Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε καλα, δεν χρειαζεται και macbook, αλλα αμα ειναι να δει καποιο λαπτοπ στα 200-250 ευρω, ε τοτε να μην παρει καθολου.

@Imaginary_Vayne αρχικα κατσε με τον γονιο σου και δες τι σε παιρνει απο οικονομικης αποψης. Εγω, παρολο που τρωω λεσχη, θελω ενα 450-500αρι το μηνα με 220 ενοικιο (Συρο). Μην ξεχνατε και το σουπερ, απο καθαριστικα για το σπιτι, πλυντηριο, καποια βασικα τροφιμα που θα υπαρχουν εστω για πρωινο, καποιο καφε κτλ. Προσωπικα δινω περιπου ενα ~20αρι την εβδομαδα για τροφιμα απο σουπερ (εξτρα οποτε τυχει καποια καθαριστικα, συνηθως 1 φορα τον μηνα για πχ το πλυντηριο).

Βαλε μεσα και μεταφορικα που θα εχεις μια στο τοσο, φανταζομαι κανα 25αρι με το 50%

Και ολα αυτα με 220 ενοικιο. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μεινεις σε εστια, που λογικα λογω προβληματος υγειας στο παρελθον, εχεις αρκετες καλες πιθανοτητες να μπεις.

(Αν δεν κανω λαθος υπαρχει σαν κριτηριο, οχι?)

Επεξ/σία από overpower
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιάννενα είναι από τις κορυφαίες πόλεις για φοιτητική ζωή και τουλάχιστον παλαιότερα, οι περισσότερες σχολές είχαν αρκετά καλό επίπεδο. Αθήνα είναι λίγο περίεργη φάση για φοιτητές, αναλόγως το χαρακτήρα σου και τι θα σου κάτσει, μπορεί να γουστάρεις τρελά ή να ξενερώσεις. Βέβαια, αν είσαι από Γιάννενα, λογικό το βρίσκω να θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις, αλλά αν απλά έχεις ένα σπίτι να μείνεις δεν είναι και κακή επιλογή. Για σχολή δεν μας είπες συγκεκριμένα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω επί τούτου, αλλά σίγουρα ΕΚΠΑ μετράει πιο πολύ.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, kogba είπε

Όχι απλά υπολογιστής, αλλά ο τελευταίος υπερτούμπανος Μακ της Απλ. 

Χωρίς υπολογιστή, πώς θα είναι δυνατόν να επικοινωνονούμε μέσω ινσόμνια και να ανταλλάσσουμε συμβουλές; 😂

Καλά εσύ κάτσε να ειρωνεύεσαι. Δεν νοείται φοιτητής χωρίς υπολογιστή σήμερα, και οχι για το facebook και τα social media. 

Πρώτα απ' όλα σχεδόν όλες τις εργασίες τις παραδίδουν γραμμένες σε υπολογιστή.

Δεύτερον, ο υπολογιστής είναι απαραίτητος για πολλά άλλα πράγματα που πλέον τα κάνουν μέσω διαδικτύου π.χ δήλωση μαθημάτων, ανακοίνωση βαθμολογιών και άλλων θεμάτων της σχολής, αιτήσεις και πολλά άλλα.

Θα μου πεις βέβαια σιγά και με έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή του σωρού αυτά τα κάνεις. Αυτό δεν είναι πάντα ορθό όμως, εξαρτάται τι σχολή είναι ο άλλος, αν μιλάμε για σχολές μηχανικών εκεί θα χρειαστεί να φορτώσει σιγουρότατα το autocad το matlab για εξάσκηση ή διάφορα άλλα λογισμικά που είναι βαριά και έχουν απαιτήσεις. Να μην πω για την περίοδο της πτυχιακής που το μηχάνημα θα είναι ανοιχτό 12/24 για ψάξιμο πηγών/papers, γράψιμο κτλ.

Ε βάλε μέσα οτι ο φοιτητής πέραν των παραπάνω δραστηριοτήτων και των εργασιών θα χαζεύει στο fb ή στο insomnia, σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ούτε macbook ούτε τούμπανο pc θα χρειαστεί, αλλά ένα καλό και αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο θα του κρατήσει χωρίς βλάβη 4-5 χρόνια. Νομίζω ένα 500αρι τουλάχιστον το χρειάζεται. 

• Like 2
Δημοσ.

