Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βαλε τη στη χειραποσκευη και αν σε ελεγξουν θα πληρωσεις αναλογα πως θα το εκτιμησουν. δεν υπαρχει αλλος τροπος, το παιζεις απλα κορωνα/γραμματα.

οταν θα γυρνας θα εχει κοψει και η πολλη κινηση στο αεροδρομιο και μπορει να εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να σε σταματησουν.

και δεν ειναι τοσο ασχετοι οι τελωνειακοι, τον τελευταιο χρονο πεφτουν σαν τα κορακια στους επιβατες και ψαχνουν πολυ, δε παιζει ρολο αν ηρθες με ανταποκριση σε ευρωπαικη χωρα η οχι, το βλεπουν απο μακρια.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, poulinos said:

οι περισσοτερες ειδικα oi καλες καρτες κανουν σαν τουρμπινες πλοιου σε full load.το ανεφερα κιολας αν και ειναι ασχετο με το θεμα διοτι οτι ενα fan εχει κοκκινο μαυρο δεν σημαινει υποχρεωτικα οτι ειναι 5volt αφου στα fans δεν ακολουθουν τοσο πολυ την λογικη του pc οτι το κοκκινο πρεπει να ειναι 5volt.και σε modem δηλαδη που ειχε μεσα 2 fan το ενα ειναι κοκκινο μαυρο και 12volt.

to coolermaster στο Link ειναι μαυρο κοκκινο αλλα 12volt

όχι το πρότυπο ΑΤΧ ισχύει σε όλα τα υποσυστήματα.

Αυτό που έγινε με το συγκεκριμένο είναι απλά κινέζικη αστοχία δεν είναι το πρώτο παράτυπο που κάνουν λόγω άγνοιας/αδιαφορίας ούτε το τελευταίο.... ή μπορεί να ειναι για κάνα laptop μη ATX compliant δηλαδή

Αν είναι ATX compliant αυτό που υποψιάζομαι να συμβαίνει ειναι να έχουν κλέψει σχέδιο/πατέντα 5 volt fan και απλά να γράψανε 12 γιατί όντως θα δουλέψει και έως 12 και με 20 θα δουλέψει το θέμα ειναι πόσο διαφορά θα έχει στην απόδοση όταν 4τραπλασιάσεις τα volt (5->20) και πόση θα ειναι η διάρκεια ζωής του.... γιαυτό δεν έχει νόημα να το τρέχεις τόσο ψηλά (και επειδή δεν θα βρείς PSU με Molex των 20volt τουλάχιστον όχι εύκολα )  

Επίσης το καλώδιο απο μόνο δεν λέει τίποτα άλλο απο τα κανάλια που έχει το πως χρησιμοποιούνται  είναι άλλο θέμα... Για παράδειγμα μπορεί η σχεδιάση του PCB να ειναι φθηνότερη αν βγάλουν ένα minature ΑΤΧ molex καλώδιο για τα fans δεν σημαίνει απαραίτητα όμως ότι επειδή δηλαδή το καλώδιο έχει 12 volt πως όντως καταναλώνονται

Ανάλογα την σύνδεση της υποδοχής μπορεί να καταναλώνει έως 12 έως 7 και έως 5

1257

Το σίγουρο ειναι ότι ΟΛΑ τα FAN ειδικά αν είναι μεγέθους που να χωράει σε κάρτα γραφικών με 5 volt θα τρέχουν σε κανονικές ταχύτητες (πχ αυτές αν έπαιζες ένα κανονικό game )

12 volt ειναι απλά υπερβολή  και ουσιαστικά περισσότερο για χαζα OC που θα για να μην καεί το chip σε κάνα benchmark όπως το furmark. 

Πχ τώρα σε εμένα η κάρτα δεν τρέχει καθόλου τα FAN της γιατί γράφω στο internet αν βάλω ένα απαιτητικό παιχνιδάκι θα αρχίσουν να τρέχουν και θα ειναι ~20 με 40% ανάλογα τον φόρτο και την θερμοκρασία περιβάλλοντος και καινε 5 volt

Αν βάλω στο 100% θα ακούγεται σαν τουρμπίνα η κάρτα και τότε θα χρησιμοποιεί ρεύμα απο το κανάλι των 12 volt 

Δημοσ.
3 hours ago, TopicStrarter said:

όχι το πρότυπο ΑΤΧ ισχύει σε όλα τα υποσυστήματα.

