έχεις ένα κακό κάτι, παρά κανένα απολύτως. Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν χωρίς κανένα φορέα αρμόδιο για αναγνώριση τίτλων.

Και τέλος, την τοποθέτησή μου τη βασιζω και στην εκτίμηση πως όταν κάποιος θέλει να πει "ο οργανισμός καλά κάνει και υπάρχει, να δούμε την προσέγγιση όμως" μάλλον δε θα χρησιμοποιήσει την έκφραση "ξεπερασμένο μνημείο".

Δε ξέρω τι έχουμε. Εσύ υπέθεσες ότι δεν έχουμε.

-

Στο κόκκινο δε θα βιαστώ να συμφωνήσω.

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Είναι πολύ καλύτερα πχ να κοιμηθείς στο δρόμο παρά σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι πχ ή είναι πολύ καλύτερο να μείνεις νυστικός παρά να φας κοτόπουλο με σαλμονέλα.

-

Σχετικά με την χρήση του όρου "ξεπερασμένο μνημείο" δε θεωρώ ότι είναι όρος που δε μπορεί να χρησιμοποιείται πριν κάνουμε στο insomnia 4μερο συνέδριο γύρω από τη χρησιμότητά του φορέα (η μιας λειτουργίας ενός οργανισμού) στον οποίο κάποιος τον προσάπτει.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

@Constant1ne εξαρτάται τι εννοείς "λογικό". Σαφώς δεν είναι λογικό το να πει κάποιος, έχω εξετάσει εκτενώς την περίπτωση του συγκεκριμένου course και μετά από πολλή σκέψη κατέληξα ότι είναι μούφα και δεν το αναγνωρίζω. Αλλά όπως λες κι εσύ, δεν είναι αυτό που συμβαίνει.

Πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους αντικειμενικό κριτήριο. Το "μόνο αν υπάρχει Ελληνικό ίδρυμα που παρέχει αντίστοιχο τίτλο" και το "κάνουμε ότι κάνει το UK NARIC" είναι και τα δύο αντικειμενικά κριτήρια, και το καθένα έχει τα δικά του προβλήματα (νομίζω υπάρχουν μερικά που φαίνονται πολύ εύκολα, οπότε δεν επεκτείνομαι). Όπως και να χει, αν αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι τα κριτήρια είναι "λάθος" τότε νομίζω πως μιλώντας για τον ίδιο τον οργανισμό ως ξεπερασμένο, λες και είναι σχολείο θηλέων ή δεν ξέρω τι, δίνεις τη λάθος εντύπωση. Δεν ξέρω αν θες να κάνεις τη συζήτηση περί κριτηρίων, οπότε το αναφέρω αλλά δε συνεχίζω.

Και τέλος, τι εννοεί ο ποιητής για να μάθεις πρέπει να βρεις αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ; Bullshit. Για να μάθεις δεν πρέπει τίποτα εκτός από το να δουλέψεις με όρεξη. ΔΟΑΤΑΠ πρέπει μόνο αν θες να χρησιμοποιήσεις τον οποιοδήποτε τίτλο σπουδών με εργοδότη το ελληνικό δημόσιο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, defacer είπε

. ΔΟΑΤΑΠ πρέπει μόνο αν θες να χρησιμοποιήσεις τον οποιοδήποτε τίτλο σπουδών με εργοδότη το ελληνικό δημόσιο.

Kαι αν θες να πληρωθεις για το πτυχίο σου σε ιδιωτικη επιχειρηση.

Δημοσ.
3 minutes ago, DrLo said:

Στο κόκκινο δε θα βιαστώ να συμφωνήσω.

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Είναι πολύ καλύτερα πχ να κοιμηθείς στο δρόμο παρά σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι πχ ή είναι πολύ καλύτερο να μείνεις νυστικός παρά να φας κοτόπουλο με σαλμονέλα.

Σορι αλλά αυτό είναι απλά κακό rules lawyering. Δε μιλάμε εδώ για καταστάσεις σήμερα θα μείνω νηστικός αλλά αύριο θα φάω ελάφι οπότε όλα καλά. Μιλάμε για την ύπαρξη κάποιας, ή την παντελή απουσία, πολιτικής πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Αν θες να συγκρίνεις κάτι, σύγκρινε την κατάσταση "έχουμε κανόνες αλλά δεν είναι πολύ καλοί" με το "ο καθένας πλήρως ελεύθερος να κάνει ότι θέλει" στα πλαίσια της κοινωνίας.

Για το άλλο που είπες, δε χρειάζεται να μαντεύουμε μεταξύ μας τι έχουμε, μπορούμε να το συζητήσουμε ανοιχτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, defacer είπε

Μιλάμε για την ύπαρξη κάποιας, ή την παντελή απουσία, πολιτικής πάνω σε κάποιο αντικείμενο.

Έστω:

Για αρκετά εκκατομύρια εβραίους ήταν καλύτερα όταν δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική για την αναγνώριση του δικαιώματος ιδιοκτησίας των εβραίων στη μεσοπολεμική Γερμανία, παρά όταν υπήρξε στη συνέχεια.

--

Δεν υπάρχουν μόνο "καλοί" και "λιγότερο καλοί" κανόνες.

Υπάρχουν και "κακοι" και "καστροφικοί".

Επεξ/σία από DrLo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...