Αθηνα κ μετα απο χ μηνες /χρονια μεταγραφη στο αντιστοιχο στα γιαννενα(λογο υγείας και χαμηλα οικογ.εσοδα)

Δημοσ.
Στις 3/9/2018 στις 3:42 ΜΜ, vagos789 είπε

Εφοσον μιλαμε μονο για το οικονομικο, να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να συντηρηθεις πληρως απο ενα μισθο εφοσον αυτος δεν υπερβαινει τις 1.500

Θεωρω οτι καποιος χρειαζεται τουλαχιστον 700Ε το μηνα εως και 1000,αυτο δεν φαινεται αρχικα οταν βαζεις κατω τα νουμερα γιατι δεν υπολογιζεις εκτακτα εξοδα,οδοντιατρο,εισιτηρια,τον νεο υπολογιστη κτλ κτλ

Υπολογιστής κτλ δεν είναι πρόβλημα, εισιτήρια θα έλεγα είναι το κυριότερο έξοδο αλλά δεν θα ταξιδεύω συνέχεια, μόνο σε γιορτές και διακοπές μάλλον

Δημοσ.
8 hours ago, Miracle Worker said:

Αθήνα είναι λίγο περίεργη φάση για φοιτητές, αναλόγως το χαρακτήρα σου και τι θα σου κάτσει, μπορεί να γουστάρεις τρελά ή να ξενερώσεις.

Ε; Ομολογώ αυτό δεν το κατάλαβα....τί εννοείς περίεργη φάση για φοιτητές; Μιλάμε για πόλη με τόσες επιλογές/μέρη για όλα τα γούστα & τιμές για όλες τις τσέπες. Π.χ. με την δική μου φοιτητοπαρέα είχαμε γυρίσει όλη την Αθήνα και κυρίως μας άρεσαν τα μουσικά φεστιβάλ/συναυλίες που διοργάνωναν διάφορες σχολές. Και ήταν και τσάμπα βέβαια. Το ένα βράδυ drum 'n' bass party στο Γεωπονικό, το άλλο Sludge Metal σε ένα υπόγειο της Καλλιδρομίου, το άλλο πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής στο Πολυτεχνείο κλπ κλπ κλπ. Λίγο να κάτσει να το ψάξει ένας φοιτητής στην Αθήνα θα καταλάβει ότι παραείναι λίγος ο χρόνος για να τα δει όλα!

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει σάλιο, η Αθήνα είναι από τις χειρότερες πόλεις, απ' την άποψη ότι άλλο να είσαι φοιτητής σε μικρή πόλη/κωμόπολη χωρίς πολλές επιλογές, κι άλλο να κατακλύζεσαι από το ένα και από το άλλο και να μη βγαίνεις οικονομικά.

Να κάνεις αξιόλογα πράγματα χωρίς χρήματα γίνεται, αλλά θέλει ψάξιμο και παρέα που να γνωρίζει.

Είναι παρόμοιο με αυτό που λέω για το στρατό: όταν είσαι σε μονάδα δίπλα/κοντά στο σπίτι σου και δε μπορείς να βγεις, πονάει πιο πολύ απ' το να είσαι σε ακριτικό νησί χωρίς έξοδο.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, overpower είπε

Ε καλα, δεν χρειαζεται και macbook, αλλα αμα ειναι να δει καποιο λαπτοπ στα 200-250 ευρω, ε τοτε να μην παρει καθολου.

@Imaginary_Vayne αρχικα κατσε με τον γονιο σου και δες τι σε παιρνει απο οικονομικης αποψης. Εγω, παρολο που τρωω λεσχη, θελω ενα 450-500αρι το μηνα με 220 ενοικιο (Συρο). Μην ξεχνατε και το σουπερ, απο καθαριστικα για το σπιτι, πλυντηριο, καποια βασικα τροφιμα που θα υπαρχουν εστω για πρωινο, καποιο καφε κτλ. Προσωπικα δινω περιπου ενα ~20αρι την εβδομαδα για τροφιμα απο σουπερ (εξτρα οποτε τυχει καποια καθαριστικα, συνηθως 1 φορα τον μηνα για πχ το πλυντηριο).

Βαλε μεσα και μεταφορικα που θα εχεις μια στο τοσο, φανταζομαι κανα 25αρι με το 50%

Και ολα αυτα με 220 ενοικιο. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μεινεις σε εστια, που λογικα λογω προβληματος υγειας στο παρελθον, εχεις αρκετες καλες πιθανοτητες να μπεις.

(Αν δεν κανω λαθος υπαρχει σαν κριτηριο, οχι?)

Πιστεύω πως όντως υπάρχει σαν κριτήριο. Πέρυσι τον Αύγουστο διαγνώστηκα με καρκίνο και προχώρησα σε θεραπείες, εφόσον διαγνωστείς με την ασθένεια έχεις ένα ποσοστό αναπηρίας όπου ξεπερνάει το 67% και θεωρείσαι "ανάπηρος". Γι'αυτό έχεις κάποιες διευκολύνσεις σε ορισμένα πράγματα, υποθέτω πως θα με βοηθήσει και στο θέμα με τις εστίες. 