Αυτό που έγινε με το συγκεκριμένο είναι απλά κινέζικη αστοχία δεν είναι το πρώτο παράτυπο που κάνουν λόγω άγνοιας/αδιαφορίας ούτε το τελευταίο.... ή μπορεί να ειναι για κάνα laptop μη ATX compliant δηλαδή

Αν είναι ATX compliant αυτό που υποψιάζομαι να συμβαίνει ειναι να έχουν κλέψει σχέδιο/πατέντα 5 volt fan και απλά να γράψανε 12 γιατί όντως θα δουλέψει και έως 12 και με 20 θα δουλέψει το θέμα ειναι πόσο διαφορά θα έχει στην απόδοση όταν 4τραπλασιάσεις τα volt (5->20) και πόση θα ειναι η διάρκεια ζωής του.... γιαυτό δεν έχει νόημα να το τρέχεις τόσο ψηλά (και επειδή δεν θα βρείς PSU με Molex των 20volt τουλάχιστον όχι εύκολα )  

Επίσης το καλώδιο απο μόνο δεν λέει τίποτα άλλο απο τα κανάλια που έχει το πως χρησιμοποιούνται  είναι άλλο θέμα... Για παράδειγμα μπορεί η σχεδιάση του PCB να ειναι φθηνότερη αν βγάλουν ένα minature ΑΤΧ molex καλώδιο για τα fans δεν σημαίνει απαραίτητα όμως ότι επειδή δηλαδή το καλώδιο έχει 12 volt πως όντως καταναλώνονται

Ανάλογα την σύνδεση της υποδοχής μπορεί να καταναλώνει έως 12 έως 7 και έως 5

1257

Το σίγουρο ειναι ότι ΟΛΑ τα FAN ειδικά αν είναι μεγέθους που να χωράει σε κάρτα γραφικών με 5 volt θα τρέχουν σε κανονικές ταχύτητες (πχ αυτές αν έπαιζες ένα κανονικό game )

12 volt ειναι απλά υπερβολή  και ουσιαστικά περισσότερο για χαζα OC που θα για να μην καεί το chip σε κάνα benchmark όπως το furmark. 

Πχ τώρα σε εμένα η κάρτα δεν τρέχει καθόλου τα FAN της γιατί γράφω στο internet αν βάλω ένα απαιτητικό παιχνιδάκι θα αρχίσουν να τρέχουν και θα ειναι ~20 με 40% ανάλογα τον φόρτο και την θερμοκρασία περιβάλλοντος και καινε 5 volt

Αν βάλω στο 100% θα ακούγεται σαν τουρμπίνα η κάρτα και τότε θα χρησιμοποιεί ρεύμα απο το κανάλι των 12 volt 