9 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Γιάννενα είναι από τις κορυφαίες πόλεις για φοιτητική ζωή και τουλάχιστον παλαιότερα, οι περισσότερες σχολές είχαν αρκετά καλό επίπεδο. Αθήνα είναι λίγο περίεργη φάση για φοιτητές, αναλόγως το χαρακτήρα σου και τι θα σου κάτσει, μπορεί να γουστάρεις τρελά ή να ξενερώσεις. Βέβαια, αν είσαι από Γιάννενα, λογικό το βρίσκω να θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις, αλλά αν απλά έχεις ένα σπίτι να μείνεις δεν είναι και κακή επιλογή. Για σχολή δεν μας είπες συγκεκριμένα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω επί τούτου, αλλά σίγουρα ΕΚΠΑ μετράει πιο πολύ.

Είμαι κοντά στα Γιάννενα οπότε περιμένω πως και πως να φύγω χαχα. Είναι είτε στο τμήμα μηχανικών η/υ & πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ή τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ. Από θέμα σχολής προτιμώ το ΕΚΠΑ, αλλά από θέμα οικονομικού συμφέρει πιο πολύ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων..

9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά εσύ κάτσε να ειρωνεύεσαι. Δεν νοείται φοιτητής χωρίς υπολογιστή σήμερα, και οχι για το facebook και τα social media. 

Πρώτα απ' όλα σχεδόν όλες τις εργασίες τις παραδίδουν γραμμένες σε υπολογιστή.

Δεύτερον, ο υπολογιστής είναι απαραίτητος για πολλά άλλα πράγματα που πλέον τα κάνουν μέσω διαδικτύου π.χ δήλωση μαθημάτων, ανακοίνωση βαθμολογιών και άλλων θεμάτων της σχολής, αιτήσεις και πολλά άλλα.

Θα μου πεις βέβαια σιγά και με έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή του σωρού αυτά τα κάνεις. Αυτό δεν είναι πάντα ορθό όμως, εξαρτάται τι σχολή είναι ο άλλος, αν μιλάμε για σχολές μηχανικών εκεί θα χρειαστεί να φορτώσει σιγουρότατα το autocad το matlab για εξάσκηση ή διάφορα άλλα λογισμικά που είναι βαριά και έχουν απαιτήσεις. Να μην πω για την περίοδο της πτυχιακής που το μηχάνημα θα είναι ανοιχτό 12/24 για ψάξιμο πηγών/papers, γράψιμο κτλ.

Ε βάλε μέσα οτι ο φοιτητής πέραν των παραπάνω δραστηριοτήτων και των εργασιών θα χαζεύει στο fb ή στο insomnia, σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ούτε macbook ούτε τούμπανο pc θα χρειαστεί, αλλά ένα καλό και αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο θα του κρατήσει χωρίς βλάβη 4-5 χρόνια. Νομίζω ένα 500αρι τουλάχιστον το χρειάζεται. 

Τόσο υπολογίζω και εγώ, γύρο στο 500αρι. Θα χρειαστώ λάπτοπ 100%? Διότι έχω σταθερό που θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

8 ώρες πριν, kage είπε

Αθηνα κ μετα απο χ μηνες /χρονια μεταγραφη στο αντιστοιχο στα γιαννενα(λογο υγείας και χαμηλα οικογ.εσοδα)

Καλό ακούγεται και αυτό, έχω δικαίωμα μεταγραφής αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει η αντίστοιχη σχολή στα Γιάννενα. Διάβασα πως υπάρχει στα Τρίκαλα 

41 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει σάλιο, η Αθήνα είναι από τις χειρότερες πόλεις, απ' την άποψη ότι άλλο να είσαι φοιτητής σε μικρή πόλη/κωμόπολη χωρίς πολλές επιλογές, κι άλλο να κατακλύζεσαι από το ένα και από το άλλο και να μη βγαίνεις οικονομικά.

Να κάνεις αξιόλογα πράγματα χωρίς χρήματα γίνεται, αλλά θέλει ψάξιμο και παρέα που να γνωρίζει.

Συμφωνώ.. Έχω άτομα στην Αθήνα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν όταν χρειάζομαι βοήθεια και παρέα, πιστεύεις πως θα ήταν καλή επιλογή? Στα Γιάννενα δεν έχω άτομα στη πόλη αλλά η πόλη που μένω είναι 45 λεπτά από τα Γιάννενα οπότε είναι οι περισσότεροι συγγενείς εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Imaginary_Vayne said:

Πιστεύω πως όντως υπάρχει σαν κριτήριο. Πέρυσι τον Αύγουστο διαγνώστηκα με καρκίνο και προχώρησα σε θεραπείες, εφόσον διαγνωστείς με την ασθένεια έχεις ένα ποσοστό αναπηρίας όπου ξεπερνάει το 67% και θεωρείσαι "ανάπηρος". Γι'αυτό έχεις κάποιες διευκολύνσεις σε ορισμένα πράγματα, υποθέτω πως θα με βοηθήσει και στο θέμα με τις εστίες. 

Δες εδώ τα δικαιολογητικά για να μείνεις στις εστίες του ΕΚΠΑ: http://fepa.uoa.gr/dikaiologhtika.html

Επίσης:

Άρθρο 5

Κριτήρια εισδοχής

Η επιλογή των φοιτητών που αιτούνται στέγαση και πρόκειται να εισαχθούν, γίνεται από την Εφορεία με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια:

1)      Οικονομικά κριτήρια. Λαμβάνονται υπ’ όψιν το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα, αν υπάρχει, όπως προκύπτει από το εισόδημα ή το τεκμαρτό εισόδημα που έχει δηλωθεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορείας του προηγούμενου οικονομικού έτους. Εάν δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 N. 1599/1986 θεωρημένη από την εφορεία.

2)    Κοινωνικά κριτήρια. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι ορφανοί, οι άποροι, οι άνεργοι, οι φοιτητές με διαζευγμένους γονείς, εκείνοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή αναπηρία (άνω 67%) ή ανίατη ασθένεια γονιών ή αδελφού, όσοι ανήκουν σε πολυμελείς οικογένειες, όσοι έχουν αδελφό στρατιώτη ή ανήλικο (έως 18 ετών για μη σπουδάζοντες και έως 24 ετών για σπουδαστές).

3)   Κριτήρια τόπου μόνιμης κατοικίας των γονέων. Λαμβάνονται υπ’ όψιν οι περιπτώσεις φοιτητών, η μόνιμη κατοικία των οποίων ευρίσκεται σε σεισμοπαθή, πυροπαθή ή πλημμυροπαθή περιοχή και έχει χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλη λόγω σεισμού, φωτιάς ή πλημμύρας που συνέβησαν κατά την τελευταία διετία.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗ

1)      Αναπηρία του ίδιου του υποψήφιου (67% και άνω)

2)      Άποροι γονείς με μηδενικό εισόδημα

3)      Υποψήφιοι από ορφανοτροφείο

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ.

Σαν φοιτητής έμενα σε εστία και δεν το έχω μετανιώσει, με τα περισσότερα παιδιά από την σχολή έχω χαθεί αλλά οι φιλίες που είχα κάνει στην εστία κρατάνε ακόμα. έχεις παρέα, υποστήριξη, είναι οικονομικά. Νομίζω και οι συνθήκες τώρα είναι καλύτερες απ' ότι πριν 10 και βάλε χρόνια που ήμουν εγώ. Από την άλλη ενώ ξέρω παιδιά που δύσκολα θα άλλαζαν την διαμονή στην εστία (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια των σπουδών) ξέρω και άλλα που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν και έφευγαν. 

Αξίζει να δοκιμάσεις πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, kogba είπε

Όχι απλά υπολογιστής, αλλά ο τελευταίος υπερτούμπανος Μακ της Απλ. 

Χωρίς υπολογιστή, πώς θα είναι δυνατόν να επικοινωνονούμε μέσω ινσόμνια και να ανταλλάσσουμε συμβουλές; 😂

Μονο ετσι θα μπορεσει να συνδεσει το οχημα με το υγραεριο σπιτιού. :lol: Ειδικα αμα πεσει σε γείτονα που χτυπαει παντζουρια, sos στο φορουμ ;)

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Σαν φοιτητής έμενα σε εστία και δεν το έχω μετανιώσει

Η εστια μπορει να ειναι απο καλη εμπειρια εως εφιαλτης,εξαρταται απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος και το τι θα συναντησει,γενικα υπαρχει ελλειψη ιδιωτικοτητας

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η εστια μπορει να ειναι απο καλη εμπειρια εως εφιαλτης,εξαρταται απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος και το τι θα συναντησει,γενικα υπαρχει ελλειψη ιδιωτικοτητας

Το γράφω κι εγώ άλλωστε πως δεν είναι για όλους, πάντως είναι μια εμπειρία και όσοι τελικά παραμένουν οι περισσότεροι δεν το μετανιώνουν. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kage είπε

Δεν νομίζω οτι έχει κάποιο νόημα να το κάνεις αυτό. Αν θες να περάσεις σε σχολή της επαρχίας την δηλώνεις κατευθείαν στο μηχανογραφικό, η σχολή θα έχει και χαμηλότερη βάση σε σχέση με την Αθήνα. Αυτό που λες έχει νόημα όταν ισχύει το αντίστροφο π.χ φίλος που δεν μπορούσε να περάσει νομική Αθήνας πέρασε στην Κομοτηνή και πήρε μεταγραφή για Αθήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...