Σε φανακια δεν τους νοιαζουν οπως φαινεται τοσο πολυ τα χρωματα γιατι δεν σημαινει οτι βγαινουν υποχρεωτικα για καποια gpu οποτε και τα χρωματα μπορει να ειναι
οτι νανε.Αλλο τοσο οπως ειπες για τα κινεζικα που ειναι αστα να πανε και πολλα  ειναι made in china.Σε καλα fans σαν τα αλλα που εβαλα στο Link ειναι ολα 3-4pin που πολλα απο αυτα φαίνεται οτι ειναι αποκλειστικα για καρτες γραφικων και για αντικατασταση τυχον υπαρχοντων προβληματικων fan. Αλλα 2 Pin δεν μπορω να θυμηθω αν εχω δει με αλλα χρωματα .πχ μαυρο κιτρινο ή καποιο αλλο συνδυασμο.
Το εχω δει αυτο με το σχεδιαγραμμα.Ειναι μια ωραια πατεντα ακομα και οταν ενα fan ειναι 12volt και παιζει 12volt, να μπορεις να του χαμηλωσεις στροφες αν θες
να ειναι πιο quiet.Αυτο σε περιπτωση που δεν μπορεις να το ρυθμισεις αλλιως που δεν ειναι πχ 3-4 pin fans.
Στα 12 volt θα παιζουν πολυ δυνατα τα fans απλα απο οτι καταλαβα τα fans ειναι 12 volt και απλα οταν εισαι σε απλη χρηση παιζουν 5 και οταν κανεις
Hard core χρηση πανε στα 12.Για αυτο και 3-4pin. Αλλα αν κάποιος φτιαχνει 5 volt fan και το βαλεις στα 12 ακομα και να μην καει θα το σκισεις τελειως να δουλευει τοσο εκτος προδιαγραφων.
Οποτε καταληγουμε οτι σε νορμαλ χρηση παιζουν 5 ενω σε μεγαλη χρηση 12.Αρα και τα περισσοτερα στις καλες καρτες παντα θα ειναι 3 pin ή και 4pin για να διαβαζεις στροφες και να τις ρυθμιζεις με βαση την θερμορκασια.
thanxs για τα Info>δεν γραφω τιποτα αλλο γιατι βγηκαμε εκτος θεματος.ξεκινησε απο ενα αστειο για τον ts και φτασαμε να αναλυουμε fans. για τον τοπικ σταρτερ απλα αν δεν θελει το κουτι μπορει να το πεταξει ετσι και αλλιως. Κατα τα αλλα  δεν νομιζω οτι θα ασχοληθει κανεις να δει τι εχει μεσα στην τσαντα ή να δωσει σημασια σε μια καρτα γραφικων.αν την βαλει σε χειραποσκευη ολα οκ.
αν την βαλει σε βαλιτσα καλυτερα για να μην γινει καμια στραβη να την τυλιξει με σελοφαν ειτε στο αεροδρομιο είτε η φτηνη λυση να παρει μαζι του σελοφαν απο κανα supermarket και να την τυλιξει.εννοοω ολη την βαλιτσα οχι την καρτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, duende είπε

βαλε τη στη χειραποσκευη και αν σε ελεγξουν θα πληρωσεις αναλογα πως θα το εκτιμησουν. δεν υπαρχει αλλος τροπος, το παιζεις απλα κορωνα/γραμματα.

οταν θα γυρνας θα εχει κοψει και η πολλη κινηση στο αεροδρομιο και μπορει να εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να σε σταματησουν.

και δεν ειναι τοσο ασχετοι οι τελωνειακοι, τον τελευταιο χρονο πεφτουν σαν τα κορακια στους επιβατες και ψαχνουν πολυ, δε παιζει ρολο αν ηρθες με ανταποκριση σε ευρωπαικη χωρα η οχι, το βλεπουν απο μακρια.

Καθίστε ρε παιδιά πχ θα έχω και το προσωπικό μου λαπτοπ μαζί δηλαδή θα πληρώσω και για αυτό φόρο επειδή το έχω χειραποσκευη? Ένα λαπτοπ που έχω 1 χρόνο? Δεν βγάζει νόημα αυτό δηλαδή να μην φοράω και ρολόι μπας και μου βάλουν και για αυτό φόρο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, G.white είπε

Καθίστε ρε παιδιά πχ θα έχω και το προσωπικό μου λαπτοπ μαζί δηλαδή θα πληρώσω και για αυτό φόρο επειδή το έχω χειραποσκευη? Ένα λαπτοπ που έχω 1 χρόνο? Δεν βγάζει νόημα αυτό δηλαδή να μην φοράω και ρολόι μπας και μου βάλουν και για αυτό φόρο? 

Το τυπικό ειναι πψς δηλώνεις τα πράματα σου στο τελωνείο και πριν φύγεις έχω το τάδε λάπτοπ ειναι δικό μου και αυτό ειναι το κινητό μου έτσι ώστε όταν γυρίσεις να δώσεις την καρτούλα που θα σου δώσουν και να μην μπορούν να πούν ότι τα αγόρασες...

και όπως ανέφερα πριν για οτιδήποτε πάνω απο 400 ή 480 ευρώ (συνεχίζω να μην θυμάμαι πιο απο τα δύο αλλά ειναι ένα απο τα δύο :P ) φορολογείσαι... αν ειναι 500 ευρώ σουβενιρ μπλουζάκια σκατουλακια κτλ θα φορολογηθείς.. δεν έχει σημασία δηλαδή η φύση των εμπορευμάτων αν ειναι λαπτοπ ή αν ειναι τσολιαδάκι... 

Τώρα αφού είπαμε το τυπικό να θυμηθούμε ότι ζούμε ελλάδα που όλα ειναι άτυπα :P

θα βγάλεις το κουτί θα την παραχώσεις στην αποσκευή σου έτσι και θα κάνεις τον κινέζο. 

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί ειναι να σε πιάσουν στο τέλος και να πληρώσεις τον φόρο ούτε πρόστιμα ούτε τιποτα άλλο δεν επιβαρύνεσαι και ας πήγες να κάνεις τον κινέζο δεν ειναι παράνομο απο την στιγμή που πρόλαβαν και το κατάσχουν εισαι ελεύθερος να φύγεις χωρίς αυτό αν θες επίσης αν θες πληρώνεις τους φόρους που θα πλήρωνες έτσι και αλλιώς και το παίρνεις μαζί σου. 

έτσι κάνουμε όλοι γιαυτό και θα έχουμε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος :P 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το τυπικό ειναι πψς δηλώνεις τα πράματα σου στο τελωνείο και πριν φύγεις έχω το τάδε λάπτοπ ειναι δικό μου και αυτό ειναι το κινητό μου έτσι ώστε όταν γυρίσεις να δώσεις την καρτούλα που θα σου δώσουν και να μην μπορούν να πούν ότι τα αγόρασες...

και όπως ανέφερα πριν για οτιδήποτε πάνω απο 400 ή 480 ευρώ (συνεχίζω να μην θυμάμαι πιο απο τα δύο αλλά ειναι ένα απο τα δύο :P ) φορολογείσαι... αν ειναι 500 ευρώ σουβενιρ μπλουζάκια σκατουλακια κτλ θα φορολογηθείς.. δεν έχει σημασία δηλαδή η φύση των εμπορευμάτων αν ειναι λαπτοπ ή αν ειναι τσολιαδάκι... 

θα βγάλεις το κουτί θα την παραχώσεις στην αποσκευή σου έτσι και θα κάνεις τον κινέζο. 

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί ειναι να σε πιάσουν στο τέλος και να πληρώσεις τον φόρο ούτε πρόστιμα ούτε τιποτα άλλο δεν επιβαρύνεσαι και ας πήγες να κάνεις τον κινέζο δεν ειναι παράνομο απο την στιγμή που πρόλαβαν και το κατάσχουν εισαι ελεύθερος να φύγεις χωρίς αυτό αν θες επίσης αν θες πληρώνεις τους φόρους που θα πλήρωνες έτσι και αλλιώς και το παίρνεις μαζί σου. 

έτσι κάνουμε όλοι γιαυτό και θα έχουμε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος :P 

Το θέμα με την Ελλάδα δεν είναι τόσο οι φόροι όσο η υπερτίμηση των προϊόντων αυτήν την στιγμή μπορείς να βρεις στην Αμερική 1080 ti με 640 δολάρια του κουτιού και με 500 μεταχειρισμένες στην Ελλάδα σε αυτήν την τιμή δεν βρίσκεις ούτε 1080 δεν λέω να μην υπάρχουν τελωνεία αλλά δεν νμζ ότι θα γκρέμισω την οικονομία της χώρας επειδή θα πάρω μια κάρτα που στο κάτω κάτω δεν πωλείται καν στην χώρα μου 

Δημοσ.
17 hours ago, TopicStrarter said:

έτσι κάνουμε όλοι γιαυτό και θα έχουμε μνημόνευα μέχρι να σβήσει ο ήλιος :P 

αν και δεν πιστευω οτι μονο εμεις θα το κανουμε αυτο.β.και αυτο με τα τελωνεια παρα εχει γινει.φερνεις απο εξωτερικο δεν κανει ουτε 50 ευρω περναει τελωνειο.και δεν ειναι μονο τα εξοδα τελωνειου αλλα και η ταλαιπωρια οπως και ολα τα εξτρα που πληρωνεις.β.αν ειναι 400 ευρω για αμερικη παλι ειναι λιγο.εδω πας ευρωπη δεν το λεω για μενα αλλα γενικα και μερικοι αγοραζουν 100 πραγματα γιατι οταν πας αμερικη να μην μπορεις να παρεις 100 πραγματα.δεν μιλαω να γυρισεις με 10 λαπτοπ στην τσαντα αλλα σε "φυσιολογικα" επιπεδα.δηλαδη πηγα διακοπες πληρωσα 1000 ευρω tickets απαγορευται να παρω κατι που βρηκα εκει?αν ειναι 800 ευρω ειναι πιο ρεαλιστικο αν και πλεον ενα καλο κινητο ή ενα καλο λαπτοπ τα ξεπερνανε αυτα τα ποσα ευκολα. δεν λεω και το ενδεχομενο να σου χαλασει πχ ενα λαπτοπ και για λογους δουλειας να πρεπει να παρεις αλλο.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Πριν χρόνια, σε ταξίδι στη Δομηνικανή Δημοκρατία, ήθελα να δηλώσω τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό, ώστε να μην έχω θέματα στην επιστροφή. Έχασα μια ώρα στο Ελ. Βενιζέλος, πηγαίνοντας από γραφείο σε γραφείο, και από "υπεύθυνο" σε "υπεύθυνο" και όλοι με κοίταγαν λες και το άκουγαν πρώτη φορά στη ζωή τους τέτοιο πράγμα.
Τελικά δεν δήλωσα τίποτα και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην επιστροφή.

Δημοσ.
Στις 29/8/2018 στις 3:40 ΜΜ, Jimmy08 είπε

Φίλε υπάρχει ένα όριο στο πόσες ηλεκτρονικές συσκευές μπορείς να κουβαλήσεις.

Δηλαδή δε μπορείς να πάρεις μαζί σου πχ 10 κάρτες ή 10 λάπτοπ, όπου μπορεί κάποιος να πει ότι θα έχεις οικονομικό όφελος από μεταπώληση.

Εντός λογικών πλαισίων για προσωπική χρήση, δεν πιστέυω να έχεις θέμα με τη μια κάρτα ακόμα και σφραγισμένη να είναι.

Στο τελευταίο ταξίδι είχα 4 λάπτοπ , iPad , motherboard,cpu,gpu , φακό μηχανής , μνήμες κλπ.

Το μόνο σπαστικό ήταν πού έπρεπε να τα βγάλω όλα από τίς χειραποσκευες σε ξεχωριστό πλαστικό κάδο...

Ήρθα μέσω Γερμανίας και τέτοιες πτήσεις πάνε στα πρώτα belt στο Ελ Βενιζέλος που δεν έχουν ελέγχους.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ήρθα Σεπτέμβριο από Αμερική μέσω Τουρκίας..ειχα 2 βαλιτσες μέσα είχα : asus Rog  hero x Wi-Fi..asus strix 1080ti..i7 8700k..vengeance rgb pro 16gb..corsair h150ipro..rog claymore keyboard..rog spatha mouse..rog fusion 500 headset..corsair mm800 mousepad..corsair 100st rgb..δεν θυμάμαι αν ξεχνάω κάτι..ολα μαζί 2450$ σε ευρώ στα 2100€ και από σκρουτζ έβγαινε στα 3000€.. φτάνω βράδυ Θεσσαλονίκη μου λέει με το που παίρνω από βαλιτσες από που ήρθα κ μαλακιες..λεει τις περνάς λίγο από εδώ για έλεγχο βλέπει η άλλη λέει εχει κτ κουτιά μέσα.. μ λέει ανοίγεις λίγο λέω ναι..λεω τον υπολογιστή μου έχω πήγα διακοπές στον θείο μου και τ πήρα και μου λέει τι κάθε φορά που πας τον παίρνεις λέω ναι σε κομμάτια πάντα.. ανοίγει το mousepad ευτυχώς είχα βγάλει την μεγάλη ζελατίνα βλέπει σε ένα μικρό σημείο λέω τα έχω καλοσυντηρημενα δν είναι καινούρια,μου λέει από Ελλάδα τα πήρες λέω ναι..αντε καλά πανε μου λέει χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...